Rinjani: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Tetebatu: dagtocht rijstvelden, waterval en apenbos

1. Tetebatu: dagtocht rijstvelden, waterval en apenbos

Tetebatu-wandeltochten (verkenning van de groene rijstvelden en het platteland met een prachtig uitzicht op de berg Rinjani). Ontdek de artistieke en landelijke smaak van Tetebatu tijdens een 6-uur durende wandeling en krijg uitzicht op het landschap van Lombok ver van de legendarische stranden. Ontmoet een verscheidenheid aan landschappen en kleine dorpjes, geniet van een traditionele Indonesische lunch en meer. Ontmoet de schattige zwarte apen in het tropische woud van Mount Rinjani National Park (Apenbos). Ervaar het landelijke leven in Lombok en ontmoet de lokale bevolking tijdens een wandeltocht door Tetebatu. Bezoek lokale huizen, proef authentieke Lombok-koffie en koop kruiden die zijn geproduceerd door de plantages van lokale bewoners. Loop door de rijstterrassen en zie het dagelijkse leven terwijl de lokale bevolking op de rijstvelden werkt. Zwem in verborgen watervallen en voel je avontuurlijk langs de rivier. Geniet van een Indonesische lunch in het huis van een local, met uitzicht op de velden en tempels. Ontmoet de schattige zwarte apen in het tropische woud van Mount Rinjani National Park. Start om 07:30 uur vanuit uw hotel. Bekijk rijstvelden, watervallen, lokale huizen, het majestueuze uitzicht op de Rinjani-berg, de rijstterrassen van Tetebatu, geniet van een lunch, bezoek het apenbos en keer terug naar je hotel.

Beste Lombok Private Customize Tour

2. Beste Lombok Private Customize Tour

Uw gids, ook als chauffeur, haalt u tussen 08.00 uur en 13.00 uur op bij uw hotel in Lombok, gemakkelijk herkenbaar in de lobby met uw naam op een bord. Deel uw favoriete bestemmingen en hij zal de beste opties voor een dagtour op maat voorstellen. Zodra het reisschema is vastgesteld, zorgt uw chauffeur voor een vlotte reis, waarbij de stops en tijden efficiënt worden beheerd. Voel je vrij om onderweg ergens te pauzeren; uw chauffeur is er om u te helpen. Zij zorgen ervoor dat uw rondreis veilig, ontspannen en goed georganiseerd is. Kies een comfortabel voertuig – Toyota Avanza, minivan Apv, Minibus elf of Toyota Hiace Commuter – op basis van uw groepsgrootte. Houd er rekening mee dat de vermelde prijzen het ophalen en inleveren van hotels in de belangrijkste toeristische gebieden omvatten, zoals Kuta Lombok, Senggigi, Mandalika, Bangsal, Pamenang, Teluk Nare, Tanjung, Selong Belanak, Lombok International Airport, de haven van Gili Mas en de haven van Lembar. Voor het ophalen van 3 Gili-eilanden geldt een toeslag van USD 50 voor maximaal 4 personen in één boot (retour per speedboot). Voor het ophalen en inleveren van hotels of een tourbestemming buiten de genoemde zones geldt een toeslag: USD $ 25 Senaru-gebied (als de tour vanuit het zuiden van Lombok begint, zoals Kuta Mandalika). USD $ 25 Tetebatu-gebied. USD $ 28 Sembalun / Rinjani-gebied.

