Kies data
Rome

Activiteiten

Rome Activiteiten: Onze meest aanbevolen

Rome: shuttlebusvervoer van of naar luchthaven Fiumicino

1. Rome: shuttlebusvervoer van of naar luchthaven Fiumicino

Profiteer van een frequente en betrouwbare pendeldienst tussen de luchthaven Fiumicino (FCO) en drie centrale locaties in Rome. Rij in een regelmatig onderhouden bus met airconditioning en Wi-Fi aan boord. Voor je retourtransfer raadpleeg je gewoon de dienstregeling op je voucher. Kies uit ophaal- of terugbrenglocaties bij een van deze gunstig gelegen haltes: Luchthaven Fiumicino, treinstation Rome Termini (Via Marsala 5 tegenover het Best Western Hotel Royal Santina), het Vaticaan (Via Crescenzio, 2), of Circonvallazione Aurelia, 19 (tegenover een CRAI-supermarkt). Kies een enkele pendeltrip van of naar de luchthaven, of als alternatief een open retourticket. Het beste van alles is dat je wordt begroet door personeel dat je bij je bus zal opwachten. Ga aan boord als je eenmaal bent ingecheckt en je bagage veilig is opgeborgen.  Vermijd het gedoe van het openbaar vervoer voor of na een lange reis, maar ontspan en bewonder het uitzicht op Rome vanuit je comfortabele stoel.

Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

2. Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

Begin je rondleiding voor het monumentale Colosseum, waar je je gids ontmoet. Deze deskundige in Romeinse geschiedenis geeft je een introductie in de mooiste arena van het Romeinse Rijk. Je verkent het fantastische Colosseum dat 80 toegangspoorten had en ruimte voor wel 65.000 toeschouwers. Kom meer te weten over de spectaculaire festivals die de Romeinen hier organiseerden en die tot wel 100 dagen konden duren. Geniet van vrije tijd na je bezoek om wat foto's te nemen, je op te frissen en rond te dwalen. Dan begint het tweede deel van je tour naar de Palatijn en het Forum Romanum. Verken het sociale, politieke en religieuze centrum van het Romeinse Rijk waar verschillende lagen in de Romeinse maatschappij met elkaar in contact kwamen. Bewonder de fenomenale ruïnes bij de Palatijn tijdens een rondleiding in de omgeving en geniet van een adembenemend uitzicht op het Colosseum. Voor het tweede deel van je rondleiding kun je de tweede gids, die gepassioneerd is over het oude Rome, ontmoeten. Haal het meeste uit je ervaring door twee van de best beoordeelde gidsen je door de gebieden te leiden die zij het beste kennen.

Rome: Borghese Gallery Skip-the-Line Ticket & Golfkarrit

3. Rome: Borghese Gallery Skip-the-Line Ticket & Golfkarrit

Als je in Rome bent, is een bezoek aan de Galleria Borghese een must. Verken het prachtige complex en bekijk meesterwerken van enkele van de meest gerenommeerde kunstenaars uit de geschiedenis. Vermijd wachten met skip-the-line toegang en ontdek daarna het terrein terwijl u in een golfkar rijdt of een wandeling maakt in uw eigen tempo. Ontmoet je gastheer bij de hoofdingang van de galerij en haal je tickets op. Ga vervolgens naar binnen waar een uitgebreide collectie wereldberoemde kunstwerken op je wacht. Versla de keu met uw skip-the-line tickets, zodat u meer tijd heeft om de exposities en kunstwerken te bekijken. Verken de galerij in je eigen tempo en breng tijd door met de kunstwerken die je het meest aanspreken. Bewonder sculpturen en schilderijen van iconen uit de kunstwereld, waaronder Canova, Caravaggio en Bernini. Enkele van de hoogtepunten van de galerij zijn Canova's Representation of Pauline Bonaparte, Caravaggio's David with the Head of Goliath, Raphael's The Deposition en Bernini's Apollo and Daphne. Stap na de galerij naar buiten en stap aan boord van een golfkar voor een rondleiding door Villa Borghese. Leun achterover en ontspan terwijl u door de rustige tuinen van de villa reist en bewonder de Fontein van de Zeepaardjes, de waterklok, de Tempel van Diana en het Piazza di Siena. U kunt ook genieten van een wandeling door de tuinen, enkele foto's maken van het adembenemende uitzicht vanaf het Pincio-terras en een kijkje nemen in het bioscoopmuseum ter plaatse.

