Roemeens Atheneum

Roemeens Atheneum

Roemeens Atheneum: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Boekarest: Brasov Peles & Dracula's kasteel dagtour

1. Vanuit Boekarest: Brasov Peles & Dracula's kasteel dagtour

Geniet van een dagvullende tour in kleine groep vanuit Boekarest naar de historische regio Transsylvanië. Ontdek de invloed van verschillende culturen, waaronder Roemeens, Saksisch, Turks en Hongaars. Bekijk het kasteel van Dracula en het kasteel van Peles en ga naar Brasov voor een rondleiding met gids. Onze eerste stop is Sinaia, om het neoklassieke Peles Castle te bezoeken - de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie, gebouwd op een middeleeuwse route die Transsylvanië met Walachije verbond. Ga verder naar het middeleeuwse kasteel Bran, beter bekend als het kasteel van Dracula vanwege de associatie met Vlad de Spietser. Bewonder de romantische ligging van het kasteel op een beboste heuvel. Staar omhoog naar de imposante torens. Verken een van de grootste middeleeuwse steden in Roemenië tijdens een wandeltour door Brasov. Geniet van het prachtige berglandschap terwijl je terugrijdt naar Boekarest.

Boekarest: 2 uur durende stadshoogtepunten fietstour

2. Boekarest: 2 uur durende stadshoogtepunten fietstour

Je begint in het oude centrum met een bezoek aan de oudste gebouwen van de stad: het Curtea Veche (Oud Koninklijk Hof), het Hanul lui Manuc-hotel en de Stravopoleos-kerk. Daarna neemt je gids je mee naar de beroemdste promenade van Boekarest, Calea Victoriei, met indrukwekkende architectuur en grootse gebouwen zoals het Cercul Militar, het Telefoonpaleis, het Koninklijk Paleis, het Romeinse Atheneum en meer. Je verlaat vervolgens de drukte van de stad en komt tot rust in de Cismigiu-tuinen, in de buurt van het stadhuis van Boekarest. Aan het einde van de tocht zie je het grandioze Ceausescu-paleis en de Boulevard van de Eenheid (Boulevard Unirii) die nog langer en breder werd ontworpen dan de  Champs-Élysées in Parijs.

Boekarest: Het beste van Boekarest Privé Tuk-Tuk Tour

3. Boekarest: Het beste van Boekarest Privé Tuk-Tuk Tour

Dit is de originele tuk tuk tour die je kunt krijgen in Boekarest. Op een leuke en comfortabele manier ontdek je alle beste bezienswaardigheden van de stad. De tuk tuk is open-top zodat je een 360º uitzicht hebt over de bezienswaardigheden. Het is perfect voor stelletjes of een groep vrienden. Het trefpunt is voor het Grand Hotel Boekarest aan het universiteitsplein of je kunt worden opgehaald bij je hotel in het centrum. Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids en chauffeur begint je ervaring. Enkele bezienswaardigheden op de route zijn: - Paleis van het Parlement - 2e grootste gebouw ter wereld - Boog van de Triomf - Union Boulevard met de artesische fonteinen - Plein van de Revolutie 1989 - Roemeens Atheneum - Overwinningslaan - populairste straat van de stad - Cec Paleis - Voormalig Koninklijk Paleis - Dorobanti-Primaverii wijken - exclusieve wijk van Boekarest waar geen andere tours komen - en nog veel meer! Veel fotostops langs de route op onmogelijke plaatsen voor andere voertuigen. De tour eindigt waar hij begon of je kunt overal in het centrum worden afgezet. Aan het begin van de tour krijg je gratis flesjes water en Roemeense snacks. Aan boord van de tuk tuk heb je powerbanks, een deken, een selfie stick en gratis Wi-Fi. Je gids is een lokale gids die je veel aanbevelingen kan geven over de beste restaurants en plaatsen om je tijd door te brengen. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk Way!

Boekarest Communisme: Van Lenin tot Ceausescu

4. Boekarest Communisme: Van Lenin tot Ceausescu

Dompel je onder in het midden van de Socialistische Overwinningsboulevard, het startpunt van de tour en het laatste megalomane communistische project. Ontdek het Paleis van de Kamer van Afgevaardigden en hoe de samenleving er voor de communistische heerschappij uitzag. Leer over Ceausescu's arme achtergrond en zijn opkomst naar de macht. Ceausescu's regime wordt beschouwd als het meest onderdrukkende communistische regime in het Oostblok, vergelijkbaar met de Kim-dynastie in Noord-Korea, waardoor zijn heerschappij in Roemenië als geen ander was. Kom meer te weten over het leven in het communisme, van voedselrantsoenering tot de geheime politie. Eindpunt is het Plein van de Revolutie waar een groep opruiers het einde van Ceausescu's regime beraamde.

