Kies data

Rome Bernini Mysterie-tours

Rome Bernini Mysterie-tours: Onze meest aanbevolen

Rome: ticket voor de Leonardo Da Vinci Experience

1. Rome: ticket voor de Leonardo Da Vinci Experience

Wist je dat Leonardo da Vinci meer dan 500 jaar geleden vliegende machines, robots, onderzeeërs, onderwater-ademhalingsapparatuur, een hangbrug zonder ondersteuning en machines die op zonne-energie werken heeft ontworpen? Kom meer te weten over Leonardo da Vinci in deze tentoonstelling. Zie meer dan 50 uitvindingen die op basis van zijn ontwerpen zijn gemaakt. Probeer de machines zelf uit en zie hoe zijn ideeën vandaag de dag nog gebruikt worden, zoals graaf- en tilmachines, de naaimachine, fiets, waterski's, het machinegeweer en nog veel meer. In Leonardo's Spiegelzaal zie je hoe zijn ideeën over licht tot de uitvinding van fotografie en projectie hebben geleid. Maak een foto van jezelf naast zijn helikopter of gepantserde tank. Leonardo da Vinci was natuurlijk een van de grootste kunstenaars ooit en hij produceerde talloze meesterwerken die in museums over de hele wereld getoond worden. Hier zie je ook 20 gecertificeerde reproducties die geschilderd zijn door vooraanstaande restauratiekunstenaars van het Vaticaans Museum. Bewonder twee versies van de "Maagd op de rotsen", waarvan de originelen in het Louvre en het Londense National Gallery te zien zijn. Zie ook de "Dame met de hermelijn", het schilderij dat een revolutie in het klassieke portretschilderen teweeg bracht.

Rome: semi-privétour "Bernini Mysterie"

2. Rome: semi-privétour "Bernini Mysterie"

Verken Rome in de voetsporen van Robert Langdon in Dan Brown's bestseller "Angels and Demons" ("Het Bernini Mysterie"). Deze tour van 3,5 uur begint bij het Pantheon, waar Robert Langdon, de hoofdpersoon in Dan Browns bestseller, arriveert nadat hij een aanwijzing verkeerd heeft begrepen. Zijn eigenlijke bestemming was de kerk van Santa Maria del Popolo, de tweede stop tijdens je tour. De kerk staat bekend om de Chigi Kapel, waarin Langdon de eerste dode kardinaal vond, gebrandmerkt met het woord "aarde" op zijn borst. Je volgende stop is de Sint-Pietersbasiliek, het centrum van het Christendom. Midden op het Sint-Pietersplein vind je een obelisk omringd door een windkompasroos. Op de westelijke tegel vond Langdon een tweede dode kardinaal, gebrandmerkt met het woord "lucht". Vervolgens bezoekt Langdon het geheime Vaticaanse archief, op zoek naar informatie over de Illuminati. Vanuit het Vaticaan ga je op weg naar de kerk van Santa Maria della Vittoria, waar je Bernini's sculptuur de "Extase van de Heilige Theresa" ziet. Dit was de plek waar Langdon de derde kardinaal vond, gebrandmerkt met het woord "vuur". Je gids neemt je mee naar de belangrijkste locaties in het oude stadscentrum, inclusief de Piazza Repubblica en Piazza Navona, waar je Bernini's indrukwekkende Vierstromenfontein en de obelisk ziet. In het boek vindt Langdon hier de laatste dode kardinaal, gebrandmerkt met het woord "water". Van de Piazza Navona ga je naar de laatste stop, de Engelenburcht, een verzamelplek voor de Illuminati, waar je over de passetto, de geheime gang naar Vaticaanstad, hoort. Deze afkorting werd in het verleden door pausen als vluchtweg gebruikt. In het boek is het een verstopplek van de moordenaar.

Officiële Bernini Mysterie-tour – Het Pad der verlichting

3. Officiële Bernini Mysterie-tour – Het Pad der verlichting

Ga op een ongelofelijke ontdekkingsreis van Rome, en ontdek aan het einde de geheimen van de Illuminati! Sluit je aan bij de Bernini Mysterie-wandeltocht, die het pad der illuminatie volgt en kom te weten hoe je de vele puzzels en raadsels uit Dan Brown's succesvolle boek en film kunt oplossen. Deze tour is niet alleen voor Dan Brown fans; je bezoekt ook een aantal van de mooiste piazza's van Rome, je komt langs minder bekende plekken die niet op de lijst van geijkte toeristenattracties staan, waar heidense symboliek en Christendom samenkomen. Ontdek de altaren van de wetenschap, en ontrafel de geheime boodschappen verstopt in de beelden van Bernini en de teksten van Galileo. Loop de Kerk der verlichting binnen om een glimp van “Il Passetto” op te vangen, de geheime passage die het Vaticaan en het beruchte Castel Sant'Angelo verbindt. Of je het boek hebt gelezen of niet, deze tour is een unieke ervaring en leidt je langs de meest prachtige locaties in Rome omhuld door mysterie en intrige.

