Kies data

Rome Audiogidsen

Rome Audiogidsen: Onze meest aanbevolen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om de uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Ten slotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: ticket Colosseum en Forum Romanum met multimediavideo

2. Rome: ticket Colosseum en Forum Romanum met multimediavideo

Ga op een educatief avontuur met een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome — de ideale manier om kennis te maken met de geschiedenis van de stad. Je bekijkt een korte introductievideo en gaat daarna te voet op weg naar het Forum en de Palatijnse Heuvel. Daarna kun je het Colosseum bezoeken met een interactieve videogids. Je beleving begint bij het kantoor van de lokale partner. Hier haal je de tickets op en bekijk je een multimediavideo van 25 minuten over het oude Rome. Met je ticket kun je nu het Archeologisch park gaan verkennen: het Forum Romanum, de Palatijnse Heuvel en het Colosseum. Bezoek het Forum Romanum, waar de gewone Romeinse burgers vroeger woonden, bekijk het graf van keizer Julius Caesar en verken de oude ruïnes in je eigen tempo. Je ticket geeft ook toegang tot de Palatijn, de heuvel waar Rome werd gesticht en waar de belangrijkste huizen van keizers en koningen stonden. Het ligt op een steenworp afstand van het Forum Romanum en Circus Maximus en is de middelste van de 7 heuvels van Rome. Na je bezoek aan het Archeologisch park, ga je binnen bij een van 's werelds beroemdste monumenten: het Colosseum. Terwijl je het immense amfitheater verkent – het grootste dat ooit door het Romeinse Rijk werd gebouwd – kun je je de gladiatorengevechten en openbare spektakels die in de arena plaatsvonden voorstellen. De toegang tot het Colosseum vindt ongeveer 2 uur na het begin van je tour plaats.

Castel Sant'Angelo: Skip-the-Line Ticket met audiogids

3. Castel Sant'Angelo: Skip-the-Line Ticket met audiogids

Stap in de geschiedenis van het Mausoleum van Hadrianus, beter bekend als Castel Sant'Angelo, met skip-the-line toegangsprivileges en een optionele app-gebaseerde audiogids. Mis de kans niet om het graf van de Romeinse keizer Hadrianus te bezoeken, ook wel bekend als de Mole van Hadrianus. Verken een van de meest emblematische attracties van de eeuwige stad in Rome. Het Castel Sant'Angelo, gelegen op de rechteroever van de Tiber en op korte afstand van Vaticaanstad, is een oud fort met een eeuwenlange geschiedenis. Je leert over de oude legende van aartsengel Michaël die boven op het mausoleum verschijnt, zijn zwaard omhult, het einde van de plaag van 590 aangeeft en zo het kasteel zijn huidige naam geeft. Sluit uw ervaring af met een panoramisch uitzicht over Rome en de rivier de Tiber vanaf het kasteelterras. Dit is een mooie gelegenheid om wat foto's te maken van de Ponte Sant'Angelo-brug, ook wel bekend als de Brug der Engelen.

Rome: begeleide e-biketour via Appia met lunch op de markt

4. Rome: begeleide e-biketour via Appia met lunch op de markt

Fiets richting de vulkaan Lazio over een oude Romeinse weg, de Via Appia genaamd. Door gebruik te maken van e-bikes kunt u ontspannen zonder de fysieke inspanning van heuvelopwaarts fietsen. Ontsnap aan de drukke stad en begeef je naar een prachtig park dat beroemd is om de Romeinse aquaducten, heidense graven en christelijke catacomben. Vertrek op je tour en stop om sites te waarderen, zoals de catacomben van St. Callisto, het park van de aquaducten en de bron van Sant'Egeria voor een water- en lunchpauze. Krijg een idee van hoe Rome en haar platteland eruit zagen voordat de stad begon te groeien en de buitenwijken eind jaren vijftig alles wat nog voornamelijk landbouwgrond was, opslokten. Bereik een minerale bron voor een voorproefje van authentiek Italiaans eten voor de lunch, vergezeld van water rechtstreeks uit de bron. Ga terug naar de stad vanuit de Cafarella-vallei om je tour af te ronden.