Boekarest: wandeltocht van 3 uur

5. Boekarest: wandeltocht van 3 uur

Als de hele wereld een podium is, dan verdient Boekarest zeker zijn plaats in de schijnwerpers! Het heeft het allemaal meegemaakt: liefde, verraad, Russische tsaren, Franse vaudeville, handelaren in Venetiaanse goederen, Griekse tragedies en een of twee grote branden voor de goede orde. Ervaar enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boekarest en leer de verhalen erachter terwijl je de hoofdstad van Roemenië te voet verkent, samen met een lokale gids met voorkennis van de stad. Je tour door Boekarest begint in het politieke centrum van de stad, Revolution Square. Deze iconische plek, voorheen bekend als Palace Square, is getuige geweest van enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de Roemeense geschiedenis. Het was vanaf hier in 1989 dat dictator Nicolae Ceaușescu zijn strijdende toespraak hield voor een menigte die zich snel tegen hem keerde en de Roemeense revolutie op gang bracht. Hier ontdek je ook verschillende andere opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder het voormalige Koninklijk Paleis, het prachtige Roemeense Atheneum (de belangrijkste concertzaal van de stad) en het Athenee Palace Hilton (gebouwd in 1914 en vroeger een favoriete ontmoetingsplaats voor spionnen). Als je het plein verlaat, hoofd vol fascinerende feiten, ga je naar het zuiden langs Victory Avenue, genoemd naar de overwinning van de nieuwe Roemeense natie in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1877. Geniet van de geschiedenis en het belang van de straat, we komen ook langs - en krijgen de verhalen achter - enkele andere belangrijke gebouwen, waaronder verschillende paleizen, musea en de prachtige Kretzulescu-kerk, een van de beroemdste kerken in Boekarest. Verken vervolgens de vele bezienswaardigheden van de oude binnenstad van Boekarest. Dit is het hart van het middeleeuwse Boekarest, het letterlijke kruispunt tussen Oost en West, waar de Ottomaanse pasja's hand in hand gingen met de Transsylvanische prinsen. De kronkelende, geplaveide straatjes zijn gevuld met bars, cafés, winkels en restaurants die erg geliefd zijn bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Maar als je een dosis rust en stilte nodig hebt, kun je die vinden op de rustgevende binnenplaats van het Stavropoleos-klooster, of in de grote houten herberg van Hanul Lui Manuc, die een boeiende blik in een vroegere tijd biedt. Onderweg bezoeken we een van de mooiste boekwinkels ter wereld, de verbluffende Carturesti Carusel en snacken we op traditionele covrig (eigenlijk een zachte krakeling), een van de meest populaire straatvoedsel in Roemenië. We eindigen de tour voor de ruïnes van het oude prinselijke hof, dat dateert uit de 15e eeuw. Dit is de voormalige residentie van een van de beroemdste personen uit de geschiedenis: Vlad Tepes, de inspiratiebron voor Dracula.

Boekarest: Tuk Tuk Stadsrondleiding

6. Boekarest: Tuk Tuk Stadsrondleiding

Ervaar Boekarest tijdens een privétour met een tuk tuk. Ontdek iconische plekken op een route die van de oude stad naar het Press House gaat, met stops om religie, geschiedenis, muziek, keuken en cultuur te ontdekken. Spaar je benen en reis met gemak in een gemotoriseerde tuk-tuk, een vervoermiddel dat opvalt en deel gaat uitmaken van de verhalen en herinneringen van de reiziger. Maak onvergetelijke foto's van de mooiste plekjes van Boekarest terwijl je meer leert over het leven in de stad. Geniet van de leuke, persoonlijke ervaring van een privétour in een openluchtvoertuig.

