Rome
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Rome

Bekijk alle tours en activiteiten in Rome

De 10 essentiële hoogtepunten van Rome

In de Eeuwige Stad mix je 2500 jaar geschiedenis met het moderne Italië én je eigen inbreng. Je kunt verliefd worden op Rome zonder ooit een voet in een museum te zetten, maar dat zou zonde zijn! Hier 10 absolute hoogtepunten.

Vaticaanstad

Vaticaanstad, een enclave in Rome, is de kleinste staat ter wereld. De bewoners: 842 personen, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Vaticaanse Musea

In de Vaticaanse Musea zijn wereldberoemde relkwieën - waaronder de Sixtijnse Kapel - te zien. Een tour door de Musea is elke cent waard.

Sixtijnse Kapel

Michelangelo's plafondfresco in de Sixtijnse Kapel is een kunstwerk waar je uren naar zou kunnen kijken, maar vergeet niet ook Het Laatste Oordeel op de altaarmuur te bestuderen!

Forum Romanum

Als je op zoek bent naar Romeinse ruïnes is dit de plek voor jou. Het Forum Romanum was ooit een marktplaats en is omringd door eeuwenoude regeringsgebouwen.

Colosseum

Indrukwekkender dan welk voetbalstadion dan ook, én 2000 jaar oud? Maak een tour door het Colosseum en verbaas je over de architectuur uit het jaar 72.

Palatijnheuvel

Volgens de overlevering begon Rome op de Palatijnheuvel. Opgravingen hebben aangetoond dat hier al sinds 1000 voor Christus mensen hebben gewoond.

Sint-Pietersbasiliek

Naast toeristische attractie is de Sint-Pietersbasiliek het centrum van de katholieke wereld. Hij werd gebouwd op de plek waar de eerste paus Pieter werd begraven.

Stanze di Rafaello

De vier ontvangstkamers van het Vaticaans Paleis zijn met fresco's beschilderd door Rafaël, vandaar hun naam: Kamers van Rafaël.

Galleria Borghese

De Galleria Borghese is één van de beste musea van Rome en ligt in park Villa Borghese. Zie antiquiteiten, renaissancekunst en vroeg-barokke kunstwerken.

Trevifontein

De wereldberoemde Trevifontein beeldt de mythologische Neptunus uit, begeleid door twee Tritons. Eet een ijsje, gooi een munt in de fontein en kijk je ogen uit.

Rome: Plan uw bezoek

Hoe lang heb je nodig in Rome?

Je kunt in een dag of 4-5 de hoogtepunten aandoen, maar ook maandenlang blijven - je raakt in Rome nooit verveeld. Rome is een heerlijke wandelstad, je krijgt al een goed beeld van de stad als je alleen maar in de buurt rondloopt waar je verblijft. Als je je een beetje buiten de toeristische hotspots beweegt, zul je al gauw verstopte restaurants of verborgen Romeinse ruïnes tegen het lijf lopen.

Hoeveel geld neem je mee?

De grote attracties kosten geld, het Colosseum vraagt bijvoorbeeld €10 om de binnenkant te zien. Je kunt veel van de ruïnes en kerken gratis van buiten bekijken en je geld besteden aan heerlijk Italiaans eten. Een hele leuke gratis activiteit is het Casa del Cinema in Villa Borghese. Deze buitenbioscoop wordt door de gemeente gefinancierd. Haal een flesje wijn en een pizza, plof neer op het gras en kijk gratis een film!

Waar ga je shoppen?

Dat hangt af van je budget en je stijl. Onderweg naar de Spaanse Trappen loop je waarschijnlijk door de Via Connotti, waar de grote Italiaanse modehuizen zijn gevestigd: Prada, Gucci... Als je meer houdt van vlooienmarkten, ga dan naar de Mercato Monti in de buurt van het Colosseum - deze markt vol mode en frutsels is dagelijks open.

Nog even over hoe oud Rome is...

Volgens de overlevering werd de stad al in 753 voor Christus gesticht, en archeologen vermoeden dat er zelfs eerder al mensen leefden!

Tips & informatie

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Rome ligt in de zuidelijke helft van Italië, dus het winterweer is mild. Gouden tip: houd katholieke feestdagen in acht. Er is dan veel gesloten, maar vooral zijn er gigantische mensenmassa's bij de katholieke bezienswaardigheden. Plan je trip dus goed in, want ook hotels zijn aardig vol tijdens, bijvoorbeeld, Pasen.

Activiteiten in Rome

De must-see bezienswaardigheden in Rome

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemakkelijk gebruik maken van hop on - hop off en openbaar vervoer

Eens de kaarten in bezit, geen probleem en makkelijk gebruik maken van de bussen en het openbaar vervoer. Wel spijtig dat je de kaartjes ter plekke moet gaan halen en dat ze bijvoorbeeld niet opgestuurd worden, dat kan op zich al een flinke wandeling zijn.

Travel Card Rome & Vaticaan Beoordeeld door Kurt, 06-12-2016

Geweldige toer met Stefania De Majo als gids.

Geweldige toer gevolgd. Gids was archeologe Stefania wat het nog interessanter maakte.

Skip-the-Line: Colosseum en Rome Wandeltocht Beoordeeld door Kurt, 05-12-2016

Zeer aan te bevelen, inclusief de wandeling door Rome in de vroege och

's Morgens heel vroeg op, maar dat leverde plaatjes op die je zo gauw niet meer zult meemaken: een verlaten Piazza La Rotonda, een verlaten Engelenbrug, mooi, mooi. Ontvangst goed georganiseerd, de gids onderhield ons en we liepen door een verlaten (!) gang door het museum. Toen we uit het museum kwamen, zagen we dat het niet voor niets was geweest.

Sixtijnse Kapel & Vat. Musea exclusieve vroege entree Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 27-11-2016

Keurig ontvangen en begeleid. In 20 minuten sta je in het Colosseum.

Keurig ontvangen en begeleid. In 20 minuten sta je in het Colosseum via een aparte ingang met nog een fotomomentje op een bijzondere plek in het Colosseum waar je anders niet komt.

Skip-the-line: begeleide VIP toegang tot het Colosseum Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 08-11-2016

Het was extra.valentina was een heel goeie gids

Kindvriendelijk in een goed verstaanbaar Engels. Toffe spelletje en lekker tussen doorsdoortje. We waren heel tevreden

Rome: Colosseum en het Forum Romanum Family Tour Beoordeeld door Grietje, 06-11-2016

Rome
4.5
Gebaseerd op 28.111 beoordelingen van GetYourGuide-klanten