Ontdek het beste van
Rijsel

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Rijsel

Rondleiding door de stad Lille

Rondleiding door de stad Lille

Wat is er mooier dan in een minibus comfortabel stad te bezichtigen? Dit is de perfecte manier om Lille in 75 minuten te ontdekken. Deze stadstour per bus biedt uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de stad, van zijn oorsprong tot de meest moderne districten. Bussen zijn uitgerust met een audiovisueel systeem in 9 talen (Frans, Engels, Duits, Nederlands, Spaans, Italiaans, Chinees, Japans en Russisch). Bewonder het standbeeld van de Godin terwijl je langs de Place du Général de Gaulle (Grande Place) rijdt. Zie het operagebouw, de Kamer van Koophandel en de rij van Beauregard de Place du Théâtre op. Natuurlijk rijdt je ook langs het stadhuis met het belfort, de citadel en de oude Porte de Paris.

Vieux Lille 2 uur durende rondleiding met gids

Vieux Lille 2 uur durende rondleiding met gids

Bezoek de mooiste wijk van Lille en bewonder de architectuur, winkels en musea tijdens een wandeltocht van 2 uur met gids. Kom meer te weten over het erfgoed en de geschiedenis van de oude stad van je gids terwijl je langs de bezienswaardigheden en monumenten van Vieux Lille loopt. Enkele van de bezienswaardigheden die je zult zien zijn het Palais Rihour, het centrale plein, de oude beurs, het operagebouw, de Kamer van Koophandel en de kathedraal Notre-Dame de la Treille. De wandeltocht eindigt in de buurt van het Hospice Comtesse. Het Hospice werd in 1237 opgericht door Jeanne de Flandre en er worden allerlei voorwerpen uit het verleden van Lille tentoongesteld, waaronder dagelijkse benodigdheden, houten beelden, aardewerk, meubels en schilderijen.

Lille: stadsrit met Citroën 2CV Cabriolet (eend)

Lille: stadsrit met Citroën 2CV Cabriolet (eend)

Volg een retro rondleiding door de mooie stad Lille aan boord van een iconische Citroen 2CV, net zo eigenzinnig Frans als een baret of stokbrood. Rondleidingen kunnen variëren van 30 minuten tot 1,5 uur, met ruimte voor maximaal 3 passagiers. Als je in de beroemde auto rijdt, voel je de vroom-vroom van zijn kleine motor (2CV betekent letterlijk "2 fiscale paardenkrachten"). Leun voorover bij elke bocht in de weg en geniet van de vintage bekleding. Als het weer goed is, rijd je over de geplaveide straten met het dak naar achteren en de wind in je haren. Je chauffeur-gids vertelt onderweg anekdotes over de stad in elk hoekje en gaatje en adviseert je over de beste plekken om naartoe te gaan als je je straatbenen weer hebt hervonden. Lille is een ideale stad om in een 2CV rond te toeren; de straatjes zijn smal en hoewel de kasseien misschien een beetje schudden en rammelen, voel je je overal inwoner. Kijk op onze website voor meer opties.

Lille: speurtocht en wandeltocht langs hoogtepunten van de stad

Lille: speurtocht en wandeltocht langs hoogtepunten van de stad

Leer Lille in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de app begint je tour bij het imposante Beffroi de Lille, een symbool van de stad. Bezoek het Plein van de Republiek, verken de smalle straatjes, bewonder middeleeuwse poorten zoals Porte De Paris en voel de sfeer van La Vieille Bourse. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Ga langs de Pl. du Général de Gaulle, gotische Paroisse Saint Maurice en de iconische La Vieille Bourse. Je zult bij elke attractie aanwijzingen moeten vinden om naar het volgende punt te gaan. Ontvang via de app interessante weetjes en informatie over de plaatsen die je bezoekt. Je volgende stop is Beffroi de la Chambre de Commerce, een van de belangrijkste attracties van de stad. Je kunt de tour pauzeren of hervatten wanneer je maar wilt. De kers op de taart van deze route is de Notre-Dame-de-la-Treille, met zijn vreemde architectuur. Verken de stad in je eigen tempo en stop onderweg om wat foto's te maken. Voel de spanning terwijl je elke puzzel met spannende aanwijzingen oplost en van het ene herkenningspunt naar het andere springt.

