Kies data
Riviera Maya

Vogelspotten

Riviera Maya Vogelspotting: Onze meest aanbevolen

Cancun of Riviera Maya: dagtrip Isla Contoy & Isla Mujeres

1. Cancun of Riviera Maya: dagtrip Isla Contoy & Isla Mujeres

Deze uitstap begint als je wordt opgehaald bij je hotel in of rond Cancun. Je komt langs Playa del Carmen en gaat naar de nieuwe privéhaven, bij de veerbootterminal Punta Sam. Je kunt snel inchecken en genieten van een continentaal ontbijt met zoet brood, fruit, ontbijtgranen, koffie en sap. Om 09:45 uur, na het ontbijt en inchecken, ga je aan boord van de boot en vaar je richting het Ixlache-rif. Het rif ligt langs de kust van Contoy en helemaal aan het begin van het Meso-Amerikaans Koraalrif, het op 1 na grootste koraalrif ter wereld. Een snorkeluitrusting is inbegrepen en je wordt vergezeld door een tweetalige gids (1 gids voor elke 10 personen). Deze activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Na het snorkelen ga je weer aan boord en richting Isla Contoy. Bij slecht weer snorkel je bij het eiland in het veilige, ondiepe water.  Isla Contoy is een onbewoond eiland dat sinds 1961 beschermd wordt en vanwege zijn biodiversiteit sinds 1998 een nationaal park is. Na het uitstappen kun je genieten van de witte zandstranden en het kristalheldere water rond het eiland. Je kunt ook met officiële gidsen een wandeling maken en het museum, observatorium en de lagune bezoeken. Daar vind je een grote verscheidenheid aan soms endemische vogels. Je kunt ook naar de duinen gaan en meer leren over de flora en fauna van het eiland. Maar als je liever wilt ontspannen kun je ook onder een Palmera op het prachtige strand gaan liggen of nog wat snorkelen in het Caleta-gebied. Dan is het tijd om te lunchen. Geniet van Pescado Tikinxic, gebraden vis met anatto en andere lokale specerijen, en gebraden kip, rijst, salade en je favoriete drankje. Na de lunch krijg je extra vrije tijd op het strand. Daarna ga je weer de boot op richting het Isla Mujeres, waar je vrije tijd krijgt om het vissersdorp te bezoeken of wat te winkelen. Na het Isla Mujeres ga je terug naar Cancun. Je komt rond 18:00 uur weer bij de haven bij de veerbootterminal Punta Sam aan.

Riviera Maya: Holbox Island-dagtrip en safari met lunch

2. Riviera Maya: Holbox Island-dagtrip en safari met lunch

Vaar naar Holbox Island tijdens deze dagtrip met ophalen en inleveren van hotels vanaf geselecteerde Riviera Maya-locaties. Ontdek de rijke biodiversiteit van het Yum Balam-natuurreservaat tijdens een boottocht met een lokale visser. Bezoek Isla Pasion en zoek naar lokale dieren in het wild. Ga zitten voor een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Riviera Maya. Geniet van het uitzicht op de transfer in een busje met airconditioning. Kom aan in de haven van Chiquila en ga aan boord van een privéboot met een lokale visser. Navigeer door het Yum Balam-natuurreservaat waar meer dan 300 verschillende soorten vogels vrij leven. Zoek naar zeearenden, aalscholvers, flamingo's en eenden terwijl je een lagune oversteekt naar Isla Pasion. Spring aan boord van een golfkar en reis naar het strand van Punta Cocos. Ga naar de belangrijkste haven op het eiland Holbox en geniet van een minitour. Vul in een restaurant wat verrukkelijke lokale gerechten. Drink een frisdrank of water bij uw maaltijd. Heb wat vrije tijd om het vissersdorp te verkennen of te relaxen op het strand voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

Holbox: dagtour met lunch

3. Holbox: dagtour met lunch

Dwaal door de pittoreske straatjes, neem een duik in het heldere water en bezoek de Yalahau Cenote (lagune) tijdens deze dagexcursie naar het eiland Holbox. De dag begint met het ophalen van geselecteerde hotels in de Riviera Maya, Tulum en Playa del Carmen, waar gasten in een busje met airconditioning naar dit afgelegen eiland aan de noordkust reizen. Stap aan boord van een kleine boot die je naar het eiland brengt en breng de dag door met het verkennen van de kleine straatjes en ongerepte stranden.

