Robbeneiland

Robbeneiland

Robbeneiland: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Kaapstad: Robbeneiland Ferry Ticket en rondleiding door de gevangenis

1. Kaapstad: Robbeneiland Ferry Ticket en rondleiding door de gevangenis

Bereid je voor op een gedenkwaardige reis naar het recente verleden van Zuid-Afrika met een reis naar Robbeneiland. Verspil geen tijd met het kopen van tickets door vooraf je toegang tot de veerboot en de rondleiding te reserveren. Bij aankomst op Robbeneiland ontmoet je een voormalige gevangene voor een rondleiding door de beruchte gevangenis. Ga na het trefpunt meteen naar de opstapplaats voor een gedeelde boottocht van ongeveer 30 minuten naar Robbeneiland. Maak een reis over zee en meer bij aankomst aan bij het Robbeneiland Museum. Eenmaal op het eiland ontmoet je een ex-politieke gevangene om het eiland te verkennen. Ga aan boord van een bus voor een bustour over het terrein en hoor uit de eerste hand hoe het was om daar een gevangene te zijn. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het eiland en bereik dan het hoogtepunt van de rondleiding: De gevangeniscel van Nelson Mandela. Krijg een gevoel van zijn strijd voor vrijheid als je de gevangeniscel ontdekt waar hij meer dan 25 jaar gevangen zat. Neem daarna de terugreis naar Kaapstad. Let op: deze aanbieding is voor internationale reizigers. (Niet-Zuid-Afrikanen) We raden SA-burgers aan om hun tickets rechtstreeks bij Robbeneiland te kopen. Houd er ook rekening mee dat dit geen privétour is en dat je je bij anderen voegt op de rondvaart en op de rondleiding per bus en over land. Je zult de rij voor de kaartverkoop overslaan, maar nog wel in de rij moeten staan om aan boord van de veerboot te gaan. Deze tour is exclusief ophaal- en terugbrengservice naar je hotel. De tour begint en eindigt bij de Nelson Mandela Poort naar Robbeneiland.

Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

2. Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

Geniet van een spectaculair paraglidingavontuur in Kaapstad en bewonder het ongelooflijke uitzicht op de Atlantische kustlijn, Lions Head, Signal Hill, Camps Bay, Clifton Beaches en meer. Vlieg de lucht in met je ervaren instructeur en creëer onvergetelijke herinneringen aan je leven. Ontmoet je piloot en andere plezierzoekers op Signal Hill om je avontuur te beginnen. Vraag eerst een introductiebriefing van je instructeur voordat je opstijgt vanaf een berghelling onder een baldakijn dat lijkt op een parachute. Maak je klaar voor lancering; neem een paar stappen of een korte ren om op te stijgen vanaf de zachte helling, de wind zal het bladerdak vangen en je zult in de lucht zijn. Comfortabel zittend voor uw instructeur voelt u de opwinding en het ongelooflijke gevoel van vrij vliegen. Een natuurlijke high als je een paraglidingvlucht beleeft die je niet snel zult vergeten. Raak verslaafd aan de vrijheid en adembenemende uitzichten op Lions Head, Signal Hill, Camps Bay, Clifton Beaches, Waterfront en Robbeneiland, die u niet snel zult vergeten.

Kaapstad: Waterkant en champagne cruise bij zonsondergang

3. Kaapstad: Waterkant en champagne cruise bij zonsondergang

Geniet tijdens deze boottocht bij zonsondergang van een uniek uitzicht op de kust van Kaapstad vanaf zee, terwijl je heerlijk kunt ontspannen met een glas lokale mousserende wijn in de hand. Bewonder de zonsondergang over de Atlantische Oceaan die zich uitstrekt van de majestueuze Tafelberg. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit en dan vaar je door de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te bewonderen. Ten slotte vaar je op de motor weer terug naar Waterfront. In de wintermaanden, wanneer de noordwestenwind overheerst, vaart de boot waarschijnlijk in de richting van de kust van Clifton of Robbeneiland. Deze boottocht keert ook terug naar Grangerbaai en Waterfront. In sommige gevallen kan het vanwege het weer nodig zijn om de motor te gebruiken. In dat geval vaart de boot langzaam langs de Atlantische kust in de richting van Clifton en dan weer terug. Bij alle boottochten doen de kapitein en de bemanning hun best om, afhankelijk van het weer, jouw het optimale uitzicht op de zonsondergang boven de zee te bieden - je gelooft niet hoe mooi dit is, totdat je het zelf beleeft. Wanneer de zee te ruig is en de wind te sterk vaart de boot alternatief door de Tafelbaai met als eindbestemming de haven van Kaapstad; een perfect alternatief aanbod met een magisch uitzicht op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad in het donker. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Kaapstad: Robbeneiland-veerboottour met 1-weg hotelovername