Boekarest: wandel- en openbaar vervoertour in kleine groep

7. Boekarest: wandel- en openbaar vervoertour in kleine groep

Je ontmoet de gids om 9.00 uur op het Universiteitsplein, bij het standbeeld van Mihai Viteazu. Stel je voor dat je een oude vriend in Boekarest hebt die je meeneemt voor een mooie wandeling door de stad. We bespreken het dagelijks leven, geschiedenis, politiek, gewoonten, eten en nog veel meer. Dit is waar deze tour van Boekarest over gaat. Eerst geniet je van een korte rit met de metro of bus, waarin je het dagelijks leven van de forenzen observeert en meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Daarna maak je een aangename wandeling langs het grootste park van Boekarest en bezoek je het Dorpsmuseum, een van de beste openluchtmusea in Roemenië. Het museum heeft verschillende traditionele huizen uit heel Roemenië. Het is de perfecte setting voor een korte geschiedenis van het land. De volgende bestemming om te verkennen is de oudste en grootste markt van Boekarest. Maak kennis met de lokale boeren en proef wat van het fruit, de groenten en de kaas die op de markt worden uitgestald. Dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over de Roemeense keuken. Vergeet niet de lokale "mici" te proberen en een lokaal biertje te drinken. "Mici", een worst zonder vel gemaakt van gehakt varkensvlees en rundvlees, vertegenwoordigt een van de meest traditionele maaltijden in Roemenië. De Authentieke Ronde van Boekarest gaat verder met een nieuwe ervaring, een tramrit. Zo bereik je de oude binnenstad van Boekarest voor een rondleiding door het oudste deel van de stad. Je verkent de geplaveide straten en bewondert de kleine en prachtige Stavropoleos-kerk, Hanul lui Manthe uc, boekwinkel "Carusel" met zijn verbluffende architectuur, Lipscani Street en nog veel meer. Tijdens het laatste deel van de tour geniet je van een wandeling langs Victoriei Avenue. Het is een van de oudste boulevards in Boekarest, vol met historische bezienswaardigheden. Je zult de Militaire Club, het voormalige Koninklijk Paleis en het Roemeens Atheneum bewonderen. Ten slotte leer je op Revolution Square over het verhaal van de anticommunistische revolutie van 1989. De tour eindigt voor het Roemeense Atheneum, het iconische gebouw van de stad. Daarna kun je, afhankelijk van beschikbaarheid, de concertzaal bezoeken, met een indrukwekkende lange bevriezing en een prachtige foyer.

Stadsrondleiding Boekarest 4u

8. Stadsrondleiding Boekarest 4u

Geniet van privévervoer en een erkende gids voor de beste bezienswaardigheden van Boekarest. Je wordt opgehaald bij je hotel en bezoekt het Parlementspaleis of het Volkshuis, het Nationaal Dorpsmuseum van Boekarest, Calea Victoriei (Victory Avenue), Revolution Square en het oude stadscentrum. Bekijk het Parlementspaleis, het op één na grootste administratieve gebouw ter wereld. Leer hoe gevaarlijk en schadelijk een totalitair regime als het communisme kan zijn voor een natie. Wees erop voorbereid je klein te voelen bij het zien van de zinloze weelde en grootheidswaanzin die 'de slaap van de rede' kan creëren. Bezoek het National Village Museum om een belichaming van Roemeense tradities te zien. Begrijp wat het betekende voor Roemeense dorpelingen om een ecologische en duurzame omgeving in hun achtertuin te hebben gebouwd. Krijg ook een kijkje in hun eenvoudige en bescheiden levensstijl, in sociale en spirituele harmonie met hun omgeving. Betreed de wereld van de traditionele Roemeense huizen gemaakt van hout, adobe, steen en andere materialen, uit alle delen van het land. Maak kennis met nationale symbolen zoals de molen en de houten kerk. Leer hoe deze schatten van spiritualiteit en beschaving de mensen duizenden jaren verenigd hebben gehouden. Volg daarna je gids naar Calea Victoriei (Victory Avenue). Raak gefascineerd door de tegenstrijdigheden van de geschiedenis - aan de ene kant heb je het Koninklijk Paleis en aan de andere kant het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij en het Plein van de Revolutie, waar Ceausescu per helikopter het land ontvluchtte. Bewonder oude orthodoxe kerken, gehuld in een aura van mysterie. Ga ook langs een muziekwinkel met een grote selectie aan muziek, casino's, Boheemse restaurants, musea, theaters, theewinkels, winkels en cadeauwinkels met souvenirs. Bekijk vervolgens het Nationaal Historisch Museum en het Roemeens Atheneum, een ander Roemeens architectonisch monument, en het CEC-paleis. Maak een reis terug in de tijd naar het moment waarop dictator Nicolae Ceausescu werd verdreven en de geheimen van een groot fortuin en controverses over de staatsveiligheidsdienst achter zich liet. Bereik het Senaatspaleis en sta voor het gebouw dat vroeger het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij huisvestte. Dit diende ook als het startpunt van de revolutie van december 1989, een belangrijke historische gebeurtenis die de verwijdering van Ceausescu uit de macht markeerde.