Vaticaanstad: digitale audiogids Sint-Pietersbasiliek

5. Vaticaanstad: digitale audiogids Sint-Pietersbasiliek

Begeef je op een reis door kunst en religie met een rondleiding met audiogids door de Sint-Pietersbasiliek. Ontdek de prachtige kunstwerken en architectuur die de muren en plafonds van de basiliek sieren, waaronder de Pieta van Michelangelo en de Baldacchino van Bernini. Kom meer te weten over de geschiedenis van de basiliek en de verschillende pausen die hun stempel op dit historische gebouw hebben gedrukt. Deze rondleiding met audiogids biedt een handige manier om de locatie te verkennen, met insider-kennis en verhalen over de kunst en architectuur. Verken de basiliek in je eigen tempo en pauzeer en spoel de audiogids zo nodig terug om de informatie volledig in je op te nemen.

Rome: rondleiding catacomben met transfer

6. Rome: rondleiding catacomben met transfer

Ver beneden de drukke straten en torenhoge monumenten van de eeuwenoude stad ligt een andere wereld verscholen, de wereld van de catacomben. Ga mee ondergronds en duik diep in de uitzonderlijke geschiedenis van Rome. Deze rondleiding begint op een van de mooiste pleinen in het centrum van Rome: Piazza Venezia. Een vip-minibusje met airconditioning neemt je mee naar de eeuwenoude Romeinse catacomben. Van een medewerker krijg je een App City-audiogids die je een introductie geeft tot de bezienswaardigheid en de oude weg de Via Appia. Niet ver buiten de stad, diep onder de grond, werden de catacomben in de tweede eeuw uitgegraven als reactie op het gebrek aan land voor begraafplaatsen. Dit uitgebreide tunnelnetwerk van bijna 2000 jaar oud was ooit zowel begraafplaats als gebedsruimte voor de eerste Romeinse christenen. Een deskundige gids vertelt je in de tunnels met uit de rotsen gehouwen graftombes de fascinerende geschiedenis van deze heilige plek. Gezien de beperkte openingstijden van de catacomben is het raadzaam om van tevoren te boeken, helemaal rond Pasen en tussen mei en september wanneer Rome overspoeld wordt door reizigers. De koele catacomben zijn een welkome afwisseling van de Italiaanse zomerhitte.

Rome: app voor een zelfgeleide audiotour door het Pantheon

7. Rome: app voor een zelfgeleide audiotour door het Pantheon

Geniet van de voordelen van een audio-app op je smartphone met historische informatie over het Pantheon in Rome en haal alles uit je bezoek aan het Pantheon. Download een informatieve audiotour om een van de beroemdste plekken van Rome te verkennen. Verken het Pantheon in Rome, oorspronkelijk gebouwd in 27 voor Christus, toen het diende als tempel gewijd aan alle goden van het oude Rome - van het verleden, het heden en de toekomst. Kom meer te weten over de geschiedenis van het Pantheon, zoals hoe het in 609 n.C. werd omgebouwd tot Christelijke kerk. Ervaar het Pantheon, het oudste voorbeeld van een tot Christelijke kerk omgebouwde heidense tempel die tot op de dag van vandaag bijna volledig zijn oorspronkelijke ontwerp heeft overleefd. En luister naar alle informatie en feiten in de audio-app terwijl je op ontdekkingstocht gaat. Kom van alles te weten over de legendes en mythen rond het Pantheon, de geschiedenis achter de oculus, de eminente graftombes en nog veel meer. Luister naar de fascinerende verhalen over de koepel van het Pantheon en zijn archeoastronomische verhaal, het interieur en de vloer.

Rome: begeleide avondtour door het Colosseum

8. Rome: begeleide avondtour door het Colosseum

Volg een rondleiding door het meest iconische Romeinse monument, het Colosseum. Ontdek oude geschiedenis in de fascinerende nachtelijke sfeer nadat de drukte is verdwenen. Verken de ondergrondse tunnels en loop over de arenavloer. Ontmoet je tourcoördinator buiten het metrostation Colosseum, op een steenworp afstand van het monument. Na een korte introductie begeleidt uw gids u naar de skip-the-line ingang, voor snelle toegang. Begin je tour onder de grond met een wandeling door de tunnels, kamers en putten. Dit exclusieve gedeelte van het Colosseum is beperkt tot het publiek en laat slechts een beperkt aantal bezoekers per dag toe. Bewonder de techniek van de 88 liften die het beste spektakel van Rome tot leven brachten. Loop over de gereconstrueerde arenavloer die alleen toegankelijk is voor de meeste bezoekers en ga op dezelfde plek staan waar de bloederige spelen plaatsvonden.

