Rome
Activiteiten voor het hele gezin

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rome Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

Rome: vervoer van of naar luchthaven Fiumicino

1. Rome: vervoer van of naar luchthaven Fiumicino

Stap aan boord van een frequente en betrouwbare shuttlebus tussen de luchthaven Fiumicino (FCO) en het treinstation Termini in het centrum van Rome.  Profiteer van voertuigen met airconditioning die regelmatig worden onderhouden volgens hoge hygiënische normen. Kies uit ophaal- of afzetlocaties bij een van deze gunstig gelegen haltes: Luchthaven Fiumicino, treinstation Rome Termini, het Vaticaan (Via Crescenzio 2) of Circonvallazione Aurelia 19. Kies een enkele pendeltrip van of naar de luchthaven, of als alternatief een open retourticket. Je wordt begroet door medewerkers die op je wachten bij de bus. Ga aan boord als je eenmaal bent ingecheckt en je bagage veilig is opgeborgen.  Bespaar jezelf de moeite van het uitpuzzelen van het openbaar vervoer voor of na een lange reis. In plaats daarvan kun je ontspannen en genieten van het uitzicht op Rome vanuit het comfort van jouw stoel.

Rome: Colosseum begeleid toegangsticket met toegang tot de arena

2. Rome: Colosseum begeleid toegangsticket met toegang tot de arena

Omzeil de lange rij naar het Colosseum met een Priority Access Ticket en word begeleid door de beperkte ingang van de Arena Floor en verken een van 's werelds populairste attracties in Rome. Ontdek het epicentrum van het Romeinse politieke, religieuze en sociale leven op het Forum Romanum voordat je een wandeling maakt naar de Palatijn. Op het ontmoetingspunt wacht je gastheer op je en vanaf daar ga je rechtstreeks naar de Gladiators Arena. Krijg voldoende vrije tijd in het Colosseum om zelf te verkennen en foto's te maken van deze historische plek. Voor het tweede deel van de tour ontmoet je je gastheer bij de uitgang van het Colosseum en ga je naar het Forum Romanum en de Palatijn om een van de oudste delen van de stad te ontdekken. Krijg een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Palatijn, het centrum van de 7 heuvels van Rome, en profiteer optimaal van een onmisbare fotomoment.

Rome: 4 uur kookles pizza en pasta

3. Rome: 4 uur kookles pizza en pasta

Beleef de meest authentieke manier om van pizza te genieten. Maak deze zelf, van begin tot eind, in Rome. Jouw gids/kok neemt je mee door alle stappen, van het bereiden van het deeg tot het bereiden van jouw pizza in een houtoven, en leert je meer dan 10 verschillende pastavormen.Nadat je op een centrale plaats bent samengekomen, wordt jouw groep van maximaal 10 deelnemers naar de keuken gebracht waar je de kunst van het Napolitaanse pizza maken zult leren.Je krijgt ook onbeperkt rode wijn. Als dessert geniet je van originele Italiaanse tiramisù. Je maakt Pizza Margherita of Capricciosa en Pasta alla Carbonara of Amatriciana en nog veel meer. Zorg ervoor dat je hongerig komt, want de pizza en pasta is all-you-can-eat. Aan het einde van jouw ervaring wordt je teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt.

Rome: hop on, hop off-bustour

4. Rome: hop on, hop off-bustour

Zie alle bezienswaardigheden van de 'eeuwige stad' met dit ticket voor een bus met open bovendek. Stap zo vaak je wilt op en af bij de bezienswaardigheden die jij het liefst wilt zien en ontdek de meest betoverende buurten van de stad. Kom meer te weten over de geschiedenis van Rome en de beroemde bezienswaardigheden met het audiocommentaar aan boord (beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Russisch, Chinees, Arabisch en Portugees). Kies tussen de ticketopties Classic, Premium en Deluxe. Ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van de 'eeuwige stad'. Bussen rijden elke dag van 09:00 tot 19:00 uur van maart tot oktober en van 09:00 tot 18:00 uur van november tot april, waarbij de eerste en laatste bussen vertrekken vanaf treinstation Termini. Stap af bij het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Of ga naar de Engelenburcht en loop verder naar de Sint-Pietersbasiliek. Gooi een muntje in de Trevifontein en bewonder de monumenten van de Piazza Venezia. Als bonus krijg je ook nog 4 begeleide wandelingen bij elk ticket. Wandelroute 1: Het Vaticaan en Sint-Pietersplein: je gaat langs Castel Sant'Angelo en ziet de belangrijkste plekken in en rond Vaticaanstad en je bereikt de Sint-Pieter. Wandelroute 2: Het Pantheon en Piazza Navona: je begint tegenover Castel Sant'Angelo en ontdekt het geweldige Piazza Navona en het Pantheon. De tour eindigt bij Piazza Venezia Wandelroute 3: het Forum Romanum en het Colosseum: je begint bij Piazza Venezia en gaat langs de majestueuze Altare della Patria, het Forum Romanum en je eindigt voor het Colosseum Wandelroute 4: Piazza Barberini en de Spaanse trappen: de tour begint bij Piazza Barberini leidt naar het beroemde Piazza di Spagna. Zie de prachtige Spaanse trappen Het Classic ticket omvat 1 dag hop on, hop off-plezier in het centrum van de stad en 4 begeleide wandelingen om Rome te voet te verkennen. Kies het Premium ticket voor 2 dagen hop on, hop off-plezier bij alle routes, plus de genoemde begeleide wandelingen. Met de optie Deluxe ticket krijg je de mogelijkheid om Rome te ontdekken met 3 dagen hop on, hop off-bus op alle lijnen, de gratis begeleide wandeltochten en het genieten van een panoramische nachttour. City Center Line: 1. Treinstation Termini  2. Piazza Indipendenza 3. Santa Maria Maggiore 4. Colosseum 5. Circo Massimo 6. Piazza Venezia 7. Vaticaan 8. Ludovisi/Spaanse trappen 9. Piazza Barberini Paarse lijn/Catacomben-lijn: 1. Treinstation Termini 2. Santa Maria Maggiore 3. Colosseum 4. Porta San Sebastiano/Museo della Mura 5. Catacomben en Kerk van San Sebastiano 6. Caffarella Park 7. Domine Quo Vadis-kerk 8. Thermen van Caracalla 9. Circus Maximus 10. Piazza Venezia