Slavernij in Roemenië: mythen en waarheden over zigeuners, wandeltour

9. Slavernij in Roemenië: mythen en waarheden over zigeuners, wandeltour

Ontdek meer over de Roma-gemeenschap in Boekarest tijdens een rondleiding met gids door de stad. Leer meer over de mythen en waarheden rondom de Roma-gemeenschap en de complexe geschiedenis van Roemenië Begin de rondleiding op het Romana-plein en bezoek eerst de plek van een oude slavenmarkt, een spookachtige herinnering aan de complexe geschiedenis van Roemenië met de Roma-gemeenschap. Verdiep je in de historische context rond de handel in mensenlevens en de blijvende impact ervan op de Roma-identiteit. Bezoek het iconische Roemeense Atheneum, een symbool van nationale trots en cultureel erfgoed. Bewonder de majestueuze architectuur en bespreek de rol van de kunst in de vorming van de perceptie van de Roma-gemeenschap door de geschiedenis heen. Geniet van een ontspannen wandeling door het schilderachtige Cismigiu Park, de oudste en grootste tuin van Boekarest. Te midden van weelderig groen en een rustige omgeving ontdek je meer waarheden en mythes over de Roma. Bezoek een belangrijk monument ter herdenking van de Holocaust in Roemenië. Bewijs eer aan de slachtoffers van dit duistere hoofdstuk in de geschiedenis, waaronder de duizenden Roma die zijn omgekomen door vervolging en genocide. Navigeer door de straten van de stad en kom sporen tegen van het communistische verleden van Roemenië. Leer meer over de impact van het communistische regime en werp een blik op de uitdagingen waarmee de Roma-gemeenschap in die tijd werd geconfronteerd. Luister naar onderhoudende verhalen die de veerkracht laten zien die de Roma lange tijd heeft gekenmerkt. Krijg onschatbare inzichten in het veelzijdige tapijt van de Roma-cultuur - haar triomfen, uitdagingen en ontwikkelingen binnen de Roemeense samenleving. Kies voor een optionele sieradenworkshop tijdens je tour. Maak je eigen sieraad met een authentieke Roma-ambachtsman in een traditionele werkplaats.

Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

10. Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

De tour begint 's ochtends in uw hotel en na een reis van 4 uur zullen de deelnemers de meest interessante bezienswaardigheden van het centrum van Boekarest zien met toegang tot het Parlementspaleis (optioneel) en The Village Museum (optioneel). De tour is inclusief vervoer per moderne minibus met 8 zitplaatsen, gidsdiensten in het Engels, ophaalservice bij het hotel en exclusief de toegangsprijzen voor het parlementspaleis en het dorpsmuseum. De route hangt af van de locatie van uw hotel, maar omvat: Plein van de Vrije Pers (Piata Presei Libere) – De Boog van Triumph (Arcul de Triumf) – Plein van Victoriei (Piata Victoriei) – Calea Victoriei – Plein van de Revolutie (Roemeens Atheneum, Monument van de Revolutie ) – Het Paleis van het Parlement (Palatul Parlamentului) – Union Square (Piata Unirii) – Universiteitsplein (Piata Universitatii) – Romana-plein (Piata Romana) – Victoriei-plein – Charles de Gaulle-plein (Piata Charles de Gaulle) – The Village Museum ( Muzeul Satului).

50 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Roemeens Atheneum: topattracties in de buurt

Roemeens Atheneum: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Boekarest: Brasov Peles & Dracula's kasteel dagtour

Vanuit Boekarest: Brasov Peles & Dracula's kasteel dagtour

Geniet van een dagvullende tour in kleine groep vanuit Boekarest naar de historische regio Transsylvanië. Ontdek de invloed van verschillende culturen, waaronder Roemeens, Saksisch, Turks en Hongaars. Bekijk het kasteel van Dracula en het kasteel van Peles en ga naar Brasov voor een rondleiding met gids. Onze eerste stop is Sinaia, om het neoklassieke Peles Castle te bezoeken - de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie, gebouwd op een middeleeuwse route die Transsylvanië met Walachije verbond. Ga verder naar het middeleeuwse kasteel Bran, beter bekend als het kasteel van Dracula vanwege de associatie met Vlad de Spietser. Bewonder de romantische ligging van het kasteel op een beboste heuvel. Staar omhoog naar de imposante torens. Verken een van de grootste middeleeuwse steden in Roemenië tijdens een wandeltour door Brasov. Geniet van het prachtige berglandschap terwijl je terugrijdt naar Boekarest.

