Kies data

Robbeneiland

Robbeneiland: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

1. Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

Je chauffeur haalt je op in het centrum van Kaapstad met een gedeelde bus en brengt je naar het V&A Waterfront, niet ver van het Robben Island Museum, waar de veerboot naar het eiland vertrekt. Pas nadat je je ticket hebt ontvangen van de lokale operator, ga je naar de Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland.  De overtocht duurt ongeveer 45 minuten: bij aankomst rij je eerst met de bus over het eiland en dan krijg je de gelegenheid om de gevangenis en de cel waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 gevangenisjaren heeft doorgebracht, te bezoeken. Je komt meer te weten over de dramatische geschiedenis van Zuid-Afrika door de stem van een voormalige gevangene. Na de rondleiding vaar je met een retourboot naar Kaapstad en wordt je afgezet bij het V&A Waterfront. Je bent hier vrij om zelfstandig naar je accommodatie terug te keren of door te gaan met het verkennen van de prachtige stad.

Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

2. Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

Geniet tijdens deze boottocht bij zonsondergang van een uniek uitzicht op de kust van Kaapstad vanaf zee, terwijl je heerlijk kunt ontspannen met een glas lokale mousserende wijn in de hand. Bewonder de zonsondergang over de Atlantische Oceaan die zich uitstrekt van de majestueuze Tafelberg. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit. Vervolgens vaar je over de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te zien. Ten slotte vaar je op de motor weer terug naar Waterfront. In de wintermaanden, wanneer de noordwestenwind overheerst, vaart de boot waarschijnlijk in de richting van de kust van Clifton of Robbeneiland. Deze boottocht keert ook terug naar Grangerbaai en Waterfront. In sommige gevallen kan het vanwege het weer nodig zijn om de motor te gebruiken. In dat geval vaart de boot langzaam langs de Atlantische kust in de richting van Clifton en dan weer terug. Bij alle boottochten doen de kapitein en de bemanning hun best om, afhankelijk van het weer, jouw het optimale uitzicht op de zonsondergang boven de zee te bieden - je gelooft niet hoe mooi dit is, totdat je het zelf beleeft. Wanneer de zee te ruig is en de wind te sterk vaart de boot alternatief door de Tafelbaai met als eindbestemming de haven van Kaapstad; een perfect alternatief aanbod met een magisch uitzicht op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad in het donker. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Robbeneiland ferryticket & townships combitour

3. Robbeneiland ferryticket & townships combitour

Op deze tour bezoek je District Six, waar tijdens de apartheid in de jaren '70 rond de 60.000 mensen gedwongen hun huis moesten verlaten. Vervolgens rijd je naar Langa, de oudste township. Leer over de historie van het gebied bij plaatsen als het Old Pass Office en het monument voor Robert Sobukwe. Op een wandeling tussen hostels en hutjes leer je over het leven tijdens apartheid. Bezoek een shebeen (bar) en proef wat zelfgebrouwen bier. Zie een traditionele heler en rijd door Bonteheuvel, een township die tijdens apartheid gereserveerd was voor de 'gekleurde' gemeenschap. Leer hoe de toenmalige categorisering van mensen op ras nog altijd doorwerkt in de gemeenschappen van vandaag. Het Gugulethu 7 monument herdenkt een anti-apartheidgroep die in 1986 werd gedood door de Zuid-Afrikaanse politie. Ook de Amerikaanse studente Amy Biehl, die in 1993 door PAC-aanhangers werd vermoord, heeft een monument in haar eer. Na afloop word je afgezet op de V&A Waterfront en pak je de ferry naar Robbeneiland.

Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en aquariumtour

4. Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en aquariumtour

Neem deel aan een rondleiding en bezoek de topattracties van Kaapstad, waaronder de Tafelberg, Robbeneiland, het V&A Waterfront en het Two Oceans Aquarium. Geniet van het gemak van het ophalen van een hotel en reis in het comfort van een voertuig met airconditioning. Begin uw dag met het verkennen van Kaapstad met een vroege pick-up direct vanaf uw accommodatie en ga op weg naar de meest iconische attractie van de stad, de Tafelberg. Koop uw kaartjes en stap in een van de kabelbanen om naar de top van de berg te gaan. Breng wat tijd door met genieten van het adembenemende uitzicht op de stad Kaapstad, Signal Hill en Lion's Head. Sluit je dan aan bij je gids terwijl je naar een ander uitkijkpunt loopt en wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan, Camps Bay en de Twelve Apostles Mountains. Ga met de kabelbaan terug de berg af en ga naar het V&A Waterfront waar je aan boord gaat van een veerboot naar Robbeneiland. Stap uit bij Murray's Bay Harbor aan de oostkust van het eiland en stap aan boord van een bus die u naar alle historische bezienswaardigheden brengt. Krijg een rondleiding door de gevangenis terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de strijd tegen onderdrukking en de duizenden vrijheidsstrijders die gevangen zaten op Robbeneiland, waaronder voormalig president Nelson Mandela. p> Terug per veerboot naar het V&A Waterfront en geniet van wat vrije tijd om wat te winkelen of een hapje te eten in een van de vele restaurants (kosten niet inbegrepen). Sluit uw dag af met een bezoek aan het Two Oceans Aquarium. Ontdek de wonderen van de oceaan van dichtbij tijdens een bezoek aan de pinguïntentoonstelling, de haaiententoonstelling, de oceaantentoonstelling en nog veel meer. Ten slotte stap je weer in je voertuig met airconditioning en geniet je van een comfortabele rit terug naar je accommodatie.

Kaapstad: zeedierenexcursie vanaf het V&A Waterfront

5. Kaapstad: zeedierenexcursie vanaf het V&A Waterfront

Ga aan boord en probeer het zeeleven te spotten in het ecosysteem van de Tafelbaai tijdens een ecoboottocht van 1,5 uur vanaf Kaapstad. Je ziet de soorten in hun natuurlijke omgeving, zoals bultruggen en zuidkapers, afhankelijk van het seizoen. Je krijgt de kans om dicht bij de boot scholen dolfijnen te zien en hun acrobatische kunstjes te bewonderen. Je ziet de prachtige Kaapse pelsrobben ontspannen op de pier en komt dicht bij ongewone diersoorten, zoals de maanvis. Je ziet Afrikaanse pinguïns die duiken om vis te vangen om mee te nemen naar hun broedkolonies op Robbeneiland.  Je komt vogels tegen zoals sternen, genten, aalscholvers en prachtige wenkbrauwalbatrossen.

Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

6. Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

Na de ophaalservice om 08:00 uur bij je hotel in Kaapstad of omgeving, is je eerste halte een bezoek aan de klokkentoren aan de waterkant. Maak daarna om 09:00 uur een groepstocht per boot naar het museum van de gevangenis op Robbeneiland. Op het eiland zal een voormalig gevangene je gids zijn en je een rondleiding door de gevangenis geven, waar je de cel te zien krijgt waarin Nelson Mandela zoveel jaren doorbracht. Je keert om ongeveer 13:00 uur weer terug van het eiland en je gids wacht je op bij de klokkentoren. Na een korte pauze voor een snelle hap ga je met je groep verder langs de Atlantische kust, vanwaar je de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant kunt bewonderen. Neem de tijd bij Maiden's Cove om foto's te maken met de bergketen van de Twaalf Apostelen op de achtergrond. Passeer Clifton, Kampsbaai, Llundadno en Houtbaai en maak foto's langs één van de mooiste routes ter wereld - Chapman's Peak Drive.  De volgende halte is bij de pinguïnkolonie van Boulders Beach, waar je deze betoverende dieren kunt zien. Zie hoe deze schattige vogels spelen en stoeien in de oceaan. Je eindbestemming is het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop, waar je een rondleiding krijgt en tijd hebt voor foto's bij deze zeer populaire bezienswaardigheid. Van daaruit ga je naar Cape Point. waar je naar de top met de vuurtoren kunt lopen (of met de kabelbaan). De route terug gaat via de Old Cape Road en je wordt tussen 17:00 en 18:00 weer bij je accommodatie afgezet. 

