Dingen om te doen Rio de Janeiro

Christus de Verlosser, Ipanema, samba, carnaval en voetbal: er zijn eindeloos veel redenen voor een bezoek.

Rio de Janeiro: De beste dingen die je niet wil missen

Rio: officieel ticket Christus de Verlosser per tandradbaan

1. Rio: officieel ticket Christus de Verlosser per tandradbaan

Reis helemaal omhoog naar het iconische standbeeld van Christus de Verlosser met de Corcovado-trein. De trein rijdt op een tandradbaan door nationaal park Tijuca, het grootste stadsbos ter wereld, met een uniek uitzicht over Rio de Janeiro. Geniet van een geweldige rit in een tandradtrein die je meeneemt naar de voet van het standbeeld van Christus de Verlosser, een van de zeven wonderen van de moderne wereld en een van de beroemdste bezienswaardigheden in Brazilië. Je krijgt niet alleen de gelegenheid om een van de mooiste landschappen van de stad te bewonderen, ook maak je een wandeling door de geschiedenis van Brazilië. De spoorweg van Corcovado was de eerste elektrische spoorweg van Brazilië. Het werd in 1884 door D. Pedro II ingehuldigd en is dus ouder dan het standbeeld zelf. Dit was in werkelijkheid de trein die 4 jaar lang de onderdelen voor de bouw van het monument naar boven vervoerde. Je begint je bezoek met een rit in een eeuwenoude elektrische locomotief, die door het beschermde Atlantische Woud rijdt, een deel van nationaal park Tijuca. Aan de voet van het standbeeld van het Christusbeeld kun je het spectaculaire uitzicht over de stad in je opnemen. Ontdek van bovenaf wat Rio de Janeiro zo bijzonder maakt.

Rio de Janeiro: kabelbaanticket naar de Suikerbroodberg

2. Rio de Janeiro: kabelbaanticket naar de Suikerbroodberg

Ontdek de wereldberoemde Suikerbroodberg met vooraf geboekte, officiële tickets voor de kabelbaan en verken een van de populairste bezienswaardigheden van Brazilië. Met prachtig uitzicht op Rio de Janeiro reis je per kabelbaan naar de top. Maak adembenemende foto's vanaf het uitkijkpunt met onder je de stad en de oceaan. Kom op eigen gelegenheid naar de Suikerbroodberg en wissel je afgedrukte voucher in bij het ticketkantoor. Je kunt met de eerstvolgende kabelbaan de berg op en reist in een volledig afgesloten cabine. Geniet onderweg van een weids uitzicht op de stad, Copacabana en de Baai van Guanabara.  Je stapt uit aan de top, waar je zoveel tijd kunt doorbrengen als je maar wilt. Bovenop de berg vind je een food court en een restaurant, waar je snacks en drinken kunt kopen. Wanneer je klaar bent met het verkennen van de top, kun je met je ticket ook weer met de kabelbaan naar beneden.

Rio: toegang tot stadion Maracanã

3. Rio: toegang tot stadion Maracanã

Herbeleef de grootste momenten uit de geschiedenis van stadion Maracanã tijdens een fascinerende, 40 minuten durende rondleiding door een van Rio's meest bijzondere bezienswaardigheden. Ga mee op een gecombineerde stadion- & museumtour, geleid door een tweetalige gids, bij een van de populairste attracties onder zowel toeristen als lokale inwoners van Rio. Bezoek een tentoonstelling die je alle belangrijke momenten uit de Braziliaanse voetbalgeschiedenis toont. Maak je klaar om je plaats in de kleedkamer in te nemen, bereid je voor in de warming-up ruimte, loop door de tunnel en stel je het gejuich voor van bijna 80.000 fans. Bezoek de persruimte en waan je een Braziliaanse voetbalster na een grote wedstrijd. Verken dit historische stadion dat werd gebouwd in 1950, in de loop der tijd meerdere malen werd gerenoveerd, en de locatie was van het WK 1950, enkele wedstrijden van het WK 2014, de Confederation's Cup 2013, alsook van de openings- en sluitingsceremonies van de Pan-American Games 2007 en de Olympische en Paralympische Spelen van 2016. Naast de sportwedstrijden vonden in Maracanã ook belangrijke culturele gebeurtenissen plaats, zoals concerten van Madonna, de Rolling Stones, Paul McCartney, Tina Turner, en missen geleid door paus Johannes Paulus II in 1980 en 1997.

