Belevingen in
Rivier de Alcantara

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rivier de Alcantara: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Catania: Etna Volcano and Alcantara Park Tour

1. Catania: Etna Volcano and Alcantara Park Tour

Ontdek met een deskundige gids aan uw zijde de vulkaan de Etna, op een hoogte van 2000 meter boven de zeespiegel. Verken oude kraters, lavastroomgrotten en bewonder het adembenemende landschap van de Ionische kust. Verken Alcantara Park in je vrije tijd. Alcantara Park, doorsneden door de rivier de Alcantara, is een locatie vol met unieke vegetatie, lavarotsformaties en zuilvormige basalt gevormd door het ijskoude water van de Alcantara. Tijdens het warme seizoen kunt u afkoelen door een verfrissende duik te nemen in deze ongerepte wateren of gewoon een wandeling langs de rivier te maken.

...
Vanuit Taormina: dagtocht Etna, wijn en de Alcantara vallei

2. Vanuit Taormina: dagtocht Etna, wijn en de Alcantara vallei

Reis onder begeleiding van een deskundige gids met een kleine groep vanuit Taormina naar Etna tijdens deze dagexcursie. Geniet van een 2 uur durende wandeling rond uitgestorven kraters en over paden bedekt met lava op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau. Bezoek de vulkanische ondergrond en ontdek een van de wonderen van vulkaan Etna. Neem een middagpauze en bezoek een wijnhuis voor een proeverij van enkele lokaal geproduceerde wijnen (DOC). Bij de driegangenlunch krijg je typisch Siciliaanse antipasti, een hoofdgerecht en een heerlijk dessert. Tot slot bezoek je de Alcantara valei, die duizenden jaren geleden gevormd werd toen lava in de Alcantara rivier stroomde. Geniet hier van een panoramisch uitzicht.

...
Van Taormina: Etna en Alcantara River Tour

3. Van Taormina: Etna en Alcantara River Tour

Verlaat Taormina en reis naar de Rifugio Sapienza op de Etna. Leer de geschiedenis van de vulkaan en bezoek de locaties van zijn laatste uitbarstingen. Kies voor trektochten langs de natuurpaden van het Parco dell'Etna of rijd met de kabelbaan naar een hoogte van 2.504 meter en ga verder met de 4WD-minibus naar de Torre del Filosofo. Krijg een prachtig uitzicht op het landschap dat zich uitstrekt tot aan de zee en bewonder de kraters en historische lavastromen die het landschap kenmerken. Keer terug naar de Rifugio Sapienza om veilig een lavagrot te verkennen. Vervolg de berg en stop bij de biologische boerderij van Zafferana om lokale producten te proeven, waaronder honing, wijn en olie. Verken de verschillende landschappen van de Alcantara-rivier. Loop langs kleine paden, langs akkers en zie de natuurlijke poelen en watervallen van de Gurne dell'Alcantara. Ontdek de ruïnes van het kasteel van Francavilla en blijf in de buurt van verschillende basalt- en lavaformaties.

...
Sicilië: Etna, wijn en Alcantara-tour

4. Sicilië: Etna, wijn en Alcantara-tour

Je Siciliaanse avontuur begint met de ontmoeting met je gids in Catania bij je accommodatie of op een andere vooraf afgesproken plek. Na een korte kennismaking ga je op een mooie maar korte rit naar de Sartoriuskraters of de krater uit 2002 aan de noordoostkant van de Etna. Daar maak je via je deskundige gids kennis met de fascinerende wereld van de vulkanische fenomenen. Je wandelt door oude bossen, langs uitgedoofde kraters en oude lavastromen. Je ziet woestijnen vol lava en as, bijzondere lavaformaties en sporen van uitbarstingen uit het verleden - alles is onderdeel van het unieke landschap dat je ontdekt aan de noordoostkant van de vulkaan. Tijdens de excursie bereik je een maximale hoogte van 2000 meter. Je krijgt de mogelijkheid om een vulkanische grot te verkennen, zoals de Grotto del Ladroni of Grotta Cassone. Je krijgt al het noodzakelijke materiaal, zoals een helm en zaklamp. Je pauzeert bij een mooi restaurant langs het bergpad voor een echte Siciliaanse lunch in een gezellige atmosfeer (de lunch omvat een voorgerecht, een pastagerecht, water en wijn). Dit vindt afhankelijk van het weer binnen of buiten plaats. Na de lunch bezoek je de Alcantara-canyons, die duizenden jaren geleden gevormd werden door een lavastroom die het rivierbed van de Alcantara binnendrong. De botsing tussen het extreem koude water van de rivier en de gloeiende lava heeft een van de meest spectaculaire landschappen gecreëerd. Aangezien je in de Alcantara-rivier kunt zwemmen, wordt je aangeraden om zwemkleding en strandschoenen mee te nemen. Je eindigt weer terug in Catania rond 18:00 tot 18:30 uur. Je wordt afgezet op dezelfde locatie waar je bent opgehaald. 

