Belevingen in

Rome

Alle wegen leiden naar deze 2500 jaar oude metropool, waar eeuwenoud en modern hand in hand gaan.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

De 10 dingen die je niet mag missen in Rome

In de Eeuwige Stad mix je meer dan 2500 jaar geschiedenis met het moderne Italië én je eigen inbreng. Je kunt verliefd worden op Rome zonder ooit een voet in een museum te zetten, maar dat zou zonde zijn. Om dat te vermijden laten we je hier enkele hoogtepunten zien.

 • Vaticaanstad

  1. Vaticaanstad

  Vaticaanstad, een enclave in Rome, is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Wat je hier vindt? 842 inwoners, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

 • Vaticaanse Musea

  2. Vaticaanse Musea

  In de Vaticaanse Musea zijn wereldberoemde relikwieën, waaronder de Sixtijnse Kapel, te zien. Een rondleiding door de musea is elke cent waard.

 • Sixtijnse Kapel

  3. Sixtijnse Kapel

  Te vinden in het Apostolisch Paleis, ofwel de residentie van de paus, is Michelangelo's plafondfresco in de Sixtijnse Kapel een kunstwerk waar je uren naar zou kunnen kijken. Vergeet niet ook Het Laatste Oordeel op de altaarmuur te bestuderen!

 • Forum Romanum

  4. Forum Romanum

  Als je op zoek bent naar Romeinse ruïnes, dan is dit de plek voor jou. Het Forum Romanum was ooit een marktplaats en is omringd door eeuwenoude regeringsgebouwen.

 • Colosseum

  5. Colosseum

  Indrukwekkender dan welk voetbalstadion dan ook, én 2000 jaar oud? Maak een tour door het beroemde amfitheater het Colosseum en verbaas je over de architectuur uit het jaar 72.

 • Palatijn

  6. Palatijn

  Volgens de overlevering begon Rome op de Palatijn. Opgravingen hebben aangetoond dat hier al sinds 1000 voor Christus mensen hebben gewoond, en de ruïnes zijn doordrenkt van mythologie.

 • Sint-Pietersbasiliek

  7. Sint-Pietersbasiliek

  Naast toeristische attractie is de Sint-Pietersbasiliek ook vooral het centrum van de katholieke wereld. Hij werd gebouwd op de plek waar de apostel en eerste paus Petrus werd begraven.

 • Stanze di Rafaello

  8. Stanze di Rafaello

  De vier ontvangstkamers van het Vaticaans Paleis zijn met fresco's beschilderd door Rafaël, vandaar hun naam: Kamers van Rafaël.

 • Galleria Borghese

  9. Galleria Borghese

  De Galleria Borghese, gehuisd in een 17e-eeuwse villa, is één van de beste musea van Rome en ligt in park Villa Borghese. Verwacht indrukwekkende antiquiteiten, renaissancekunst en vroeg-barokke kunstwerken.

 • Trevifontein

  10. Trevifontein

  De wereldberoemde Trevifontein beeldt de mythologische Neptunus uit, begeleid door twee Tritons. Een uitgesproken plek om een gelato te eten, een muntje in de fontein te gooien en je ogen uit te kijken.

Plan je bezoek

 • Hoe lang heb je nodig in Rome?

  Je kunt in 4 tot 5 dagen de meeste hoogtepunten aandoen, maar ook makkelijk maandenlang blijven hangen: in Rome raak je nooit verveeld. Het is een heerlijke wandelstad, en je krijgt al een aardig beeld als je alleen maar in de buurt rondloopt waar je verblijft. Als je je een beetje buiten de toeristische paden beweegt, zul je al gauw verstopte restaurants of verborgen Romeinse ruïnes tegen het lijf lopen.

 • Hoeveel geld neem je mee?

  De grote attracties kosten geld. Het Colosseum vraagt bijvoorbeeld 10 EUR toegang, maar je kunt ook veel van de ruïnes en kerken gratis van buiten bekijken. Heerlijk Italiaans eten is ook te vinden voor redelijke prijzen. Een hele leuke gratis activiteit is het Casa del Cinema in Villa Borghese. Deze buitenbioscoop wordt door de gemeente gefinancierd. Haal een flesje wijn en een pizza, plof neer op het gras en kijk gratis een film!

 • Waar is het goed shoppen?

  Dat hangt helemaal af van je budget en je stijl. Onderweg naar de Spaanse Trappen loop je waarschijnlijk door de Via Connotti, waar grote Italiaanse modehuizen als Prada en Gucci zijn gevestigd. Als je meer van vlooienmarkten houdt, ga dan naar de Mercato Monti in de buurt van het Colosseum. Deze markt vol mode en frutsels is dagelijks open.

 • Nog even over hoe oud Rome is...

  Volgens de overlevering werd de stad al in 753 voor Christus gesticht, en archeologen vermoeden dat er zelfs eerder al mensen leefden!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Rome ligt in de zuidelijke helft van Italië, dus het winterweer is mild. Gouden tip: houd katholieke feestdagen in acht. Er is dan veel gesloten, maar vooral zijn er gigantische mensenmassa's. Plan je trip dus goed in, want hotels en vluchten zijn aardig vol tijdens, bijvoorbeeld, Pasen.

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 249.848 beoordelingen

Door de G20 ging de toer niet helemaal door zoals gepland maar dit is echt super opgelost door de organisatie. Wij kregen een aangepaste toer met de gids Andrea en het was echt te gek! Hij heeft ons naar een aantal bijzondere mooie plekjes van Rome mee genomen en vertelde er heel relax en leuk allerlei interessante informatie over. Ik raad op deze manier de stad en de geschiedenis verkennen iedereen aan! Hij had ook echt een aantal verassings plekken voor ons in petto!

Onze gids Letizia was geweldig. Haar boeiende manier van vertellen en als aanvulling haar plaatjes maakt dat je aandachtig blijft luisteren. Haar Engels is duidelijk. Een kleine groep bij deze uitgebreide tour is prettig! Crown tours is duidelijk met haar berichten en komt afspraken na.

Rustige wandeling doorheen Forum Romanum, Palatijn en Colosseum met een zeer enthousiaste gids Marcius. Audio werkt ook zeer goed. Leuk om de lange wachtrijen te skippen.

Het trefpunt was goed beschreven Het enige punt waar dit achteraf dus fout had kunnen gaan was bij vertraging vliegtuig Goed geregeld

Een echte aanrader. Je valt van de ene verbazing in de andere.