Rijksmuseum
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Regel nu je ticket!

Rijksmuseum: tours & tickets

Rijksmuseum: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle 517 tickets en tours

Top 5 beroemdste schilderijen in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft naast historische artefacten een groot deel van 's lands beste schilderkunst in zijn bezit. Met meer dan 2.000 kunstwerken van meesters uit de Gouden Eeuw als Rembrandt, van Gogh en Vermeer is er genoeg te zien - hier een aantal stukken die je in elk geval niet mag missen.

Het melkmeisje van Johannés Vermeer

Het melkmeisje van Johannés Vermeer

Alleen een drup melk beweegt in dit schilderij van een vrouw, verzonken in de dagelijkse routine - kenmerkend voor de schilder, net als zijn prachtige gebruik van licht.

Zelfportret van Vincent Van Gogh

Zelfportret van Vincent Van Gogh

Dit vroege zelfportret markeert van Goghs overgang naar de post-impressionistische stijl die zijn bekendste werk zou definiëren. Het perfecte voorgerecht voor het nabijgelegen Van Gogh Museum!

Veldslag bij Waterloo van Jan Willem Pieneman

Veldslag bij Waterloo van Jan Willem Pieneman

Met de wolken boven Napoleons mannen en een felle zonnestraal op de helden aan Engels-Hollandse zijde mag het duidelijk zijn aan welke kant de schilder stond!

Vroeg zelfportret van Rembrandt

Vroeg zelfportret van Rembrandt

Ongebruikelijk voor een zelfportret: Rembrandts gezicht is bedekt door schaduw. Is het een commentaar op de ijdelheid van zijn tijdsgenoten, of heeft hij ons slim verleid om een tweede kijkje te nemen?

De bedreigde zwaan van Jan Asselijn

De bedreigde zwaan van Jan Asselijn

Asselijns zwaan neemt een kungfu-achtige houding aan om een naderende hond af te schrikken. De bedoeling van het schilderij was niet duidelijk, maar het werd al snel gebruikt als symbool van nationaal verzet.

Onze insidertips

Beste tijd voor een bezoek?

Het Rijksmuseum is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 (jawel, zelfs met Kerst!). Kom voor 10:00 of na 15:00 om lange rijen te vermijden, hoewel de latere optie niet veel tijd over laat om binnen veel te zien. De drukste maanden zijn april, mei en augustus, dan maakt het niet zoveel uit hoe laat je gaat en kun je op piektijden een half uur in de rij staan.

Hoe kom je er?

Het Rijksmuseum ligt aan het Museumplein in Amsterdam-Zuid. Neem tram 2 en 5 naar halte Rijksmuseum, tram 7 en 12 naar Museumplein of tram 10 naar Spiegelgracht.

Hoeveel tijd heb je nodig?

Sommige bezoekers nemen graag de tijd voor elk kunstwerk, anderen weten al welke stukken ze willen zien en slaan de rest over. Hoe lang je in het museum verblijft is afhankelijk van wat je wil zien. Hoe dan ook, bij het bezoeken van het Rijksmuseum mag je rekening houden met een minimum van 2-3 uur.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het Rijksmuseum is 365 dagen per jaar geopend, de openingstijden zijn van 9:00 tot 17:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen vanaf €17,50.
 • Heb ik een gids nodig?
  Kan zeker handig zijn. Neem een kijkje bij onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Trams 2, 5, 7, 10 en 12 stoppen bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Check wel de naam van de halte voordat je vertrekt!
 • Extra tips

  • De tuinen, shop het restaurant en het café van het Rijksmuseum zijn ook open voor bezoekers zonder ticket.

  • Bezoekers onder de 18 mogen gratis het museum in.

Wat anderen zeggen over Rijksmuseum

Gemiddelde beoordeling
4.6 / 5
gebaseerd op 10.870 beoordelingen

Rijksmuseum was prachtig - rondvaart was druk en lawaaierig

Op de enige regenachtige dag van onze vakantie zijn we naar Amsterdam geweest. Eerst een beetje genieten van de gebouwen en daarna naar de rondvaart. We konden nog net samenzitten met het gezin. De boot maakte erg veel lawaai, maar de rondvaart en de begeleidende info was zeer goed. Daarna in de regen naar het Rijksmuseum. Dit is echt een pracht van een museum. Vriendelijke personeel, goed georganiseerd.

Prima geregeld, fijne tijd gehad met internationaal gezelschap.

Rondvaart was ok. Er was alleen daar bij de kassa geen verbinding te krijgen, dus kon ik mijn betaalde tickets niet laten zien op mijn mobiel. Ik was aangenaam verrast dat de mevrouw achter de kassa niet moeilijk deed en ons gezelschap toch uiteindelijk de kaartjes gaf, bravo voor deze dame.

Rondvaart over de grachten en rijksmuseum: combi-ticket Beoordeeld door

Ohne Anstehen klopt niet. Beter is: zonder wachten om te betalen.

Dat je al een ticket hebt, geeft een zeker gevoel. Maar dan moet de barcode wel te lezen zijn, anders word je teruggestuurd en moet je toch in de rij staan. Gelukkig heeft een lieve oudere dame van de infodesk bij de ingang van het museum geholpen.

Amsterdam: entreeticket voor het Rijksmuseum Beoordeeld door

prima combi en dicht bij elkaar in de buurt.

Een enorm leuke combi met plezierige rondvaart met leuke Nederlandse gidsaudio en het Rijksmuseum met de Nachtwacht en andere werken van Rembrandt als hoogtepunt. Ook de wandeling van Amsterdam CS naar Rijksmuseum is een aanrader.

Rondvaart over de grachten en rijksmuseum: combi-ticket Beoordeeld door

Goed om in ieder geval 1 rij te passeren!

Toegang zonder wachtrij werkt goed alleen is het niet helemaal correct. Er staat nog wel een flinke rij bij de gardarobe en ook nog bij het scannen van de tickets. Iets wat wij 3x hebben moeten doen.

Amsterdam: entreeticket voor het Rijksmuseum Beoordeeld door