4. Kaapstad: Robbeneiland-veerboottour met 1-weg hotelovername

Neem de veerboot naar Robbeneiland en bezoek de gevangenis waar Nelson Mandela opgesloten zat. Leer meer over de apartheidsgeschiedenis van Zuid-Afrika en het leven in de gevangenis van een voormalige gevangene. Vertrek vanuit Kaapstad met een gedeelde bus naar het V&A Waterfront. Haal je ticket op en begeef je naar de Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland. Vaar naar het eiland op een reis van 45 minuten. Bij aankomst begint u aan een bustour over het eiland voordat u de gevangenis en de cel bezoekt waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 gevangenisjaren heeft vastgehouden. Krijg inzicht in de geschiedenis en omstandigheden van de gevangenis van een voormalige gevangene. Na de tour keer je terug naar Kaapstad en wordt je afgezet bij het V&A Waterfront. Hier bent u vrij om zelfstandig terug te keren naar uw accommodatie of de prachtige stad verder te verkennen.

Kaapstad: Marine Wildlife Tour vanaf het V&A Waterfront

5. Kaapstad: Marine Wildlife Tour vanaf het V&A Waterfront

Ga aan boord en probeer het zeeleven te spotten in het ecosysteem van de Tafelbaai tijdens een ecoboottocht van 1,5 uur vanaf Kaapstad. Je ziet de soorten in hun natuurlijke omgeving, zoals bultruggen en zuidkapers, afhankelijk van het seizoen. Je krijgt de kans om dicht bij de boot scholen dolfijnen te zien en hun acrobatische kunstjes te bewonderen. Je ziet de prachtige Kaapse pelsrobben ontspannen op de pier en komt dicht bij ongewone diersoorten, zoals de maanvis. Je ziet Afrikaanse pinguïns die duiken om vis te vangen om mee te nemen naar hun broedkolonies op Robbeneiland.  Je komt vogels tegen zoals sternen, genten, aalscholvers en prachtige wenkbrauwalbatrossen.

Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en aquariumtour

6. Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en aquariumtour

Neem deel aan een rondleiding en bezoek de topattracties van Kaapstad, waaronder de Tafelberg, Robbeneiland, het V&A Waterfront en het Two Oceans Aquarium. Geniet van het gemak van het ophalen van een hotel en reis in het comfort van een voertuig met airconditioning. Begin uw dag met het verkennen van Kaapstad met een vroege pick-up direct vanaf uw accommodatie en ga op weg naar de meest iconische attractie van de stad, de Tafelberg. Koop uw kaartjes en stap in een van de kabelbanen om naar de top van de berg te gaan. Breng wat tijd door met genieten van het adembenemende uitzicht op de stad Kaapstad, Signal Hill en Lion's Head. Sluit je dan aan bij je gids terwijl je naar een ander uitkijkpunt loopt en wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan, Camps Bay en de Twelve Apostles Mountains. Ga met de kabelbaan terug de berg af en ga naar het V&A Waterfront waar je aan boord gaat van een veerboot naar Robbeneiland. Stap uit bij Murray's Bay Harbor aan de oostkust van het eiland en stap aan boord van een bus die u naar alle historische bezienswaardigheden brengt. Krijg een rondleiding door de gevangenis terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de strijd tegen onderdrukking en de duizenden vrijheidsstrijders die gevangen zaten op Robbeneiland, waaronder voormalig president Nelson Mandela. p> Terug per veerboot naar het V&A Waterfront en geniet van wat vrije tijd om wat te winkelen of een hapje te eten in een van de vele restaurants (kosten niet inbegrepen). Sluit uw dag af met een bezoek aan het Two Oceans Aquarium. Ontdek de wonderen van de oceaan van dichtbij tijdens een bezoek aan de pinguïntentoonstelling, de haaiententoonstelling, de oceaantentoonstelling en nog veel meer. Ten slotte stap je weer in je voertuig met airconditioning en geniet je van een comfortabele rit terug naar je accommodatie.

