Datums kiezen

Ontdek het beste van
Rijsel

Onze aanbevelingen voor Rijsel

Vieux Lille 2 uur durende rondleiding met gids

1. Vieux Lille 2 uur durende rondleiding met gids

Bezoek de mooiste wijk van Lille en bewonder de architectuur, winkels en musea tijdens een wandeltocht van 2 uur met gids. Kom meer te weten over het erfgoed en de geschiedenis van de oude stad van je gids terwijl je langs de bezienswaardigheden en monumenten van Vieux Lille loopt. Enkele van de bezienswaardigheden die je zult zien zijn het Palais Rihour, het centrale plein, de oude beurs, het operagebouw, de Kamer van Koophandel en de kathedraal Notre-Dame de la Treille. De wandeltocht eindigt in de buurt van het Hospice Comtesse. Het Hospice werd in 1237 opgericht door Jeanne de Flandre en er worden allerlei voorwerpen uit het verleden van Lille tentoongesteld, waaronder dagelijkse benodigdheden, houten beelden, aardewerk, meubels en schilderijen.

Rondleiding door de stad Lille

2. Rondleiding door de stad Lille

Wat is er mooier dan in een minibus comfortabel stad te bezichtigen? Dit is de perfecte manier om Lille in 75 minuten te ontdekken. Deze stadstour per bus biedt uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de stad, van zijn oorsprong tot de meest moderne districten. Bussen zijn uitgerust met een audiovisueel systeem in 9 talen (Frans, Engels, Duits, Nederlands, Spaans, Italiaans, Chinees, Japans en Russisch). Bewonder het standbeeld van de Godin terwijl je langs de Place du Général de Gaulle (Grande Place) rijdt. Zie het operagebouw, de Kamer van Koophandel en de rij van Beauregard de Place du Théâtre op. Natuurlijk rijdt je ook langs het stadhuis met het belfort, de citadel en de oude Porte de Paris.

Lille: speurtocht en wandeltocht langs hoogtepunten van de stad

3. Lille: speurtocht en wandeltocht langs hoogtepunten van de stad

Leer Lille in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de app begint je tour bij het imposante Beffroi de Lille, een symbool van de stad. Bezoek het Plein van de Republiek, verken de smalle straatjes, bewonder middeleeuwse poorten zoals Porte De Paris en voel de sfeer van La Vieille Bourse. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Ga langs de Pl. du Général de Gaulle, gotische Paroisse Saint Maurice en de iconische La Vieille Bourse. Je zult bij elke attractie aanwijzingen moeten vinden om naar het volgende punt te gaan. Ontvang via de app interessante weetjes en informatie over de plaatsen die je bezoekt. Je volgende stop is Beffroi de la Chambre de Commerce, een van de belangrijkste attracties van de stad. Je kunt de tour pauzeren of hervatten wanneer je maar wilt. De kers op de taart van deze route is de Notre-Dame-de-la-Treille, met zijn vreemde architectuur. Verken de stad in je eigen tempo en stop onderweg om wat foto's te maken. Voel de spanning terwijl je elke puzzel met spannende aanwijzingen oplost en van het ene herkenningspunt naar het andere springt.

Lille: stadsrit met Citroën 2CV Cabriolet (eend)

4. Lille: stadsrit met Citroën 2CV Cabriolet (eend)

Volg een rondleiding in retrostijl door de prachtige stad Lille aan boord van een iconische Citroën 2CV, zo eigenzinnig Frans als een baret of stokbrood. Tours kunnen variëren van 30 minuten tot 1,5 uur, met ruimte voor maximaal 3 passagiers. Rijd in de beroemde auto en voel de vroom-vroom van zijn kleine motor (2CV betekent letterlijk "2 belastingpk"). Leun bij elke bocht in de weg voorover en geniet van de vintage bekleding. Bij goed weer rijd je over de geplaveide straten met het dak naar achteren gerold en de wind door je haren. Uw chauffeur-gids vertelt anekdotes over de stad in elk hoekje en gaatje onderweg, en zij zullen u adviseren over de beste plekken om naartoe te gaan als u uw straatbenen weer heeft teruggekregen. Rijsel is een ideale stad om te toeren in een 2CV; de straten zijn smal, en hoewel de kasseien misschien een beetje trillen en je botten rammelen, voel je elk deel als een inheems.

