Rome
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Rome

Bekijk alle tours en activiteiten in Rome

De 10 essentiële hoogtepunten van Rome

In de Eeuwige Stad mix je 2500 jaar geschiedenis met het moderne Italië én je eigen inbreng. Je kunt verliefd worden op Rome zonder ooit een voet in een museum te zetten, maar dat zou zonde zijn! Hier 10 absolute hoogtepunten.

Vaticaanstad

Vaticaanstad, een enclave in Rome, is de kleinste staat ter wereld. De bewoners: 842 personen, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Vaticaanse Musea

In de Vaticaanse Musea zijn wereldberoemde relkwieën - waaronder de Sixtijnse Kapel - te zien. Een tour door de Musea is elke cent waard.

Sixtijnse Kapel

Michelangelo's plafondfresco in de Sixtijnse Kapel is een kunstwerk waar je uren naar zou kunnen kijken, maar vergeet niet ook Het Laatste Oordeel op de altaarmuur te bestuderen!

Forum Romanum

Als je op zoek bent naar Romeinse ruïnes is dit de plek voor jou. Het Forum Romanum was ooit een marktplaats en is omringd door eeuwenoude regeringsgebouwen.

Colosseum

Indrukwekkender dan welk voetbalstadion dan ook, én 2000 jaar oud? Maak een tour door het Colosseum en verbaas je over de architectuur uit het jaar 72.

Palatijnheuvel

Volgens de overlevering begon Rome op de Palatijnheuvel. Opgravingen hebben aangetoond dat hier al sinds 1000 voor Christus mensen hebben gewoond.

Sint-Pietersbasiliek

Naast toeristische attractie is de Sint-Pietersbasiliek het centrum van de katholieke wereld. Hij werd gebouwd op de plek waar de eerste paus Pieter werd begraven.

Stanze di Rafaello

De vier ontvangstkamers van het Vaticaans Paleis zijn met fresco's beschilderd door Rafaël, vandaar hun naam: Kamers van Rafaël.

Galleria Borghese

De Galleria Borghese is één van de beste musea van Rome en ligt in park Villa Borghese. Zie antiquiteiten, renaissancekunst en vroeg-barokke kunstwerken.

Trevifontein

De wereldberoemde Trevifontein beeldt de mythologische Neptunus uit, begeleid door twee Tritons. Eet een ijsje, gooi een munt in de fontein en kijk je ogen uit.

Rome: Plan uw bezoek

Hoe lang heb je nodig in Rome?

Je kunt in een dag of 4-5 de hoogtepunten aandoen, maar ook maandenlang blijven - je raakt in Rome nooit verveeld. Rome is een heerlijke wandelstad, je krijgt al een goed beeld van de stad als je alleen maar in de buurt rondloopt waar je verblijft. Als je je een beetje buiten de toeristische hotspots beweegt, zul je al gauw verstopte restaurants of verborgen Romeinse ruïnes tegen het lijf lopen.

Hoeveel geld neem je mee?

De grote attracties kosten geld, het Colosseum vraagt bijvoorbeeld €10 om de binnenkant te zien. Je kunt veel van de ruïnes en kerken gratis van buiten bekijken en je geld besteden aan heerlijk Italiaans eten. Een hele leuke gratis activiteit is het Casa del Cinema in Villa Borghese. Deze buitenbioscoop wordt door de gemeente gefinancierd. Haal een flesje wijn en een pizza, plof neer op het gras en kijk gratis een film!

Waar ga je shoppen?

Dat hangt af van je budget en je stijl. Onderweg naar de Spaanse Trappen loop je waarschijnlijk door de Via Connotti, waar de grote Italiaanse modehuizen zijn gevestigd: Prada, Gucci... Als je meer houdt van vlooienmarkten, ga dan naar de Mercato Monti in de buurt van het Colosseum - deze markt vol mode en frutsels is dagelijks open.

Nog even over hoe oud Rome is...

Volgens de overlevering werd de stad al in 753 voor Christus gesticht, en archeologen vermoeden dat er zelfs eerder al mensen leefden!

Tips & informatie

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Rome ligt in de zuidelijke helft van Italië, dus het winterweer is mild. Gouden tip: houd katholieke feestdagen in acht. Er is dan veel gesloten, maar vooral zijn er gigantische mensenmassa's bij de katholieke bezienswaardigheden. Plan je trip dus goed in, want ook hotels zijn aardig vol tijdens, bijvoorbeeld, Pasen.

Activiteiten in Rome

De must-see bezienswaardigheden in Rome

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Een perfect geregelde tour met duidelijke gids

Een mooie tour welke je zeker met een gids moet doen om alle info van het coloseum te krijgen. Wij hebben genoten.

Skip the Line: Colosseum en het Oude Rome wandeltour Beoordeeld door Dennis, 09-01-2017

Erg goed. Sympathieke en kwalitatief goede gids.

Prettig om niet te hoeven wachten. Een gids die je uitermate kon boeien. 3 uur was genoeg. Alles prima geregeld.

Snel en vriendelijk naar binnen geholpen

We werden opgewacht door twee vriendelijke gidsen met goede uitleg, die ons snel naar binnen hielpen ook nog wat vertelden over het Colosseum. Ze waren erg behulpzaam en beantwoorden al onze vragen en hebben ook nog een mooie foto van ons gemaakt. Daarna ook nog met hetzelfde kaartje naar het forum Romanum. Het was allemaal zeer de moeite waard.

Skip-the-line: begeleide VIP toegang tot het Colosseum Beoordeeld door Marjoleine, 08-01-2017

Prettig om gebruik van te maken, heeft ons veel tijdswinst opgeleverd

De omnicard en de roma pas hebben het mogelijk gemaakt dat we veel tijdswinst hadden op onze stedentrip. Geen wachtrij een makkelijk toegang tot de musea/bezienswaardigheden. Een echte aanrader!

Vaticaan en Rome: Stadspas Gratis Vervoer Beoordeeld door Astrid, 08-01-2017

Mooie tour met super gedreven gids (Sylvie)

Een aanrader ! Onze gids Sylvie heeft ons met veel passie en kennis het Vaticaan getoond. Tevens werd de tour gegeven in een duidelijk en mooi gesproken Engels. Sabine Bart

Skip-the-line Vaticaans museum, Sixtijnse & Sint-Pieter Beoordeeld door Sabine, 05-01-2017

Rome
4.5
Gebaseerd op 28.111 beoordelingen van GetYourGuide-klanten