Rome: stadstour per golfkar met gelato

4. Rome: stadstour per golfkar met gelato

Gun je voeten rust en ontdek Rome op een unieke manier tijdens deze golfcartour door de stad. Bekijk de grootste hoogtepunten van de stad, zoals het Colosseum, Piazza Navona, de Trevifontein, het Sint-Pietersplein en meer. Je gids zal je rondrijden, dus het enige wat je hoeft te doen is achterover leunen en genieten van de bezienswaardigheden. Geniet van korte stops bij sommige van de locaties en geniet van de stad terwijl je voorbij rijdt. Hoogtepunten: Spaanse Trappen (Piazza di Spagna) Populo-plein (Piazza del Popolo) Mausoleum Keizer Augustus Trevifontein (Fontana di Trevi) Pantheon Navona-plein (Piazza Navona) Sint-Pietersplein (Piazza San Pietro) Gianicolo Hill Fontana Acqua Paola Piazza Venezia Victor Emanuele II-monument en graf van de onbekende soldaat (Vittoriano) Zuil van Trajanus (Colonna Traiana)

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel - rondleiding

5. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel - rondleiding

Sla de lange wachtrijen bij de Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel over. Eenmaal binnen ontmoet je je gids die je tour zal leiden en het intrigerende verhaal achter het baanbrekende ontwerp zal onthullen. Betreed het Pio Clementino-museum en bewonder de klassieke Romeinse en Griekse sculpturen van dichtbij. Loop dan door de Galerij van Kandelaren, met overal majestueuze marmeren constructies. Ga verder en bekijk de 40 fresco's van kaarten, op de muren van de Galerij van de Geografische Kaarten, de hangende renaissancekunstwerken in de Galerij van de Tapijten, en de vier Rafaëlzalen. Bewonder tenslotte Michelangelo's fresco 'De Schepping van Adam' in de Sixtijnse Kapel.

Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

6. Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

Loop door de achterdeur van het Colosseum en ga rechtdoor de arenavloer op door de poort vernoemd naar Libitina, de godin van begrafenissen. Loop waar dode gladiatoren en dieren ooit werden weggevoerd. Voel de grootsheid van het oude Rome onder je voeten terwijl je over de trappen wandelt van degenen die vochten in gladiatorengevechten. Geniet van verbluffend 360 graden uitzicht op het Colosseum. Kijk omhoog naar ruïnes die ooit gevuld waren met duizenden toeschouwers. Maak uitstekende foto's, aangezien maar een beperkt aantal bezoekers er voor een bepaalde tijd kan zijn. Verken de algemene toegangsruimte met de begane grond, de tweede verdieping en een balkon met een verbluffend uitzicht over het Forum Romanum en de Boog van Constantijn. Betreed het podium dat gereserveerd is voor de belangrijkste Romeinen boven de hoofdingang van de Arena en voel de spanning van het amfitheater. Laat je gids je een beeld van het verleden schetsen met boeiende verhalen en legendes.