Rinjani 2-daagse trektocht naar kraterrand Senaru

3. Rinjani 2-daagse trektocht naar kraterrand Senaru

Trek door de ongerepte regenwouden van Lombok tijdens een tweedaagse wandeling naar de krater van de berg Rinjani. Profiteer van de kruierservice voor al uw kampeeruitrusting en persoonlijke bezittingen en kampeer op de kraterrand van de Sembalun-vulkaan. Krijg een prachtig uitzicht op Bali en meer. Als je in Senggigi, Bagsal, Mataram, Kute Lombok verblijft van Senggigi / Mataram gebied naar Senaru dorp 5: 00 uur directe Trek (2 uur en 30 minuten rijden) en als je in Kute Lombok verblijft, haal je je om 04.00 uur op, want van Kute Lombok naar Senaru is het ongeveer 3-4 uur rijden (extra kosten vanwege ontmoetingspunt in Senaru) Als je wilt, kun je een dag van tevoren de ophaaltijd aanvragen, zodat je in Senaru kunt blijven (zodat je veel met de lokale gastheer kunt praten). Dag 1 Na het ontbijt wordt u naar de Rinjani National Gate gebracht voor registratie en briefing met uw gids. Je tocht begint om 07.00 - 07.30 uur, waar je door dicht tropisch bos loopt dat rijk is aan flora, vogels en vlinders. Maak je lunchstop bij Montong Satas Shelter op 1500 meter boven zeeniveau voordat je je avontuur naar de rand voortzet. Je bereikt de kraterrand (2.641 meter) om 16.00 uur waar je kampeert voor de nacht. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de zonsondergang over de berg Agung op Bali en de rook van de vulkaan aan de rand van het meer. Uw gids zal u voorzien van een diner. Dag 2 Na het ontbijt met een prachtige zonsopgang verlaat je de berg Rinjani en begin je door het regenwoud terug af te dalen naar Senaru Village. Als je geluk hebt, zie je onderweg de zeldzame zwarte aap. De totale afdaling duurt ongeveer vijf uur en je stopt om 11.30 uur voor de lunch. Bij aankomst in Senaru Village wordt u naar het kantoor van de lokale exploitant gebracht om te douchen, te genieten van een welkomstdrankje en uiteindelijk is de reis voorbij.

Lombok: trektocht naar Tiu Kelep- en Sendang Gile-waterval

4. Lombok: trektocht naar Tiu Kelep- en Sendang Gile-waterval

Je wordt opgehaald bij je hotel en maakt een rit van 2,5 uur de hoge groene bergen in, langs mooie stranden en waaiende kokospalmen. Je rijdt door de bergen en stapt uit voor je eerste wandeling. Dit is een relatief korte wandeling over een mooi en makkelijk begaanbaar pad dat naar de Sendang Gile-waterval leidt. Bewonder de natuurpracht en leg dit mooie moment vast op camera. Na een korte pauze trek je verder, dit keer naar de Tiu Kelep-waterval. Deze trektocht duurt 45 minuten en is iets intensiever. Je beklimt een trap, steekt een brug over en volgt een zandpad door een weelderig bos met kabbelende beekjes. Je gids zorgt dat je met een veilig gevoel de mooie Tiu Kelep-waterval bereikt. Hier is het tijd voor een pauze en een frisse duik. Je wandelt terug naar het beginpunt waar je naar Senaru wordt gebracht. In dit dorp vind je nog steeds het typische bergstamleven en eeuwenoude tradities. Je brengt hier nog wat tijd door en keert dan toch echt terug naar je hotel.

Batur vulkaan zonsopgang 4x4 jeep en trekking naar de top

5. Batur vulkaan zonsopgang 4x4 jeep en trekking naar de top

De dag begint door u op te halen bij het hotel met een comfortabel nieuw merkvoertuig. Aangekomen bij het basispunt We stappen aan boord van een 4x4 die ons naar de omgeving van de berg Batur brengt, terwijl de zonnestralen ons achter de horizon beginnen te begroeten. Onze 4x4-tour stijgt naar 1.350 meter, waar we van boord gaan en een opwindende tocht beginnen om de top te bereiken. De ongeveer 40 minuten durende wandeling leidt ons naar een indrukwekkende hoogte van 1.717 meter. We genieten van een picknickontbijt en bewonderen het prachtige uitzicht op het meer van Batur, de berg Batur, de berg Agung en de berg Rinjani in het vroege ochtendlicht. Onderweg verkennen we de krater en hete stoom op de vulkaan. Daarna stappen we weer op de 4x4 en rijden we terug naar de parkeerplaats. Je krijgt ook een welverdiend anderhalf uur ontspanning in de rustgevende warmwaterbron (indien extra's geselecteerd). Op de terugweg naar uw hotel brengt u een kort bezoek aan de lokale koffieplantage, waar u leert hoe lokaal koffie op traditionele wijze wordt verbouwd en verwerkt.