Combitrip township en Robbeneiland

7. Combitrip township en Robbeneiland

Ontdek een aantal van de opvallandste townships van Kaapstad, en kom meer te weten over de strijd tegen de Apartheid. Breng vervolgens een bezoek aan het beruchte Robbeneiland om te zien waar Nelson Mandela een groot deel van zijn 27-jarige opsluiting gevangen heeft gezeten. Je begint de tour op de historische plek van District Six, waar inwoners tijdens de Apartheid met geweld werden verwijderd onder de Group Areas Act van 1950. Van daaruit ga je verder naar Langa, het oudste township van Kaapstad. Daarna gaat de reis verder naar Bonteheuwel, een township ontwikkeld uit de met geweld verwijderde District Six-bewoners, geclassificeerd als gekleurd. Kom meer te weten over de regels in deze townships, en hoe ze het dagelijks leven beïnvloedden. Je bezoekt Gugulethu, waar meer dan 300.000 mensen wonen. Hier zal de gids uitleggen hoe deze township zich na de val van de apartheid heeft ontwikkeld. Pauzeer voor een lunch in het V&A Waterfront, één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Kaapstad vanaf waar je een adembenemend uitzicht op de Tafelberg hebt. Na de lunch stap je op de veerboot naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 gevangenisjaren heeft vastgezeten. Hier volg je een rondleiding door de beruchte, maximaal beveiligde gevangenis en zie je ook de cel van Nelson Mandela. Nadat je het eiland hebt verkend, word je per veerboot weer teruggebracht naar V&A Waterfront, waar de rondleiding eindigt

Robbeneiland & Tafelberg Tickets & Pick-up & Drop off

8. Robbeneiland & Tafelberg Tickets & Pick-up & Drop off

We beginnen deze geweldige ervaring met het ophalen van je hotel om ongeveer 08.00 uur op weg naar de Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland voor een ervaring van 3 tot 4 uur om te zien waar Nelson Mandela en zoveel andere burgers, politici werden opgesloten tijdens de Apartheidsregime. Sla de wachtrij over bij het kopen van de tickets, want deze tour heeft uw vooraf geboekte ticket van tevoren. Houd er rekening mee dat het Robbeneilandmuseum zich het recht voorbehoudt om een bepaalde tour naar eigen goeddunken te annuleren. In het geval van annulering heeft u recht op een volledige terugbetaling of een optie om een nieuwe afspraak te maken. Je gids-chauffeur zal je niet naar het eiland begeleiden, omdat ze hun eigen gidsen hebben. Je zult met andere mensen op de boot zijn. U krijgt een volledige rondleiding door een ex-gedetineerde. Kort na terugkomst van je Robbeneiland Tour-ervaring, kun je op eigen kosten een broodje of een lichte lunch pakken in een nabijgelegen restaurant. Onze volgende stop voordat we aankomen bij de Tafelberg, we laten je een stop van 15 minuten maken voor een fotomoment in de Bo-Kaap (de kleurrijke huizen). Vanaf hier rijden we naar het kabelbaanstation, waar u uw retourticket krijgt van uw gids. De gids begeleidt je voor maximale ervaring. Vanaf hier zetten we je af bij je accommodatie in Kaapstad.

Robbeneiland: prachtige helikoptervlucht

9. Robbeneiland: prachtige helikoptervlucht

Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform. Check 15 tot 20 minuten van tevoren in en beleef een onvergetelijke groepsvlucht over de stad en de kust. Na je veiligheidsinstructies kun je doorlopen naar het mooie vluchtdek om de voorbereidingen van dichtbij te bekijken, terwijl je wacht totdat je zelf kunt boarden. Klim aan boord van een helikopter en begin je avontuur met een complete rondvlucht over Robbeneiland. Zodra je in de lucht bent laat je de stad achter je en vlieg je over de Atlantische Oceaan, recht op het historische Robbeneiland af. Je piloot bestuurt met veel zelfvertrouwen de helikopter rond het eiland, zodat je het beste uitzicht hebt op de gevangenis, het dorp en al het andere dat het eiland zo uniek maakt. Onderweg terug naar het vasteland zie je het prachtige uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg, met de Leeuwenkop en Camps Bay in de verte. Tijdens het dalen vlieg je over de haven van de Tafelbaai, en krijg je een laatste blik op de Tafelberg.