Rome: Dagtour Villa D'Este & Hadrianus Villa Tivoli

5. Rome: Dagtour Villa D'Este & Hadrianus Villa Tivoli

Vertrek vanuit Rome en ga naar Tivoli om 2 van de meest indrukwekkende villa's van Italië te bekijken met een dagtour naar Villa D'Este en de Villa van Hadrianus. Tijdens deze dagtour is er genoeg tijd om de twee indrukwekkende villa's te bekijken. Daarna reis je naar de villa van Hadrianus, welke werd gebouwd in de 2e eeuw voor deze heerser. Het werd ooit belangrijker geacht dan het centrum van het Romeinse keizerrijk! De grootste en meest luxueuze residentie die ooit gebouwd werd in Italië bestaat uit een indrukwekkende hoeveelheid paleizen, tempels, theaters, thermale baden en zwembaden. Na de lunch  verken je het terrein van Villa D'Este terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis en de ontwikkeling van de villa. Deze villa wordt gezien als een van de meest bijzondere plekken van de late Italiaanse Renaissance. Het was ooit het thuis van Lucrezia Borgia's zoon en het staat bekend om zijn spectaculaire tuinen en bomen, maar ook om zijn watervallen en fonteinen zoals Fontana dell'Ovato en Le Cento Fontane (de honderd fonteinen). Hoogtepunten van deze plek zijn de beelden en pilaren van de Canopus en Serapeum, het zwembad van de villa en de kunstmatige grot die genaamd is naar de Egyptische stad, de tempel die gewijd is aan de god Serapis en het maritieme theater waar een klein Romeins huis de plek was om te ontsnappen aan het drukke leven.

Rome: Skip-the-Line toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea

6. Rome: Skip-the-Line toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea

Haal het meeste uit uw tijd in Rome en verspil geen tijd in lange rijen met skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea. Navigeer naar het Vaticaan en passeer met gemak de beveiliging. Eenmaal binnen kun je in je eigen tempo door de musea dwalen. Bewonder werken van meesters uit de Renaissance in de musea en bewonder het grootste meesterwerk van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.

Rome: Caracalla-baden & Circus Maximus - privé of gedeeld

7. Rome: Caracalla-baden & Circus Maximus - privé of gedeeld

Dompel jezelf onder in een groen archeologisch gebied op een steenworp afstand van het Colosseum en verken twee van de favoriete vrijetijdsplekken van de oude Romeinen. Bespaar tijd met een snelle en complete rondleiding met insider-tips. Laat je gids de indrukwekkende ruïnes van de best bewaarde baden in Rome tot leven brengen. Bewonder hun gigantische muren en dwaal door de monumentale kamers van het thermale complex Caracalla. Wees een oude Romein terwijl je de exacte stappen doorloopt van een typische dag in de baden in de 3e eeuw na Christus. Ontdek het bizarre scala aan diensten dat wordt aangeboden in deze oude spa voor zowel lichaam als geest. Waardeer de architectonische grootsheid van het keizerlijke Rome en laat u verrassen door de capaciteiten van de oude ingenieurs. Leer meer over het arbeidsintensieve vloerverwarmingssysteem, ontdek de technieken die worden gebruikt om in elke kamer de gewenste temperatuur te behouden en bewonder overal de geometrische motieven op de prachtige mozaïeken. Ga vervolgens naar wat wordt beschouwd als de grootste structuur voor openbare spelen die ooit door de mensheid is gebouwd. Sta op de plek waar het Circus Maximus ooit heeft gestaan en leer meer over de glorieuze Romeinse "Ludi", de spectaculaire vieringen met meerdere locaties die tot meerdere dagen werden gehouden. Laat je gids je fantasie de vrije loop laten door wagenrennen, gladiatorengevechten en het rumoer van het publiek terwijl je over de grond loopt waar ze vroeger plaatsvonden. Reis ten slotte terug in de tijd naar een quasi-legendarisch tijdperk vóór Rome zelf en ontdek de fundamenten van het circus in de vroege mythen en goden.

Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

8. Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

Loop door de achterdeur van het Colosseum en ga rechtdoor de arenavloer op door de poort vernoemd naar Libitina, de godin van begrafenissen. Loop waar dode gladiatoren en dieren ooit werden weggevoerd. Voel de grootsheid van het oude Rome onder je voeten terwijl je over de trappen wandelt van degenen die vochten in gladiatorengevechten. Geniet van verbluffend 360 graden uitzicht op het Colosseum. Kijk omhoog naar ruïnes die ooit gevuld waren met duizenden toeschouwers. Maak uitstekende foto's, aangezien maar een beperkt aantal bezoekers er voor een bepaalde tijd kan zijn. Verken de algemene toegangsruimte met de begane grond, de tweede verdieping en een balkon met een verbluffend uitzicht over het Forum Romanum en de Boog van Constantijn. Betreed het podium dat gereserveerd is voor de belangrijkste Romeinen boven de hoofdingang van de Arena en voel de spanning van het amfitheater. Laat je gids je een beeld van het verleden schetsen met boeiende verhalen en legendes.

Rome: Gladiatoren school

9. Rome: Gladiatoren school

Ga terug naar school, maar wel naar een heel bijzondere school! Tijdens deze leuke 2-uur durende cursus in de gladiatoren school aan de oude Via Appia in Rome leer je een Romeinse vechter te worden. Deze cursus is geschikt voor kinderen en volwassenen en 2 uur lang waan je je een krijger, met een gladiatoren tuniek en je leert zwaardvechten - op veilige manier natuurlijk. Na een korte introductie tot de Romeinse geschiedenis, leer je de basistechnieken van het zwaardvechten net als een echte gladiator. In elke sessie wordt het leven van een gladiator beschreven en krijg je de beste tips voor technieken met Romeinse wapens.

Vaticaanstad: basiliek, koepel en pauselijke graven Early Bird Tour

10. Vaticaanstad: basiliek, koepel en pauselijke graven Early Bird Tour

Laat je betoveren door de oude geschiedenis van Vaticaanstad met onze lokale gids, inclusief het prachtige Sint-Pietersplein, het hart van Vaticaanstad, vol met statige zuilen en majestueuze pilasters. Onze gids leidt je door het 1e balkon, versierd met verbazingwekkende fresco's en kunstwerken van dichtbij tot je de top van de koepel bereikt na 320 treden, waar een panoramisch uitzicht op je wacht over het stadscentrum. Heb wat vrije tijd om te genieten en foto's te maken in je eigen tempo, observeren vanuit een breed bereik uitzicht op de top van de koepel, met uitzicht op enkele van de oude monumenten, waaronder het Romeinse Colosseum en het Pantheon. Het is niet nodig om opnieuw in de rij te staan, want de gids begeleidt je terug naar de basiliek met directe toegang. Laat u betoveren door de interieurs vol meesterwerken van de illustere Bernini en Michelangelo en de overblijfselen uit de renaissance- en barokperiode. Als de tour eindigt, volg je je gids naar de historische grotten van het Vaticaan om de kamers, kapellen en pauselijke graven van dichterbij te bekijken, waar veel pausen, royalty's en andere hoogwaardigheidsbekleders zijn begraven.

Veelgestelde vragen over Activiteiten voor het hele gezin in Rome

Welke andere activiteiten dan Activiteiten voor het hele gezin zijn de moeite waard in Rome?

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

op de heenreis was er niet genoeg plek omdat mensen ook daar een kaartje konden kopen ookal hadden we een tijdslot en waren we ruim op tijd gelukkig waren wij de laatste die toch mee konden maar dat gaf wat stress voor de terugreis ivm het halen van het vliegtuig . de terugreis was heel goed verlopen ook veel mensen die mee moesten maar dit werd goed gecommuniceerd door de persoon die daar op het opstap punt op ons stond te wachten iedereen kon gelukkig mee

Super goede ervaring. Alles ging keurig op tijd en de prijs is fantastisch. Trein naar Rome van vluchthaven is duurder.

Goeie gebalanceerde tour met zowel historische als hedendaagse weetjes. Marcius was een topgids! We hebben genoten

Goed geregeld. Op tijd en een goedkope en makkelijke manier om van het vliegveld naar de stad te reizen.

Perfect… een reis terug in de tijd! Geweldige site en zeer professionele gids?