Meer foto's

Vanaf € 59 per persoon

Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Fonteinen & Piazzas

Product ID: 13662
Belangrijke Informatie
Duur
4 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Zie de beroemdste bezienswaardigheden van Rome, waaronder het Pantheon en Forum Romanum
 • Bewonder sculpturen en de echte Romeinse sfeer op het Piazza Navona.
 • Leer alles over de geschiedenis van Rome met een deskundige gids.
 • Ontdek de architectonische wonderen van het verleden terwijl je door het oude Rome wandelt.
 • Gooi net als de Romeinen een munt in de Trevi fontein.
 • Bezoek het Colosseum en denk aan al het bloed dat hier gevloeid heeft.
Overzicht
Leer alles over de spannende geschiedenis van Rome met een deskundige gids. Zie de beroemdste Romeinse gebouwen en bewonder hun architectonische pracht van het monumentale Colosseum tot het historisch rijke Pantheon.
Wat te verwachten
Al duizenden jaren zijn mensen gefascineerd door Rome. Zowel de lokale bevolking als de bezoekers worden betoverd door de historische bezienswaardigheden die doen herinneren aan de tijden van het Romeinse rijk en die nog altijd sfeer toevoegen aan de stad. Deze tour is een geweldige introductie tot de meest bekende monumenten van Rome. De Engelssprekende gids vertelt je alles over de geschiedenis van deze unieke plaatsen.

Het Colosseum, meer dan 2000 jaar geleden gebouwd, is nog steeds een van de grote attracties die Rome te bieden heeft. Tijdens haar gloriedagen bood het Colosseum zitplaatsen voor ongeveer 50.000 mensen en presenteerde het onder meer spectaculaire gladiatoren duels. Vandaag de dag kun je je nog steeds vergapen aan de prachtige architectuur en dromen over de tijd dat het amfitheater was gevuld met de opgewonden stemmen van duizenden Romeinen die toekeken hoe de gladiatoren vochten.

Een bezoek aan Rome is pas compleet na een bezoek aan het Forum Romanum. Dit plein was eeuwenlang het levendige centrum van het Romeinse leven. Vandaag de dag kun je de ruïnes zien van verschillende oude gebouwen rond het plein. Bewonder de glorieuze architectuur en luister hoe de gids uitlegt wat de functies waren van deze overheidsgebouwen.

Van het Forum Romanum kun je de beroemde Palatijn heuvel zien. Deze heuvel is de ware geboorteplaats van de stad Rome en is altijd een onderdeel van het centrum van de stad geweest. De ruïnes van de paleizen die er werden opgetrokken zijn meer dan indrukwekkend en zullen een onuitwisbare indruk op je maken.

Volg de gids naar de Trevi fontein, de grootste barokke fontein in de stad en één van de mooiste fonteinen in de hele wereld. Voltooid in 1762, de fontein is lange tijd verbonden geweest met een prachtige legende. Als je een munt in de fontein gooit, zul je zeker terug keren naar Rome.

De deskundige gids kan je ook alles vertellen over het beroemde Pantheon. Het is meer dan 2000 jaar oud, maar wordt nog steeds gebruikt als kerk. Lokale bewoners en toeristen worden aangetrokken door dit prachtige historische gebouw met een rijke spirituele en architecturale geschiedenis.

Een bezoek aan het Piazza Navona is het laatste hoogtepunt van de tour. Het plein biedt talloze beeldhouwwerken en architectonische monumenten. Hier ervaar je opnieuw de echte Romeinse sfeer terwijl je betovert raakt door de wonderen van het verleden.
Inbegrepen
 • Gids
 • Colosseum skip-the-line toegangskaarten
Niet inbegrepen
 • Fooien
 • Vervoer van en naar het Piazza Venezia
 • Eten en drinken
Trefpunt

Ontmoet je gids aan de rechterkant van het Vittorio Emanuele II-monument op Piazza Venezia. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Houd er rekening mee dat om veiligheidsredenen, rugzakken, grote tassen en bagage niet zijn toegestaan binnen het Colosseum, Forum Romanum en het Palatijn. Er is geen garderobe ter plaatse dus breng dergelijke bagage niet mee.
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (13 Beoordelingen)

Georganiseerd door

When In Rome Tours

Product ID: 13662