Kies data

Robbeneiland

Robbeneiland: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

1. Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

Je chauffeur haalt je op in het centrum van Kaapstad met een gedeelde bus en brengt je naar het V&A Waterfront, niet ver van het Robben Island Museum, waar de veerboot naar het eiland vertrekt. Pas nadat je je ticket hebt ontvangen van de lokale operator, ga je naar de Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland.  De overtocht duurt ongeveer 45 minuten: bij aankomst rij je eerst met de bus over het eiland en dan krijg je de gelegenheid om de gevangenis en de cel waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 gevangenisjaren heeft doorgebracht, te bezoeken. Je komt meer te weten over de dramatische geschiedenis van Zuid-Afrika door de stem van een voormalige gevangene. Na de rondleiding vaar je met een retourboot naar Kaapstad en wordt je afgezet bij het V&A Waterfront. Je bent hier vrij om zelfstandig naar je accommodatie terug te keren of door te gaan met het verkennen van de prachtige stad.

Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

2. Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

Kaapstad heeft een van de beste locaties om de zon onder te zien gaan vanaf het water. De Atlantische Oceaan strekt zich tot ver achter de majestueuze Tafelberg uit. Deze boottocht moet je als local en als reiziger zeker een keer gedaan hebben. Je krijgt vanaf de zee een uniek panorama op de kust van Kaapstad en ontspant ondertussen met een lokale bubbeltjeswijn. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit. Vervolgens vaar je over de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te zien. Tenslotte ga je op de motor weer terug naar Waterfront. In de wintermaanden, wanneer de noordwester wind overheerst, vaart de boot waarschijnlijk in de richting van de kust van Clifton of Robbeneiland. Deze boottocht keert ook terug naar Grangerbaai en Waterfront. In sommige gevallen kan het vanwege het weer nodig zijn de motor te gebruiken. In dat geval vaart de boot langzaam langs de Atlantische kust in de richting van Clifton en dan weer terug. Bij alle boottochten doen de kapitein en de bemanning hun best om, afhankelijk van het weer, jouw het optimale uitzicht op de zonsondergang boven de zee te bieden - je gelooft niet hoe mooi dit is, totdat je het zelf beleeft. Wanneer de zee te ruig is en de wind te sterk vaart de boot alternatief door de Tafelbaai met als eindbestemming de haven van Kaapstad; een perfect alternatief aanbod met een magisch uitzicht op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad in het donker. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

3. Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

Na de ophaalservice om 08:00 uur bij je hotel in Kaapstad of omgeving, is je eerste halte een bezoek aan de klokkentoren aan de waterkant. Maak daarna om 09:00 uur een groepstocht per boot naar het museum van de gevangenis op Robbeneiland. Op het eiland zal een voormalig gevangene je gids zijn en je een rondleiding door de gevangenis geven, waar je de cel te zien krijgt waarin Nelson Mandela zoveel jaren doorbracht. Je keert om ongeveer 13:00 uur weer terug van het eiland en je gids wacht je op bij de klokkentoren. Na een korte pauze voor een snelle hap ga je met je groep verder langs de Atlantische kust, vanwaar je de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant kunt bewonderen. Neem de tijd bij Maiden's Cove om foto's te maken met de bergketen van de Twaalf Apostelen op de achtergrond. Passeer Clifton, Kampsbaai, Llundadno en Houtbaai en maak foto's langs één van de mooiste routes ter wereld - Chapman's Peak Drive.  De volgende halte is bij de pinguïnkolonie van Boulders Beach, waar je deze betoverende dieren kunt zien. Zie hoe deze schattige vogels spelen en stoeien in de oceaan. Je eindbestemming is het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop, waar je een rondleiding krijgt en tijd hebt voor foto's bij deze zeer populaire bezienswaardigheid. Van daaruit ga je naar Cape Point. waar je naar de top met de vuurtoren kunt lopen (of met de kabelbaan). De route terug gaat via de Old Cape Road en je wordt tussen 17:00 en 18:00 weer bij je accommodatie afgezet. 

Robbeneiland: prachtige helikoptervlucht

4. Robbeneiland: prachtige helikoptervlucht

Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform. Check 15 tot 20 minuten van tevoren in en beleef een onvergetelijke groepsvlucht over de stad en de kust. Na je veiligheidsinstructies kun je doorlopen naar het mooie vluchtdek om de voorbereidingen van dichtbij te bekijken, terwijl je wacht totdat je zelf kunt boarden. Klim aan boord van een helikopter en begin je avontuur met een complete rondvlucht over Robbeneiland. Zodra je in de lucht bent laat je de stad achter je en vlieg je over de Atlantische Oceaan, recht op het historische Robbeneiland af. Je piloot bestuurt met veel zelfvertrouwen de helikopter rond het eiland, zodat je het beste uitzicht hebt op de gevangenis, het dorp en al het andere dat het eiland zo uniek maakt. Onderweg terug naar het vasteland zie je het prachtige uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg, met de Leeuwenkop en Camps Bay in de verte. Tijdens het dalen vlieg je over de haven van de Tafelbaai, en krijg je een laatste blik op de Tafelberg.

