Rome Citycards
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bekijk alle 1411 tickets en tours

Vijf redenen om een Rome City Pass te kopen

Als je een paar dagen de tijd hebt in Rome, en je zo veel mogelijk wil zien, is het een goed idee om een City Pass aan te schaffen. Lees hier waarom!

Reizen

Reizen

Je krijgt een vervoersbewijs voor het openbaar vervoer, dus je hoeft niet bij ticketautomaten te wachten of aan de balie te staan met je zakwoordenboek in de hand.

Gratis attracties

Gratis attracties

Je krijgt gratis toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden in Rome, zoals de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum en het Colosseum. Bij veel andere attracties krijg je korting.

Skip-the-Line

Skip-the-Line

Alsof gratis toegang nog niet genoeg is; bij veel musea en monumenten mag je ook nog eens de snelle toegang gebruiken! Tijd verspillen in de rij is er niet meer bij.

Stadstour

Stadstour

Is het je eerste keer in Rome? Maak dan gebruik van de Hop on, hop off bustour, met audiocommentaar, en dat allemaal - hoe kan het ook anders - zonder extra kosten.

Stadsgids

Stadsgids

Bij je Rome City Pass zijn een stadsgids en kaart inbegrepen. Afhankelijk van welke pas je kiest, kun je de stadsgids ook als app downloaden!

Plan je bezoek

Hoeveel verschillende passen zijn er?

Er zijn twee stadspassen beschikbaar: de Roma Pass en de Omnia Pass. Beide bieden vergelijkbare voordelen, maar met kleine verschillen. De Omnia heeft een limiet aan gratis te bezoeken attracties, en biedt een fysieke stadsgids in plaats van een app, alsmede gratis audiogidsen bij bepaalde musea. De Roma biedt een breder aanbod aan attracties, dus ga bij jezelf na welke pas het best bij jou past.

Is het het geld waard?

Dat hangt er vanaf wat en hoe veel je wil zien. Als je van plan bent veel gebruik te maken van het OV, de grote musea en bezienswaardigheden te bezoeken en de stad door te cruisen met een bustour, dan zeker!

Wat anderen zeggen over Rome

Fantastistisch initiatief om het oude Rome te verkennen! 113 eu waard!

Wij waren heel blij met onze OMNIA pas voor Rome en het Vaticaan. We boekten deze vooraf online en bij aankomst in Rome konden we deze pas afhalen op de Piaza Pio XII nr 9. Daar kregen we de uitleg van een vriendelijke medewerkster en maakten we dadelijk een afspraak om de dag nadien om 10 u de Vaticaanse musea te gaan bezoeken. We maakten ook dadelijk een rondrit met de gele Roma Christiana bus,zodat we een overzicht van alle belangrijke bezienswaardigheden hadden. Deze hop on,hop off bus kwam iedere 20 minuten aan de stops die op de stadskaart met nummers werden aangeduid. Heel praktisch,we hebben er elke dag van ons 3 daagse verblijf gebruik van gemaakt. Voorts hebben we nergens in de rij moeten aanschuiven voor tickets,ook niet bij het Colosseum en Forum Romanum. We hebben dan ook veel kunnen zien op korte tijd,zodat er ook nog tijd was voor een terrasje! Vanuit de Sixtijnse kapel namen we achteraan de rechtse deur,zodat we onmiddellijk aan de St.- Pietersbasiliek uit kwamen. PRIMA

Vaticaan en Rome: stadspas met gratis vervoer Beoordeeld door Dirk, 26-12-2017

Fijne kaart om te hebben als je maar 2 dagen in de stad bent

We hebben voor deze kaart gekozen zodat we zo veel mogelijk van de stad konden zien. Het startpunt was een beetje onduidelijk omdat er in de tekst staat dat je hem als e-ticket ontvangt. Hou er rekening mee dat je voor Colosseum een tijd moet aangeven bij het startpunt. Dit was voor ons heel bepalend we konden pas in de middag terecht. Vroeg starten bij het Vaticaan is wel een aanrader, je heb dan nog tijd genoeg om de St Pieter en de Engelenburcht te bekijken.

Het beste van Rome met een all-access pasje Beoordeeld door Lilian, 21-11-2018

Vatican skip the line, toch 1,5 uur wachten voor ingang.

Omnia/ Roma pas toch de moeite waard. Bij Colosseum zo langs de wachtrij. Bij Vatican duurt zònder pas zeker 4 uur. Voor Villa Borghese moet je ruim één week van tevoren reserveren (advies: al vóór vertrek bellen). De opstappunten voor hop on bus, waren wel zoekplaatje. Meestal waar o.a. bus / tram ook stoppen. Metro werkt geweldig, geen gedoe. Pas erop, hekje open.

Vaticaan en Rome: stadspas met gratis vervoer Beoordeeld door Johan, 23-10-2018

All-access pasje ophalen was zeer omslachtig en vergde veel tijd

Om het pasje op één speciaal Touristpoint adres op te halen was een heel gezoek en vergde veel tijd. Voor toegang tot Vaticaan en Colosseum steeds eerst langs een ontmoetingspoint en daar (lang) wachten in plaats van rechtstreekse toegang tot Vaticaan en Colosseum.

Het beste van Rome met een all-access pasje Beoordeeld door Ser, 20-03-2019

Perfecte keuze voor een driedaagse trip door Rome

In een woord; geweldig. Goed personeel bij het ophalen, enorm veel mogelijkheden, weinig tot geen wachttijd en ten slotte super voor het gebruik van openbaar vervoer. Absoluut waar voor je geld, aanrader!

Vaticaan en Rome: stadspas met gratis vervoer Beoordeeld door Frank, 15-08-2017