Datums kiezen

Ontdek het beste van
Roemenië

Onze aanbevelingen voor Roemenië

Boekarest: Kasteel van Dracula, Kasteel Peles & Oude Stad Brasov

1. Boekarest: Kasteel van Dracula, Kasteel Peles & Oude Stad Brasov

Ontdek een aantal van de beroemdste kastelen van Roemenië tijdens een rondleiding vanuit Boekarest. Bekijk Kasteel Peleş en Kasteel Bran en geniet van wat vrije tijd om door de oude binnenstad van Brasov te slenteren. Nadat je bent opgehaald uit Boekarest rijd je de stad uit naar Sinaia. Hier bezoek je Kasteel Peleș, het voormalige zomerverblijf van de Roemeense koningen. Je kunt hier van alles bewonderen: meubilair, sierobjecten, tapijten, wandtapijten, beeldhouwwerken, schilderijen en wapencollecties uit de 15e tot 19e eeuw. Dan gaat de reis verder naar Kasteel Bran, ook wel bekend als het kasteel van Dracula. Kom meer te weten over de geschiedenis van het kasteel en hoe het een strategisch punt was op de grens tussen Transsylvanië en Walachije. Geniet van vrije tijd in Brașov en bewonder de huizen in de stad die zijn gebouwd in verschillende stijlen: renaissance, barok, provinciaal en neoklassiek. Je verkent het middeleeuwse fort van Brașov, ooit een van de sterkste vestingen van Europa. Werp een blik op de bewaard gebleven oude muur, de Zwarte en Witte Toren en het Weversbastion. Ook kom je meer te weten over de Catharinapoort, die aan het westelijke deel van het fort dicht bij de Scheipoort ligt. De vier torentjes op de poort symboliseren het middeleeuwse recht om over leven en dood van de vazallen te beschikken.

Boekarest: dagtrip Dracula's kasteel, Peleș & Brașov

2. Boekarest: dagtrip Dracula's kasteel, Peleș & Brașov

Ontdek de bezienswaardigheden en opmerkelijke steden van Transsylvanië tijdens een rondleiding vanuit Boekarest. Bezoek historische kastelen en een middeleeuwse stad terwijl je jezelf onderdompelt in deze sfeervolle regio. Profiteer van de ophaalservice vanaf je accommodatie en ga daarna naar de historische kastelen van Transsylvanië en de middeleeuwse stad Brașov. Pauzeer in het stadje Sinaia en breng daar een bezoek aan Kasteel Peleș, het voormalige zomerpaleis van de Roemeense koninklijke familie. Je reis gaat verder naar Bran, een plek die beroemd is vanwege het imposante fort dat verbonden is met de legende van Graaf Dracula. Luister naar verhalen over de echte Vlad de Spietser, op wie Bram Stoker zijn verhaal naar verluidt baseerde. Vanaf de overblijfselen van de citadel heb je een weids uitzicht over de omliggende bergen. Breng een bezoekje aan de souvenirmarkt en maak vervolgens met een lokale gids een wandeling door de middeleeuwse oude binnenstad van Brașov. Geniet van wat vrije tijd voordat je weer terugreist naar Boekarest, waar je bij je accommodatie wordt afgezet.

Vanuit Boekarest: Dagtrip Kasteel Dracula, Peles & Brasov

3. Vanuit Boekarest: Dagtrip Kasteel Dracula, Peles & Brasov

Verruil een dag lang de drukte van Boekarest voor de landschappen en bezienswaardigheden van Transsylvanië. Maak kennis met de historische kastelen, gevarieerde natuur en de betoverende sfeer van deze unieke regio. Je wordt opgehaald bij een nabijgelegen trefpunt en bezoekt deze fascinerende monumenten samen met een gids. Je dagtrip begint met een bezoek aan Kasteel Peles, gelegen in het schilderachtige bergdorp Sinaia, ook wel de Parel van de Karpaten genoemd. Bezoek de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie, met een prachtig paleis in Duitse renaissancestijl. In Brasov krijg je vervolgens vrije tijd om te lunchen. Je verkenningstocht door deze fascinerende Transsylvanische stad begint op het centrale plein. Vanaf hier wandel je door het goed onderhouden historische centrum langs bezienswaardigheden als de gotische Zwarte Kerk, het oude stadhuis en het smalste straatje van Europa. Je laatste bestemming van de dag is Kasteel Bran, dat we ook wel kennen als het Kasteel van Dracula. Maak een wandeling door de grandioze torens en de kronkelende smalle trappen en gangen, en kom meer te weten over de beruchte Vlad de Spietser.