Rome: City Sightseeing hop on, hop off-bus met audiogids

7. Rome: City Sightseeing hop on, hop off-bus met audiogids

Ontdek de eeuwige stad aan boord van een hop on, hop off-bus met een ticket voor 1 dag, 24, 48 of 72 uur. Reis langs de bezienswaardigheden van de stad, stap uit bij een van de 8 haltes en stap in wanneer je weer verder wilt. Ontdek alle prachtige bezienswaardigheden van Rome op een flexibele manier. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Vandaag de dag is de stad het thuis van één van 's werelds grootste kerken, de Sint-Pieterbasiliek van het Vaticaan, die toegankelijk is vanaf een schitterend, ovaalvormig plein. Met zijn levendige cafécultuur en vele eetgelegenheden, verveelt Rome nooit. De totale rondrit duurt 100 minuten en je kunt bij een van de volgende haltes uitstappen: Haltes: Halte 1: Terminal A. Termini Marsala / Terminal B. Largo di Villa Peretti / Terminal C Piazza dei Cinquecento, op de hoek van de Via Cavour Halte 2: Santa Maria Maggiore Halte 3: Colosseo Halte 4: Circo Massimo Halte 5: Piazza Venezia Halte 6: Vaticano  Halte 7: Fontana Di Trevi  Halte 8: Piazza Barberini The ticket voor 1 dag verloopt na de laatste busrit van de dag. Je kunt echter de dagticket omwisselen voor een 24-uurs ticket, in dit geval verloopt je kaartje 24 uur na het eerste gebruik. Bijvoorbeeld, in het geval je een dagticket hebt omgewisseld voor een 24-uurs ticket om 14:00 uur op maandag, was de ticket voorheen enkel geldig tot de laatste busrit op maandag. Na het omwisselen is de ticket echter geldig tot dinsdagmiddag 14:00 uur. Hetzelfde principe geldt ook voor de 48 en 72-uurs tickets.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

8. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Rome: pauselijke audiëntie bij paus Franciscus

9. Rome: pauselijke audiëntie bij paus Franciscus

Ervaar de feestelijke sfeer terwijl de paus en zijn kardinalen de menigte in het Vaticaan begroeten en zegenen. Neem deel aan dit jubelevenement in het hart van de katholieke wereld met een gids die je zal helpen het beste uitkijkpunt te vinden en de betekenis van de gelegenheid te begrijpen. Laat uw tickets voor u regelen en zorg voor een strategisch uitkijkpunt in het publiek om u zo dicht mogelijk bij de paus te brengen. Ontspan in de handen van je gids terwijl ze door de menigte van duizenden mensen van over de hele wereld navigeren. Leer meer over paus Franciscus en hoor verhalen uit de pauselijke geschiedenis terwijl je wacht op het begin van de ceremonie, om het evenement in zijn volledige context te waarderen. Wees getuige van het hoofdevenement, terwijl de paus arriveert en de menigte begroet. Kijk en luister terwijl de Heilige Vader het publiek toespreekt met een thematoespraak, preken houdt, liedjes houdt en soms zelfs baby's zegent. Geniet van de sfeer terwijl de juichende menigte de aanwezigheid van de paus viert met liederen en gejuich. Zie de paus van dichtbij terwijl hij door het publiek loopt, en voel de warmte van de ontvangst om je heen bij deze speciale gelegenheid.

Rome: pasta & tiramisu workshop met diner

10. Rome: pasta & tiramisu workshop met diner

Begroet je chef in een bekend restaurant van Rome. Zet je koksmuts op en doe je schort voor en beleef een geweldige kookervaring. Begin met het maken van je eigen pasta met meel en eieren. De chef-kok laat je zien welk soort pasta je met dit recept kunt bereiden en je kiest zelf je favoriete pastasoort om uit het deeg te snijden. Zodra de pasta klaar is, ga je verder met het bereiden van de tiramisu. De chef voorziet je van alle nodige ingrediënten en het juiste  keukengerei. Na de les kies je de pastasaus voor op je eigengemaakte pasta; carbonara, amatriciana, cacioe pepe, alfredo of iets anders. Rust uit met een goed glas wijn terwijl het restaurant je gerecht bereidt met de door jouw gemaakte pasta.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
800 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 800

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Heel handig om de stad lekker door te kunnen reizen en veel te zien. De audio guide erbij maakt het af. We zochten het trefpunt maar dit was voor ons uit de richting. De tickets kun je gewoon bij de hostess van de bus laten activeren.

Heel handig , wel even goed checken hoe je voor sommige activiteiten moet reserveren , ook heel handig het gratis vervoer . Aanrader !!!

Bus is goed te vinden op de luchthaven, vriendelijk personeel. Koffers makkelijk in de bagageruimte, nette bus en rijdt op tijd.

Werkt goed! Wel op tijd de bus nemen want je moet langs veel stops en weet ook niet hoe lang het precies duurt

Erg gemakkelijk, ook het ov is gratis. Als je genoeg wil zien in Rome heb je de kosten er zo uit