Kaapstad: privétour Robbeneiland, Tafelberg en stadstour

10. Kaapstad: privétour Robbeneiland, Tafelberg en stadstour

Begin je reis door Kaapstad met het ophalen van je hotel, waar je wordt begroet door je gids die de hele dag voor je zorgt. Ga rechtstreeks naar de veerhaven om je boot naar Robbeneiland te nemen, waar Nelson Mandela 27 jaar in de gevangenis doorbracht tijdens het apartheidstijdperk. Bezoek de voormalige gevangenis tijdens een rondleiding en hoor verhalen over het verleden van het beroemde eiland. Ga vervolgens terug over het water naar de waterkant van Victoria en Alfred, waar je gids je meeneemt op een historische rondleiding door Kaapstad. Bekijk een aantal iconische monumenten en bezienswaardigheden, waaronder de parlementsgebouwen, de Company's Garden, de Slave Auction Tree, het Apartheid Museum in District Six, het Slavenmuseum, het kasteel - het oudste gebouw in Zuid-Afrika, gebouwd tussen 1666- 1679. De laatste stop op uw Zuid-Afrikaanse excursie is een bezoek aan de Tafelberg. Spring op de kabelbaan en begeef je naar de top van Kaapstad voor een ongeëvenaard uitzicht op de uitgestrekte stad en de oceaan.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Robbeneiland

Wil je alle activiteiten in Robbeneiland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Robbeneiland

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.898 beoordelingen

Ik had een fantastische ervaring met deze excursie. Ik was de enige passagier en de kapitein besloot toch te gaan. Het werd een cadeautje om nooit te vergeten. Een prive tour, waarin we honderden dolfijne hebben gespot, 14 walvissen hebben geteld, heel veel diversiteit aan vogels, zeehonden, een paar bruinvissen onder prachtige luchten. Een aanrader voor iedereen die Kaapstad bezoekt. Je moet natuurlijk ook wel een beetje geluk hebben. Maar de kapitein Francois, weet precies waar hij naar op zoek is. Bij bij ieder verschil op het water, gooit hij het roer om en gaat recht op zijn doel af. Verbazend om dit mee te maken. Ik zag in de verste verte niet dat er uberhaupt iets te zien zou zijn, maar werd compleet verrast! En dat meerdere keren. In een woord GEWELDIG!!!!

Stipt voor de voordeur opgehaald met een moderne bus -> geen terugreis. Prettige transfer van Kaapstad naar Robbenisland met luisterboek over de geschiedenis van Robbenisland. Tourbus op het eiland was aangenaam en schoon. Onze gids bij de Bud was erg vriendelijk en vertelde ons interessante feiten over het eiland. We hebben veel dieren gezien tijdens de tour en we hebben op mooie plekken kunnen stoppen. Na de bustour mochten we een rondleiding door de gevangenis maken met een voormalige gevangene - geweldige rondleiding, maar de gids sprak veel te veel. Over het geheel genomen een aanrader!

What a fantastic trip this was! After 40 minutes, we thought we wouldn’t find any animals and then all of a sudden, encountered a group of whales and a Moonfish (!). Even managed to see a few whales breaching. The guys took more time out on the water to experience the whales which made this more than worth. Would definitely recommend!

Samen met mijn moeder gedaan. Goed geregeld, super vriendelijk personeel, en kregen bij aanvang meteen royaal champagne ingeschonken. Echt een dikke vette aanrader voor in Kaapstad! Had het niet willen missen.

zo'n spannende ervaring! we zagen pelsrobben, pinguïns, maanvissen, walvissen en dolfijnen. extreem gelukkige dag :) 1,5 uur durende tour maar we waren weg van 1130 tot 1400 uur. zeer de moeite waard!