Kies data

Roemeens Atheneum

Roemeens Atheneum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boekarest: dagtocht naar Brasov, Peles & Kasteel van Dracula

1. Boekarest: dagtocht naar Brasov, Peles & Kasteel van Dracula

Als thuisbasis van een van de beroemdste graven in de literatuurgeschiedenis is Transsylvanië een must-see bestemming bij een bezoek aan Roemenië. Op deze dagtocht vanuit Boekarest bezoek je de historische regio en ontdek je de invloed van verschillende culturen, waaronder de Roemeense, Saksische, Turkse en Hongaarse. Je vertrekt om 08:00 uur vanaf het Roemeens Atheneum  op het Plein van de Revolutie (Piața Revoluției) en reist naar de historische regio, in het oosten en zuiden begrensd door de dramatische bergen van de Karpaten. Je rijdt door de Transsylvanische Alpen naar Sinaia en Brasov. Sinaia is vernoemd naar de Bijbelse berg Sinaï en staat bekend om zijn prachtige laat-17e-eeuwse Byzantijnse klooster. Je bezoekt het neo-klassieke Kasteel Peleș, gebouwd aan een middeleeuwse route die Transsylvanië met Walachije verbond. Een hoogtepunt van je culturele uitstap is het middagbezoek aan het middeleeuwse Kasteel Bran. Beter bekend als het kasteel van Dracula, is het verbonden met de echte Vlad de Spietser, die de inspiratie werd voor Bram Stoker's beroemde vampier graaf Dracula. Het middagdeel van de tour bevat ook een korte wandeling in Brașov, een van de grootste middeleeuwse steden in Roemenië. Wandel door de historische straten en geniet van bezienswaardigheden, zoals de Council Square, Zwarte Toren en Zwarte Kerk om een idee te krijgen van het leven in een typische oude Transsylvanische stad. Aan het eind van de dag geniet je van het prachtige berglandschap tijdens de reis terug naar Boekarest voordat je rond 20:00 uur wordt afgezet op het Plein van de Revolutie.

Boekarest: sightseeingtour met gids

2. Boekarest: sightseeingtour met gids

Ontdek de juweeltjes van Boekarest tijdens een rondleiding van een halve dag. Begin de tour met een handige ophaalservice vanaf centrale locaties in het centrum van de stad. Verken het historische stadscentrum met een deskundige gids en ontdek het rijke culturele erfgoed. Bezoek het openluchtmuseum Dorpsmuseum en kom meer te weten over het traditionele dorpsleven in Roemenië. Bewonder het monumentale Parlementspaleis, 's werelds grootste administratieve gebouw, en wandel over Piața Constituției oftewel het Grondwetplein. Luister naar de verhalen en legendes over de stad terwijl je op het Plein van de Revolutie ziet waar het communisme tot een einde kwam. Je hebt ook de mogelijkheid om over de Calea Victoriei te lopen, een van de oudste en beroemdste straten van Boekarest. Deze straat staat bekend om zijn prachtige architectuur en historische betekenis. Je komt langs een aantal van de meest iconische gebouwen van de stad, zoals het Nationaal Museum van de Roemeense Geschiedenis, het Koninklijk Paleis en het Nationaal Kunstmuseum. Ook passer je het Roemeens Atheneum aan de Calea Victoriei. Terwijl je de stad verkent, vertelt de gids je interessante feiten en verhalen over de bezienswaardigheden die je te zien krijgt. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Boekarest, van de oorsprong van de stad in de middeleeuwen tot het heden. Proef de schoonheid en geschiedenis van de stad terwijl je luistert naar de verhalen van een deskundige gids. De tour is de perfecte manier om Boekarest te leren kennen en de beroemdste bezienswaardigheden van de stad te zien. De tour is ontworpen om een uitgebreide ervaring te bieden van het rijke culturele erfgoed, de architectuur en de bezienswaardigheden van de stad, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt.