Van Riviera Maya: Isla Contoy & Isla Mujeres Volledige dagtour

4. Van Riviera Maya: Isla Contoy & Isla Mujeres Volledige dagtour

Ga de zee op en bezoek twee van de mooiste eilanden voor de kust van het schiereiland Yucatan. Geniet van een snorkeltocht van 1 uur en bekijk de levendige onderwaterwereld van het rif. Stop bij Isla Contoy, een natuurreservaat dat bekend staat om zijn verscheidenheid aan tropische vogelsoorten. Dwaal door de kleurrijke straten van Isla Mujeres en bekijk de wereldberoemde stranden. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar de steiger in Cancún, waar je aan boord gaat van een comfortabele speedboot om ongeveer 40 minuten naar Isla Contoy te reizen. Je eerste stop is een begeleide rif-snorkeltour van 1 uur, waar je kunt genieten van het spotten van felgekleurde koralen en de overvloedige tropische vissen. Bezoek vervolgens het beschermde natuurgebied van Contoy Island met een ongelooflijke populatie vogelsoorten en helder ondiep water, perfect om te snorkelen, zwemmen of gewoon te ontspannen in Caribische stijl. Na een heerlijke lunch op het strand, heb je wat vrije tijd op het eiland voordat we vertrekken naar Isla Mujeres. Eenmaal op Isla Mujeres geniet je van een uur vrije tijd op dit charmante Caribische eiland om door de kleurrijke straten te dwalen en de ansichtkaartstranden te zien. Neem vervolgens de boot terug naar de pier in Cancún en bij aankomst op het vasteland wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Riviera Maya: Morning Birdwatching Tour en Muyil Ruins

5. Riviera Maya: Morning Birdwatching Tour en Muyil Ruins

Weg van de resorts en stranden van de Riviera Maya ligt het Sian Ka'an biosfeerreservaat, een UNESCO-werelderfgoed erkend als de thuisbasis van meer dan 300 soorten vogels, 400 soorten vissen, 100 zoogdieren en 40 amfibieën. Reis in deze rijke natuurlijke habitat en ontdek unieke vogelsoorten in het hart van de Maya-jungle. Begin de dag vroeg met het ophalen van 05:00 uur vanuit je hotel en ga de jungle in. Onder begeleiding van een deskundige vogelgids, spot u kleurrijke tropische vogels en leert u over hun natuurlijke habitat. Bezoek ook de Muyil-ruïnes in het reservaat. Deze ruïnes trekken aanzienlijk minder bezoekers dan Chichen Itza of Tulum en bieden u een onbelemmerd uitzicht op de site. Aan het einde van de tour wordt het hotel afgezet.

Van Tulum: Holbox Island-dagtrip met lunch

6. Van Tulum: Holbox Island-dagtrip met lunch

Verken het eiland Holbox (Isla Holbox) en de naburige eilanden Isla Pájaros en Isla Pasión tijdens deze dagexcursie vanuit Tulum. Tour door het beschermde gebied met een gids om dieren in het wild, het leven in zee en trekvogels zoals flamingo's, pelikanen en andere exotische wezens te zien. Bezoek Isla Pájaros (Vogeleiland), een klein eilandje in de Yalahau-lagune. Het is in bepaalde seizoenen een toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan vogels. Omdat het een beschermd gebied is, is toegang te voet niet toegestaan, dus bekijk deze magische plek vanuit een gezichtspunt. Zie vervolgens Cenote Yalahau, een oog van water omringd door mangroven en weelderige vegetatie. Bewonder een panoramisch uitzicht vanaf de top van een uitkijkpunt. Zwem in het kristalheldere water. Volgens de legende heeft het water helende eigenschappen, daarom staat het bekend als de 'bron van eeuwige jeugd'. Ga verder naar Isla Pasión (Passion Island) om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee. Sta in nauw contact met de natuur. Later kunt u wat eten in een lokaal restaurant, met vrije tijd om de stad per fiets of te voet te leren kennen. Keer ten slotte terug naar Tulum na een dag vol plezier en verkenning.

Van Cancún en Playa del Carmen: Holbox Island Discovery Tour

7. Van Cancún en Playa del Carmen: Holbox Island Discovery Tour

Verken de wonderen van Holbox, een paradijs voor vogelliefhebbers, tijdens deze dagtrip vanuit Cancún of Puerto del Carmen. Begin je reis met een reis naar Chiquilá, waar je aan boord gaat van een boot en richting Isla de la Pasión en Isla Pájaros gaat. Tijdens de boottocht spot je enkele inheemse vogels voordat je stopt op de zandbanken van een strand met wit zand en kristalhelder water. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen en snorkelen voor de lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch spring je op een golfbuggy voor een rondleiding van 30 minuten over het eiland, gevolgd door wat meer vrije tijd op een van de beroemdste stranden van het eiland. Voordat u terugkeert naar de haven, bezoekt u het centrum van Holbox en kunt u de cultuur opsnuiven met de kans om enkele lokale bewoners te ontmoeten.

