Rome Dagtrips
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Dagtrips in Rome

Bekijk alle Dagtrips in Rome
Bekijk alle 1414 tickets en tours

Rome in een dag: 5 tips voor een topdag

Heel Rome in een dag zien gaat je niet lukken, maar je kunt wel een mooie mix aan bezienswaardigheden creëren als je maar een dag hebt. Lees hier hoe!

Borghese Park

Borghese Park

Schijnt de zon? Wandel door de Galleria en de tuinen van Borghese, en ga voor een introductie in de Renaissancekunst ga de villa binnen.

Forum Romanum

Forum Romanum

Deze wereldberoemde archeologische vindplaats is de beste plek om te ervaren hoe het leven in het oude Rome eruit zag. En het ligt nog naast het Colosseum en de Palatijnheuvel ook!

Trevifontein

Trevifontein

Een dagtrip is niet lang genoeg om alle piazza's van Rome te zien, dus je zal je moeten beperken tot enkele hoogtepunten. Dit culturele icoon mag je niet missen!

Sixtijnse Kapel

Sixtijnse Kapel

In het hoogseizoen kan het even duren om Michelangelo's magische plafond te zien, dus zorg dat je skip the line-tickets koopt naar de Vaticaanse Musea!

Campo de’ Fiori
Foto: jbrewlet @ Flickr (CC BY 2.0)

Campo de’ Fiori

Ben je een vroege vogel, meng je dan 's ochtends met de lokale bevolking op het Campo de' Firo, één van de populairste markten in Rome. Ook als de markt al afgelopen is, kun je hier genieten van de bruisende cafécultuur.

Plan je bezoek

Hoe kom je in Rome vanaf cruisehaven Civitavecchia?

Civitavecchia is de belangrijkste haven voor excursies naar Rome. De eenvoudigste manier om de hoofdstad te bereiken is om vooraf vervoer te boeken of ter plekke een taxi te nemen. Er rijden ook 2 à 3 treinen per uur naar station Roma Termini. Het kost ongeveer €5 in beide richtingen, maar met een BIRG ticket (dagpas) kun je zowel de stad in en uit als binnen de stad gebruik maken van bussen, trams en metro's. Mogelijk een grote besparing!

Vervoer in de stad

Je hebt niet zo veel tijd, dus taxi's zijn een logische optie. In Rome is het vinden van een taxi echter makkelijker gezegd dan gedaan, vooral in de toeristische gebieden. Gebruik waar mogelijk de metro (ook bussen en trams lijden onder verkeersdrukte). Er zijn twee metrolijnen: de A (oranje) rijdt tussen het noord-westen en het zuid-oosten; lijn B (blauw) rijdt van noord naar zuid. Een nieuwe route staat op het programma voor 2016.

Wat anderen zeggen over Rome

uitstekend georganiseerde dagtour met een zeer deskundige gids

Het was een geweldige dagtour, goed georganiseerd; alles klopte en was zoals het moest zijn. We hadden een zeer deskundige gids die ons overal naar toe bracht en ons van deskundige toelichting voorzag. Heel veel gezien op een dag. Goede dagindeling, eerst Villa Hadrianus en daarna Ville D'Este. Handig ook die oortelefoontjes waardoor de gids altijd goed was te verstaan, waardoor je niets miste.

De toer was interessant en onze gids was zeer aangenaam

De bus was goed, de toer was interessant, de reisgids was zeer vriendelijk en aangenaam. Men mag wel wat strenger zijn tov mensen die te laat terugkeren naar de bus. Bij de eerste stop was er reeds een stel dames dat 15min te laat was. Afspraak mag zijn dat de bus na 5 min doorrijdt!

Rome: panoramastadsrit vanuit haven Civitavecchia Beoordeeld door Bert, 18-09-2016

Goed georganiseerde tour met enthousiaste professionele begeleiding

De tour naar Pompeii kan ik zeker aanbevelen. Veel info tijdens de reis, voldoende stopmomenten en een lekkere pizza. Wij hadden de pech mist en en regen te hebben op de Vesuvius. De plaatselijke gids in Pompeii was matig maar desondanks maakte deze opgegraven stad grote indruk.

Historische dagtrip naar het weelderige verleden van de Romeinen

De tuinen en fonteinen van Villa D'este zijn prachtig, een niet te missen activiteit. Villa Hadrianus is indrukwekkend en geven een bepaalde sfeer, doch wel veel ruïnes. Gids Lara deed haar job heel goed en had veel te vertellen. Ook niet te veel tijd in bus moeten zitten.

Rome: Dagtour Villa D'Este & Hadrianus Villa Tivoli Beoordeeld door Roger, 02-09-2017

Voldeed aan de verwachting, was zelfs leuker dan gedacht

Erg aardige gids, duidelijk Engels, hield binding met de hele groep, stops prettig, lekkere pizza, mooie tocht over de Vesuvius alleen niet heel veel tijd. Zinvolle info.