Tuk-Tuk Boekarest privétour noordkant

3. Tuk-Tuk Boekarest privétour noordkant

De tour begint voor het Novotel Hotel of, als je ervoor kiest om op te halen, voor je hotel. Nadat je je gids en chauffeur hebt leren kennen, begint je ervaring met een langzame rit naar het Romeinse plein aan de drukste boulevard van Boekarest. De rit met de tuk-tuk gaat naar Victory Square, een grote opening in het midden van de stad. Rondom het plein kun je het regeringsgebouw, het natuurhistorisch museum en het Roemeens boerenmuseum observeren. Vanaf hier komt u in een exclusief gebied van Boekarest vol met prachtige villa's. In dit gebied bevindt zich ook het huis van Ceausescu, de voormalige communistische dictator van Roemenië. Tuk Tuk brengt je bij de ingang om foto's te maken. Topattractie van de tour is Arch of Triumph. Tuk Tuk stopt zo dichtbij als geen enkele andere auto kan stoppen. De tour gaat verder over de hoofdboulevard richting House of Free Press. Onderweg zie je een openluchtmuseum genaamd Village Museum. Met de tuk-tuk met open dak krijg je een compleet 360-uitzicht over de stad en fotostops op onmogelijke plaatsen voor andere voertuigen. Tour eindigt waar het begon of je kunt overal in de binnenstad worden afgezet. Aan het begin van de tour krijg je gratis mineraalwater en Roemeense snacks. Aan boord van tuk tuk heb je powerbanks, deken, selfiestick & gratis wifi. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk manier!

Vanuit Boekarest: 9-daagse privérondleiding door Roemenië

4. Vanuit Boekarest: 9-daagse privérondleiding door Roemenië

Een avontuur van je leven, voor deze 9-daagse rondreis door Roemenië hebben we een assortiment van rijke zintuiglijke ervaringen gekozen, van middeleeuwse locaties tot een voorproefje van de wildernis, met diepe bossen, levendig gekleurde wilde bloemen en frisse berglucht (in het juiste seizoen ), helemaal tot moderne tentoonstellingen en een scheutje traditionele kruiden en specerijen met het heerlijke eten dat we zullen proberen in elke middeleeuwse stad die we bezoeken. Het is de beste manier om Roemenië en de Roemenen te begrijpen - Privétour 9 dagen in Roemenië met een lokale gids :) Doe mee! Totale duur: 9 dagen Dag 1: Stadstour Boekarest - Overnachting in Boekarest Wat is een groter avontuur dan de stadstour van Boekarest in een Share Tour met maximaal 5 personen en met een elegante minibus voor onze tijd om te verkennen: het parlementspaleis of het volkshuis, het nationale dorpsmuseum van Boekarest, Calea Victoriei (Victory Avenue), Revolution Plein, het oude stadscentrum van Boekarest, rijke en arme wijk in Boekarest! Stappenplan: 6 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 2: 1. Curtea de Arges klooster 2. Poenari kasteel 3. Transfagarasan snelweg 4. Sibiu City Tour - Overnachting in Sibiu Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 3: 1.Biertan Fortified Church 2. Sighisoara City Tour - Overnachting in Sighisoara Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 4: 1. Turda-zoutmijn 2. Cluj Napoca City Tour (botanische tuin) 3. Surdesti houten kerk - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 5: 1. Verken Maramures de hele dag (lokale markt) 2. Vrolijke begraafplaats 3. Sighet Memorial Museum - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 6: 1. Barsana-klooster 2. Borgo Pass Road 3. Ciocanesti-dorp - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 7: 1. Voronet-klooster 2. Humor-klooster 3. Sucevita-klooster 4. Moldovita-klooster - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 8: 1. Lucia Condrea - eierbeschilderd museum 2. Nicolae Popa Museum 3. Bicaz Gorges - Overnachting in Brasov Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 9: 1. Brasov City Tour (Zwarte Kerk) 2. Bran Castle / Dracula's Castle 3. Peles Castle - Terug naar Boekarest Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen

Boekarest: De hoogtepunten van de stad per fiets (2 uur)

5. Boekarest: De hoogtepunten van de stad per fiets (2 uur)

Je begint in het oude centrum met een bezoek aan de oudste gebouwen van de stad: het Curtea Veche (Oud Koninklijk Hof), het Hanul lui Manuc-hotel en de Stravopoleos-kerk. Daarna neemt je gids je mee naar de beroemdste promenade van Boekarest, Calea Victoriei, met indrukwekkende architectuur en grootse gebouwen zoals het Cercul Militar, het Telefoonpaleis, het Koninklijk Paleis, het Romeinse Atheneum en meer. Je verlaat vervolgens de drukte van de stad en komt tot rust in de Cismigiu-tuinen, in de buurt van het stadhuis van Boekarest. Aan het einde van de tocht zie je het grandioze Ceausescu-paleis en de Boulevard van de Eenheid (Boulevard Unirii) die nog langer en breder werd ontworpen dan de  Champs-Élysées in Parijs.

