Kies data

Rilaklooster

Rilaklooster: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Sofia: zelfgeleide trip Zeven Rila Meren met klooster

1. Vanuit Sofia: zelfgeleide trip Zeven Rila Meren met klooster

Vertrek 's ochtends vanuit Sofia en reis per shuttlebus met een vriendelijke Engelssprekende chauffeur. Reis in comfort met airconditioning naar Panichishte in het prachtige Nationaal Park Rila. Bij aankomst vertelt je Engelssprekende chauffeur je alles over de routes, die je kunt nemen de berg op. Ga met de stoeltjeslift omhoog naar de Zeven Rila Meren, waar je 5 uur de tijd hebt om door de natuur te wandelen en de gletsjermeren vanuit allerlei perspectieven te bezichtigen. Je rijdt vervolgens in 2 uur naar het Rilaklootster, gelegen in een diepe vallei van de rivier Rilska. Het klooster werd in de 10e eeuw gebouwd en is een van de belangrijkste monumenten in Bulgarije. Je krijgt 1,5 uur de tijd om in je eigen tempo op verkenning te gaan. 's Avonds keer je weer terug naar Sofia.

Van Sofia: Rila-klooster en dagtrip naar de kerk van Boyana

2. Van Sofia: Rila-klooster en dagtrip naar de kerk van Boyana

Ervaar de religieuze geschiedenis van Bulgarije tijdens een dagtocht naar het door UNESCO beschermde Rila-klooster en de Boyana-kerk vanuit Sofia. Volg je gids rond het klooster om meer te weten te komen over deze epische plek of kies ervoor om het zelf te verkennen voordat je de oude fresco's van de Boyana-kerk gaat bekijken. Baan je een weg naar de Alexander Nevski-kathedraal om je vriendelijke groep voor de dag te ontmoeten. Neem plaats in uw stoel en vertrek de stad uit terwijl u over schilderachtige wegen rijdt met een schilderachtig uitzicht op het landelijke Bulgarije. Aankomst in het Rila-klooster, het grootste Oost-Othordox-klooster van het land. Als je de tour hebt geboekt, volg dan je gids rond de historische plek en leer meer over de belangrijkste fresco's. Als je een ontdekkingsreiziger bent, kun je het museum bezoeken, foto's maken en de kerk in je eigen tempo bekijken. Begin dan je reis terug naar Sofia met nog een belangrijke stop onderweg. Betreed de middeleeuwse Boyana-kerk en wandel binnen de oude muren en bestudeer de artistieke fresco's die deze plek zo speciaal maken.

Vanuit Sofia: Rilaklooster & kerk van Bojana in kleine groep

3. Vanuit Sofia: Rilaklooster & kerk van Bojana in kleine groep

Om stipt 09:00 uur rij je weg uit Sofia. Na een ontspannen rit van 2 uur kom je aan bij het Rilaklooster in het Rilagebergte. Ontdek bij aankomst het grootste en belangrijkste orthodoxe klooster van Bulgarije. Bewonder de zuilengalerijen en ontdek de unieke fresco's van één van de meest beroemde schilders uit de Bulgaarse nationale wederopleving. Je bezichtigt vergulde iconostase en bewondert het fantastische uitzicht op de bergen. Kom meer te weten over het klooster van je gids voordat je wat tijd over hebt om het monastieke complex op eigen gelegenheid te verkennen. Kom meer te weten in het museum of koop souvenirs en andere producten in de nabijgelegen winkels. Je neemt de tijd voor lunch om bij te komen in één van de plaatselijke restaurants, waar je lokale specialiteiten koopt, zoals mekitsi (een traditioneel Bulgaars gerecht met gekneed deeg gemaakt van gefrituurde yoghurt). Vertrek om 13:30 uur en reis naar de Boyanakerk in de buitenwijken van Sofia. Je ziet de historisch belangrijke fresco's van het Byzantijnse gebouw en komt meer te weten over hoe ze de mode begonnen om Bijbelse figuren met emoties te illustreren en ze naast de plaatselijke aristocratie te plaatsen. Met een geschatte aankomsttijd in de kerk van ongeveer 15:40 uur heb je ongeveer 30 minuten om te verkennen. Je vertrekt om 16:10 uur voor de reis naar de Alexander Nevskikathedraal in het centrum van Sofia tussen 16:30 tot 17:00 uur.