Nationaal zeecentrum Nausicaá: toegangsbewijs voor een hele dag

Nationaal zeecentrum Nausicaá: toegangsbewijs voor een hele dag

Duik in de diepten van de oceaan bij Nausicaá, het grootste openbare aquarium van Europa, in Boulogne-sur-Mer. Nausicaá nodigt je uit voor een unieke ervaring voor het hele gezin. Verken 'Reis op volle zee', 'Mens en kust' en 'In het oog van het klimaat'. Dit laatste omvat projecties van de vloer tot aan de muren en een auditieve onderdompeling die je helpt meer te leren over de gevolgen van de opwarming van de aarde. Een totale onderdompeling die je helpt te begrijpen hoe je dagelijks in actie kunt komen. Je ontmoet ook de 1600 diersoorten die het aquarium hun thuis noemen, zoals grijze rifhaaien en de indrukwekkende mantarog. Mis een paar favoriete shows niet: de medische training van de zeeleeuw en de vondst van de pinguïns. Boek je ticket voorrangstoegang voor deze unieke attractie die al 16 miljoen ontdekkingsreizigers heeft weten te boeien. Tijdens je bezoek kun je pauzeren in een van de drie restaurants en ontspannen in een uitzonderlijke omgeving. Vergeet niet om de charmes van de Opaalkust en de schoonheid van het landschap van de Boulonnais te ontdekken. Grand Large - De reuzen van de volle zee in Augmented Reality Ontdek de volle zee, zo weinig bekend en ontoegankelijk, en ontmoet de majestueuze dieren die er leven met behulp van een wereldprimeur op het gebied van augmented reality in een van Nausicaá's meest fascinerende ruimtes: de 100m2 grote baai.

Lille: 24, 48 of 72-uurs stadspas

Lille: 24, 48 of 72-uurs stadspas

Verken de must-see monumenten van Lille, een van de meest culturele steden van Frankrijk, met de Lille City Pass. Rijd in een cabrioletbus en bezoek het Museum voor Schone Kunsten van Lille, het Piscine-Museum voor Kunst en Industrie in Roubaix, het LaM in Villeneuve d'Ascq, het geboortehuis van Charles de Gaulle en nog veel meer plaatsen! Profiteer van gratis bezoeken aan de toeristische trekpleisters van Lille gedurende 24, 48 of 72 uur en maak gratis en onbeperkt gebruik van het grootstedelijke openbaar vervoer van Lille (metro, bus, tram). Geniet van je bezoek zonder de stress van het kopen van kaartjes voor de populairste attracties en vervoer. De Lille City Pass verlicht je zorgen en stelt je in staat je te concentreren op het leuke van reizen. Het bespaart u niet alleen tijd maar ook geld. Geniet van toegang tot de volgende sites: Beeldende kunst: Paleis voor Schone Kunsten van Lille La Piscine, Musée d'Art et d'Industrie André Diligent - Roubaix MUba Eugène Leroy - Tourcoing Le Fresnoy, Studio national des arts contemporains - Tourcoing LaM, Lille Métropole Musée d'art moderne, d'art contemporain, d'art brut - Villeneuve d'Ascq Wetenschap en ontdekkingen: Musée d'Histoire Naturelle - Rijsel Musée de l'Institut Pasteur de Lille - Lille La Manufacture, musée de la mémoire et de la création textile - Roubaix Forum départemental des Sciences - Villeneuve d'Ascq Geschiedenis en tradities: Musée de l'Hospice Comtesse - Lille Maison natale Charles de Gaulle - Rijsel Musée des Canonniers Sedentaires de Lille L'Institut du monde arabe - Tourcoing La Condition Publique - Roubaix Maison Folie Hospice d'Havré - Tourcoing Musée des Moulins - Villeneuve d'Ascq Musée des Arts et Traditions Populaires - Wattrelos Musée de la Résistance - Bondues Musée de la Bataille de Fromelles Fort de Seclin Vermelde sites: Villa Cavrois - Croix Beffroi de l'hôtel de ville de Lille Beffroi d'Armentières Natuurgebieden: Mosaïc, le Jardin des Cultures - Houplin Ancoisne Les Près du Hem - Armentières Musée de Plein Air - Villeneuve d'Ascq

Lille: speurtocht en zelfgeleide stadstour met hoogtepunten

Lille: speurtocht en zelfgeleide stadstour met hoogtepunten

Leer Lille in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je gebruikt hints om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je er te komen. Vragen oplossen: Eenmaal aangekomen op de plek die u zoekt, worden u vragen gesteld over de bezienswaardigheid. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, afbeeldingen, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vergen. Als u de snapshots onder de knie heeft, wordt u beloond met punten. Onderweg bereik je fantastische plaatsen zoals de Place aux oignons, Îlot Comtesse, Colonne de la déesse en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je via e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar “De Grote Markt” en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij het “Maison Méert”. De ervaring is niet beperkt in de tijd. Je kunt de stad in je eigen tempo verkennen en pauzes nemen. Download gewoon de Explorial-app, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Lille: Segwaytour van 2 uur

