Theems

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ervaar de rivier Thames

De Thames is 346 kilometer lang en vormt het hart van Londen en haar omgeving. Een dag op of aan de oevers van de Thames zal je bezoek aan de stad nog beter maken. Hier een paar manieren om van de rivier te genieten.

 • Rondvaarten

  1. Rondvaarten

  Tijdens een ontspannen vaart over de Thames krijg je het beste uitzicht op de stad. Zie de Houses of Parliament en de Tower of London terwijl je leert over de stadsgeschiedenis.

 • Rondvaarten met lunch

  2. Rondvaarten met lunch

  Boek een middagrondvaart en zie Londen in stijl, met lunch, een glas wijn of een kop thee.

 • Rondvaarten met diner

  3. Rondvaarten met diner

  Zie Londen glinsteren in de avond onder genot van een 4-gangen maaltijd en een goed glas wijn. Je kunt een boot boeken met panoramische ramen, of zelfs een live band.

 • Wandelen

  4. Wandelen

  Als varen niet je ding is, kun je ook te land van de Thames genieten. Wandel over de paden of neem een tour, dan wijst een gids je op de bezienswaardigheden van Londen.

 • Fietsen

  5. Fietsen

  De Thames is de enige rivier in Europa met een fietspad langs de gehele lengte. Je kunt een fietstour maken en panoramisch zicht krijgen op Londen en haar hoogtepunten.

Plan je bezoek

 • Feitjes

  Zowel toeristen als Londoners houden van de Thames. De rivier kent 25 vissoorten, en op bezoek bij één van de vele restaurants en café's aan de oever heb je goede kans om vissers aan het werk te zien. Vanaf de vele bruggen over de Thames heb je een prachtig uitzicht, en er vinden zelfs festivals aan de rivier plaats, zoals Totally Thames in september.

 • Hoe boek je tours?

  Lees online over fietstours of de allerbeste rondvaarten op de Thames. Of je nu een vaartocht met de lunch of het diner boekt, of met een vriend over de oever wandelt - het uitzicht wacht.

 • Waar vertrekken de rondvaarten?

  Veel rondvaarten op de Thames vertrekken vanaf de pieren Westminster, Tower en Greenwich. De touraanbieder vermeldt de details.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Altijd open, natuurlijk.
 • Toegangsprijzen
  Gratis te bezoeken, prijzen voor tours verschillen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet verplicht, maar aan te raden.
 • Hoe kom ik er?
  Je kunt in veel delen van Londen bij de Thames komen. Maar waarom niet de metro pakken naar Westminster en vanaf de Westminster Bridge of Lambeth Bridge van het uitzicht genieten?
 • Extra tips

  • Check het weerbericht voordat je aan de wandel gaat.

  • De beste manier om de rivier te zien is op een boot.

Sitemap Theems

Wil je alle activiteiten in Theems ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Theems

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 21.860 beoordelingen

Had an amazing experience with our guide Eva! This young actrice did a really good job and knew exactly what to say at the right places :) As Harry Potter fans we learned so much and were amazed by the secret places in Londen that are linked to Harry Potter. We recommend this tour for Harry Potter fans, but also for people who want to know more about what Londen has to offer! And ofcourse, ask for Eva as your tourguide!

Zeer leuke en magische wandeltour door Londen. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Maar die toch gebruikt zijn in de films van Harry potter. We stoppen ook op de plekken waar er gefilmd is en krijgen nog woordje uitleg over. De gids heeft ook een tablet mee waar hij de scènes toont. Zeer aangename gids ook. Is zeker een aanrader.

Een echte aanrader. Gids Cate deed het fantastisch, ook met de drie kinderen onder de 12 in onze groep. Ze weet echt waar ze het over heeft, niet alleen over Harry Potter, maar ook over de stad in het algemeen. Ondersteuning door foto’s en filmpjes op tablet waren een meerwaarde. Stukken van Londen gezien die we anders zeker gemist hadden.

Zeer leuke bustour. Toch met de regenachtige dag boven gaan zitten in de bus, waar je het beste zicht hebt. Zeer goede en grappige gids. Nadien nog een tour op de Themes dat ook zeker de moeite waard is. Zeker een aanrader.

Wel handig als je de boeken hebt gelezen/ films hebt gezien. Leuk om Londen door een "Harry Potter" bril te zien/ ontdekken.