Vanuit Sofia: dagtrip 7 Rilameren & Rilaklooster

4. Vanuit Sofia: dagtrip 7 Rilameren & Rilaklooster

Deze dagexcursie is ontworpen voor actievelingen die graag wandelingen door de natuur combineren met een bezoek aan de meest bezochte bezienswaardigheid van Bulgarije, het geweldige Rilaklooster. Je vertrekt vanuit Sofia richting het Rilagebergte, waar je een stevige wandeltocht maakt door misschien wel het mooiste deel van de bergen, de 7 Rilameren. Na ongeveer 90 minuten bereik je de regio Panichishte, waar je met de stoeltjeslift naar de hut van de Rilameren gaat. De 7 Rilameren, een groep gletsjermeren, liggen op een hoogte tussen 2100 en 2500 meter boven zeeniveau. Je wordt omgeven door ruige toppen en diepe valleien en hebt een prachtig uitzicht terwijl je langs pareltjes als Het Oog, De Traan, De Nier, De Tweeling, Het Klavertje, Het Vissenmeer en het Lage Meer wandelt. De route kan afhankelijk van de verschillende condities van de deelnemers ter plekke worden aangepast naar makkelijkere of juist steilere paden. Als je alle meren bezocht hebt, rijd je ongeveer 90 minuten met de auto naar het Rilaklooster, het grootste en belangrijkste symbool van de Bulgaarse orthodoxe kerk. Achter de 20 meter hoge muren liggen indrukwekkende kloostergebouwen, waaronder een kerk en een kapel met waardevolle muurschilderingen. De belangrijkste historische en kunstzinnige monumenten van het klooster zijn onder meer de 14e-eeuwse Hrelyo-toren, de Geboorte-van-de-Heilige-Maagd-Kerk met zijn 5 koepels en de originele kloosterkeuken uit de 19e eeuw. Je verkent ook het bijzondere museum van het klooster, met onder meer een waardevolle collectie oude manuscripten en documenten, oorkondes en iconen, een etnografische tentoonstelling van textiel, sieraden, tapijten en smeedijzeren objecten en een bibliotheek met meer dan 16.000 boeken.

Vanuit Sofia: daguitstap naar Rilaklooster en Bojana

5. Vanuit Sofia: daguitstap naar Rilaklooster en Bojana

Breng de dag door met het verkennen van 2 locaties op de UNESCO Werelderfgoedlijst buiten Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. De dag begint om 09:00 uur, achter de Alexander Nevski-kathedraal in Sofia. De komende 2 uur kun je ontspannen achterover leunen terwijl je vriendelijke, Engelssprekende chauffeur je naar Rila brengt. Daar aangekomen breng je 2 uur in het gebied door met een bezoek aan het Rilaklooster, het grootste en beroemdste Oosters-orthodoxe klooster in Bulgarije. Vervolgens ga je lunchen in een plaatselijk restaurant, waar de specialiteit gegrilde forel is. Je stapt terug in het busje om in 2 uur naar de Kerk van Bojana te rijden. Deze middeleeuwse orthodoxe kerk staat aan de rand van Sofia in de wijk Bojana. Bekijk de uitgebreide fresco's die de kerk zo beroemd hebben gemaakt en keer daarna terug naar het beginpunt.

