Rome Fietstours

Rome Fietstours: Onze meest aanbevolen

Rome: e-bike-tour door de Via Appia Antica

1. Rome: e-bike-tour door de Via Appia Antica

Ontmoet je groep in de buurt van St. Maria Maggiore en begin je fietstocht door Rome op een Bosch e-MTB full suspension fiets of Fat e-Bike. Fiets over de Via Appia, ook wel bekend als de koningin van de lange wegen, richting Via Appia Antica. Rijd door het park en passeer enkele van de vele monumenten die het rustige park vullen. Passeer oude ruïnes terwijl je het park verkent en probeer typisch Romeins eten. Rijd daarna langs het Grote Romeinse Aquaduct.

Rome: e-biketour

2. Rome: e-biketour

Fiets door de stad Rome om de vele hoogtepunten en beroemde bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Colosseum, Trevi, Navona, het Sint-Pietersplein, en vele verborgen plekjes die wachten om verkend te worden.Laat je verwelkomen door jouw gids die jou aanbevelingen zal geven voor een veilige tocht en de route zal beschrijven. Bezoek de belangrijkste pleinen: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Piazza di San Pietro, voor de belangrijkste fonteinen: bij de Spaanse Trappen, Trevi, en de Vier Rivieren. Stop voor verbazingwekkende monumenten zoals het Colosseum, het Pantheon, de ruïnes van het Circus Maximus, en het Sleutelgat van Rome met het panoramische terras van een prachtige tuin op de top van de Aventijnse heuvel.Maak een stop voor een ijsje of een glas wijn, of een plaatselijke lekkernij van een geselecteerde traditionele producent. De tour zal eindigen op dezelfde plaats als het trefpunt.

Rome: op een e-bike langs de hoogtepunten

3. Rome: op een e-bike langs de hoogtepunten

Rome is een stad vol oude monumenten, drukke straatjes, fascinerende steegjes en kleine verborgen pleintjes. Het is een uitgestrekte stad met veel heuvels en er doorheen lopen is overweldigend. Vandaag spring je op een e-bike en ervaar je de geneugten van Rome's elegante winkelstraten tot haar oude monumenten tijdens een leuk (en gezond) dagje fietsen! Stop bij de vele belangrijke hoogtepunten van Rome en bezoek ook veel kleinere charmante pleinen en gebouwen die minder bekend zijn. Je gids neemt je mee van het keizerlijke forum helemaal naar het Pantheon en zal  alles vertellen over de geschiedenis en bezienswaardigheden die het verhaal van Rome hebben gemaakt - van de oprichting tot de dag van vandaag. Hoogtepunten in de ochtend: Colosseum Keizerlijke fora Piazza Venezia en Vittoriano-monument TrevifonteinSpaanse Trappen Piazza del Popolo Park van Villa Borghese en schilderachtig uitzicht op Rome Piazza Navona (voormalig stadion van Domitian) Pantheon Joodse getto en Portico di Ottavia Theater van Marcellus Panoramisch uitzicht op Forum Romanum Hoogtepunten middag: Colosseum Circus Maximus en uitzicht op het Palatijn Aventijnheuvel en Oranjetuin met een romantisch uitzicht op Rome, inclusief de koepel van Sint Pieter Trastevere Santa Maria in Trastevere-basiliek Piazza Farnese Verborgen charmante straatjes: de ziel van Rome Piazza Navona (voormalig stadion van Domitian) Pantheon Joodse getto en Portico di Ottavia Theater van Marcellus Panoramisch uitzicht op het Forum Romanum

Rome: elektrische fietstocht bij zonsondergang met echt Romeins eten

4. Rome: elektrische fietstocht bij zonsondergang met echt Romeins eten

Geniet van het fietsen op een gebruiksvriendelijke, zeer gespecificeerde ebike, compleet met een geïntegreerd lichtsysteem om de monumenten te verlichten en de weg te verlichten. Vanaf het Circus Maximus, op loopafstand van het metrostation Circo Massimo, stap je in op onze vloot nieuwe e-bikes en na een uitleg over het gebruik ervan, bereiken we de eerste halte: het Belvedere van Romulo en Remo. Dit uitkijkpunt kijkt uit over het oude Romeinse racecircuit Circus Maximus en de Palatijn. Ga verder naar de top van de Aventijn en bereik de prachtige Tuin van de Sinaasappels. Houd er rekening mee dat deze camping vroeg sluit, dus we zouden net op tijd moeten zijn voor een snelle blik over het centrum van Rome als de zonsondergangen voordat we doorgaan naar de volgende halte: de basiliek van Santa Sabina. Deze kerk is de oudste nog bestaande kerk in Rome. Het heeft een buitengewone geschiedenis omdat het oorspronkelijk een keizerlijke villa was die toebehoorde aan de dame Sabina. Haar huis zou worden gebruikt als een informele ontmoetingsplaats voor christenen, waarvan de sporen nog steeds te zien zijn in de muren van de kerk die is gebouwd uit de overblijfselen van de villa. Na een snelle blik naar binnen fietsen we langs de rivier door Trastevere en naar de andere kant van de rivier de Tiber, langs het plein van Campo di Fiori dat ooit een plaats van executies was. In feite staat in het midden van het plein het standbeeld van Giorando Bruno, door de kerk op de brandstapel verbrand wegens ketterij. Het vinden van onze weg tussen de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische centrum van Rome omvat een stop bij de Fontein van de Vier Rivieren op Piazza Navona, een stop voor het Pantheon voor een authentieke proeverij van eten en drinken en tot slot een bezoek aan de Trevifontein. Op onze weg door dit gebied dat vol staat met interessante feiten en anekdotes over het verleden van Rome, zien we de monumenten 's avonds verlicht. Nadat we een geweldige kans hadden gehad om andere deelnemers te ontmoeten en Italiaanse hammen, kazen, olijven, brood en wijn te proeven, beginnen we aan onze weg terug door de stad via de Capitolijnse heuvel met uitzicht op het majestueuze Forum Romanum. Zien waar Giulius Caesar en de Senaat zouden hebben betoogd 's nachts verlicht van bovenaf, is een gevoel om nooit te vergeten. Laatste halte: Colosseum. Na de rondleiding geven we tips en aanbevelingen over waar te gaan en wat te doen voor de rest van je avondje uit.

