Rome
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rome in een dag: 5 tips voor een topdag

Heel Rome in een dag zien gaat je niet lukken, maar je kunt wel een mooie mix aan bezienswaardigheden creëren als je maar een dag hebt. Lees hier hoe!

 • Borghese Park

  1. Borghese Park

  Schijnt de zon? Wandel door de Galleria en de tuinen van Borghese, en ga voor een introductie in de Renaissancekunst ga de villa binnen.

 • Forum Romanum

  2. Forum Romanum

  Deze wereldberoemde archeologische vindplaats is de beste plek om te ervaren hoe het leven in het oude Rome eruit zag. En het ligt nog naast het Colosseum en de Palatijnheuvel ook!

 • Trevifontein

  3. Trevifontein

  Een dagtrip is niet lang genoeg om alle piazza's van Rome te zien, dus je zal je moeten beperken tot enkele hoogtepunten. Dit culturele icoon mag je niet missen!

 • Sixtijnse Kapel

  4. Sixtijnse Kapel

  In het hoogseizoen kan het even duren om Michelangelo's magische plafond te zien, dus zorg dat je skip the line-tickets koopt naar de Vaticaanse Musea!

 • Campo de’ Fiori

  5. Campo de’ Fiori

  Ben je een vroege vogel, meng je dan 's ochtends met de lokale bevolking op het Campo de' Firo, één van de populairste markten in Rome. Ook als de markt al afgelopen is, kun je hier genieten van de bruisende cafécultuur.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je in Rome vanaf cruisehaven Civitavecchia?

  Civitavecchia is de belangrijkste haven voor excursies naar Rome. De eenvoudigste manier om de hoofdstad te bereiken is om vooraf vervoer te boeken of ter plekke een taxi te nemen. Er rijden ook 2 à 3 treinen per uur naar station Roma Termini. Het kost ongeveer €5 in beide richtingen, maar met een BIRG ticket (dagpas) kun je zowel de stad in en uit als binnen de stad gebruik maken van bussen, trams en metro's. Mogelijk een grote besparing!

 • Vervoer in de stad

  Je hebt niet zo veel tijd, dus taxi's zijn een logische optie. In Rome is het vinden van een taxi echter makkelijker gezegd dan gedaan, vooral in de toeristische gebieden. Gebruik waar mogelijk de metro (ook bussen en trams lijden onder verkeersdrukte). Er zijn twee metrolijnen: de A (oranje) rijdt tussen het noord-westen en het zuid-oosten; lijn B (blauw) rijdt van noord naar zuid. Een nieuwe route staat op het programma voor 2016.

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.100 beoordelingen

Prachtige trip. Prima bus, voldoende tussenstops om de benen te strekken en iets te nuttigen. De gids, Andrea, is een must keep. Wat een kennis, humor en niets was hem teveel. Echt een zeer bijzonder persoon. De buschauffeur echter was vanaf het begin tot het eind aan het bellen met vrienden, kennissen en familie en de gesprekken werden dwars door het verhaal van de gids geschreeuwd. Ik heb me dood geërgerd hieraan. Verder wist hij de medeweggebruikers vaak te irriteren en wist 1 de middelste vinger te wijzen. Deze weggebruiker heeft een foto gemaakt van het logo op de bus. Ik neem aan dat dit een staartje krijgt, en terecht. Neem bij de pizza stop aub een glaasje Limoencello, echt verrukkelijk. Neem de klim naar de top van de Vesuvius niet te licht, het is nogal een klim maar zeer de moeite waard. Bij ons was de vulkaan aan het roken. Indrukwekkend! Ik heb genoten van Pompeii. Ook Theresa, de gids, is een must keep. Veeeel kennis en wat een prettige trip. Heel mooi en leerzaam.

We waren maar met 3, dus een privetour dus. Zeker aan te raden! Maar een halfuur rijden. De twee villa’s zijn heel verschillend. Villa Hadrianus is meer vervallen terwijl villa d’este wondermooie fontijnen heeft. Ze hebben elk iets. De gids sprak traag, heel goed verstaanbaar Engels. Super kerel! Bij de lunch was het eten niet slecht maar ook niet goed, de ober was ook niet zo vriendelijk maar daar kan je weinig aan doen. Zeker de moeite!

Prima geregeld vanaf de haven terminal. Duidelijk aangegeven waar je wordt verwacht en om hoe laat. Chauffeur zeer behulpzaam, gids goed te verstaan. Rondrit was interessant, helaas onmogelijk op bij highlights te stoppen en begrijpelijk. Zeer behulpzame gids met assistentie zoeken naar taxi naar airport. Online boeken gaf geen problemen. Noodnummer beschikbaar, gelukkig niet nodig gehad. Met hartelijke groet, tevreden gebruiker.

Zeer goed georganiseerde reis. Combinatie van de twee locaties is zeer goed gekozen. Villa Hadrianus in de voormiddag en Villa d'Este in de namiddag. Het middagmaal voldoet maar zou beter kunnen. Interessant weetje dat een groot deel van de materialen (beelden, marmer, zuilen,...) gebruikt om Villa d'Este te bouwen afkomstig zijn uit de 14 eeuwen oudere villa Hadrianus.

Geweldige excursie o.b.v. Angela, Enzo en mr. Christmas. Op enthousiaste en gepassioneerde wijze wordt de geschiedenis, bezienswaardigheden en de Italiaanse cultuur besproken, gevoeld en uiteraard ook geproefd. Bedankt voor deze ervaring!