Kies data

Ringturm

Ringturm: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: 1 uur durende boottour over het Donaukanaal

1. Wenen: 1 uur durende boottour over het Donaukanaal

Neem een boottrip over het Donaukanaal door de historische en moderne stad Wenen. Ook bekend als de 'Wateren van Wenen', de 'Arm van Wenen' en de 'Kleine Donau', was deze route over het Donaukanaal tijdens de Middel Eeuwen de belangrijkste route. Tijdens deze tour zie je bekende gebouwen inclusief de Uniqa toren, het Urania, hotels en commerciële gebouwen ontworpen door Jean Nouvel en de Mediatoren ontworpen door Hans Hollein. Bekijk het Schützenhaus ontworpen door Otto Wagner, de Ringtoren, de Rossauer barrakken en het afvalverwerkingsgebouw Spttelau ontworpen door Friedensreich Hundertwasser. Vervolgens keert de boot terug naar het startpunt. Geniet van het nieuwe Wenen, zijn graffiti kunstwerken en de hippe buurten terwijl je er langs vaart.

Wenen: riviercruise op de Donau met optionele Weense specialiteiten

2. Wenen: riviercruise op de Donau met optionele Weense specialiteiten

Geniet van het Weense landschap tijdens deze cruise op de Donau met kortere en langere opties en de mogelijkheid om een aantal typisch Weense gerechten te proberen. Bewonder 'modern Wenen' en 'groen Wenen' als onderdeel van de langere touroptie of ontdek gewoon 'modern Wenen' tijdens de kortere cruise. Geniet van het uitzicht op het 'moderne Wenen' met de skyline van het Donauplateau, de Donautoren en de Millenniumtoren. Reis via het Nussdorf-sluizensysteem om het Donaukanaal te bereiken. Bewonder de architectuur van de door Hundertwasser ontworpen verwarmingsinstallatie in Spittelau, de Roßau-kazerne en Ringturm. Maak een korte stop bij het station Wenen/Stad op Schwedenplatz. Hier komt een einde aan de kortere tour. Als je de langere optie hebt gekozen, ga dan verder richting het groene hart van Wenen en de bossen van het Prater-gebied. Vaar stroomafwaarts van de Freudenau-sluis, langs de oevers van het Donau-eiland en langs een graansilo die is omgebouwd tot hotel en stadion. Keer dan terug naar Reichsbrücke, waar de uitgebreide tour eindigt.

Wenen: Heuriger-boottocht met Weense muziek en buffet

3. Wenen: Heuriger-boottocht met Weense muziek en buffet

Geniet van Heuriger-muziek, net zoals de Weners ervan houden. Marion Zib van Radio Wienerlied brengt de beste Heurigenduetten van de stad op de gezellige Hundertwasser-boot MS Vindobona. Kijk uit naar de zeer bijzondere sfeer als de muzikanten van tafel naar tafel gaan, hun muziekwensen accepteren en hen uitnodigen om te zingen. Het schip vertrekt voor een geweldige Donau-boottocht, waarbij je het 2e en 20e district van Wenen omcirkelt. Bewonder de moderne en prachtig verlichte skyline van Wenen met de Donautoren, de Donau-plaat en de DC-toren. Ontdek historische gebouwen zoals de Jubileumkerk, de Ringturm of de Rossauer kazerne. Het restaurant aan boord verwent je met typische lekkernijen uit het koude en warme Heurigenbuffet.

Wenen: sightseeing-boottocht met lunch

4. Wenen: sightseeing-boottocht met lunch

Een boottocht door Wenen die begint en eindigt op Schwedenplatz. Tijdens de ongeveer 1-uur durende vaart geniet je van een licht en modern lunchgerecht aan boord van de MS Blue Danube. Het menu bestaat uit 2 gangen; soep/voorgerecht en hoofdgerecht of hoofdgerecht en nagerecht. Voor alle menu's kun je kiezen voor het voorgerecht  of  een toetje. Wintermenu (1 december 2019 t/m 29 februari 2020): Voorgerecht - • Knoflooksoep met croutons   Hoofd - • Rundvleesbraadstuk in een romige saus met een dumpling  of • Pompoenrisotto met parmezaan Toetje - •  Speculaas parfait Lentemenu (2 maart 2020 t/m 31 mei 2020) Voorgerecht - • Wilde knoflooksoep Hoofd - • Cevapcici met tomatenrijst of • Tonijnstrudel met harissa-struikbonen en ei Toetje -   • Curd met maanzaad en pruimen Zomermenu (1 juni 2020 t/m 31 augustus 2020): Voorgerecht -  • Aspergesoep met schapenkaascroutons Hoofd -   • Karbonades met Letscho en frietjes of • Gnocchi alla carbonara Toetje - • Yoghurt en mangoparfait met honing en pistachenoten   Herfstmenu (1 september 2020 t/m 30 november 2020): Voorgerecht -  • Kastanjesoep Hoofd -   • Varkensmedaillons met pompoen of • Gnocchi met pompoensaus   Toetje - • Appeltiramisu Als je veganist of vegetariër bent, kun je een hoofdgerecht kiezen uit het algemene menu. Mensen met allergie moeten van tevoren worden aangekondigd, waarna een alternatief wordt voorbereid. Het menu wordt elk seizoen gewijzigd. Je vaart rond vanaf het Schiffsstation Wien/City op Schwedenplatz, het Donaukanaal. Tijdens deze vaart zie je belangrijke gebouwen zoals Uniqa Tower, Urania Observatory, Badeschiff, het hotel en het commerciële gebouw van Jean Nouvel, Schützenhaus van Otto Wagner, Ringturm, Roßauer-kazerne en het Zaha Hadid House ontworpen door Friedensreich Hundertwasser. De MS Blue Danube imponeert met nautische flair en een extravagant interieur en is ook voorzien van airconditioning. Gratis folders met kaart en korte beschrijvingen in 10 talen zijn aan boord en op GPS gebaseerde informatie over de bezienswaardigheden wordt op de schermen weergegeven.

Sitemap Ringturm

Wil je alle activiteiten in Ringturm ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ringturm

Gemiddelde beoordeling

3.4 / 5

gebaseerd op 1.035 beoordelingen

Heel leuke boottocht, prachtig in het donker met al die lichtjes. Er staat een tafel voor je klaar binnen in het schip maar na het eten zijn we op het dek gaan zitten. Buffet is van hele Goede kwaliteit, volop, en er is ook een na gerecht, drinken heeft normale prijzen, en het personeel is zeer vriendelijk. Muziek is geweldig, leuk voor jong en ouder, we hebben genoten

Een heel mooie en samenhangende ervaring.

Cultuur en natuur ontmoeten elkaar. Naast graffiti en stedelijke gebouwen, waarvan de belangrijkste via luidsprekers worden gepresenteerd, zie je sporen van de bever in het midden van de stad. Twee reigers en vele andere vogels werden ook waargenomen. Attente service in het restaurant en dekens tegen de kou ronden de reis af tot een zeer leuke ervaring.

Alles werkte prima. De boottocht zelf was een schot in de roos. Zelfs met een buffet. Het kan niet beter zijn. Helaas is dit in deze vorm niet mogelijk in Corona-tijden in Duitsland. Met vriendelijke groeten Bernd Kinzilo en zijn vrouw.

De snelheid is erg goed en er zijn verschillende zitmogelijkheden. De tijd en route zijn voldoende. Niet te veel, niet te weinig. Ideaal om alleen te gaan

mooie vaartocht. je ziet Wenen van een andere kant en via andere gedeelten van de stad