Mount Rinjani 2 dagen en 1 nacht trektocht naar top

6. Mount Rinjani 2 dagen en 1 nacht trektocht naar top

Dag 1 Na het ontbijt word je overgebracht! Maak je klaar om naar het dorp Sembalun te gaan met onze speciale bergauto. De rit naar Sembalun duurt 45 minuten tot een uur. We komen om ongeveer 8.00 uur aan. De registratie in het Rinjani Information Center (RIC) is 1051 m en Post 1 (Monitoring Post) is 1300 m, wat 2 uur duurt. We rusten 5/10 minuten bij Post 1 (Monitoring Post) en gaan dan verder naar Post 2 (Tengengean) 1500 m voor ongeveer 1 uur. We nemen een korte pauze van 5 tot 10 minuten bij Post 2 ( Tengengean ) en vervolgen dan onze weg naar Post 3 (Pada Balong ) 1800 m voor ongeveer 1 uur. We rusten 2 uur bij Post 3, de gids en dragers bereiden dan de lunch voor en een warme drank (thee, koffie, warme chocolademelk of citroenthee). Na de lunch en de rustpauze gaan we verder naar Sembalun Crater Rim (Pelawangan Sembalun) 2639M, voor 3 uur inclusief een lange steile klim. De nacht brengen we door op de camping bij Sembalun Crater Rim, dan kunnen we daar genieten van het geweldige uitzicht zoals zonsondergang en zonsopgang voor de volgende ochtend, Segara Anak meer, Sembalun dorp, de top van de berg Rinjani half Noord-Lombok. Dag 2 We staan om 02.30 uur op om de prachtige zonsopgang niet te missen en nemen een licht ontbijt. Om 3.00 uur beginnen we aan de trektocht naar de top van de Rinjani (3672 m) voor ongeveer 3 uur en 30 minuten. De eerste etappe is een gematigde klim van 2 uur, terwijl de tweede etappe een vrij gemakkelijke maar lange trekking is. Het laatste uur is erg steil en moeilijk (er zijn veel losse stenen en als je twee stappen vooruit doet, glijd je een stap terug). Vanaf de top van de berg Rinjani kun je het hele eiland Lombok, Bali, de berg Tambora in Sumbawa en het meer Segara Anak zien. Na zonsopgang dalen we af naar de Sembalun kraterrand en ontbijten we. Na het ontbijt en de rustpauze dalen we 4-5 uur af naar Sembalun village, lunchen in Post 3 of 2 en komen rond het middaguur aan in Sembalun village (1.150m). De auto wacht om ons naar het dorp Senaru te brengen, de reis is ten einde.

Noord-Lombok: uitstap waterval Sendang Gile & dorp Senaru

7. Noord-Lombok: uitstap waterval Sendang Gile & dorp Senaru

Breng een dag door met het verkennen van het noordelijke deel van Lombok, bezoek ongerepte natuurlijke landschappen en leer over de geschiedenis en cultuur van de lokale bevolking. Ga 's ochtends eerst naar Malimbu, een uitkijkpunt. Vanaf hier kunt u de nabijgelegen Gili-eilanden en de berg Agung op Bali zien. Ga verder naar de Sendang Gile-waterval, aan de voet en helling van de berg Rinjani. De koele, frisse lucht en de kalme heuvel zorgen voor een comfortabel rustpunt en u kunt ervoor kiezen om uzelf te "bevriezen" in het uitnodigende koude vallende water. Bezoek dan Senaru, een traditioneel dorp waar het stammenleven in de bergen en de beschaving van de afgelopen eeuwen nog steeds bestaan. Bezoek ten slotte de oude moskee van Bayan, een van de onschatbare historische islamitische erfgoedsites in Lombok, waarvan wordt aangenomen dat deze is gebouwd bij de komst van het islamitische volk in de 16e eeuw.