Nationaal zeecentrum Nausicaá: toegangsbewijs voor een hele dag

5. Nationaal zeecentrum Nausicaá: toegangsbewijs voor een hele dag

Duik in de diepten van de oceaan bij Nausicaá, het grootste openbare aquarium van Europa, in Boulogne-sur-Mer. Nausicaá nodigt je uit voor een unieke ervaring voor het hele gezin. Verken 'Reis op volle zee', 'Mens en kust' en 'In het oog van het klimaat'. Dit laatste omvat projecties van de vloer tot aan de muren en een auditieve onderdompeling die je helpt meer te leren over de gevolgen van de opwarming van de aarde. Een totale onderdompeling die je helpt te begrijpen hoe je dagelijks in actie kunt komen. Je ontmoet ook de 1600 diersoorten die het aquarium hun thuis noemen, zoals grijze rifhaaien en de indrukwekkende mantarog. Mis een paar favoriete shows niet: de medische training van de zeeleeuw en de vondst van de pinguïns. Boek je ticket voorrangstoegang voor deze unieke attractie die al 16 miljoen ontdekkingsreizigers heeft weten te boeien. Tijdens je bezoek kun je pauzeren in een van de drie restaurants en ontspannen in een uitzonderlijke omgeving. Vergeet niet om de charmes van de Opaalkust en de schoonheid van het landschap van de Boulonnais te ontdekken. Grand Large - De reuzen van de volle zee in Augmented Reality Ontdek de volle zee, zo weinig bekend en ontoegankelijk, en ontmoet de majestueuze dieren die er leven met behulp van een wereldprimeur op het gebied van augmented reality in een van Nausicaá's meest fascinerende ruimtes: de 100m2 grote baai.

Lille: 24, 48 of 72-uurs stadspas

6. Lille: 24, 48 of 72-uurs stadspas

Verken de must-see monumenten van Lille, een van de meest culturele steden van Frankrijk, met de Lille City Pass. Rijd in een cabrioletbus en bezoek het Museum voor Schone Kunsten van Lille, het Piscine-Museum voor Kunst en Industrie in Roubaix, het LaM in Villeneuve d'Ascq, het geboortehuis van Charles de Gaulle en nog veel meer plaatsen! Profiteer van gratis bezoeken aan de toeristische trekpleisters van Lille gedurende 24, 48 of 72 uur en maak gratis en onbeperkt gebruik van het grootstedelijke openbaar vervoer van Lille (metro, bus, tram). Geniet van je bezoek zonder de stress van het kopen van kaartjes voor de populairste attracties en vervoer. De Lille City Pass verlicht je zorgen en stelt je in staat je te concentreren op het leuke van reizen. Het bespaart u niet alleen tijd maar ook geld. Geniet van toegang tot de volgende sites: Beeldende kunst: Paleis voor Schone Kunsten van Lille La Piscine, Musée d'Art et d'Industrie André Diligent - Roubaix MUba Eugène Leroy - Tourcoing Le Fresnoy, Studio national des arts contemporains - Tourcoing LaM, Lille Métropole Musée d'art moderne, d'art contemporain, d'art brut - Villeneuve d'Ascq Wetenschap en ontdekkingen: Musée d'Histoire Naturelle - Rijsel Musée de l'Institut Pasteur de Lille - Lille La Manufacture, musée de la mémoire et de la création textile - Roubaix Forum départemental des Sciences - Villeneuve d'Ascq Geschiedenis en tradities: Musée de l'Hospice Comtesse - Lille Maison natale Charles de Gaulle - Rijsel Musée des Canonniers Sedentaires de Lille L'Institut du monde arabe - Tourcoing La Condition Publique - Roubaix Maison Folie Hospice d'Havré - Tourcoing Musée des Moulins - Villeneuve d'Ascq Musée des Arts et Traditions Populaires - Wattrelos Musée de la Résistance - Bondues Musée de la Bataille de Fromelles Fort de Seclin Vermelde sites: Villa Cavrois - Croix Beffroi de l'hôtel de ville de Lille Beffroi d'Armentières Natuurgebieden: Mosaïc, le Jardin des Cultures - Houplin Ancoisne Les Près du Hem - Armentières Musée de Plein Air - Villeneuve d'Ascq

Lille: speurtocht en zelfgeleide stadstour met hoogtepunten

7. Lille: speurtocht en zelfgeleide stadstour met hoogtepunten

Leer Lille in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je gebruikt hints om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je er te komen. Vragen oplossen: Eenmaal aangekomen op de plek die u zoekt, worden u vragen gesteld over de bezienswaardigheid. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, afbeeldingen, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vergen. Als u de snapshots onder de knie heeft, wordt u beloond met punten. Onderweg bereik je fantastische plaatsen zoals de Place aux oignons, Îlot Comtesse, Colonne de la déesse en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je via e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar “De Grote Markt” en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij het “Maison Méert”. De ervaring is niet beperkt in de tijd. Je kunt de stad in je eigen tempo verkennen en pauzes nemen. Download gewoon de Explorial-app, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Lille: Segwaytour van 2 uur