Riviera Maya: Puerto Morelos 4 uur Bird Watching Tour

8. Riviera Maya: Puerto Morelos 4 uur Bird Watching Tour

Geniet van een geweldige vogels kijken ervaring in de Maya jungle, en zich aan een grote verscheidenheid aan vogelsoorten bij de Botanische Tuinen van Puerto Morelos. Naar aanleiding van een pick-up van uw hotel in Cancun en Playa del Carmen om 06:00 (07:00 voor hotels in Tulum), de overdracht van het voertuig is voorzien van airconditioning naar Puerto Morelos om unieke vogels te observeren op een wandeling door de jungle. Gecertificeerde naturalist gidsen zullen interessante informatie over het schiereiland Yucatan de verschillende vogelsoorten, evenals het gebied ecosystemen langs de weg zorgen. Trekvogels kan per jaar te vinden in Mexico twee keer. Als ze ontsnappen aan de koude winters van het noorden, steekt ze de Golf van Mexico op een reis van enkele kilometers 800-1000. Het schiereiland Yucatan is de eerste halte op hun reis naar Midden-Amerika, die een unieke kans om ze in rust in en rond Puerto Morelos te zien. Een deel van de winsten van deze tour wordt geschonken aan projecten die de Maya-cultuur te beschermen, en het bevorderen van duurzaam en verantwoord ecotoerisme.

Cancun: privétour vogels kijken

9. Cancun: privétour vogels kijken

Elk jaar arriveren duizenden trekvogels op het schiereiland Yucatan en naast de prachtige endemische soorten van het gebied, zal deze tour je niet teleurstellen. Je privégids laat je de beste plekken zien om een glimp op te vangen van deze vogels in de buurt van Cancun in het biosfeerreservaat Ruta de los Cenotes, en geeft uitleg over de jungle en zijn unieke flora en fauna. Om 05:00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Cancun (5:45 uur in Playa del Carmen of 06:30 uur Tulum). Om 6.40 uur begin je met wandelen door de Maya-jungle om de verbazingwekkende Yucatan-vogels te observeren. Uw gecertificeerde gids geeft u interessante informatie over de verschillende vogelsoorten van het schiereiland en de ecosystemen van het gebied. Neem om 9.30 uur een snack voordat je om 10.00 uur wordt teruggebracht naar je hotel. Je komt om 10:40 uur aan in Tulum (11.00 uur in Playa del Carmen, 12.00 uur in Cancun). Dit is een korte lijst van 90 potentiële vogels die u in deze tour kunt zien (afhankelijk van het seizoen): Oranje Wielewaal / Icterus auratus Endemisch Rozekeeltangare / Piranga roseogularis / Endemisch Yucatan Jay / Cyanocorax yucatanicus Endemisch Geel-lored papegaai / Amazona xantholora endemisch Witbuiksmaragd / Amazilia candida Ruddy Ground-Dove / Columbina talpacoti Vaux Swift / Chaetura vauxiaux Kaneel Kolibrie / Amazilia rutiel Witvoorhoofdpapegaai / Amazona albifrons Groenachtige Elaenia / Myiopagis viridicata Couch's Kingbird / Tyrannus couchii Green Jay / Cyanocorax yncas Tropische muggenvanger / Polioptila plumbea Kleikleurige lijster / Turdus greyi Zomertangare / Piranga rubra Geschilderde Gors / Passerina ciris Wielewaal met capuchon / Icterus cucullatus

Río Lagartos: biosfeerreservaat en de roze meren van Las Coloradas

10. Río Lagartos: biosfeerreservaat en de roze meren van Las Coloradas

Bekijk de schoonheid van Rio Lagartos, een UNESCO-biosfeerreservaat met een rijke diversiteit aan landschappen en ecosystemen zoals mangroven, bossen, lagunes en meer. Bewonder ook de roze meren bij Las Coloradas tijdens deze dagtour. Begin met een vroege pick-up van accommodatie in Cancun of Playa del Carmen. Vanaf daar ga je naar het drukke stadje Valladolid voor een kopje koffie en een snack. Ga na een korte pitstop naar Rio Lagartos en sla bij aankomst de drukte over en stap aan boord van een privéboot om te genieten van het landschap van het reservaat. Vaar door het reservaat met een vriendelijke gids die wijst op de talrijke lokale flora en fauna en mogelijk een glimp opvangt van flamingo's, pelikanen, zeeschildpadden en krokodillen. Stop bij de prachtige roze meren van Las Coloradas (de kleur van het water hangt af van het weer en de chemische omstandigheden) en maak een paar foto's. Geniet daarna van een lunchpauze voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Privétours
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Vogelspotting in Riviera Maya

Welke andere activiteiten dan Vogelspotting zijn de moeite waard in Riviera Maya?

Andere onmisbare dingen om te doen in Riviera Maya:

Sitemap Riviera Maya

Wil je alle activiteiten in Riviera Maya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Riviera Maya

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 87 beoordelingen

We laten u de keuze of u wilt genieten van het strand of het eiland wilt bezoeken. Open bar In de boot. Zeer behulpzaam personeel

Een onvergetelijke ervaring, een waar paradijs, zeer attent en behulpzaam personeel, ik raad het zonder twijfel ten zeerste aan.

Droomeilanden Kristalhelder water (de enige plaatsen zonder sargasso) Zeer verdiend

Goed georganiseerde tour en geweldige stranden. Zeer behulpzaam en aardig personeel

Geweldige ervaring! Magische plek! De hemel bestaat!