Boekarest: privéwandeling The Ashes of Communism

6. Boekarest: privéwandeling The Ashes of Communism

Tijdens deze privéwandeling ontdek je een stad gekenmerkt door sterke contrasten, met twee gebieden die perfect de tegenstelling van twee tijdperken weergeven: het enorme communistische burgercentrum, een lege huls die vooral door buitenlandse toeristen wordt bewonderd, en de prachtig gerestaureerde oude stad, met zijn Belle Époque-sfeer. Alle historische schatten van Boekarest moesten worden herbouwd of gerestaureerd om de sporen van kogels te verbergen, om littekens te verbergen die in bijna 3 decennia sinds de val van het regime en de bloedige revolutie nog niet zijn geheeld. Deze tour neemt je mee door 45 jaar communisme, waardoor je verder kunt kijken dan het kleurrijke heden van Boekarest: leer over Stalin en zijn monsterlijke slavernij, de genocide van de geheime politie van de Kgb, de Siberische deportaties van boeren en meer. Je gids laat je oude foto's zien om uit te leggen hoe de stad er vroeger uitzag, hoe mensen zich kleedden, werkten en leefden. Ontdek de wereld van Boekarest achter het IJzeren Gordijn van Stalin.

Panoramische wandeltocht door Boekarest

7. Panoramische wandeltocht door Boekarest

Panoramische wandeltocht in Boekarest is ideaal voor liefhebbers van een prachtig uitzicht op de authentieke stad. Boekarest is de stad die de kleuren door de eeuwen heen heeft overgenomen. U kunt een breed overzicht van Boekarest krijgen tijdens deze prachtige panoramische tour van twee uur, die elke ochtend begint op het Plein van de Revolutie. Boekarest is een stad van contrasten. Het wordt ook wel Balkan-Parijs genoemd. Brede, met bomen omzoomde straten en prachtige gebouwen ontworpen door Franse architecten in Beaux Arts-stijl geven Boekarest zijn charme. Maar ook de Sovjetperiode heeft zijn stempel gedrukt op het aanzien van de stad. Je wandelt door de charmante geplaveide straatjes van de oude stad en bewondert de gezellige pleinen en oude kerken. En waardeer ook de 17e-eeuwse Victory Avenue en de neoklassieke concertzaal, het Roemeense Ateneum. Bekijk vervolgens het Paleis van het Parlement, het op een na grootste gebouw ter wereld, en het Plein van de Revolutie, waar protesten leidden tot de val van het communisme in december 1989.

Boekarest: de "Last Days of Communism" -tour

8. Boekarest: de "Last Days of Communism" -tour

Roemenië is al meer dan 40 jaar een communistisch land, tussen 1948 en december 1989. Nicolae Ceausescu werd de secretaris-generaal van de Roemeense Communistische Partij in 1965 en de president van de Socialistische Republiek Roemenië in 1974. 15 jaar later werd hij verwijderd uit macht en geëxecuteerd na een gewelddadige revolutie in de winter van 1989. Terwijl Roemenië tegenwoordig een democratie is, bleef de communistische periode zowel interessant als controversieel. Volg de gids op deze reis door Boekarest om de "grote prestaties van het gouden tijdperk" te onthullen en om het verhaal te horen van de mensen die het hebben gebouwd. Je ziet het eerste communistische gebouw in Boekarest, het Revolutieplein met het balkon waar de dictator zijn laatste toespraak hield, het majestueuze "Huis van het Volk" en de voormalige residentie van het presidentiële paar. De tour begint 's ochtends in uw hotel en na een reis van 4 uur ziet u de meest interessante communistische bezienswaardigheden van het centrum van Boekarest met ingang bij het Parliament Palace "House of People" en Primaverii Palace. De route hangt af van de locatie van uw hotel, maar omvat: Plein van de Vrije Pers (Piata Presei Libere), The Arch of Triumph (Arcul de Triumf), Victoriei Square (Piata Victoriei), Calea Victoriei – Revolution Square (Roemeens Atheneum, Revolution's Memorial ), het Parlementspaleis (Palatul Parlamentului), Union Square (Piata Unirii) – Universiteitsplein (Piata Universitatii), Romana-plein (Piata Romana), Victoriei-plein en Charles de Gaulle-plein (Piata Charles de Gaulle).