Boekarest: 2 uur durende stadshoogtepunten fietstour

Boekarest: 2 uur durende stadshoogtepunten fietstour

Je begint in het oude centrum met een bezoek aan de oudste gebouwen van de stad: het Curtea Veche (Oud Koninklijk Hof), het Hanul lui Manuc-hotel en de Stravopoleos-kerk. Daarna neemt je gids je mee naar de beroemdste promenade van Boekarest, Calea Victoriei, met indrukwekkende architectuur en grootse gebouwen zoals het Cercul Militar, het Telefoonpaleis, het Koninklijk Paleis, het Romeinse Atheneum en meer. Je verlaat vervolgens de drukte van de stad en komt tot rust in de Cismigiu-tuinen, in de buurt van het stadhuis van Boekarest. Aan het einde van de tocht zie je het grandioze Ceausescu-paleis en de Boulevard van de Eenheid (Boulevard Unirii) die nog langer en breder werd ontworpen dan de  Champs-Élysées in Parijs.

Boekarest: Het beste van Boekarest Privé Tuk-Tuk Tour

Boekarest: Het beste van Boekarest Privé Tuk-Tuk Tour

Dit is de originele tuk tuk tour die je kunt krijgen in Boekarest. Op een leuke en comfortabele manier ontdek je alle beste bezienswaardigheden van de stad. De tuk tuk is open-top zodat je een 360º uitzicht hebt over de bezienswaardigheden. Het is perfect voor stelletjes of een groep vrienden. Het trefpunt is voor het Grand Hotel Boekarest aan het universiteitsplein of je kunt worden opgehaald bij je hotel in het centrum. Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids en chauffeur begint je ervaring. Enkele bezienswaardigheden op de route zijn: - Paleis van het Parlement - 2e grootste gebouw ter wereld - Boog van de Triomf - Union Boulevard met de artesische fonteinen - Plein van de Revolutie 1989 - Roemeens Atheneum - Overwinningslaan - populairste straat van de stad - Cec Paleis - Voormalig Koninklijk Paleis - Dorobanti-Primaverii wijken - exclusieve wijk van Boekarest waar geen andere tours komen - en nog veel meer! Veel fotostops langs de route op onmogelijke plaatsen voor andere voertuigen. De tour eindigt waar hij begon of je kunt overal in het centrum worden afgezet. Aan het begin van de tour krijg je gratis flesjes water en Roemeense snacks. Aan boord van de tuk tuk heb je powerbanks, een deken, een selfie stick en gratis Wi-Fi. Je gids is een lokale gids die je veel aanbevelingen kan geven over de beste restaurants en plaatsen om je tijd door te brengen. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk Way!

Boekarest Communisme: Van Lenin tot Ceausescu

Boekarest Communisme: Van Lenin tot Ceausescu

Dompel je onder in het midden van de Socialistische Overwinningsboulevard, het startpunt van de tour en het laatste megalomane communistische project. Ontdek het Paleis van de Kamer van Afgevaardigden en hoe de samenleving er voor de communistische heerschappij uitzag. Leer over Ceausescu's arme achtergrond en zijn opkomst naar de macht. Ceausescu's regime wordt beschouwd als het meest onderdrukkende communistische regime in het Oostblok, vergelijkbaar met de Kim-dynastie in Noord-Korea, waardoor zijn heerschappij in Roemenië als geen ander was. Kom meer te weten over het leven in het communisme, van voedselrantsoenering tot de geheime politie. Eindpunt is het Plein van de Revolutie waar een groep opruiers het einde van Ceausescu's regime beraamde.