Rome: hop on, hop off-sightseeingtour met audiogids

9. Rome: hop on, hop off-sightseeingtour met audiogids

Verken de eeuwige stad aan boord van een hop on, hop off-tourbus met een ticket voor 24, 48 of 72 uur. Reis langs de iconen van de stad, verlaat de bus bij een van de acht haltes en stap weer in de volgende bus als je verder wilt. Blijf flexibel en bekijk alle geweldige bezienswaardigheden van Rome. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Vandaag de dag herbergt de stad een van de grootste kerken ter wereld, de Basilica di San Pietro van het Vaticaan, bereikbaar via een prachtig elliptisch plein. Andere beroemde bezienswaardigheden zijn het magnifieke Colosseum, de filmische Trevifontein en de romantische Spaanse Trappen. Met zijn levendige cafécultuur en vele eetgelegenheden, gaat Rome echt nooit vervelen. De totale rondrit duurt ongeveer 100 minuten en je kunt onderweg bij een van de volgende haltes uitstappen: Haltes Halte 1: Terminal A Largo di Villa Peretti of Terminal B Largo di Villa Peretti Halte 2: Santa Maria Maggiore Halte 3: Colosseum Halte 4: Circo Massimo Halte 5: Piazza Venezia Halte 6: Vaticaan  Halte 7: Trevifontein  Halte 8: Piazza Barberini

Rome: ticket Galleria Borghese met begeleide entree

10. Rome: ticket Galleria Borghese met begeleide entree

Krijg voorrangstoegang tot Galleria Borghese en verken vervolgens in je eigen tempo de enorme kunstcollecties. Bekijk de beelden en schilderijen van Bernini, Canova, Caravaggio, Titiaan en andere meesters. Ontdek hoogtepunten, zoals de sculptuur van Pauline Bonaparte door Canova, en ga naar de Caravaggiozaal om schilderijen als 'David met het hoofd van Goliath' en de 'Jongen met een mandje fruit' te bekijken. Bekijk 'De graflegging' en 'De dame met de eenhoorn' van Rafaël en beeldhouwwerken van Bernini, waaronder 'Apollo en Daphne' en zijn 'David'. Maak een wandeling door de tuinen voor een uitzicht over de Piazza del Popolo.

146 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 10

Veelgestelde vragen over Rome

Welke topattracties zijn een must-see in Rome?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Rome?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Andere activiteiten in Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 74.334 beoordelingen

Brengt je naar verschillende bezienswaardigheden in Rome. Retour afhankelijk van het verkeer enz. Zou tot 1 uur 30 duren (geven of nemen) Bussen rijden ongeveer elke 20 minuten. Ik zou op zijn minst aanraden om een dagkaart of twee te doen. Het is handig om je te oriënteren op Rome en dan lijkt rondlopen niet zo ontmoedigend.

versailles en zijn tuinen zijn een magnifiek klein tegenslag Ik kocht de dagkaart en de avondkaart tegelijkertijd - ik had maar één kaartje om af te drukken en in feite werd de avond niet meegeteld hoewel ik ervoor betaalde moest mijn toegang ter plekke terugbetalen // de show is magnifiek maar in feite duurder dan verwacht

We hielden van deze tour met Deborah. Met precisie weeft ze het verhaal van de Sixtijnse Kapel in een prachtig overzicht en wijst ze op relevante details die de groep betrokken houden. We hebben zoveel geleerd in zo weinig tijd en zouden haar ten zeerste aanbevelen als gids!

Alles verloopt vlot. Op het afgesproken uur en plaats kwam de dame met de oranje paraplu opdagen.

Ik was erg onder de indruk van alles. het bezoek waard