Rio de Janeiro Carnival 2022: ticket sambaschoolparade

4. Rio de Janeiro Carnival 2022: ticket sambaschoolparade

Rio's Carnival is the most popular and the best Carnival in the world! In 2004 kreeg het de titel “Grootste Carnaval ter wereld” van het Guinness Book of World Records. Carioca Carnival is een cultureel evenement waar de vrijheid van expressie domineert op een creatieve en leuke manier, met sambaschoolparades, carnavalfeesten, en een straatcarnaval. De officiële Sambaschoolparades vinden plaats in de Sambadrome Rio de Janeiro, gecreëerd door de meest gerenommeerde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer en ingehuldigd in 1983 met een capaciteit van 80.000 toeschouwers. Elk jaar strijden de sambascholen om de kampioenstitel van het carnaval. Er kan maar een school de beste zijn! Meer dan 30.000 mensen treden op tijdens Carnival. Elke school heeft tussen 4.000 en 5.000 deelnemers. Er zijn 5 dagen met optochten, onderverdeeld in drie categorieën: Access Group, Special Group, en de Parade of Champions. Access Group De beste sambascholen van de Access Group mogen volgend jaar deelnemen aan de Special Group. Je ziet 12 scholen paraderen met enthousiasme en schoonheid. Dit is perfect voor bezoekers met een kleiner budget die de magie van het carnaval willen zien. Special Group   Deze worden beschouwd als de belangrijkste dagen van Carnival. De beste 14 sambascholen in Rio de Janeiro tonen al hun creativiteit en innovaties. Dit zijn de echte magische avonden van de Sambadrome. Kaartjes voor deze dagen zijn duurder, omdat het de populairste optocht is met scholen van topklasse. Champions Parade Op deze avond herhalen de beste 6 scholen uit de Special Group en de winnaar uit de Access Group hun optreden. Dit is een buitengewone avond waarop je de kampioenen van het jaar kunt zien. Je krijgt twee gratis metrokaartjes. Het metrokaartje is niet exclusief voor de carnavalsoptocht. Je kunt het gebruiken op elk moment tijdens je verblijf.

Rio de Janeiro: 6-stops hoogtepunten van Rio met lunch

5. Rio de Janeiro: 6-stops hoogtepunten van Rio met lunch

Begin je avontuur met een pick-up in de ochtend van hotels in de zuidelijke zone en ga richting je eerste stop bij Christus de Verlosser. Geniet van een geweldig uitzicht op de jungle tijdens de rit met de minibus door het Tijuca-bos dat de Corcovado-berg omringt. Bereik de top van de berg en ontmoet het standbeeld van Christus de Verlosser met zijn armen open over de stad. Bewonder de weidse uitzichten en maak adembenemende foto's. Maak een mooie wandeling buiten het Maracanã-stadion en kom meer te weten over de passie van de Brazilianen voor voetbal. Leer meer over de sambatraditie in Rio door een bezoek te brengen aan de Sambadrome, de plaats met de grootste carnavalsoptocht ter wereld. Bewonder de prachtige straatkunst van de Selarón-trappen, een gigantisch mozaïekwerk van de Chileense kunstenaar Jorge Selarón. Begin jaren 90 begon hij zich toe te leggen op het decoreren van de trappen. De 250 treden zijn een monument en een icoon van Rio geworden. Stop bij de Metropolitan Cathedral van Rio de Janeiro om te genieten van de bijbelse passages op het glas-in-lood erin, na een lunchstop in een onbeperkt buffetrestaurant. Met de batterijen opgeladen, is er nog één plaats vrij. Ga naar de wijk Urca en bewonder de schoonheid van de Suikerbroodberg en sta versteld van de kabelbaan naar de top. Geniet vanaf 220 meter boven de zeespiegel van het adembenemende 360-graden uitzicht over Rio de Janeiro, de baai van Guanabara, de stad Niteroi en het blauwe water van de Atlantische Oceaan.