8. Lille: Segwaytour van 2 uur

Je wordt opgehaald bij je accommodatie of komt naar het beginpunt om aan je 2 uur durende Segwaytour door Lille te beginnen. Ga langs de wanden van de goedbewaarde Citadelle en maak kennis met de 17de-eeuwse militaire architectuur. Ga vervolgens naar het hart van de oude stad en geniet van de elegante sfeer van 'le Vieux-Lille' voor de neogotische Notre-Dame de la Treille. Van daar zoef je naar het oudste monument van Lille: de Hospice Comtesse. De Hospice Comtesse werd oorspronkelijk gebruikt als ziekenhuis. Vandaag huisvest het een historisch museum waar je in de levensstijl en de historische gebeurtenissen van de vorige eeuwen duikt. Vervolgens rijd je over de Rue de Gand en neem je de tijd om de typische "estaminets" (cafe-pub-restaurants) te waarderen. Spring terug naar de 21ste eeuw met een tussenstop in Euralille, het moderne commerciële centrum dat laat zien hoe de hoofdstad van Frans-Vlaanderen is veranderd met de tijd. Tot slot kom je op La Place du Théâtre en La Grand Place om de Opera en de beroemde Vieille Bourse te zien, de oude beurs die vandaag de dag een van de belangrijkste monumenten van de stad is.

"De Alchemist" Lille: ontsnappingsspel in de open lucht

9. "De Alchemist" Lille: ontsnappingsspel in de open lucht

🧙‍♀️ DE ALCHEMIST 🧪 We zijn in het genadejaar 1555 en er doen zich vreemde verschijnselen voor in de stad. Josyne, een van hekserij beschuldigde dorpeling, wordt voor uw ogen gearresteerd door de stadswachten. Onderzoek om de waarheid te achterhalen en de redenen voor deze beschuldiging vast te stellen. Ga verschillende getuigen ontmoeten en onderzoek de aanwijzingen die je onderweg tegenkomt. Kun jij als alchemist je vaardigheden op tijd gebruiken in dit onderzoek, gebaseerd op echte feiten? Kies je ervoor om Josyne te verdedigen, of kies je ervoor om de beschuldiging van hekserij te steunen? UW AVONTUUR BEGINT NU! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Zoek de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Verken de must-see plaatsen en ontdek een aantal verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die je bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor je klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

Privétour op maat met een lokale gids Lille

10. Privétour op maat met een lokale gids Lille

Lille kan zich soms ontoegankelijk voelen voor buitenlandse bezoekers. Haal het mysterie uit je bezoek door samen met een local op ontdekking te gaan tijdens een privérondleiding op maat. Uw gids neemt van tevoren contact met u op om een idee te krijgen van uw interesses en smaken, zodat u alleen de plaatsen bezoekt waarin u geïnteresseerd bent. Terwijl u de stad verkent, deelt uw gids inzichten in het lokale leven en vormt zo een duidelijker beeld van de cultuur van Lille. - Privérondleiding voor alleen u en uw groep - Uw gids past uw tour aan uw interesses en persoonlijkheid aan - Krijg een dieper inzicht in het leven in Lille dan alleen mogelijk is - Zie Lille door de ogen van een local en ontdek de verborgen juweeltjes Kies uit touropties van 2, 3, 4, 6 en 8 uur.

Alle activiteiten

45 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Rijsel

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Rijsel?

Andere activiteiten in Rijsel

Wil je alle activiteiten in Rijsel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rijsel

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.153 beoordelingen

Geweldige gids. Erg vriendelijk. Zijn naam is Cyril. Reed rustig, alle tijd en wist veel over de stad…. Erg aangenaam!

Over het algemeen zeer goed, behalve dat de bus helemaal niet verwarmd was gezien de piek van de kou gedurende de dag

Zeer informatieve, vriendelijke en zorgvuldige chauffeur. Zag delen van Lille die we nooit hadden gezien.

Prima guide, gemoedelijke sfeer. Aardige jongeman. Vertelde veel over het prachtige Lille

Het was gezellig en interessant! Met een jonge en enthousiaste gids!