Sofia: Rilaklooster, Boyana-kerk & Geschiedenismuseum

6. Sofia: Rilaklooster, Boyana-kerk & Geschiedenismuseum

Stap de shuttle in bij de parkeerplaats achter de Alexander Nevski-kathedraal in het centrum van Sofia. Reis dan door naar het middeleeuwse Rilaklooster in het spectaculaire Rilagebergte. Je krijgt meer dan 2 uur de tijd om het complex te verkennen, dat werd gesticht door de monnik en kluizenaar Ivan Rilski in 927 n.C. Bewonder de fresco's van de grote kerk en bezoek op eigen houtje de middeleeuwse toren. Bewonder de fresco's van de grote kerk en bezoek de middeleeuwse toren onafhankelijk van elkaar. Dwaal rustig door de openlucht-gangen versierd met prachtige mozaïeken, en zie vergulde iconostasen en waardevolle iconen uit de 14e tot de 19e eeuw. Kom meer te weten over de geschiedenis van de plek bij het museum, met het dubbelzijdige kruisbeeld het Rila-Kruis als 1 van de hoogtepunten. Zie de oude bakkerij en andere monumenten, waaronder de woongebied met hoge stenen muren en kleine ramen. Stap 's middags de minibus weer in en reis terug naar Sofia; laat je bij aankomst afzetten bij het ophaalpunt.

Vanuit Sofia: shuttlevervoer Rilaklooster en Kerk van Boyana

7. Vanuit Sofia: shuttlevervoer Rilaklooster en Kerk van Boyana

De tour begint vroeg in de ochtend, bij de Alexander Nevski-herdenkingskathedraal. Je pauzeert als eerste bij de fantastische UNESCO-Werelderfgoedlocatie, de Kerk van Boyana, gelegen aan de rand van Sofia, en bestaande uit 3 gebouwen. De oosterse kerk werd in de 10e eeuw gebouwd, en aan het begin van de 13e eeuw vergroot door Sebastocrator Kaloyan, die opdracht gaf tot het ernaast oprichten van een tweede, 2 verdiepingen tellend gebouw. Nadat je de kerk hebt verkend ga je door naar het Rilaklooster, waar je de indrukwekkende architectuur en fresco's kunt bewonderen en naar verhalen kunt luisteren van je gids over de geschiedenis van het klooster. Tijdens de rondleiding in de binnentuin en het kloostermuseum ontdek je de waardevolle stukken die zijn bewaard uit het verleden, en alle feiten en verhalen over het grootste Bulgaarse kloostercomplex.

Van Sofia: Rilaklooster, Boyana-kerk en Historisch Museum

8. Van Sofia: Rilaklooster, Boyana-kerk en Historisch Museum

Geniet van de bezienswaardigheden van Bulgarije vanuit het comfort en gemak van een transfer, die je in één dag naar enkele van de meest verbluffende en belangrijke hoogtepunten van het land brengt. Ontmoet uw chauffeur 's ochtends op een centraal gelegen ontmoetingspunt in Sofia. Ga naar de UNESCO Boyana-kerk en bezoek de rijkelijk beschilderde historische plek. Ga verder met een korte transfer naar het National Museum of History, waar je voldoende tijd hebt voor een eigen rondleiding. Leer meer over de intrigerende geschiedenis van Bulgaarse landen en ontmoet je chauffeur opnieuw voor een verdere reis naar het UNESCO Rila-klooster. Je komt door een prachtig landschap op weg naar het Rila-gebergte. Ga hoger de berg op via de schilderachtige route en bereik het Rila-klooster. Je hebt genoeg tijd om in je eigen tempo alle delen van het kloostercomplex te bezoeken. Vervolgens wordt u 's middags teruggebracht naar de stad Sofia.