Rome en het Vaticaan: Angels & Demons Mystery Game

4. Rome en het Vaticaan: Angels & Demons Mystery Game

Speel de rol van Robert Langdon in Angels & Demons (Het Bernini Mysterie) terwijl je door Rome loopt op zoek naar aanwijzingen en fantastische verhalen. Elke hint leidt je naar een nieuwe plek. Je krijgt precieze aanwijzingen waar je naartoe moet, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Wanneer je een hint hebt opgelost en het juiste antwoord raadt, wordt een geheim verhaal over de locatie waar je je bevindt onthuld. Onderweg zie je fantastische plekken uit de film, zoals het Vaticaan, het Sint Pietersplein, de Trevifontein, Piazza Navona, Engelenburcht en de Santa Maria della Vittoria basiliek. Je spoort geheime verhalen op over plaatsen die je ontdekt en je zult het mysterie van de Illuminati oplossen. Na aankoop van het spel ontvang je een toegangscode die je kunt gebruiken in de app. De zoektocht duurt ongeveer 2 uur, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt het dus in je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt te gaan en je bent klaar om de stad op een geheel nieuwe wijze te ontdekken. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Roman Heresy on the Trail of Angels and Demons Driving Tour

5. Roman Heresy on the Trail of Angels and Demons Driving Tour

Volg het pad van de Illuminati tussen vrijmetselarij en occultisme. Luister naar ongebruikelijke verhalen en daag conventies uit. Bezoek de vier plaatsen waar de kardinalen zijn vermoord. Een van de grootste risico's die de lokale bevolking loopt als ze zich elke dag onderdompelen in de wonderen van Rome, is om zulke schoonheden als vanzelfsprekend te beschouwen. Op dat moment worden we gepusht om nieuwe input te geven aan onze nieuwsgierigheid, en het is precies deze houding die ons ertoe heeft aangezet u uit te nodigen op deze nieuwe reis... Ben je klaar om de hoofdweg te verlaten, om je meest solide zekerheden in een crisis te brengen, om kennisgebieden te verkennen die opzettelijk terzijde zijn geschoven omdat ze ongemakkelijk zijn, om de zwakheden bloot te leggen van wat we geloven in de zoektocht naar een nieuw niveau van bewustzijn? Om dit te doen zullen we een proces opdragen, waarbij de meest invloedrijke figuren van de 17e eeuw in de beklaagdenbank worden geplaatst, een voor alle paus Urbanus VIII, omdat ze zouden worden besmeurd met een vreselijke misdaad. Hoewel ze de meest in het oog springende uitdrukking zijn van de gevestigde orde, zouden ze schuldig zijn aan de misdaad die ze het meest nastreven, ketterij. In deze merkwaardige voorstelling zullen onze gidsen hun gebruikelijke rol als vertellers spelen en u zult niet alleen getuigen zijn, u zult de jury zijn!

Rome: Angels and Demons Between Faith and Science Tour

6. Rome: Angels and Demons Between Faith and Science Tour

Deze privé Angels and Demons-tour door Rome is een unieke kans om de wereld van Dan Browns bestverkochte boek te betreden. Je bezoekt beroemde monumenten en locaties uit de spannende roman, die allemaal in de "Eeuwige Stad" zijn gevestigd. Bereid je voor om buiten de gebaande paden te gaan, de zijstraten van het historische centrum te verkennen en de geheimen van enkele van de meest mysterieuze kerken van Rome te ontdekken. Van de pracht van Piazza Navona tot de magische sfeer van Santa Maria della Vittoria (de thuisbasis van de prachtige heilige Teresa van Bernini en een meesterwerk van barokke beeldhouwkunst), je zult betoverd worden door de geschiedenis en schoonheid van Rome terwijl je de geheimen van de stad ontrafelt dankzij de expertise van uw privégids. Je leert niet alleen over kunstgeschiedenis en de levens en werken van schilders als Michelangelo, Raphael en Caravaggio, maar je krijgt ook nieuwe inzichten in de geschiedenis van wetenschap en religie in de Eeuwige Stad, terwijl je feit en fictie scheidt. Doe mee aan dit aangrijpende avontuur en treed in de voetsporen van de beroemdste symboloog van fictie. Misschien ontdek je wel dat de waarheid het meest meeslepende verhaal van allemaal is.

Veelgestelde vragen over Rome

Welke topattracties zijn een must-see in Rome?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Rome?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Andere activiteiten in Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.091 beoordelingen

Het is leuk om de dingen te zien die ook in de film voor komen. De informatie die de gids erbij te vertellen heeft is echt interresant. En van sommige dingen stond ik echt te kijken ;-) Tussen de rondleiding door, zijn we zelfs even gestopt bij een restaurantje, en daar kregen we een drankje op kosten van de tour. Helemaal top geregeld.

Geweldige gids! Onze gids Andrea was geweldig en kende zijn dingen echt. We hebben veel geleerd over de Illuminati en de tour was geen seconde saai. De prijs was inclusief een busrit en toegang tot Castel Sant'Angelo. Sterk aanbevolen!

Fantastische dag gehad met een super gids, Angelina was heel gepassioneerd en kon ons heel veel vertellen, ze vertelde ons stukjes uit het boek met veel passie. Super tour echte aanrader

In principe... Ik ben moeilijk met dingen op mobieltjes zetten. Maar heel gemakkelijk... en we spelen. we hebben gezien en geleerd

follow the story of the book accross Rome. fantastique