Rinjani Trektocht Drie Dagen Twee Nachten Top

8. Rinjani Trektocht Drie Dagen Twee Nachten Top

Deze wandeling is een goede keuze als je een ervaren of matig ervaren klimmer bent. Hij is echter niet geschikt voor kinderen of beginners, tenzij ze een uitstekende conditie hebben. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Korte samenvatting **3D2N trektocht** **Nuldag:** (Meestal één dag voor de boekingsdatum) - Flexibele pick-up in Bangsal haven en Sengiggi een dag voor de wandeling begint - Rijden naar Senaru hoofdkantoor - Inchecken in je accommodatie - Korte briefing en voorbereiding **Dag 01:** - Wakker worden en ontbijten bij je accommodatie - Maak je klaar voor de wandeling - Verplaats je naar het startpunt van de wandeling en doe wat rekoefeningen - Aankomst bij Pos 2, lunchen, pauzeren en verder wandelen - Aankomst bij Pelawangan Sembalun (2.639m), genieten van de zonsondergang, dineren en overnachten. **Dag 02:** - Gebruik een super/lichte maaltijd voor de aanval op de top - Bereik de top, maak foto's met de zonsopgang - Keer terug naar Sembalun campsite, neem een tweede ontbijt - Inpakken en naar beneden naar Segara Anak Lake, genieten van de warmwaterbronnen, zwemmen en lunchen. - Begin aan de klim naar camping Senaru - Aankomst op de camping, genieten van de zonsondergang, dineren en je tweede nacht doorbrengen **Dag 03:** - Geniet van het ontbijt, pak je spullen en vervolg de reis naar Senaru Jebak Gawah/beginpunt - Lunch bij Pos 1 Senaru en rust even uit. - Inpakken en verder afdalen naar het beginpunt in Senaru - Aankomst rond 14:00 uur onderaan de top - We zetten je af bij je volgende bestemming op Lombok --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hier vind je meer informatie: De tocht begint in het dorp Sembalun op 1.100 meter hoogte. Dit pad is bedekt met grasvelden en trakteert elke wandelaar op wilde en prachtige landschappen. De zon kan erg sterk worden, dus vergeet niet om een hoed te dragen en zonnebrandcrème te gebruiken. Je zult ongeveer 7 uur moeten wandelen om de rand van de Sembalun krater of het nachtkamp op 2.639 meter te bereiken. Je hebt dus een goed uithoudingsvermogen nodig. Op de tweede dag begin je de klim om 2:30 uur om de top op 3.726 meter te bereiken en getuige te zijn van een prachtige zonsopgang en een panoramisch uitzicht over Lombok. Nadat je van de top bent afgedaald, kun je het Segare Anak meer bezoeken en een duik nemen in de warmwaterbronnen. Je brengt de nacht door aan de rand van de tweede krater op de Senaru camping, waar je kunt genieten van de zonsondergang en de prachtige omgeving. De laatste dag wandel je over het Senaru pad, dat bestaat uit een uur heuvelachtig grasland en een 5 uur durende trekking door een tropisch woud. Uiteindelijk bereik je het basiskamp in het dorp Senaru, wat het einde van je trekkingavontuur markeert.

Lombok: watervaltocht Benang Kelambu en Benang Stokel

9. Lombok: watervaltocht Benang Kelambu en Benang Stokel

Geniet van het koelere klimaat van nationaal park Mount Rinjani in centraal Lombok tijdens een gemakkelijke tocht naar de geweldige watervallen Benang Stokel en Benang Kelambu, meer dan 500 meter boven zeeniveau. Bij aankomst bij Benang Stokel, krijg je de kans om een verfrissende duik te nemen in de poel aan de voet van de watervallen. Bewonder de weelderige vegetatie van het tropisch bos terwijl je verder wandelt. Arriveer bij Benag Kelambu en ontdek het prachtige gordijn-achtig effect dat wordt bereikt doordat het water door de gaten in de begroeiing aan de top van de klif stroomt, en van ongeveer 35 meter naar beneden valt. 

