Rome
Citycards

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vijf redenen om een Rome City Pass te kopen

Als je een paar dagen de tijd hebt in Rome, en je zo veel mogelijk wil zien, is het een goed idee om een City Pass aan te schaffen. Lees hier waarom!

 • Reizen

  1. Reizen

  Je krijgt een vervoersbewijs voor het openbaar vervoer, dus je hoeft niet bij ticketautomaten te wachten of aan de balie te staan met je zakwoordenboek in de hand.

 • Gratis attracties

  2. Gratis attracties

  Je krijgt gratis toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden in Rome, zoals de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum en het Colosseum. Bij veel andere attracties krijg je korting.

 • Skip-the-Line

  3. Skip-the-Line

  Alsof gratis toegang nog niet genoeg is; bij veel musea en monumenten mag je ook nog eens de snelle toegang gebruiken! Tijd verspillen in de rij is er niet meer bij.

 • Stadstour

  4. Stadstour

  Is het je eerste keer in Rome? Maak dan gebruik van de Hop on, hop off bustour, met audiocommentaar, en dat allemaal - hoe kan het ook anders - zonder extra kosten.

 • Stadsgids

  5. Stadsgids

  Bij je Rome City Pass zijn een stadsgids en kaart inbegrepen. Afhankelijk van welke pas je kiest, kun je de stadsgids ook als app downloaden!

Plan je bezoek

 • Hoeveel verschillende passen zijn er?

  Er zijn twee stadspassen beschikbaar: de Roma Pass en de Omnia Pass. Beide bieden vergelijkbare voordelen, maar met kleine verschillen. De Omnia heeft een limiet aan gratis te bezoeken attracties, en biedt een fysieke stadsgids in plaats van een app, alsmede gratis audiogidsen bij bepaalde musea. De Roma biedt een breder aanbod aan attracties, dus ga bij jezelf na welke pas het best bij jou past.

 • Is het het geld waard?

  Dat hangt er vanaf wat en hoe veel je wil zien. Als je van plan bent veel gebruik te maken van het OV, de grote musea en bezienswaardigheden te bezoeken en de stad door te cruisen met een bustour, dan zeker!

Other Sightseeing Options in Rome

Want to discover all there is to do in Rome? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.530 beoordelingen

Rome is zeker de moeite waard op te bezoeken en zeker met een all-acces pasje . Dit pasje zorgt voor veel minder zorgen en laat je het mooiste zien De personeel is zeer vriendelijk en hulpvaardig . Zijn geld zeker waard We hadden den pech dat door een serieuze donder en bliksem het coloseum niet meer kon op de geplande uur/dag . Men heeft het nodige gedaan om ons op een andere dag toch nog te laten gaan of de tickets te laten remboursen

De bezoeken gingen vlot en we hadden zowel voor basiliek, Vaticaans museum en colosseum "skip the line" wat heel wat tijdswinst opleverde. Het enige verbeter puntje is de hop-on hop-off bus. Deze rijdt in verhouding tot de concurrentie enkel overdag (tot 18u) en de laatste dag sopte deze bij elke halte tergend lang.

Relaxt way of travelling through Rome. Unfortunately not much busses so you had to wait longer than the 20 minutes. Also the route was changed on Saturday, what has not been communicated. So we waited for an hour and finally decided to go walking.

Vooral het skip the line is heel prettig. De eerste dag hebben we drie kwartier op een bus gewacht, maar die kwam niet, dus uiteindelijk maar gaan lopen. De andere dagen ging het bussen ook veel beter. De omniacard is wel een aanrader.

Een heel groot bijkomend voordeel is dat je wachtrijen kunt overslaan. Heeft me waarschijnlijk meer dan 6 uur gescheeld (St. Pieter, Collosseum en de musea van het Vaticaan). Verder is het gebruik van het o.v. ook makkelijk.