Rio de Janeiro: wandeltocht Rocinha Favela van een halve dag

6. Rio de Janeiro: wandeltocht Rocinha Favela van een halve dag

Verken de grootste favela van Rio tijdens een wandeltocht van een halve dag door Rocinha, de grootste favela (krottenwijk) in Zuid-Amerika. De wandeltocht wordt georganiseerd door lokale, Engelssprekende gidsen en mensen uit de favela, is respectvol en niet intrusief voor de bewoners. De favela's van Rio zijn onder andere het onderwerp van de film 'City of God' en kampen met vervelende stereotypering. Om dit recht te zetten en je het echte Rio de Janeiro te laten zien toont de favelatour je hoe het dagelijks leven er echt uit ziet, ver van de sensationalistische krantenkoppen. Terwijl andere favela 'zoo-tours' in Jeeps rondrijden zul jij in een kleine groep (gemiddeld 10 personen) door de straten wandelen, de lokale bevolking ontmoeten en hun verhalen horen. Kom meer te weten over de geschiedenis van de favela en de sociale en economische uitdagingen waar de wijk mee te kampen heeft. Bij de tourprijs is ook een financiële bijdrage aan de favela inbegrepen.

Paraty: gedeeld vervoer van/naar Rio de Janeiro

7. Paraty: gedeeld vervoer van/naar Rio de Janeiro

Geniet van een veilige, comfortabele en handige gedeelde transfer naar je accommodatie in Paraty vanaf de internationale luchthaven Antonio Carlos Jobim (ook bekend als Galeão), de luchthaven Santos Dumont of vanuit hotels in de zuidelijke zone van Rio de Janeiro. Kies 1-weg in een of beide richtingen volgens uw behoeften. Boek uw gedeelde transfer van tevoren en arriveer veilig in Paraty zonder het ongemak van het openbaar vervoer of de last van een last-minute taxirit. Ontspan in de veiligheid en het comfort van een gelicentieerd voertuig met airconditioning, aangedreven door een professionele bestuurder. Van Rio Airports tot Paraty, de service rijdt 365 dagen per jaar en de vertrekken zijn beschikbaar van 08.00 uur tot 21.00 uur. Uw chauffeur houdt een bord met uw naam erop op het ontmoetingspunt in de internationale aankomsthal. Van Rio South Zone Hotels tot Paraty, de service rijdt 365 dagen per jaar en de vertrekken zijn beschikbaar om 08.30 uur, 12.30 uur of 17.00 uur. Van Paraty tot Rio, de service rijdt 365 dagen per jaar en de vertrekken zijn beschikbaar om 08.30 uur of 12.30 uur.

Rio: dagtour Christus de Verlosser, Suikerbrood & Selaron

8. Rio: dagtour Christus de Verlosser, Suikerbrood & Selaron

Ontdek de bezienswaardigheden van Rio tijdens een excursie van een volledige dag, inclusief ophalen en afzetten bij hotels in Rio (kijk de ophaallocaties na). Begin met een bezoek aan de berg Corcovado, waar je naar de voet van het 38 meter hoge beeld van Christus de Verlosser rijdt, staande op een hoogte van 710 meter. Je rijdt in een busje naar de top of gaat met de trein door het Tijucawoud voor een voorproefje van het prachtige landschap. Dan bewonder je het grote monument van Brazilië terwijl je profiteert van een panoramisch uitzicht op Rio. Ga vervolgens richting het mythische voetbalstadion Maracanã en observeer de imposante façade. Daarna reis je naar de legendarische Sambódromo waar de jaarlijkse carnavalsoptocht plaatsvindt. Bezoek de Metropolitan Cathedral van Rio de Janeiro, een moderne structuur beïnvloed door Mayapiramides. Bekijk de felgekleurde tegels van de wereldberoemde Selaróntrappen in Lapa, voordat je geniet van een typisch Braziliaanse steakhouselunch. Je bezoekt na de lunch Sugar Loaf in de mooie wijk Urca en zie je één van de meest iconische natuurlijke bezienswaardigheden in Rio en de wereld. Je neemt de kabelbaan naar de top in twee fasen. Je stopt bij het opstapstation naar de Urca-berg (op 224 meter), voordat je doorgaat naar de top van Sugar Loaf (op 395 meter). Je profiteert van het mooiste en meest panoramische uitzicht op Rio de Janeiro om je tour af te sluiten.

