Rivier de Wisła bij Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rivier de Wisła bij Krakau: tours & tickets

Rivier de Wisła bij Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: rondvaart over de Wisła

1. Krakau: rondvaart over de Wisła

Je begint je reis op de heuvel Wawel, dicht bij de  Grunwaldzki-brug. De tocht over de Wisła geeft je de gelegenheid nog meer van het oude centrum en andere mooie bezienswaardigheden van Krakau te zien. Tijdens de tocht zie je alle belangrijke bezienswaardigheden en heb je een mooie tijd dankzij de geweldige service. Je vaart naar de wijk Zwierzyniec, dat tussen de Wisła en de Rudawa ligt. Het is een van de groenste delen van Krakau. Salwator maakt deel uit van Krakau en bestaat onder andere uit een voormalig oud dorp genaamd Zwierzyniec, waar de Grafheuvel van Kościuszko is gelegen. Je ziet ook de Rudawa, een zijrivier van de Wisła en een van de drinkwaterbronnen voor de stad Krakau. Hierna vaar je door naar het Norbertijnenklooster, Dębniki, Zakrzówek en de Kerk "Op de Rots", een van de oudste sacrale monumenten in Krakau. Ga mee op een boottocht, zie alle belangrijke bezienswaardigheden en heb een geweldige dag in Krakau.

Krakau: bootfeestje met onbeperkte drankjes

2. Krakau: bootfeestje met onbeperkte drankjes

Vaar elke zaterdagnacht om 20:30 uur over de mooie Wisla voor 2 uur, en geniet van een open bar tijdens de hele rondvaart met drankspelletjes, feestgidsen en een volledige surround-geluidsinstallatie. Dit is een buitengewoon geweldig feestje met alle juiste ingrediënten die nodig zijn om een fantastische tijd te hebben. En om het naar een fonkelnieuw niveau te tillen, bevat elke cruise een briljante show met vuurspuwers. Eenmaal terug op het land, word je meegenomen naar 2 van de meest beruchte nachtclubs en afterparty's van Krakau. Dit houdt een vip-toegang in, zonder wachtrijen en gratis welkomstshotjes. Een professionele fotograaf is er bij om het plezier en leuke beelden vast te leggen. 

Krakau: rondvaart over de Wisla

3. Krakau: rondvaart over de Wisla

Leun achterover en ontspan je tijdens een rondvaart over de rivier de Wisla (Vistula) in Krakau. Je neemt deze unieke kans om Krakau vanuit een ander perspectief te bekijken. Het begint aan de voet van de Wawelheuvel en je passeert de Wisla-boulevards, langs beroemde kerken en andere attracties in Krakau.  Er is een luidspreker in het Engels en het Pools, zodat je de historische informatie over de geschiedenis van Krakau en de bezienswaardigheden die je in de boot passeert, hoort.  Beginnend vanaf Wawel Hill op reis langs de rivier, passeer je beroemde plaatsen zoals: het Wawelkasteel, Oude Stad, Kerk op de klif, Norbertine-klooster, Kościuszko Mound, Schloss Wartenberg, Podgorze en Kazimierz.

Krakau: rondvaart over de Wisla

4. Krakau: rondvaart over de Wisla

Verken Krakau vanaf de rivier de Wisla op een moderne boot. Neem je vrienden mee op deze rondvaart die plaats biedt aan maximaal 12 gasten. Het verwarmde dek en de comfortabele leren banken zorgen ervoor dat je je ook op koude dagen thuis voelt. Op warmere dagen word je uitgenodigd op het observatiedek om te genieten van het prachtige uitzicht terwijl je buiten bent. Luister naar de geschiedenis van Krakau via het moderne overhead geluidssysteem van de boot in het Pools en Engels. Geniet van de bezienswaardigheden, zoals: • De Skałka-kerk • Koninklijke Kasteel van Wawel • Huis van de Poolse paus Johannes Paulus II • Norbertijnenklooster • Grafheuvel van Kościuszko • De 6 Bruggen • Cricoteka

Krakau: avondrondvaart op de Wisla met een glas wijn

5. Krakau: avondrondvaart op de Wisla met een glas wijn

Ervaar een van de mooiste steden in Polen tijdens een avondrondvaart op de Wisla. Leer Krakau kennen vanuit een volledig nieuw perspectief. Breng een ontspannen avond door met het bekijken van de bezienswaardigheden aan de oevers van de rivier en het beluisteren van de geschiedenis van de stad. De reis begint in de buurt van de Wawel-heuvel. Op weg naar het Salwator-district hoor je spannende verhalen over de ridders van Krakau. Wanneer je het Norbertijnse klooster bereikt, zie je in de verte de Kościuszko-heuvel boven de stad. Ontdek op de terugweg het huis in Tyniecka Street waar Karol Wojtyła, later paus Johannes Paulus II, tijdens de bezetting woonde. Aan de andere kant van het kasteel, in de wijk Dębniki, kun je het Manggha-museum voor Japanse kunst en technologie bewonderen, dat sinds 2013 een staatsmuseum is. Daar zie je ook de kerk op Skalka-heuvel, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het stenen tijdperk. Leer meer over de speciale wijk  Kazimierz en haar eeuwenoude joodse en christelijke geschiedenis.