Boekarest: Paleis van het Parlement Tickets en Gids

4. Boekarest: Paleis van het Parlement Tickets en Gids

Eenmaal aangekomen op de locatie, zal uw gastheer ervoor zorgen dat u zich welkom voelt en u kennis laat maken met de gids. Passeer de metaaldetectoren, je eerste stop is in de Honor Hallway, een plek vol torso's die enkele van de meest representatieve Roemeense koningen uit de middeleeuwen tot de moderne tijd vertegenwoordigen, zoals Vlad Dracula. De volgende stap zijn de enorme gangen en de kamers die zijn vernoemd naar enkele van de belangrijkste Roemeense kunstenaars, dichters en schrijvers: N. Balcescu, M. Kogalniceanu enz. Tijdens de tour bewonder je de roze kamer gewijd aan ONU-bijeenkomsten, de Music Hall, locatie waar enkele van 's werelds grootste artiesten optraden, en het indrukwekkende balkon van Ceausescu met het prachtige uitzicht op UNIRSI Boulevard. Je tour eindigt in iets waarvan wordt aangenomen dat het de grootste balzaal van Europa is, vergelijkbaar met de grootte van vier aan elkaar geschakelde voetbalvelden.

Boekarest: Therme Bucuresti toegangsbewijs met badjas

5. Boekarest: Therme Bucuresti toegangsbewijs met badjas

Ontspan in een hete sauna omringd door 1500 palmbomen en meer dan 800.000 planten met dit entreebewijs voor Therme Bucuresti in Boekarest. Wandel tussen de droge sauna's, thermale baden en natte sauna's terwijl je de Therme verkent. Pak bij binnenkomst je comfortabele badjas en handdoek en kies waar je eerst wilt ontspannen. Verken de 3 gebieden, waaronder de 6 droge sauna's, 4 natte sauna's, 10 thermale baden en vele waterglijbanen. Galaxy Gebied Dit gebied is gericht op familieplezier, met waterglijbanen voor kinderen van alle leeftijden, een overdekt golfslagbad, een buitenzwembad met een poolbar, een zandstrand in de zomer en een relaxzone voor gezondheid en verwennerij. De Palmzone Hier kun je genieten van een ontspanningsruimte met binnen- en buitenzwembaden, terrassen, een fijnzandstrand in de zomer, jacuzzi, mineraalwaterbaden, tropische vegetatie, hydromassagebedden, ligstoelen en een restaurant met internationale keuken. Elysium Ruimte Kom naar deze wellnessruimte om te ontspannen in de thematische sauna's, zwemmen in een panoramisch binnenzwembad met een poolbar, eten in het à la carte restaurant of een boek lezen op het terras. Als je wilt, kun je je ervaring uitbreiden met behandelingen met essentiële oliën, peeling en gezichtsmaskers (ter plekke te koop).

Boekarest: voorrangsticket Parlementspaleis

6. Boekarest: voorrangsticket Parlementspaleis

Beleef een van de topattracties tijdens je bezoek aan Boekarest, met een gepland bezoek aan het parlementspaleis. Het paleis werd besteld door Nicolae Ceaușescu, de dictator van het communistische Roemenië en werd gebouwd tussen 1984-1997. Begonnen tijdens de donkerste periode van het communisme, werd de gekke droom van Ceausescu het grootste gebouw van Europa en het op één na grootste gebouw ter wereld. Begin de tour door de rij over te slaan met je snelle toegangsticket. Maak kennis met de officiële gids van het parlement van Boekarest en begin uw verkenning van het interieur van het gebouw. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en hedendaagse realiteit van dit unieke gebouw tijdens een boeiende rondleiding die 3 verdiepingen van het gebouw beslaat.  Begin op de begane grond waar de entree zich bevindt. Leer een scala aan fascinerende feiten, waaronder hoe het paleis een hoogte heeft van 84 meter (276 ft), een vloeroppervlak van 365.000 vierkante meter (3.930.000 sq ft) en hoe het het zwaarste gebouw ter wereld is. Ga vervolgens naar de 1e verdieping waar de belangrijkste vergaderruimten zich bevinden, samen met de balzaal. Terwijl je het interieur en de architectuur bewondert, ontdek je hoe het gebouw bijna 500 kroonluchters, meer dan 1400 spiegels en plafondlampen, 35 miljoen kubieke voet marmer en 32 miljoen kubieke voet hout samen met tapijten bevat en andere decoraties maken dit gebouw tot een plek als geen ander. Luister naar andere verbijsterende feiten, waaronder hoe het gebouw 8 ondergrondse verdiepingen heeft, waarvan de laatste een nucleaire bunker is, verbonden met de belangrijkste staatsinstellingen door 20 km catacomben.