Rila-klooster en Boyana-kerkdaagse-tour

9. Rila-klooster en Boyana-kerkdaagse-tour

Nadat je vanuit een accommodatie in Sofia bent opgehaald, begint je reis door meer dan 1000 jaar Bulgaarse culturele geschiedenis. Maak de rit van 2 uur naar het Rilaklooster via een bus met airconditioning naar de dichte dennenbossen van Rila Mountain. Bij aankomst, verken het klooster, dat werd opgericht in 927, in je eigen tempo met 2 uur vrije tijd. Kuier door het 21 hectare grote complex, geniet van de kleurrijke en unieke traditionele orthodoxe architectuur. Blik op de kerk met vijf koepels, met zijn vele altaren, zijkapellen en vergulde mozaïeken. Geniet van de schoonheid van de rustige bergachtige omgeving rond de vredige plaats van aanbidding. Daarna luncht u, voordat u doorgaat naar uw volgende bestemming. Slechts een paar mijlen van het klooster in het bos is de St. Ivan Rilski-grot, waar St. Ivan van Rila in het begin van de 10e eeuw zijn intrek nam. Ervaar een heilige plaats die van enorm belang is voor Bulgaars orthodoxe christenen. Op de terugweg naar Sofia passeert u de Boyana-kerk, beroemd vanwege de uitgebreide fresco's die dateren uit de 11e, 13e, 15e, 17e en 19e eeuw. Daarna wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Sofia.

Sofia: Rila-klooster & Boyana-kerk met lunch en toegang

10. Sofia: Rila-klooster & Boyana-kerk met lunch en toegang

Vertrek uit Sofia en reis naar het Rila-gebergte om het Rila-klooster te bezoeken, het grootste en belangrijkste orthodoxe klooster in Bulgarije. Het klooster, dat in 1976 door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst, ligt diep in de dichte dennenbossen van de bergen en wordt sinds de middeleeuwen beschouwd als de bewaarder van de nationale identiteit van Bulgarije. Bewonder de koepels en gestreepte zuilengalerijen van het kloostercomplex en ontdek enkele verbazingwekkende voorbeelden van Bulgaarse icoonschilderijen en houtsnijwerk in het museum. Bekijk de grot waar de stichter van het klooster, Saint Ivan Rilski, leefde en werd begraven. Leer hoe hij werd beschouwd als een wonderdoener en waarom zijn grot als heilig wordt beschouwd. Ga dan naar de Boyana-kerk aan de rand van Sofia, toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst in 1979. Bewonder de Byzantijnse architectuur en het Griekse kruisplattegrond met koepels. Laat u betoveren door de rijkelijk versierde gevels en het interieur van de kerk, waar verschillende lagen muurschilderingen uit de 11e, 13e, 15e, 16e, 17e en 19e eeuw dateren. Kijk naar de fresco's uit 1259 en hun afbeeldingen van het leven in Bulgarije in de middeleeuwen. Volgens de kenners doet de stijl van deze schilderijen denken aan de Renaissance, ook al zijn ze veel eerder gemaakt.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Transfers
24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 24

Sitemap Rilaklooster

Wil je alle activiteiten in Rilaklooster ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rilaklooster

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.161 beoordelingen

Geweldig uitje naar de meren en naar het klooster, de gidsen waren erg geïnvesteerd in wat ze deden en gaven hun passie voor hun land door. Onberispelijk transport, super Engels. Ik denk dat als ik geen gids had gehad, mijn gevoelens misschien anders waren geweest. Ik was super blij met de doorgebrachte dag. Ik raad 100% aan als je naar Bulgarije reist.

Een mooie reis! Het Rila-klooster - het is iets geweldigs, en de 7 Rila-meren en een wandeling eromheen - het zijn prachtige, prachtige, betoverende hooggebergtelandschappen, ik heb nog steeds deze buitenaardse uitzichten voor mijn ogen! Alles verliep volgens plan en de groep was erg gedisciplineerd.

Een ervaring die praktisch onmogelijk is om in één dag te doen als u niet over uw eigen auto beschikt. De chauffeurs bieden kaarten van de sites die ze bezoeken, geven basisinformatie en zijn erg aardig. Het is echt de moeite waard.

Mooie ervaring. We keerden erg moe terug naar het hotel, maar het was het echt waard. Ik raad het ten sterkste aan.

Zeer goede ervaring! veel stiptheid en goed advies. Prachtige plek voor een gemakkelijke solo- of gezinswandeling!