3-daagse Rinjani-trekkingtocht naar Summit, Lake, Toran Trail

10. 3-daagse Rinjani-trekkingtocht naar Summit, Lake, Toran Trail

De 3-daagse Rinjani trektocht voert je door een van de mooiste landschappen van het land, met prachtige uitzichten op de Rinjani vulkaan, het Segara Anak meer en de omringende valleien en bergen. Vertrek-/terugkeerlocatie: vliegveld, Kuta Mandalika, Bangsal Haarbor Vertrektijd: Ongeveer 14:30 PM. Draag: Comfortabele sportieve kleding, wandelschoenen, hoed, jas en zonnebrandcrème. Opmerking: Dit reisschema is slechts een suggestie en het is essentieel dat je fysiek fit bent en geacclimatiseerd bent aan de hoogte om de trektocht met succes te voltooien. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een gids en drager met vergunning mee te nemen voor je veiligheid en gemak. Aankomstdag De aankomstdag voor een Rinjani trekking pakket kan variëren afhankelijk van het specifieke pakket en de route die je kiest. Normaal gesproken kom je echter een dag voor de start van het trekkingpakket aan in Lombok om tijd te hebben voor de voorbereiding en briefing met je gids. Op de dag van aankomst word je meestal opgehaald van het vliegveld of je accommodatie in Lombok en naar het startpunt van de trekking gebracht, meestal in het dorp Sembalun. Je ontmoet dan je gids en dragers, krijgt een briefing over de trekkingroute en controleert je uitrusting. Afhankelijk van het trekkingpakket heb je ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen, lokale dorpen te bezoeken of te ontspannen in een nabijgelegen hotel of homestay. Het is belangrijk om deze tijd te gebruiken om te acclimatiseren aan de hoogte en je voor te bereiden op de uitdagende trektocht die je te wachten staat. Over het algemeen is de aankomstdag voor een Rinjani trekkingpakket een dag van voorbereiding, briefing en ontspanning voordat de trektocht de volgende dag begint. Dag 1 Vertrek 's ochtends vroeg vanuit het dorp Senaru naar het Rinjani Trek Centrum in Sembalun Lawang. Registreer je en krijg een briefing met de parkwachter voordat je aan de trekking begint. Begin de trektocht vanuit Sembalun Lawang, wandel omhoog naar de savannevlakten en vervolgens naar de kraterrand van Rinjani. Sla je kamp op aan de kraterrand en geniet van het prachtige uitzicht bij zonsondergang over Mount Agung op Bali en de Gili eilanden. Dag 2 Sta 's ochtends vroeg op om van de zonsopgang te genieten voordat je een trekking maakt naar het Segara Anak meer in de krater van de Rinjani vulkaan. Op weg naar beneden kun je de warmwaterbronnen in de buurt verkennen en een duik nemen in het natuurlijke hete water. Sla je kamp op bij het meer en breng er de nacht door. Dag 3 Sta 's ochtends vroeg op om naar de kraterrand te wandelen voor een prachtig uitzicht op de zonsopgang. Daal na het ontbijt verder af terug naar Sembalun Village, klim langs de klif op de vorige route naar Sembalun rim, daal terug af naar de Pos 3 Sembalun route, passeer onderweg weelderige savanne en rijstvelden tot je aankomt bij Sembalun Village. Opmerking: Meestal voelt het pad makkelijker aan en zul je waarschijnlijk bergafwaarts lopen na de Rim, en het zal zeker sneller aanvoelen als je bij Sembalun Village aankomt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Rinjani

Alle activiteiten

34 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

Andere activiteiten in Rinjani

Wil je alle activiteiten in Rinjani bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.