Boekarest: Dagtrip naar Kasteel Dracula, Kasteel Peles & Brașov

7. Boekarest: Dagtrip naar Kasteel Dracula, Kasteel Peles & Brașov

Dompel jezelf tijdens deze dagvullende tour door Transsylvanië onder in de legende van Vlad de Spietser, die als inspiratie diende voor het verhaal van graaf Dracula. Ontdek een aantal historische kastelen in de regio, en bezoek de stad Brașov. Begin je tour met een ophaalservice vanaf bepaalde ophaalpunten in Boekarest en rijd richting de regio Valahia. Ontdek het kasteel van Peles, gelegen in het pittoreske Sinaia en ook wel bekend als de Parel van de Karpaten. Reis door het berglandschap naar Bran, waar je het kasteel van Bran zult bezoeken, beter bekend als het kasteel van Dracula. Luister naar de legende over de angstaanjagende fictieve graaf. Ga verder naar Brașov, gelegen in het hart van Transsylvanië. Maak een wandeling door het historische centrum van de stad. Ontmoet bezienswaardigheden zoals de gotische kerk van Biserica Neagră en de middeleeuwse Catharinapoort, de laatst overgebleven verdedigingsmuur van de stad.

Boekarest: Transfer Therme Bucuresti met optioneel ticket

8. Boekarest: Transfer Therme Bucuresti met optioneel ticket

Geniet van een ontspannende, probleemloze dag in de spa tijdens je dagtrip naar Boekarest. Geniet van een handige transfer naar de Therme Spa Boekarest, gelegen in het noorden van de stad. Dit is het grootste overdekte wellnesscentrum in Europa en is een must tijdens je verblijf. Kies voor een toegangsbewijs en profiteer bij aankomst van een snelle voorrangsticket. Deze pas geeft je toegang tot beide delen van de Spa: Galaxy en The Palm. Het spacomplex heeft 10 thermisch verwarmde zwembaden, 11 sauna's, 16 waterglijbanen en de grootste botanische tuin van Roemenië. Profiteer hierna van de heilzame infraroodeffecten terwijl je ontspant op het bed of geniet van een cocktail aan de zwembadbar. Nadat je je energie hebt aangevuld, brengt de chauffeur je terug naar Boekarest.

Boekarest: Paleis van het Parlement Tickets en rondleiding

9. Boekarest: Paleis van het Parlement Tickets en rondleiding

In het verleden bekend als de Casa Republicii, daarna Casa Poporului, maar niet voor de mensen, is het het belangrijkste symbool van het communistische tijdperk, bedoeld om de ministeries, de communistische partijkantoren of appartementen van hoge functionarissen te huisvesten. Het werd gebouwd vanaf 1984 op de veiligste plek in de stad, gezien het hoge risico op aardbevingen, heeft 12 verdiepingen en 4 ondergrondse niveaus. Tijdens de rondleiding kom je langs de belangrijkste ruimtes van het gebouw, vergaderzalen, balkon met prachtig uitzicht op het centrale plein, hoofdtrappenhuizen, grote gangen en indrukwekkende galerijen. U zult verrast zijn door de rijkelijk versierde interieurs, allemaal gemaakt met lokale materialen (marmer, kristal, tapijten, gordijnen, stucwerk) en door de lokale ambachtslieden.