Boekarest: avondtour door de underdog van Europa

9. Boekarest: avondtour door de underdog van Europa

Leer de geest van Boekarest kennen tijdens deze begeleide avondtour door de meest interessante straten. Begin je tour door je gids te ontmoeten op Piata Constitutei (Grondwetsplein), waar je het op één na grootste gebouw ter wereld, het Parlementspaleis, in al zijn pracht kunt bewonderen. Dit gebouw, gebouwd door Ceausescu in de jaren 80, is nu de thuisbasis van het Roemeense parlement. Na een korte wandeling over Union Boulevard heb je de kans om een van de meest spectaculaire orthodoxe kathedralen op de top van Patriarchal Hill te bewonderen. Steek vervolgens de Dambovita-rivier over en betreed de surrealistische wereld van de Victory Road, waar de schoonheid en geschiedenis van de beroemdste straat in Boekarest zich zal onthullen. Aan deze laan zie je het Nationaal Historisch Museum, het CEC-paleis, het Plein van de Revolutie, het Atheneum, het voormalige parlementsgebouw en 5-sterrenhotels die je zullen verbazen. Je tour eindigt in het oude centrum van Boekarest met een korte rondleiding door de ruïnes van het oude hoofdkwartier van de Walachijse koninklijke families.

Tuk-Tuk Boekarest privétour zuidkant

10. Tuk-Tuk Boekarest privétour zuidkant

De tour begint voor het Novotel Hotel of, als u ervoor kiest om op te halen, voor uw hotel. Nadat je je gids en chauffeur hebt leren kennen, begint je ervaring met een langzame rit door de meest toeristische en oudste straat van Boekarest - Victory Avenue. Langs de straat zie je enkele van de belangrijkste gebouwen in de stad, zoals Cec Palace, het Nationaal Historisch Museum of het voormalige Koninklijk Paleis en krijg je aanvullende informatie van je gids. Topattractie van de tour is het Parlament Palace. Met tuk tuk heb je de kans om een volledig 360 graden uitzicht rondom het gebouw te krijgen en alle kanten te zien. Na een fotostop voor het gebouw volgt de tuktuk de boulevard met artesische fonteinen met de bijnaam "Champs-Elysees van het Oosten". Dit is de enige mogelijkheid om zo dicht bij de hoofdfontein in het centrum van de boulevard te zijn. Tour gaat verder richting Universiteitsplein. Hier bewonder je andere iconische gebouwen, zoals het eerste ziekenhuis van Boekarest of het nieuwe gebouw van het Nationaal Theater. Langs de Koningin Elisabethboulevard zie je Cismigiu-tuinen en het stadhuis. De tour eindigt waar hij begon of je kunt overal in de binnenstad worden afgezet. Aan het begin van de tour krijg je gratis mineraalwater en Roemeense snacks. Aan boord van de tuk tuk heb je powerbanks, deken, selfiestick en gratis wifi. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk manier!

22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Roemeens Atheneum

Wil je alle activiteiten in Roemeens Atheneum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Roemeens Atheneum

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.048 beoordelingen

Goede gids Marian, legde alles perfect uit met veel humor. Eerst bezochten we het kasteel van Peles voor ongeveer 30 minuten, vandaar reden we naar Brasov, daar deden we een korte rondleiding door de stad en gingen toen lunchen. Ten slotte reden we naar het kasteel van Bran waar we de tour deden en tijd hadden om souvenirs te kopen. We hadden genoeg tijd om foto's te maken en de gids hielp met aanbevelingen. We waren met 12 in de groep en reden in een minibus. Je moet weten dat de reis lang is, vooral als je terug bent van de tour, dus misschien wil je snacks en comfortabele kleding meenemen. Over het algemeen echt een goede ervaring!

De tour was gewoon perfect! Op de fiets een stad verkennen lijkt de beste manier om dat te doen. Je wordt het lopen niet moe en hebt een grotere straal van wat je kunt zien. We hebben alle belangrijke bezienswaardigheden gezien en veel geleerd over de Roemeense geschiedenis en cultuur. We zouden deze tour zeker aanraden aan iedereen die van fietsen houdt. Onze gids Alex presenteerde op een zeer individuele en leuke manier veel leuke verhalen, anekdotes en interessante feiten over Boekarest. Nogmaals bedankt Alex :)

Dit was een geweldige manier om Boekarest te zien. Zeer vriendelijke en informatieve gids, pasta die bij iedereen past en interessante sites. Ik zou het zeker aanraden.

Wat een super leuke en professionele gids. Hij wist echt zoveel en het ook leuk en boeiend te houden! Ik zeg een top-activiteit om de stad goed te leren kennen!

Een van mijn favorieten tot nu toe, Alex was zo aardig en vriendelijk, ik dacht er zelfs aan om de tour nog een keer te doen