Robbeneiland
Tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Robbeneiland

Wil je alle activiteiten in Robbeneiland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Robbeneiland

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 710 beoordelingen

Informatief & reden tot nadenken over Apartheid regime

De combinatie van Township en Robbenisland was goede combinatie voor dagtour. Erg indrukwekkend en je wordt zeker tot denken aangezet over een ingewikkelde periode van Apartheid-regime in Zuid Afrika. Zeker een aanrader om dit te combineren. De pick up was lang en ging ten koste van tijd in de Township. In Township diverse activiteiten bezocht. Bezoek aan kinderopvang leuk en onbevangen, zeer bijzonder om door een Township te lopen ('goede' gedeelte) met een inwoner van de Township. En de verschillen in de township zelf te ervaren. Daarna nog wel door 'slechte' gedeelte heen gereden. Nadeel was dat met twee gidsen de informatie dubbel werd verteld. Inhoudelijk had beter gekund. Robbenisland hadden we hele goede gids op de bustour en een ex-gevangene als begeleider in de gevangenis. In de gevangenis zelf wordt weinig (visuele) informatie gegeven, dan ben je afhankelijk van de info van de gids. Zeer indrukwekkende dag en reden tot nadenken.

Tourguides vertelden enorm veel informatie en waren zeer vriendelijk. Betrokken de gasten er constant bij. Je krijgt een indruk hoe het er aan toe gaat in de township, echter het hele arme deel krijg je niet te zien (wellicht te gevaarlijk). Het deel wat je wel krijgt te zien vormt het betere gedeelte van de township. Robbeneiland was informatief en indrukwekkend om te horen hoe een gevangene zijn tijd in de gevangenis heeft beleefd.

Township was erg indrukwekkend en het kleuterklasje was te schattig

We werden netjes opgehaald bij het hotel, dit was wel een lange rit. Want voordat we iedereen hadden opgehaald was het alweer 1 uur verder. Na de township 1,5 uur de tijd gehad om te kunnen lunchen bij de waterfront om naar robbeneiland te gaan. Helaas ging robbeneiland niet door ivm te veel wind, en de volgende dag was al volgeboekt.

Aanrader. Goede gids. Ik heb me totaal niet onveilig gevoeld tijdens de trip. Je mag gewoon foto’s maken tijdens de trip. Neem wel even wat geld mee voor donatie aan de lokalen school en eventueel iets te kopen van de mensen op straat. ( denk aan wat briefjes van 10 of 20 rand) Vergeet niet ook de tourguide te tippen. ( +\- 10R)

Indrukwekkend! Heerlijke vaartocht om mee te beginnen, emotionele tocht over het eiland en door de gevangenis. Daarna township bezocht wat je laat realiseren hoe luxe je leeft. Hoeveel heeft een mens nodig?