Boekarest: wandeltocht van 3 uur

Boekarest: wandeltocht van 3 uur

Als de hele wereld een podium is, dan verdient Boekarest zeker zijn plaats in de schijnwerpers! Het heeft het allemaal meegemaakt: liefde, verraad, Russische tsaren, Franse vaudeville, handelaren in Venetiaanse goederen, Griekse tragedies en een of twee grote branden voor de goede orde. Ervaar enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boekarest en leer de verhalen erachter terwijl je de hoofdstad van Roemenië te voet verkent, samen met een lokale gids met voorkennis van de stad. Je tour door Boekarest begint in het politieke centrum van de stad, Revolution Square. Deze iconische plek, voorheen bekend als Palace Square, is getuige geweest van enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de Roemeense geschiedenis. Het was vanaf hier in 1989 dat dictator Nicolae Ceaușescu zijn strijdende toespraak hield voor een menigte die zich snel tegen hem keerde en de Roemeense revolutie op gang bracht. Hier ontdek je ook verschillende andere opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder het voormalige Koninklijk Paleis, het prachtige Roemeense Atheneum (de belangrijkste concertzaal van de stad) en het Athenee Palace Hilton (gebouwd in 1914 en vroeger een favoriete ontmoetingsplaats voor spionnen). Als je het plein verlaat, hoofd vol fascinerende feiten, ga je naar het zuiden langs Victory Avenue, genoemd naar de overwinning van de nieuwe Roemeense natie in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1877. Geniet van de geschiedenis en het belang van de straat, we komen ook langs - en krijgen de verhalen achter - enkele andere belangrijke gebouwen, waaronder verschillende paleizen, musea en de prachtige Kretzulescu-kerk, een van de beroemdste kerken in Boekarest. Verken vervolgens de vele bezienswaardigheden van de oude binnenstad van Boekarest. Dit is het hart van het middeleeuwse Boekarest, het letterlijke kruispunt tussen Oost en West, waar de Ottomaanse pasja's hand in hand gingen met de Transsylvanische prinsen. De kronkelende, geplaveide straatjes zijn gevuld met bars, cafés, winkels en restaurants die erg geliefd zijn bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Maar als je een dosis rust en stilte nodig hebt, kun je die vinden op de rustgevende binnenplaats van het Stavropoleos-klooster, of in de grote houten herberg van Hanul Lui Manuc, die een boeiende blik in een vroegere tijd biedt. Onderweg bezoeken we een van de mooiste boekwinkels ter wereld, de verbluffende Carturesti Carusel en snacken we op traditionele covrig (eigenlijk een zachte krakeling), een van de meest populaire straatvoedsel in Roemenië. We eindigen de tour voor de ruïnes van het oude prinselijke hof, dat dateert uit de 15e eeuw. Dit is de voormalige residentie van een van de beroemdste personen uit de geschiedenis: Vlad Tepes, de inspiratiebron voor Dracula.

Boekarest: Tuk Tuk Stadsrondleiding

Boekarest: Tuk Tuk Stadsrondleiding

Ervaar Boekarest tijdens een privétour met een tuk tuk. Ontdek iconische plekken op een route die van de oude stad naar het Press House gaat, met stops om religie, geschiedenis, muziek, keuken en cultuur te ontdekken. Spaar je benen en reis met gemak in een gemotoriseerde tuk-tuk, een vervoermiddel dat opvalt en deel gaat uitmaken van de verhalen en herinneringen van de reiziger. Maak onvergetelijke foto's van de mooiste plekjes van Boekarest terwijl je meer leert over het leven in de stad. Geniet van de leuke, persoonlijke ervaring van een privétour in een openluchtvoertuig.

