Kies data

Rome Activiteiten in de openlucht

Rome Activiteiten in de openlucht: Onze meest aanbevolen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

2. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Galleria Borghese: skip the line-tour meesterwerken, tuinen

3. Galleria Borghese: skip the line-tour meesterwerken, tuinen

Kardinaal Scipione Borghese gaf opdracht aan zowel de Villa Borghese zelf als veel van de grote werken die nog steeds in de galerie te zien zijn. Werken van Bernini, Caravaggio en Titiaan blijven in hun oorspronkelijke instellingen, zoals de Kardinaal het voor ogen had, een fel vastberaden verzamelaar. Strikt gecontroleerde toegang tot de Villa en Gallery kan het boeken moeilijk en ingewikkeld maken. Met dit pakket kun je het organiseren vermijden en zelfs de rij overslaan om binnen te komen wanneer je aankomt. Tijdens deze volledig begeleide rondleiding hoor je meer over de zoektocht van Cardinal Borghese om zijn verzameling compleet te maken, en de verhalen achter de kunstwerken zelf, inclusief Bernini's "Apollo en Daphne", Canova's "Pauline Bonaparte", "St. Jerome" van Caravaggio en Raphael's "De Waarheid". Je gids is een Engelstalige en een expert in de collectie en audio-headsets zorgen ervoor dat je elk woord dat ze zeggen, ook hoort. De rondleiding omvat ook een bezoek aan de Borghese-tuinen: ooit het privépark van de kardinaal, nu een favoriete plek voor de lokale bevolking om te ontspannen tussen sculpturen, planten en waterpartijen en om er even helemaal tussenuit te zijn. Vanaf het Pincio-terras kun je een ander soort kunstwerk waarderen: het uitzicht op Rome zelf, vanaf het Piazza del Popolo in de verte.

Rome: rondleiding door de Galleria Borghese

4. Rome: rondleiding door de Galleria Borghese

Bezoek de Galleria Borghese en de tuinen van Villa Borghese zonder in de wachtrij te staan. Je wordt rondgeleid in een groep van niet meer dan 15 personen. Deze populaire attractie is vaak van tevoren al uitverkocht. Door je ticket vooraf te kopen ben je er zeker van dat je een van 's werelds bijzonderse kunstcollecties in een van 's werelds mooiste musea niet hoeft te missen. Hier kun je namelijk Caravaggio's belangrijkste schilderijen bewonderen, zoals de 'Jonge zieke Bacchus' en 'Jongen met fruitmand', maar ook de prachtige collectie sculpturen van Bernini en Canavo, met werken als 'Apollo en Daphne', 'David', 'De verkrachting van Proserpina' en 'Paolina Bonaparte'. Ook Rafaels 'Graflegging van Christus' wordt natuurlijk niet overgeslagen. Laat je door de imposante vertrekken van het Casina Borghese voeren, met haar schitterende fresco's. Ontdek de geheimen, de verhalen en schildertechnieken achter de meesterwerken in een van de mooiste kunstmusea ter wereld. Je bezoek aan Rome is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de tuinen van de Villa Borgese en de galerie.

Rome: Imperial City Tour per golfkar met optionele transfer

5. Rome: Imperial City Tour per golfkar met optionele transfer

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome tijdens een privétour met een golfkar van 3 uur met een gids. Rijd naar alle belangrijke historische monumenten, waaronder het Forum Romanum, het Colosseum, Circus Maximus en het Pantheon. Bekijk het balkon van Aventino en Villa Borghese Pincio en geniet van de elegantie van de straten Corso en Condotti en de Spaanse Trappen. Bewonder de schoonheid van het barokke tijdperk bij de fonteinen en sculpturen van Bernini, zoals de Trevifontein en het Piazza Navona. Stop voor een kopje koffie of een cappuccino in een van de oudste cafés van Rome, de tuinen van Villa Borghese. U kunt de optie kiezen voor een hotelovername en uw vakantie in de eeuwige stad onvergetelijk maken met deze unieke tour in het comfort van een golfkar.

Rome: Colosseum by Night met Underground & Arena Floor Tour

6. Rome: Colosseum by Night met Underground & Arena Floor Tour

Ontdek het Colosseum in de sereniteit van de nacht met een rondleiding. Geniet van toegang tot de belangrijkste delen van de structuur, evenals exclusieve toegang tot de ondergrondse kerkers en de arenavloer onder het maanlicht, waar ooit hevige gladiatorengevechten plaatsvonden. Bij aankomst in het Colosseum in de avond, ontmoet je je gids die je zal begeleiden op je exclusieve reis. Weg van de gebruikelijke drukte van de dag, geniet van de gelegenheid om het Colosseum op een meer intieme en boeiende manier te bewonderen, terwijl je voor het eerst de tribunes ontdekt. Vervolgens betreedt u een van de beperkende delen van het monument, de ondergrondse. Ontdek een netwerk van tunnels waar leeuwen, tijgers en andere angstaanjagende dieren werden gehouden. Bekijk de overblijfselen van kooien, houten liften en gladiatorenkamers waar strijders hun angstaanjagende lot in de arena wachtten. Ga naar de arenavloer door de boog genaamd "The Gate of Death". Luister naar spannende verhalen van je gids onder het griezelige maanlicht. Bewonder het 360-graden uitzicht op het amfitheater terwijl je je de aanblik van duizenden schreeuwende toeschouwers voorstelt terwijl je op een reconstructie van de arenavloer staat.