Kaapstad: halve dag pinguïns bekijken bij Boulders Beach

7. Kaapstad: halve dag pinguïns bekijken bij Boulders Beach

De tour vertrekt vanuit Kaapstad en gaat naar de eerste stop van de dag, Maidens Cove. Bewonder vanaf hier het adembenemende uitzicht over de Atlantische kust en bewonder het imposante Twelve Apostles-gebergte. De tour gaat verder langs Chapmans Peak Drive, beoordeeld als een van de beste bergritten ter wereld. Stop onderweg bij een selectie van uitkijkposten die een ongerept uitzicht bieden op de haven van Houtbaai en het strand van Noordhoek. Kom aan op Boulders Beach en leer meer over de vriendelijke Afrikaanse Jackass Penguins die het strand hun thuis noemen. Hoewel de pinguïns vrij rondlopen op het strand en zich op hun gemak voelen in de buurt van mensen, zijn het beschermde dieren en mogen bezoekers ze niet aanraken of voeren. Bewonder de pinguïns vanaf een aangewezen uitkijkpunt en observeer deze wezens terwijl ze hun dag doorbrengen. Geniet van wat vrije tijd om te ontspannen op het strand, een duik te nemen met de pinguïns in het verfrissende water of de omliggende landschappen te verkennen. De tour eindigt met een bezoek aan Boyes Drive, een spectaculaire bergweg met uitzicht op de kust van False Bay voordat je wordt teruggebracht naar je hotel (accommodatie).

Kaapstad: ticket veerboot Robbeneiland en rondleiding door townships

8. Kaapstad: ticket veerboot Robbeneiland en rondleiding door townships

Ontdek een aantal van de beroemdste townships van Kaapstad tijdens een rondleiding in een minibus met airconditioning. Bezoek District Six, maak een wandeltocht in Langa en kom meer te weten over Bonteheuwel terwijl je er doorheen rijdt. Verken daarna Robbeneiland op eigen gelegenheid met een inbegrepen ticket voor de veerboot. Tijdens deze tour bezoek je District Six, waar tijdens de apartheid in de jaren 70 rond de 60.000 mensen gedwongen hun huis moesten verlaten. Vervolgens rijd je naar Langa, de oudste township. Kom meer te weten over de historie van het gebied bij plaatsen als het Old Pass Office en het monument voor Robert Sobukwe. Tijdens een wandeling tussen hostels en hutjes kom je meer te weten over het leven tijdens de apartheid. Bezoek een shebeen (kroeg), probeer een zelfgemaakt biertje en zie een traditionele genezer in actie Rijd vervolgens door de gemeente Bonteheuwel, tijdens de dagen van de apartheid gereserveerd voor de 'gekleurde' gemeenschap. Hoor meer over de verdeling van mensen en de invloed daarvan op de gemeenschappen van tegenwoordig. Het monument Gugulethu 7 herdenkt een anti-apartheidgroep die in 1986 werd gedood door de Zuid-Afrikaanse politie. Ook voor de Amerikaanse studente Amy Biehl, die in 1993 door PAC-aanhangers werd vermoord, is een monument opgericht. Daarna word je afgezet bij V&A Waterfront om de veerboot naar Robbeneiland te nemen.