Boekarest: wandel- en openbaar vervoertour in kleine groep

Boekarest: wandel- en openbaar vervoertour in kleine groep

Je ontmoet de gids om 9.00 uur op het Universiteitsplein, bij het standbeeld van Mihai Viteazu. Stel je voor dat je een oude vriend in Boekarest hebt die je meeneemt voor een mooie wandeling door de stad. We bespreken het dagelijks leven, geschiedenis, politiek, gewoonten, eten en nog veel meer. Dit is waar deze tour van Boekarest over gaat. Eerst geniet je van een korte rit met de metro of bus, waarin je het dagelijks leven van de forenzen observeert en meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Daarna maak je een aangename wandeling langs het grootste park van Boekarest en bezoek je het Dorpsmuseum, een van de beste openluchtmusea in Roemenië. Het museum heeft verschillende traditionele huizen uit heel Roemenië. Het is de perfecte setting voor een korte geschiedenis van het land. De volgende bestemming om te verkennen is de oudste en grootste markt van Boekarest. Maak kennis met de lokale boeren en proef wat van het fruit, de groenten en de kaas die op de markt worden uitgestald. Dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over de Roemeense keuken. Vergeet niet de lokale "mici" te proberen en een lokaal biertje te drinken. "Mici", een worst zonder vel gemaakt van gehakt varkensvlees en rundvlees, vertegenwoordigt een van de meest traditionele maaltijden in Roemenië. De Authentieke Ronde van Boekarest gaat verder met een nieuwe ervaring, een tramrit. Zo bereik je de oude binnenstad van Boekarest voor een rondleiding door het oudste deel van de stad. Je verkent de geplaveide straten en bewondert de kleine en prachtige Stavropoleos-kerk, Hanul lui Manthe uc, boekwinkel "Carusel" met zijn verbluffende architectuur, Lipscani Street en nog veel meer. Tijdens het laatste deel van de tour geniet je van een wandeling langs Victoriei Avenue. Het is een van de oudste boulevards in Boekarest, vol met historische bezienswaardigheden. Je zult de Militaire Club, het voormalige Koninklijk Paleis en het Roemeens Atheneum bewonderen. Ten slotte leer je op Revolution Square over het verhaal van de anticommunistische revolutie van 1989. De tour eindigt voor het Roemeense Atheneum, het iconische gebouw van de stad. Daarna kun je, afhankelijk van beschikbaarheid, de concertzaal bezoeken, met een indrukwekkende lange bevriezing en een prachtige foyer.

Stadsrondleiding Boekarest 4u

Stadsrondleiding Boekarest 4u

Geniet van privévervoer en een erkende gids voor de beste bezienswaardigheden van Boekarest. Je wordt opgehaald bij je hotel en bezoekt het Parlementspaleis of het Volkshuis, het Nationaal Dorpsmuseum van Boekarest, Calea Victoriei (Victory Avenue), Revolution Square en het oude stadscentrum. Bekijk het Parlementspaleis, het op één na grootste administratieve gebouw ter wereld. Leer hoe gevaarlijk en schadelijk een totalitair regime als het communisme kan zijn voor een natie. Wees erop voorbereid je klein te voelen bij het zien van de zinloze weelde en grootheidswaanzin die 'de slaap van de rede' kan creëren. Bezoek het National Village Museum om een belichaming van Roemeense tradities te zien. Begrijp wat het betekende voor Roemeense dorpelingen om een ecologische en duurzame omgeving in hun achtertuin te hebben gebouwd. Krijg ook een kijkje in hun eenvoudige en bescheiden levensstijl, in sociale en spirituele harmonie met hun omgeving. Betreed de wereld van de traditionele Roemeense huizen gemaakt van hout, adobe, steen en andere materialen, uit alle delen van het land. Maak kennis met nationale symbolen zoals de molen en de houten kerk. Leer hoe deze schatten van spiritualiteit en beschaving de mensen duizenden jaren verenigd hebben gehouden. Volg daarna je gids naar Calea Victoriei (Victory Avenue). Raak gefascineerd door de tegenstrijdigheden van de geschiedenis - aan de ene kant heb je het Koninklijk Paleis en aan de andere kant het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij en het Plein van de Revolutie, waar Ceausescu per helikopter het land ontvluchtte. Bewonder oude orthodoxe kerken, gehuld in een aura van mysterie. Ga ook langs een muziekwinkel met een grote selectie aan muziek, casino's, Boheemse restaurants, musea, theaters, theewinkels, winkels en cadeauwinkels met souvenirs. Bekijk vervolgens het Nationaal Historisch Museum en het Roemeens Atheneum, een ander Roemeens architectonisch monument, en het CEC-paleis. Maak een reis terug in de tijd naar het moment waarop dictator Nicolae Ceausescu werd verdreven en de geheimen van een groot fortuin en controverses over de staatsveiligheidsdienst achter zich liet. Bereik het Senaatspaleis en sta voor het gebouw dat vroeger het Centraal Comité van de Roemeense Communistische Partij huisvestte. Dit diende ook als het startpunt van de revolutie van december 1989, een belangrijke historische gebeurtenis die de verwijdering van Ceausescu uit de macht markeerde.