Kaapstad: privé Robbeneiland, Tafelberg & stadstour

5. Kaapstad: privé Robbeneiland, Tafelberg & stadstour

Begin je reis door Kaapstad met het ophalen van een hotel, waar je wordt begroet door je gids die de hele dag voor je zal zorgen. Ga rechtstreeks naar de veerhaven om uw boot naar Robbeneiland te pakken, waar Nelson Mandela tijdens het apartheidstijdperk 27 jaar in de gevangenis doorbracht. Bezoek de voormalige gevangenis tijdens een rondleiding en hoor verhalen over het verleden van het beroemde eiland. Ga vervolgens terug over het water naar de waterkant van Victoria en Alfred, waar je gids je meeneemt op een historische rondleiding door Kaapstad. Bekijk een aantal iconische monumenten en bezienswaardigheden, waaronder de parlementsgebouwen, de Company's Garden, de Slave Auction Tree, het Apartheid Museum in District Six, het Slave Museum, het Castle - het oudste gebouw in Zuid-Afrika, gebouwd tussen 1666- 1679. De laatste stop van uw Zuid-Afrikaanse excursie is een bezoek aan de Tafelberg. Spring op de kabelbaan en begeef je naar de top van Kaapstad voor een ongeëvenaard uitzicht op de uitgestrekte stad en de oceaan.

Kaapstad: 2-daagse privétour langs de hoogtepunten

6. Kaapstad: 2-daagse privétour langs de hoogtepunten

Dag 1 Nadat je om 08:00 uur bij je hotel bent opgehaald, begint de tour met een rondleiding op Kaapstads beroemde Tafelberg. Hierna volgt een schilderachtige rit langs de kust door de wijken Mouille Point, Three Anchor Bay, Sea Point, Bantry Bay en Clifton, waarbij  je ook bij Maiden's Cove stopt om foto's te maken. Vervolgens ga je naar Hout Bay voor een boottocht naar Seal Island. Geniet van het uitzicht op de oceaan terwijl je door Llandudno reist, waarna je uiteindelijk bij Chapmans Peak Drive een pauze van 15 minuten bij een uitzichtpunt houdt. Bij het Natuurreservaat Kaap de Goede Hoop zie je het Diaskruis, de plek waar de oceaanstromen samenkomen en diverse flora en fauna, zoals bavianen en  struisvogels. Je bezoekt ook Boulders Penguins Colony, waar je een zeldzame soort Afrikaanse pinguïns ziet, waarna je via Fish Hoek, Kalk Bay en Muizenburg terugkeert naar je accommodatie. Je wordt bij je accommodatie afgezet. Dag 2 Nadat je weer om 08:00 uur bent opgehaald ga je naar Clock Tower Precinct en V&A Waterfront. Je maakt een boottocht naar Robbeneiland, waar je een museumtour van 3,5-4 uur krijgt, waarna je je gids weer  bij  V&A Waterfront ontmoet. Geniet van de hoogtepunten van Kaapstad tijdens een begeleide stadstour, inclusief bezoeken aan de kleurrijke buurt Bo-Kaap en beroemde bezienswaardigheden. Vervolgens geniet je van een wijnproeverij bij  een van de oudste wijngaarden in Zuid-Afrika, Groot Constantia Wine Estate. Je eindigt de tour met een bezoek aan de Botanische Tuinen van Kirstenbosch, aan de voet van de Tafelberg, waar je ontspannen kunt wandelen. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar je hotel.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Robbeneiland

Wil je alle activiteiten in Robbeneiland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Robbeneiland

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.158 beoordelingen

Ik raad het ten zeerste aan: je MOET deze tour doen! De zonsondergang boven zee in Kaapstad is een waar spektakel! Een adembenemend kleurenpalet presenteert zich in de lucht. Over de tour: de speedboot is breed en comfortabel. Super beleefd en behulpzaam personeel. Hoogtepunt voor Daniel, altijd met een glimlach op zijn gezicht en op zoek naar manieren om te helpen, zoals aanbieden om foto's te maken van koppels en mensen die alleen waren, zoals ik. Alles afgemaakt met een prachtige soundtrack die op de juiste momenten van soul naar pop ging! Als suggestie voor verbetering is het de moeite waard om te investeren in bewegwijzering in Porto, wat nogal verwarrend is, en het virtuele ticket niet te hoeven omwisselen voor het gedrukte (als het geen zin heeft om het digitale ticket te hebben). Bovendien is de aangeboden mousserende wijn zoet, oneetbaar. Ik bestelde een brut en kreeg te horen dat deze apart in rekening werd gebracht voor het exorbitante bedrag van R 200 per fles. Verder i

De tour was uitstekend, ik was geschokt toen ik ontdekte dat het ticket naar Robbeneiland R380 was en ik heb R1920 betaald. 00 voor mijn man en ik. Ik werd uit Camps Bay geplukt, wat + - R120 is met de Uber. Ik begrijp nog steeds niet waarom ik dubbel moest betalen.

Hele mooie helikoptervlucht gehad. Over Robbeneiland gevlogen waarbij uitleg gegeven werd. Vriendelijke medewerkers. Echt een aanrader!

Erg indrukwekkend, vooral de Verhalen van ex gedetineerden!

gezellige crew en met de Grote zeilen heel er speciaal