Combitrip township en Robbeneiland

9. Combitrip township en Robbeneiland

Ontdek een aantal van de opvallandste townships van Kaapstad, en kom meer te weten over de strijd tegen de Apartheid. Breng vervolgens een bezoek aan het beruchte Robbeneiland om te zien waar Nelson Mandela een groot deel van zijn 27-jarige opsluiting gevangen heeft gezeten. Je begint de tour op de historische plek van District Six, waar inwoners tijdens de Apartheid met geweld werden verwijderd onder de Group Areas Act van 1950. Van daaruit ga je verder naar Langa, het oudste township van Kaapstad. Daarna gaat de reis verder naar Bonteheuwel, een township ontwikkeld uit de met geweld verwijderde District Six-bewoners, geclassificeerd als gekleurd. Kom meer te weten over de regels in deze townships, en hoe ze het dagelijks leven beïnvloedden. Je bezoekt Gugulethu, waar meer dan 300.000 mensen wonen. Hier zal de gids uitleggen hoe deze township zich na de val van de apartheid heeft ontwikkeld. Pauzeer voor een lunch in het V&A Waterfront, één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Kaapstad vanaf waar je een adembenemend uitzicht op de Tafelberg hebt. Na de lunch stap je op de veerboot naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 gevangenisjaren heeft vastgezeten. Hier volg je een rondleiding door de beruchte, maximaal beveiligde gevangenis en zie je ook de cel van Nelson Mandela. Nadat je het eiland hebt verkend, word je per veerboot weer teruggebracht naar V&A Waterfront, waar de rondleiding eindigt

Kaapstad Ocean Safari: speedbootavontuur in Tafelbaai

10. Kaapstad Ocean Safari: speedbootavontuur in Tafelbaai

Onze tochten vertrekken vanaf kade 5 in de waterkant. Met een beetje geluk krijg je de kans om Kaapse pelsrobben, dolfijnen, walvissen, pinguïns en zonnevissen en mogelijk nog veel meer te zien terwijl we de baai afzoeken op zeeleven. De bestemming van de trip is niet altijd hetzelfde, omdat deze reis eigenlijk gaat over tijd doorbrengen op het water en op zoek gaan naar het rijke zeeleven dat te vinden is in de buurt van Kaapstad. Je kunt er echter zeker van zijn dat je een fantastisch uitzicht heeft op de Tafelbaai en dat je vanaf het water enkele van de meest verbazingwekkende bezienswaardigheden van Kaapstad kunt zien: Tafelberg, Signal Hill, Leeuwenkop, Camps Bay en Clifton Beaches, Robbeneiland. Je kunt natuurlijk foto's maken wanneer de speedboot af en toe stopt om er zeker van te zijn dat je een ongelooflijke ervaring hebt. De trip begint met veiligheidsinstructies door de schipper en het passen van reddingsvesten en het ondertekenen van de vrijwaring in onze kantoren op kade 5. Kinderen zijn welkom, zo lang als ze worden begeleid door volwassenen. Onze activiteiten zijn weerafhankelijk en de route hangt af van de verwachte weersomstandigheden voor de dag.

148 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Robbeneiland: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Robbeneiland

Wil je alle activiteiten in Robbeneiland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Robbeneiland

Gemiddelde beoordeling

4.4
(1.898 beoordelingen)

Onze activiteit werd driemaal verplaatst vanwege het ruige weer. De administrateur van GetYourGuide was erg geduldig en behulpzaam om begeleiding en zekerheid te bieden dat er restitutie zou plaatsvinden als we echt niet verder konden gaan vanwege slecht weer. Het is ons gelukt om een dag te vliegen vlak voordat we naar ons thuisland vertrekken. Het was een geweldige ervaring voor ons alle vier, vooral het vliegen met ervaren piloten. Een avontuur dat je echt moet proberen in Kaapstad.

Door de mist was er 1 uur vertraging, maar uiteindelijk is alles goed gekomen door de inspanningen van de organisatie. Vooral de gids in de bus was van uitzonderlijk hoge kwaliteit en het bezoek was uiterst leerzaam en geslaagd.

Het was zoooo mooi!! We zagen zeehonden, dolfijnen, pinguïns en zelfs twee walvissen!!! De gids was informatief en super interessant. De rondleiding is absoluut een aanrader!!

fantastisch uitzicht, ervaren gidsen, goed begeleiding en vooral een geweldige beleving!!! absoluut aan te raden!!

Goede communicatie nadat de eerste poging niet is gelukt vanwege de wolken. Hele gave ervaring.