Slavernij in Roemenië: mythen en waarheden over zigeuners, wandeltour

Slavernij in Roemenië: mythen en waarheden over zigeuners, wandeltour

Ontdek meer over de Roma-gemeenschap in Boekarest tijdens een rondleiding met gids door de stad. Leer meer over de mythen en waarheden rondom de Roma-gemeenschap en de complexe geschiedenis van Roemenië Begin de rondleiding op het Romana-plein en bezoek eerst de plek van een oude slavenmarkt, een spookachtige herinnering aan de complexe geschiedenis van Roemenië met de Roma-gemeenschap. Verdiep je in de historische context rond de handel in mensenlevens en de blijvende impact ervan op de Roma-identiteit. Bezoek het iconische Roemeense Atheneum, een symbool van nationale trots en cultureel erfgoed. Bewonder de majestueuze architectuur en bespreek de rol van de kunst in de vorming van de perceptie van de Roma-gemeenschap door de geschiedenis heen. Geniet van een ontspannen wandeling door het schilderachtige Cismigiu Park, de oudste en grootste tuin van Boekarest. Te midden van weelderig groen en een rustige omgeving ontdek je meer waarheden en mythes over de Roma. Bezoek een belangrijk monument ter herdenking van de Holocaust in Roemenië. Bewijs eer aan de slachtoffers van dit duistere hoofdstuk in de geschiedenis, waaronder de duizenden Roma die zijn omgekomen door vervolging en genocide. Navigeer door de straten van de stad en kom sporen tegen van het communistische verleden van Roemenië. Leer meer over de impact van het communistische regime en werp een blik op de uitdagingen waarmee de Roma-gemeenschap in die tijd werd geconfronteerd. Luister naar onderhoudende verhalen die de veerkracht laten zien die de Roma lange tijd heeft gekenmerkt. Krijg onschatbare inzichten in het veelzijdige tapijt van de Roma-cultuur - haar triomfen, uitdagingen en ontwikkelingen binnen de Roemeense samenleving. Kies voor een optionele sieradenworkshop tijdens je tour. Maak je eigen sieraad met een authentieke Roma-ambachtsman in een traditionele werkplaats.

Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

De tour begint 's ochtends in uw hotel en na een reis van 4 uur zullen de deelnemers de meest interessante bezienswaardigheden van het centrum van Boekarest zien met toegang tot het Parlementspaleis (optioneel) en The Village Museum (optioneel). De tour is inclusief vervoer per moderne minibus met 8 zitplaatsen, gidsdiensten in het Engels, ophaalservice bij het hotel en exclusief de toegangsprijzen voor het parlementspaleis en het dorpsmuseum. De route hangt af van de locatie van uw hotel, maar omvat: Plein van de Vrije Pers (Piata Presei Libere) – De Boog van Triumph (Arcul de Triumf) – Plein van Victoriei (Piata Victoriei) – Calea Victoriei – Plein van de Revolutie (Roemeens Atheneum, Monument van de Revolutie ) – Het Paleis van het Parlement (Palatul Parlamentului) – Union Square (Piata Unirii) – Universiteitsplein (Piata Universitatii) – Romana-plein (Piata Romana) – Victoriei-plein – Charles de Gaulle-plein (Piata Charles de Gaulle) – The Village Museum ( Muzeul Satului).

De topbezienswaardigheden in Boekarest

Activiteiten in Roemeens Atheneum

Steden in Roemenië

Andere activiteiten in Roemeens Atheneum

Wil je alle activiteiten in Roemeens Atheneum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Roemeens Atheneum

Gemiddelde beoordeling

4.6
(1.048 beoordelingen)

Deze tour was het hoogtepunt van onze tijd in Boekarest. Alex was een deskundige en vriendelijke gids. Hij liet ons niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden in Boekarest zien, maar hij leerde ons ook veel over het tumultueuze verleden van Roemenië. Hoewel we ons niet op ons gemak zouden hebben gevoeld als we alleen op de fiets door de straten van de stad zouden reizen, voelden we ons tijdens de hele tour veilig en comfortabel. Alex zorgde ervoor dat mijn zoon, een minder ervaren fietser, ook van de tocht kon genieten. Wij raden deze rondreis ten zeerste aan!

Super leuk goed engels sprekende Alex die ons alles heeft laten zien met veel info over de geschiedenis en leuke feitjes. Beantwoord elke vraag die je hebt. Mocht je twijfels hebben, ivm het verkeer in Boekarest; gewoon doen want er zijn fietspaden en soms mag je gewoon op de stoep fietsen. Zeker een aanrader!!

de hele dag was leuk en goed georganiseerd, de kleine bus/groep was heel prettig, geen grote drommem mensen. de gids was heel kundig

De gids was relaxed, vriendelijk en grappig! In korte tijd veel gezien van Boekarest, aanrader!

De gids deed het voortreffelijk. De dag was boven verwachting!