Krakau: boottocht naar Tyniec

6. Krakau: boottocht naar Tyniec

Pak een pauze en neem plaats; geniet van fantastische uitzichten vanaf de rivier en ontdek de schoonheid van een van de meest populaire steden ter wereld. Ga aan boord van de boot en zie, vanaf de rivier de Vistula, alle belangrijke bezienswaardigheden zoals kasteel Wawel, de Kerk op de Rots, en het Norbertijnenklooster. Begin je tocht dichtbij de Wawelheuvel en vaar richting Tyniec. Bij aankomst in Tyniec heb je 1 uur vrije tijd. Je kunt het stadje verkennen en het is aan te raden om de Benedictijnse abdij te bezoeken. Na je tijd in Tyniec keer je terug naar Krakau en ga je verder met het verkennen van de stad.

Krakau: panoramische boottocht

7. Krakau: panoramische boottocht

Begin je reis bij Przystan Wawel in de buurt van de Grunwaldzki-brug. Hier stap je aan boord van een rondvaartboot. Je vaart over de rivier de Wisła en kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Je passeert het Kasteel van Wawel, de Kerk op de Rots, het premonstratenzerklooster, Podgórze en Kazimierz. Je kunt genieten van een audiogids in het Pools of Engels en daarbij meer te weten komen over de geschiedenis van Krakau en de belangrijke bezienswaardigheden die je passeert. Grijp je kans om hapjes en drankjes te kopen in de scheepsbar.

Krakau: boottocht naar Tyniec op de rivier de Vistula

8. Krakau: boottocht naar Tyniec op de rivier de Vistula

Geniet van Krakau vanaf het water tijdens deze 4-uur durende rondvaart. Tijdens uw reis ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden en krijgt u commentaar in zowel het Pools als het Engels. Tijdens uw cruise ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau vanaf het water, zoals het Wawel-kasteel en de heuvel en het Salwator-gebied van Krakau waar de Kościuszko-heuvel zich bevindt. Je passeert dan het Norbertijnenklooster, het Przegorzaly-kasteel en nog een paar andere attracties voordat je aankomt in Tyniec. In Tyniec heb je 45 minuten de tijd om uit te stappen en de benedictijnenabdij te bezoeken. Daarna keert u per boot terug naar Wawel Hill naar de plaats waar de cruise begon. Nadat u van boord bent gegaan, is het raadzaam om het Wawel-kasteel en de beroemde Wawel-draak te verkennen.

Krakau: riviercruise en groepsreis Wieliczka-zoutmijn

9. Krakau: riviercruise en groepsreis Wieliczka-zoutmijn

Geniet van een combo-cruise op de Vistula-rivier en een rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn in Krakau, inclusief toegang zonder wachtrij. Bekijk de koninklijke stad vanaf het dek van een moderne catamaran, ga dan naar Wieliczka en bewonder ondergrondse wonderen gemaakt van zout door de krachten van de natuur en het werk van mensenhanden. Begin uw dag door aan boord van een boot te springen met een verwarmd dek en leren banken waardoor u zich thuis zult voelen, zelfs op koude dagen. Ga op warmere dagen naar het bovenste platform om van het uitzicht te genieten terwijl je buiten bent. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Bekijk Krakau vanaf de rivier en spot monumenten zoals de verdedigingsmuren van Wawel met een panorama van het koninklijk kasteel, de kathedraal en het iconische silhouet van een draak. Stap dan over op een bus en rijd naar Wieliczka, een klein stadje in de buurt van Krakau, waar zich een van de grootste oude zoutmijnen van Europa (700 jaar oud) bevindt. De diepte van de mijn is 340 meter en de totale lengte van de gangen en tunnels is meer dan 245 kilometer. De toeristische route is meer dan 3 km lang en omvat meer dan 20 zalen, ondergrondse meren en een groot aantal gangen en gebouwen, waaronder de grootste en unieke kerk van St. Kinga, de patroonheilige van de mijnwerkers. De ondergrondse kerk is rijkelijk versierd met kroonluchters en uit zout gehouwen heiligenbeelden. Er is een specifiek genezend microklimaat in de mijn en een sanatorium op een diepte van 135 meter. Maak kennis met dit UNESCO-werelderfgoed voordat je terugkeert naar Krakau.

Krakau: privé traditionele gondelcruise - maximaal 12 personen

10. Krakau: privé traditionele gondelcruise - maximaal 12 personen

Huur een gondel voor een privécruise en geniet dag en nacht van de prachtige bezienswaardigheden van Krakau. Kies de tijd die u verkiest en beslis hoe lang u wilt cruisen. De routeaanbeveling is afhankelijk van uw wensen. Als u bijvoorbeeld de vele belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau wilt zien, is het aan te raden om door de oude stad van Krakau te gaan. Zie Norbertine-klooster in Salwator, Wawel Hill, Wawel Dragon, het barokke klooster van de Pauline Fathers on the Rock, Kazimierz en de Joodse wijk. De route kan worden aangepast aan uw behoeften en de geboekte tijd.

Sitemap Rivier de Wisła bij Krakau

Wil je alle activiteiten in Rivier de Wisła bij Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rivier de Wisła bij Krakau

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 714 beoordelingen

Wij houden van het water. Wij hebben dan ook de trip van 1 uur gemaakt. Een stad bijzonder om te zien vanaf het water. De Engelse uitleg was prima. Deze korte boottocht paste precies in ons programma om Krakau beter te leren kennen.

We hadden een gewone tour geboekt, bleek dat we de enigste waren, ondanks dat we met 2 waren toch de tour laten doorgaan. Zeer aangename gids.

Mooie en comfortabele boot met uitkijk dek. Je ziet veel en er wordt veel informatie gegeven. Aanrader!

De nachtcruise is indrukwekkend, leuke sfeer;) Erg aardige meneer Kapitein;)

Je ziet niet zoveel maar het is een leuk uitstapje