Lille: Segwaytour van 2 uur

Je wordt opgehaald bij je accommodatie of komt naar het beginpunt om aan je 2 uur durende Segwaytour door Lille te beginnen. Ga langs de wanden van de goedbewaarde Citadelle en maak kennis met de 17de-eeuwse militaire architectuur. Ga vervolgens naar het hart van de oude stad en geniet van de elegante sfeer van 'le Vieux-Lille' voor de neogotische Notre-Dame de la Treille. Van daar zoef je naar het oudste monument van Lille: de Hospice Comtesse. De Hospice Comtesse werd oorspronkelijk gebruikt als ziekenhuis. Vandaag huisvest het een historisch museum waar je in de levensstijl en de historische gebeurtenissen van de vorige eeuwen duikt. Vervolgens rijd je over de Rue de Gand en neem je de tijd om de typische "estaminets" (cafe-pub-restaurants) te waarderen. Spring terug naar de 21ste eeuw met een tussenstop in Euralille, het moderne commerciële centrum dat laat zien hoe de hoofdstad van Frans-Vlaanderen is veranderd met de tijd. Tot slot kom je op La Place du Théâtre en La Grand Place om de Opera en de beroemde Vieille Bourse te zien, de oude beurs die vandaag de dag een van de belangrijkste monumenten van de stad is.

Toegangsticket voor Villa Cavrois

Toegangsticket voor Villa Cavrois

Aan het begin van de 20e eeuw was het noorden een van de meest geïndustrialiseerde regio's van Frankrijk. Roubaix en Tourcoing waren toen een belangrijk centrum van de textielproductie, waardoor Roubaix de naam ‘stad van duizend schoorstenen’ kreeg. Het bedrijf Cavrois-Mahieu, opgericht in 1865, produceert hoogwaardige stoffen voor Parijse huizen. In 1923 had het bedrijf, dat vijf fabrieken had, bijna 700 medewerkers in dienst. Paul Cavrois, eigenaar van het bedrijf, besluit een huis voor zijn gezin te bouwen. In 1922-1923 verwierf hij grond in Croix, aan de rand van Roubaix. In 1929 vertrouwde Paul Cavrois de bouw van zijn villa toe aan architect Robert Mallet-Stevens. Mallet-Stevens ontwikkelde zijn project in 1929 en de villa werd drie jaar later ingehuldigd, ter gelegenheid van het huwelijk van een van de dochters van de familie, Geneviève. Mallet-Stevens ontwikkelde zijn project in 1929 en de villa werd drie jaar later ingehuldigd, ter gelegenheid van het huwelijk van een van de dochters van de familie, Geneviève. De verlaten villa is ten prooi aan vandalisme en raakt snel in verval, ondanks de classificatie als historisch monument in 1990. Dankzij de mobilisatie van een natuurbehoudsvereniging verwerft de Staat in 2001 een groot deel van het onroerend goed: de villa en het centrale deel van het park.

GEEN DIET CLUB - LET'S GET THICK IN Lille!

GEEN DIET CLUB - LET'S GET THICK IN Lille!

Al het eten is inbegrepen :) We komen naar Lille! Na Parijs, Bordeaux, Marseille, Nice en Lyon in Frankrijk, moesten we naar het noorden voor nog meer geweldig eten :) Zoals gebruikelijk hebben we ons omringd met locals die hun stad op hun duimpje kennen om je de beste adressen in de stad te presenteren terwijl we zo ver mogelijk weg blijven van de toeristenvallen in het centrum! Op het programma ? Specialiteiten uit Lille en nog veel meer zoals frietjes uit Maroilles, de beste Franse hamburger, vleeswaren en kaas, lokaal gebak en nog veel meer verrassingen Vegetariërs zijn ook welkom :) (De proeverijen kunnen variëren) Instagram : @no_diet_club Wat we wel bieden ✔ - Veel proeverijen om te delen - Lokale specialiteiten, maar dat niet alleen - Een mooie wandeling door onze favoriete wijken van Lille - Plezier - Flauwe grappen - Lachen - Een lijst met aanbevelingen in Lille - Nieuwe vrienden uit de hele WERELD

Veelgestelde vragen over Rijsel

De topbezienswaardigheden in Rijsel

Activiteiten in Rijsel

Steden in Frankrijk

Andere activiteiten in Rijsel

Wil je alle activiteiten in Rijsel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rijsel

Gemiddelde beoordeling

4.5
(1.153 beoordelingen)

We waardeerden de kleine anekdotes over de stad en de gedetailleerde uitleg over de bouw van deze stad. Het tijdstip van het bezoek blijft correct ten opzichte van de route. Een gids #catherine# om +++ aan te bevelen en die niet de wens heeft om alles te delen. Een heel aangenaam moment

Rondleiding door het oude Lille vandaag met Isabelle, die geweldig was. Met veel enthousiasme, humor en anekdotes liet ze ons haar prachtige stad zien! Veel kennis en cultuur! Dank aan haar die dit bezoek tot een heel goede tijd heeft gemaakt

Zeer mooie passage met de onberispelijke voucher, een van de receptie leende ons zelfs een token om onze spullen in de kluisjes te stoppen Mooie bezoeken, geweldige informatie

Uitstekende plek om hier ongeveer drie uur door te brengen. Had een geweldige tijd, zelfs mijn 18-jarigen genoten ervan.

Heel leuk met een erg enthousiast chauffeur met veel humor