...
Van Taormina: Etna Summit Area (2900m), Lunch & Alcantara

5. Van Taormina: Etna Summit Area (2900m), Lunch & Alcantara

Begin uw tour met 8:30 AM pick-up bij uw accommodatie, of in de directe omgeving in Taormina en de omgeving. Je reist in een kleine groep van niet meer dan 8 personen voor een meer intieme en persoonlijke ervaring. Rijd naar Etna South, waar je de beklimming begint, eerst met de kabelbaan en vervolgens met off-road voertuigen tot 2900/3000 meter. Hier maak je ongeveer 45 minuten wandelen door woestijnen van zwarte as en uitgestorven kraters. Terug op 2000 meter, krijgt u de juiste apparatuur, zoals helmen en fakkels, om een van de opvallende lava-grotten van de vulkaan te bezoeken. Geniet van een typisch Siciliaanse lichte lunch met lokale wijn en drankjes tijdens de middagpauze. Ten slotte bewonder je de Alcantara Gorges die zijn ontstaan toen dikke lava de bedding van de ijskoude rivier Alcantara binnendrong, waardoor geometrisch perfecte rotsen ontstonden.

...
Schilderachtige tocht door de Etna-ronde en de kloven van Alcantara

6. Schilderachtige tocht door de Etna-ronde en de kloven van Alcantara

De Etna is een actieve stratovulkaan aan de oostkust van Sicilië, dicht bij Messina en Catania. Het is de hoogste actieve vulkaan van Europa, met een hoogte van 3.329 meter - de hoogste berg in Italië ten zuiden van de Alpen. De Etna is een van de meest actieve vulkanen ter wereld en bevindt zich in een bijna constante staat van activiteit. Vulkanische activiteit vond voor het eerst plaats in de Etna, ongeveer een half miljoen jaar geleden. Vanwege de geschiedenis van veel recentere activiteiten en de nabijgelegen bevolking, is de Etna door de Verenigde Naties uitgeroepen tot een decenavulkaan. De kracht en romantiek van de Etna hebben al eeuwenlang de aandacht getrokken van reizigers, kunstenaars, dichters en filosofen. Wandelen op de Etna vertegenwoordigt een volkomen unieke ervaring. De Alcantara Gorges vertegenwoordigen een indrukwekkend natuurlijk kunstwerk. Enkele duizenden jaren geleden werd de rivierbedding geblokkeerd door een lavastroom van de Etna. Als gevolg van het veel sneller afkoelen van de lava door het water kristalliseerde het uit in de vorm van kolommen. In de loop van de volgende millennia, geërodeerde de rivier natuurlijk een kanaal door deze kolommen, resulterend in indrukwekkende kloven. Onze tour brengt je eerst naar de intrigerende formaties van de Alcantara Gorges voor een korte stop en daarna naar het middeleeuwse stadje Randazzo. Vanaf hier nemen we dan een speciale trein genaamd de "Circumetnea" die naar de oude stad Adrano gaat, direct aan de voet van de Etna. Eindelijk gaan we comfortabel met de bus omhoog naar Rifugio Sapienza aan de zuidkant van de Etna op 1900 meter. Een mogelijke klim naar het belangrijkste kratergebied (afhankelijk van de weersomstandigheden), trekking en lunch zijn optioneel.

...
Privérondleiding door de kloven van Alcantara. Inclusief eten en wijn

7. Privérondleiding door de kloven van Alcantara. Inclusief eten en wijn

Tijdens deze privétour met een comfortabele auto met airconditioning bezoekt u een Siciliaans natuurfenomeen - Alcantara Gorges National Reserve. Deze tour is privé - alleen voor uw feest, niemand anders, om de hoogste normen voor klanten te garanderen, en omvat ophalen en wegbrengen bij uw accommodatie of de haven in Taormina, Catania of Messina. Enkele duizenden jaren geleden werd de bedding van de rivier Alcantara geblokkeerd door een lavastroom van de Etna. Omdat de lava veel sneller door het water werd afgekoeld dan anders het geval zou zijn geweest, kristalliseerde het uit in de vorm van kolommen. In de loop van de volgende millennia heeft de rivier op natuurlijke wijze een kanaal door deze kolommen uitgehold, wat resulteerde in indrukwekkende kloven en ravijnen. Tijdens deze privétour naar Gole Alcantara bezoekt u de ontspanningsruimte van het Alcantara-park. Uw vriendelijke privé Engelssprekende gids zal u uitleg geven over de oorsprong van dit natuurverschijnsel, over de Etna en Sicilië zelf. Na deze verfrissende ervaring zal je gids je naar de charmante badplaats Giardini Naxos brengen - de eerste Griekse kolonie op Sicilië. Je bezoekt een van de beste wijnbars en hebt een heerlijke en stevige maaltijd en wijnproeverij. Je proeft verschillende soorten Siciliaanse Etna DOC rode en witte wijnen met lokaal geproduceerd biologisch voedsel - kazen, salami, prosciutto, bresaola, olijven, champignons, extra vergine olijfolie en vers brood.