Boekarest: Therme București toegangsbewijs met vervoer

10. Boekarest: Therme București toegangsbewijs met vervoer

Je hebt de mogelijkheid om te ontspannen in de grootste wellness spa van Europa Het programma dat je koopt wordt hieronder in detail beschreven Gelegen op 20 km van het centrum van Boekarest, bieden we je een transportdienst (heen- en terugvervoer) en tickets inbegrepen bij Therme -transfer inbegrepen met ophaalservice vanuit het centrum vanaf vaste punten De exprestransfer naar Therme omvat 3 ophaalpunten vanuit het centrum van Boekarest, je moet er een kiezen: - ophaalservice 1-Boulevard Regina Elisabeta no 5 (Ghe Lazar Statue 44°26'05.9"N 26°06'02.4"E op Google Maps https://maps.app .goo.gl/Ju6GyVum2Ag4QrJh8), - ophaalservice 2-Bulevard Nicolae Balcescu no. 4 (naast het Grand Hotel Boekarest) - ophaalservice 3-Piata Romana nr. 8. Kies bij het reserveren een van deze trefpunten -Let op: de GetYourGuide voucher is niet het toegangsticket voor de Therme. De tickets voor de Therme worden verstrekt door ons personeel bij het instappen in de bus!!!nooit op locatie Therme -Bij de Therme heb je je ticket op een lijn die bedoeld is voor reserveringen en 2 zones omvat - De Galaxy Zone van Therme Boekarest is een wellness- en entertainmentzone voor gezinnen, zonder leeftijdsbeperkingen, waardoor het leuk is voor bezoekers van alle leeftijden. Het biedt een breed scala aan waterattracties speciaal voor kinderen, zoals 16 glijbanen, een overdekt golfslagbad, een buitenzwembad en een zandstrand met palmbomen (in het zomerseizoen). Daarnaast kunnen volwassenen genieten van verschillende ontspanningsfaciliteiten zoals sauna's, hydromassagebaden, hydromassagebedden, infrarood fauteuils en een zwembadbar voor een complete wellnesservaring. De Palm-zone van Therme Boekarest heeft veel wellness- en ontspanningsmogelijkheden, zoals drie mineraalzwembaden, een buitenjacuzzi, een stoombad, hydromassagebedden en ligstoelen voor ontspanning. Het heeft een weelderige botanische tuin die een rustgevende tropische sfeer biedt om in te ontspannen. Bezoekers kunnen heerlijk dineren in restaurant Humboldt en ook deelnemen aan activiteiten zoals yoga en pilates. Deze zone is niet toegankelijk voor kinderen en zorgt voor een rustige sfeer voor volwassenen. - Optioneel -Elysium- je betaalt een toeslag van ongeveer 7 euro / persoon / 4,5 uur, betaling vindt plaats bij de uitgang De Elysium-zone van Therme Boekarest biedt een unieke ontspanningservaring. Er zijn 10 sauna's, waaronder 6 themasauna's zoals de Himalaya-, Alhambra- en Hollywoodsauna. Bezoekers kunnen ontspannen in het panoramische mineraalzwembad en genieten van de Thaise keuken in restaurant The Mango Tree. Elysium biedt ook binnen- en buitenontspanningsruimtes en Aufguss therapieën. Het is gereserveerd voor volwassen -Binnen volg je de veiligheidsvoorschriften die je bij de ingang ontvangt -Aan het einde van de ontspanning, op het tijdstip dat is vastgelegd in de reservering, wacht de chauffeur je op op de parkeerplaats om je naar je oorspronkelijke bestemming te brengen. -Je kunt overeenkomen om te stoppen bij Otopeni airport, Baneasa Feeria mall of op de route zonder af te wijken Bedankt voor je keuze!

Alle activiteiten

620 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Roemenië

Andere activiteiten in Roemenië

Wil je alle activiteiten in Roemenië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Roemenië

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 9.716 beoordelingen

Ik werd bij Playa Romana opgehaald. Vooraf werd de link met het tijdstip aan mij doorgemaild. Na een reis van ca 1.30 u bezochten we het kasteel van Peles. De chauffeur vertelde uitgebreid over de verschillende zalen van dit kasteel en de karakteristieken daarvan. In Brasov kregen uitleg vanaf het centrale plein, waarna we 90 minuten de tijd hadden om die zelf in te vullen. Ik had de kathedraal bezocht. Kostte 20 Lei, maar dat was het graag waard. De "zwarte kathedraal" was gebouwd door de Duitsers en in de portaal waren de namen van de gesneuvelde Duitse militairen uit de 1e Wereldoorlog aanwezig. Na 45 minuten bereikten we het kasteel van Dracula. Bij de automaten kun je een ticket kopen. Wel opletten dat je de barcode scant. Het kasteel van Dracula bezoek je op eigen gelegenheid. Er hing een geheimzinnige sfeer in al die kleine kamers en smalle gangen. De chauffeur had vooraf erg enthousiast informatie gegeven. Het had gesneeuwd in de bergen, waardoor de bus rit fantastisch werd.

De prijs is nog niet voorbij want je moet voor beide kastelen het skip-the-line ticket betalen (zo’n €10 en zo’n €15). Verder was de tour geweldig. De gids Nicoletta was erg goed, ze vertelde ons zelfs tijdens de reis veel dingen. De tijden zijn goed, zonder haast, maar ook niet met downtime. Felicitaties ook aan de chauffeur Marius. Adviseren!

heel toffe tour. heel behulpzame gids. wij waren op de verkeerde ontmoetingsplaats. waardoor we 5 min later waren op de oorspronkelijke ontmoetingsplaats. gelukkig heeft de gids gewacht op ons het was zeker de moeite. wij hadden het gevoel dat de gids alles wist.

Onze gids Emanuel was buitengewoon! Mooie en karakteristieke plekken, maar zonder zijn professionaliteit, passie en precisie was onze reis niet zo prettig geweest! Echt gefeliciteerd :)

Onze dagtrip was heel gaaf! Wel erg vroeg en koud maar dat mocht de pret niet drukken!