Rio de Janeiro naar Ilha Grande: gedeelde of privétransfer

9. Rio de Janeiro naar Ilha Grande: gedeelde of privétransfer

Profiteer van een deur-tot-deur pick-up in Rio de Janeiro en transfer naar Angra dos Reis. Stap aan boord van een authentieke flexboot rechtstreeks naar Vila do Abraão. Geniet van een warm welkom bij de receptie en maak een keuze uit verschillende tours voor de beste ervaring op het eiland. Bekijk de serene groene kust van Rio de Janeiro tijdens de twee uur durende reis over land en zet je zeebenen op de 40-minuten durende overtocht. Kies zelf voor een gedeelde transfer, of de VIP-behandeling met een privé-auto en boot.

Rio de Janeiro: kaartjes voor voetbalwedstrijden in het Maracanã-stadion

10. Rio de Janeiro: kaartjes voor voetbalwedstrijden in het Maracanã-stadion

Bekijk een live voetbalwedstrijd in het wereldberoemde Maracanã-stadion, begeleid door een deskundige, tweetalige gids die ervoor zorgt dat je een spannende en veilige ervaring hebt. Beleef deze passie die alle Brazilianen samen met duizenden fans juichend en zingend verenigt. Maracanã is waar Brazilianen uit alle regio's elkaar ontmoeten, gedreven door de onverklaarbare passie voor hun clubs. Het kijken naar de voetbalwedstrijd kan leuk zijn, maar het kan stressvol zijn om er te komen. Met onze planning kunt u zich probleemloos concentreren op de ervaring, met hulp bij alles om u op de hoogte te houden van het evenement. Met de kaartjes in de hand vertrokken we met de metro vanuit de wijk Ipanema richting het stadion. Eenmaal in het stadion loop je door de deuren en dompel je jezelf snel onder in de omringende atmosfeer, de energie van de menigte die als één juicht, de live-actie en de mogelijkheid om onder andere "the wave" te doen, zullen je dag onvergetelijk maken. Tijdens deze ervaring nemen we je mee om getuige te zijn van de wedstrijden van twee van de belangrijkste voetbalclubs in Brazilië, Flamengo en Fluminense, die nationale en internationale wedstrijden spelen in Maracanã, een stadion waar deze rivaliserende clubs hun management delen. We zullen de lokale fans ontmoeten, de gezangen zingen, de vlaggen hijsen, de spelers steunen en verhalen horen over de vroegere en toekomstige helden van deze velden.

Veelgestelde vragen over Rio de Janeiro

Welke topattracties zijn een must-see in Rio de Janeiro?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Rio de Janeiro?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Petrópolis

Sitemap Rio de Janeiro

Wil je alle activiteiten in Rio de Janeiro ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rio de Janeiro

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.263 beoordelingen

It was really nice, Alberto is a really good tour Gide. I already had him as my tour Gide 5 years ago so that was funny, I still remembered him because of how nice the tour back then also was. We felt us completely safe & could ask all our questions :)

ересно о пройтись самого верха трущобы вниз. оступный английский язык у гида. ожились 2 часа.

Ondanks het regenachtige en erg koude weer wist onze gids dit moment onvergetelijk te maken.

Good geregeld, snelle doorloop naar het treintje. Prachtig uitzicht.

Fantastisch bezoek aan de "tempel" van het voetbal!