...
Vanuit Taormina: Etna en Alcantara-kloof

8. Vanuit Taormina: Etna en Alcantara-kloof

Je gaat op een daguitstap naar de hoogste vulkaan van Europa, de Etna. Het trefpunt is bij het busstation van Taormina aan de Via Pirandello. De uitstap wordt geleid door een deskundige tourleider. Je krijgt exclusieve informatie over de geschiedenis van de Etna en de omgeving. Je wordt in een bus met airconditioning naar de Alcantara-kloof gebracht (toegangskosten extra). Dit is een indrukwekkend beeldhouwwerk van de natuur. Duizenden jaren geleden werd de rivierbedding afgesloten door een lavastroom van de Etna, en omdat de lava sneller afkoelde dan het water kristalliseerde het. Sindsdien staan hier hoge lavazuilen. De erosie van de rivier door de lava heeft een aantal indrukwekkende kloven geschapen. Vergeet je camera niet. Vanaf hier ga je de Etna op met de bus. Je krijgt tijd om te lunchen in een van de vele cafés en restaurants. Dan ga je met een jeep de naar de kraters die je mag bezoeken op ongeveer 3000 meter hoogte, onder leiding van een gecertificeerde gids van de CAI, de Italiaanse Alpinistenvereniging. Je pauzeert even om de mogelijke activiteit bij de kraters in het beveiligde gebied te aanschouwen. Aan het einde van de excursie word je teruggereden naar Taormina waar de uitstap eindigt.

...
Van Catania: Etna en Alcantara River Tour

9. Van Catania: Etna en Alcantara River Tour

Profiteer van de pick-up in uw accommodatie in Catania en reis met de bus naar Rifugio Sapienza op de hellingen van de Etna. Bezoek de sites van recente vulkaanuitbarstingen en de oude Silvestri-kraters. Kies uit verschillende opties bij Rifugio Sapienza en wandel over de natuurpaden van het park of rijd met de kabelbaan naar 2.504 meter boven de zeespiegel. Vervolg met een 4WD-minibus naar Torre del Filosofo voor een extra vergoeding. Kom dicht bij de centrale en zuidoostelijke kraters en verwonder je over hoe het landschap is gevormd door lavastromen. Bezoek locaties waar de vulkaan bloeit voordat je terugkeert naar Rifugio Sapienza om met behulp van helmen en fakkels in een lavagrot te kijken. Proef de lokale producten in een biologische boerderij in Zafferana en geniet van een prachtig uitzicht op de rivier de Alcantara. Wandel over de kleine paden langs de akkers om de natuurlijke poelen van Gurne dell'Alcantara en de ruïnes van het kasteel van Francavilla te bewonderen. Bewonder de basaltkolommen en lava-formaties van de kloof.

...

Sitemap Rivier de Alcantara

Wil je alle activiteiten in Rivier de Alcantara ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rivier de Alcantara

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 358 beoordelingen

Geweldige excursie. Salvo, onze gids, was voorbereid en nauwkeurig en vertelde ons veel interessante dingen. Ook lekker lunchen en wijnproeven en nog meer de sublieme amandellikeur! Jammer dat we niet hoger zijn geklommen. Eigenlijk begreep ik dat we het prachtige maanlandschap van de Etna te zien zouden krijgen dat ik als kind al had gezien en dat ik met mijn kinderen nog eens wilde zien. Aan de andere kant, op de hoogte die je bereikt, ben je veel lager en zijn er nog steeds bomen en vegetatie. Prachtige excursie naar de Alcantara-kloven !!! Ervaring te herhalen met wetsuits en tegen de stroom in slepen. Breng je rotsschoenen mee! Mooie tocht

Geweldige ervaring en vriendelijke gids die veel kennis had. Etna was prachtig, het eten en de wijn waren heerlijk en Alcantara was ook erg mooi. We vonden dat we veel waar voor ons geld kregen, de reis is zeker een aanrader.

Onze gids Alex was erg gepassioneerd en had een geweldige kennis over vulkanen. Een prachtige combinatie van het verkennen van de Etna. Goede wijn en Alcantara kloof. We hebben een geweldige dag gehad.

Ik kan deze tour alleen maar aanbevelen. De gids was erg aardig, hij legde ons veel uit over de Etna, het eten was heerlijk, een absoluut mooie dag, Annette, september 2021.

Het was een uitstekende reis, met ervaring, eten en wijn.