Rome: begeleide e-biketour via Appia met lunch op de markt

7. Rome: begeleide e-biketour via Appia met lunch op de markt

Fiets door het Romeinse platteland en passeer de oude poort van Sint-Sebastiaan en langs de oude Via Appia, een oude Romeinse weg die Rome uitloopt. Ga door de catacomben van St. Callisto, de 1e begraafplaats van de kerk van Rome en de ondergrondse plaats van aanbidding. Volg de catacomben en fiets verder naar het eerste deel van originele Romeinse stenen die de Via Appia plaveien, die nog grotendeels intact is. Het is heel bijzonder om de weg te zien die de Romeinen hebben gelegd ondergedompeld in groene velden. Fiets de eerste 5 mijl van de Via Appia, een oude Romeinse weg omzoomd door graven en bomen tot we het Park van de Aquaducten bereiken. Neem hier een paar minuten een pauze om deze Romeinse constructies te bewonderen die hun weg terug naar de stad volgen. Op je weg terug naar de stad stop je bij een lokale bron voor een picknicklunch. Na genoten te hebben van een ontspannen vakantie in de schaduw, passeert u de Cafarella-vallei met zijn kuddes schapen en Romeinse ruïnes zoals de Ninfeo Egeria. Wij zullen

Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

8. Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

Je ontmoet je gids in het centrum van de stad en gaat richting de Via Appia in een comfortabel minibusje. Je bereikt een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waagt je 16 meter onder de oppervlakte in de onwereldse crypten van Domitilla. Je verkent het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verspreid over 4 niveaus. Laat je betoveren door oude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de overgang van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Maak jouw onderwereldervaring compleet in de onderaardse Basiliek van Nereus en Achilleus uit de 4e eeuw. Vervolgens stap je weer in het busje en keer je terug naar het centrum.

Tivoli: Villa van Hadrianus en Villa d'Este met lunch

9. Tivoli: Villa van Hadrianus en Villa d'Este met lunch

Bezoek de UNESCO-werelderfgoedlocaties Hadrian's Villa en Villa d'Este op een dagtrip vanuit Rome inclusief lunch. Ontmoet je gids in Rome, stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning en ga naar Hadrian's Villa voor een begeleide wandeling. Ga terug in de tijd terwijl je de archeologische ruïnes van de Villa van Hadrianus en het complex van tempels, standbeelden, theaters en thermale baden verkent. Leer hoe het in de 2e eeuw na Christus werd gebouwd als een toevluchtsoord uit Rome voor de Romeinse keizer Hadrianus Spring dan terug op de bus om naar een plek in de buurt van Villa d'Este te gaan voor de lunch. Bezoek een typisch restaurant om te genieten van een heerlijke lokale lunch. Leer na de lunchpauze over de intrigerende geschiedenis van de Renaissance in de romantische Villa d'Este, een voormalig benedictijnenklooster. Wandel met je gids door de prachtige tuinen van de villa, bewonder de indrukwekkende watervallen en zwembaden en bekijk de beroemde fontein van Neptunus. Aan het eind van de dag neemt u de bus terug naar Rome naar het oorspronkelijke vertrekpunt.

Rome: begeleide Colosseum-nachttour

10. Rome: begeleide Colosseum-nachttour

Volg een rondleiding door het meest iconische Romeinse monument, het Colosseum. Ontdek oude geschiedenis in de fascinerende nachtelijke sfeer nadat de drukte is verdwenen. Verken de ondergrondse tunnels en loop over de arenavloer. Ontmoet je tourcoördinator buiten het metrostation Colosseum, op slechts een steenworp afstand van het monument. Na een korte introductie begeleidt je gids je naar de skip-the-line ingang, voor snelle toegang. Begin je tour onder de grond met een wandeling door de tunnels, kamers en kuilen. Dit exclusieve gedeelte van het Colosseum is beperkt tot het publiek en laat slechts een beperkt aantal bezoekers per dag toe. Bewonder de techniek van de 88 liften die het beste spektakel van Rome tot leven hebben gebracht. Loop over de gereconstrueerde arenavloer die beperkt is tot de meeste bezoekers en ga op dezelfde plek staan waar de bloedige spelen plaatsvonden.

 • Toegangstickets
 • Rondleidingen
 • Privétours
 • Dagtochten
 • Andere belevenissen
 • Wateractiviteiten
 • Avonturen
 • Transfers
 • Workshops en cursussen
 • Combi-aanbiedingen
 • Citycards
 • Hop on, hop off-tours
318 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 20

Overzicht activiteiten in Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Dankzij deze reservering kon ik vlot de Vaticaanse Musea binnen zonder in een lange rij te hoeven aanschuiven. Ik heb ook genoten van het luisteren naar het Japanse commentaar op de audioset. Het was geen rondleiding, dus het was leuk om in mijn eigen tempo rond te kunnen gaan. Aanbevolen voor degenen die de Vaticaanse Musea willen bezoeken.

Het is moeilijk om deze kapel te verlaten waar onze ogen alle prachtige composities van Michelangelo in onze hersenen proberen in te prenten. En de schilderijen zijn altijd erg fris. Een pracht

De gids Frederica sprak perfect Engels, was bijzonder goed op de hoogte van de Galleria, de kunstwerken en de geschiedenis. Zij had ook oog voor de groep. Voor ons dus 10/10 /

Alles ging heel goed, we stonden zowel binnen als buiten de Musea niet in de rij. Geen wachttijden!

Heel prettig om zo door te kunnen lopen en direct aan de activiteit te beginnen.