Rome Dagtrips
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Dagtrips in Rome

Bekijk alle Dagtrips in Rome
Bekijk alle 1044 tickets en tours

Rome in een dag: 5 tips voor een topdag

Heel Rome in een dag zien gaat je niet lukken, maar je kunt wel een mooie mix aan bezienswaardigheden creëren als je maar een dag hebt. Lees hier hoe!

Borghese Park

Schijnt de zon? Wandel door de Galleria en de tuinen van Borghese, en ga voor een introductie in de Renaissancekunst ga de villa binnen.

Forum Romanum

Deze wereldberoemde archeologische vindplaats is de beste plek om te ervaren hoe het leven in het oude Rome eruit zag. En het ligt nog naast het Colosseum en de Palatijnheuvel ook!

Trevifontein

Een dagtrip is niet lang genoeg om alle piazza's van Rome te zien, dus je zal je moeten beperken tot enkele hoogtepunten. Dit culturele icoon mag je niet missen!

Sixtijnse Kapel

In het hoogseizoen kan het even duren om Michelangelo's magische plafond te zien, dus zorg dat je skip the line-tickets koopt naar de Vaticaanse Musea!

Foto: jbrewlet @ Flickr (CC BY 2.0)

Campo de’ Fiori

Ben je een vroege vogel, meng je dan 's ochtends met de lokale bevolking op het Campo de' Firo, één van de populairste markten in Rome. Ook als de markt al afgelopen is, kun je hier genieten van de bruisende cafécultuur.

Plan je bezoek

Hoe kom je in Rome vanaf cruisehaven Civitavecchia?

Civitavecchia is de belangrijkste haven voor excursies naar Rome. De eenvoudigste manier om de hoofdstad te bereiken is om vooraf vervoer te boeken of ter plekke een taxi te nemen. Er rijden ook 2 à 3 treinen per uur naar station Roma Termini. Het kost ongeveer €5 in beide richtingen, maar met een BIRG ticket (dagpas) kun je zowel de stad in en uit als binnen de stad gebruik maken van bussen, trams en metro's. Mogelijk een grote besparing!

Vervoer in de stad

Je hebt niet zo veel tijd, dus taxi's zijn een logische optie. In Rome is het vinden van een taxi echter makkelijker gezegd dan gedaan, vooral in de toeristische gebieden. Gebruik waar mogelijk de metro (ook bussen en trams lijden onder verkeersdrukte). Er zijn twee metrolijnen: de A (oranje) rijdt tussen het noord-westen en het zuid-oosten; lijn B (blauw) rijdt van noord naar zuid. Een nieuwe route staat op het programma voor 2016.

Wat anderen zeggen over Rome

prima organisatie . Alles vlot verlopen.

Prachtig en interessant. Heel goede gidsen die ons veel bijgeleerd hebben. Wat hebben we genoten van het prachtige Pompei . Ook op de Vesuvius hadden we voldoende tijd om tot aan de krater te gaan. Een aanrader voor iedereen !

Volledige dagtrip naar Pompeï vanaf Rome Beoordeeld door annemie, 21-08-2016

Mooie rustige busrit door het groene Italie

Perfecte trip. Niet te vroeg weg en op tijd weer terug in Rome. Goede chauffeur met goede uitleg van gids in de bus. Tussenstop bij nette wc's is erg praktisch. Gratis plattegrond is ook handig.

Vanaf Rome: retour pendeldienst naar Pompeii Beoordeeld door Antonius, 23-07-2016

Erg interessante dag met leuke gidsen en goede chauffeur

Een echte aanrader! Ook geschikt voor met een teenager. Afwisselend, goed verzorgd.

Volledige dagtrip naar Pompeï vanaf Rome Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 06-05-2016

Mooie tour, en goede uitleg door de gidsen.

Mooie tour. Prima gidsen die alles goed uitlegden. De lunch was ook zeer goed. Je moest wel voor eigen drinken betalen tijdens de lunch,maar dat was geen probleem. Het was een lange dag, maar je hebt er geen idee van dat het zo lang is, zeer de moeite waard om deze tour te boeken als je in Rome bent.

Napels en Pompeii: Full-Day Tour van Rome met Lunch Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 12-12-2015

Goed georganiseerde tour met enthousiaste professionele begeleiding

De tour naar Pompeii kan ik zeker aanbevelen. Veel info tijdens de reis, voldoende stopmomenten en een lekkere pizza. Wij hadden de pech mist en en regen te hebben op de Vesuvius. De plaatselijke gids in Pompeii was matig maar desondanks maakte deze opgegraven stad grote indruk.

Volledige dagtrip naar Pompeï vanaf Rome Beoordeeld door Ineke, 23-10-2016

Rome Dagtrips
4.6
Gebaseerd op 967 beoordelingen van GetYourGuide-klanten