Rondleiding

Rome: Sixtijnse Kapel & Sint-Pietersbasiliek Tour met toegang

Activiteitenaanbieder: Italy With Family

Rome: Sixtijnse Kapel & Sint-Pietersbasiliek Tour met toegang

Activiteitenaanbieder: Italy With Family

Vanaf € 84 per persoon

Doe mee met een rondleiding door het Vaticaan en betreed voordat de drukte arriveert om de ongeëvenaarde schoonheid, oude geschiedenis en artistieke en religieuze betekenis van een van de meest iconische attracties van Rome te ervaren.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie. Meer informatie
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Verken de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel in het gezelschap van een gids
 • Ga vroeg in de ochtend op een exclusieve Vaticaanse tour voordat het druk wordt
 • Ontdek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek
Volledige beschrijving

Sluit je aan bij de meer dan vijf miljoen jaarlijkse bezoekers van het wereldwijde hart van het katholieke geloof. Ervaar Vaticaanstad met bevoorrechte toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Van zijn adembenemende schoonheid tot zijn oude geschiedenis en artistieke en religieuze betekenis, het Vaticaan, dat in zijn geheel is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, is een one-stop-shop voor elke reiziger.

Of het nu gaat om schilderijen, sculpturen, religieuze kunst, architectuur of zelfs de Pauselijke Zwitserse Garde die de paus sinds 1506 hebben beschermd, weinig anders is te vergelijken met de uiterste majesteit van de Heilige Stoel.

Kies de VIP- of vroege ochtendoptie om de schoonheid van het Vaticaan te verkennen voordat het grote publiek arriveert. Wandel door de Vaticaanse Musea, de beroemde Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek, omringd door maar weinigen. Of kies de middagoptie om later op de dag te bezoeken.

Volg je deskundige gids naar de musea om 's werelds meest uitgebreide kunstcollectie te ontdekken, inclusief de grootste sculpturen en kunstwerken uit de Renaissance.

Ga verder door de Candelabra Gallery, verdeeld in zes prachtige kamers met kunstwerken die door het hele land zijn gevonden en die overblijfselen van het Romeinse rijk naar de moderne tijd brengen.

Verken vervolgens de verbazingwekkende Galerij van de Wandtapijten, waar een uitgebreide collectie wandtapijten van Raffaello Sanzio te vinden is met verschillende katholieke verhalen en mythen.

Vanaf daar loop je met je gids door de Gallery of Maps, de perfecte plek voor reizigers met een voorliefde voor wetenschappen. Bekijk de wereldkaarten gemaakt door Romeinse topografen - een glimp van hoe de wereld er eeuwen geleden uitzag.

Ervaar de Sixtijnse Kapel en bewonder de ingewikkeld geschilderde fresco's die het plafond en de muren van de kapel sieren. Luister terwijl je gids uitlegt waar je in de kapel op moet letten en eventuele vragen beantwoordt die je hebt na het verlaten.

Ga vervolgens naar je eindbestemming tijdens deze begeleide wandeling, de Sint-Pietersbasiliek. Ontdek de religieuze kunst die hier is gehuisvest en bewonder de renaissance-architectuur van de grootste kerk ter wereld. Ervaar de Pietà van Michelangelo, de baldakijn van Bernini en nog veel meer.

Je tour eindigt op het Sint-Pietersplein, de perfecte plek om op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Inbegrepen
 • Live gids
 • Toegang tot de Vaticaanse Musea
 • Rondleiding door de Vaticaanse Musea
 • Rondleiding door de Sixtijnse Kapel
 • Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek
 • Headsets om de gids duidelijk te horen
 • Kaart van de Sixtijnse Kapel
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken
 • Tips
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Je temperatuur wordt verplicht gecontroleerd
 • Alle deelnemers van 12 jaar en ouder moeten één van de volgende documenten kunnen overleggen: bewijs van volledige vaccinatie; bewijs van eerste vaccinatie die minstens 22 dagen geleden is toegediend; bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden óf een negatieve PCR-test die niet meer dan 48 uur voor begin van de activiteit is uitgevoerd
 • Mondkapjes zijn voor deze activiteit optioneel

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Het trefpunt hangt af van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Paspoort of identiteitskaart

Niet toegestaan

 • Korte broeken
 • Mouwloze shirts

Goed om te weten

 • Tijdens religieuze feestdagen of op woensdagochtend tijdens het hoogseizoen wanneer de paus een audiëntie heeft op het Sint-Pietersplein, omvat de rondleiding alleen een externe rondleiding door de basiliek
 • Deze tour vindt plaats bij regen of zonneschijn
 • Alle bezoekers moeten door de beveiliging in luchthavenstijl gaan
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,5 /5

gebaseerd op 340 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,1/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Geweldige gids (Vita). Sint-Pietersbasiliek leeg en zonder wachtrij. MAAR: de Sixtijnse Kapel komt helemaal aan het einde van de drie uur, dus in ons geval rond 10.00 uur. Dat betekent: het is dan zoals altijd vol. Dus geen vroege ochtend ervaring. Nadat we de Vaticaanse Musea waren binnengegaan (8:45), scheidden we ons van de groep en liepen we door naar de Sixtijnse Kapel. Hierdoor hebben we een bijna lege kapel ervaren, maar helaas de rondleiding door de musea gemist.

Verder lezen

12 augustus 2022

Zeer goed georganiseerd, geweldige leiding! Ik en mijn vriend vonden het erg leuk. Hoewel je heel vroeg moet opstaan, is een eerdere tour zeker de moeite waard, want nadat de tour is afgelopen, worden de wachtrijen erg lang en komen toeristen massaal toe, dus je kunt zien dat 19:45 de beste tijd is om te beginnen. Daarnaast kun je met de gids snel naar binnen en verdwaal je niet. Al met al zeer tevreden en een echte aanrader!

Verder lezen

1 januari 2022

Gianluca was the perfect guide! I couldn't have asked for a better Vatican experience from someone so knowledgeable and engaging. We got through everything at the perfect pace. He had an answer (and more context than I could've asked for) to all of my questions and I wouldn't hesitate recommending him to anybody that visits the Vatican.

Verder lezen

18 oktober 2022

Vertalen

Product ID: 406077