Rome: avondtour op E-bike met wijn en hapjes

5. Rome: avondtour op E-bike met wijn en hapjes

Begin je avontuur dicht bij St. Maria Maggiore, een van de mooiste basilieken van Rome. Fiets naar de top van de Aventino-heuvel en bewonder de zonsondergang vanaf een van de beste plekjes in Rome. Rome heeft altijd zijn charme, maar het prachtige uitzicht over de Fori Imperiali, Campidoglio en Circo Massimo in de schemering is van een andere orde. Vergeet niet om een muntje mee te nemen om een wens te doen bij de Fontana di Trevi - dan weet je zeker dat je op een dag terugkeert naar Rome.Bekijk populaire bezienswaardigheden zoals het Colosseo en San Pietro in het maanlicht, fietsend door onbekende straten ver weg van het stadsverkeer. Beëindig het avontuur met vleeswaren uit heel Italië en een uitstekend glas wijn.

Rome: avondrit per elektrische fiets

6. Rome: avondrit per elektrische fiets

Bekijk de belangrijkste en opmerkelijkste monumenten van Rome op een leuke, snelle elektrische fiets. Bezoek de kenmerken van de stad die je niet mag missen: het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en de romantische Trevifontein. Vervolg je rit naar een aantal beroemde pleinen: Piazza di Spagna, Piazza Venezia en Piazza Navona.   Bewonder de schoonheid van Rome tijdens de schemering voor een onvergetelijke ervaring: beroemde monumenten, prachtige fonteinen, kerken en oude gebouwen gehuld in een warme kleur door een spel van licht en reflecties op het marmer en de oude bouwwerken van het Rijk.   Krijg van je gids wat van de interessante Romeinse geschiedenis te horen, geniet van de zonsondergang vanaf de beste plek en maak een aantal prachtige foto's.             

Catacomben St. Callisto Rondleiding per ebike

7. Catacomben St. Callisto Rondleiding per ebike

Begin 's ochtends of' s middags aan een elektrische fietstocht langs de Via Appia naar de St. Callisto-catacomben en een natuurlijke bron in het schilderachtige landschap. Ga op avontuur buiten Rome door langs de stadsmuren te fietsen. Spring op een e-bike en fiets over een autovrij pad door parken, landbouwgrond en langs de oude Via Appia. Kom aan bij de kerk van Rome's eerste officiële begraafplaats, een labyrint van ondergrondse kamers verbonden door tunnels die werden gebruikt om hun doden te begraven in de 1e, 2e en 3e eeuw. Bekijk de weg die de Romeinen bijna 2300 jaar geleden aanlegden alsof het gisteren was. Op sommige plaatsen zijn er nog de originele stenen die de top bedekken, heidense graven en overblijfselen van middeleeuwse bouwwerken. Fiets door de geschiedenis van dit prachtige gebied dat onaangetast is gebleven door de ontwikkeling van de moderne stad. Later passeer je een natuurlijke bron waar water uit de grond komt om het lokale leven te proeven. Drink van de bron en probeer enkele lokale delicatessen die verkrijgbaar zijn bij de snackwinkel, die ook een selectie lokale wijnen en flessen drankjes heeft (kosten niet inbegrepen). Op de terugweg naar de start fiets je door een openbaar park genaamd de Cafarella-vallei.

Oude Via Appia Ebike Tour & Marktlunch

8. Oude Via Appia Ebike Tour & Marktlunch

Fiets door het Romeinse platteland en passeer de oude poort van Sint-Sebastiaan en langs de oude Via Appia, een oude Romeinse weg die Rome uitloopt. Ga door de catacomben van St. Callisto, de 1e begraafplaats van de kerk van Rome en de ondergrondse plaats van aanbidding. Volg de catacomben en fiets verder naar het eerste deel van originele Romeinse stenen die de Via Appia plaveien, die nog grotendeels intact is. Het is heel bijzonder om de weg te zien die de Romeinen hebben gelegd ondergedompeld in groene velden. Fiets de eerste 5 mijl van de Via Appia, een oude Romeinse weg omzoomd door graven en bomen tot we het Park van de Aquaducten bereiken. Neem hier een paar minuten een pauze om deze Romeinse constructies te bewonderen die hun weg terug naar de stad volgen. Op je weg terug naar de stad stop je bij een lokale bron voor een picknicklunch. Na genoten te hebben van een ontspannen vakantie in de schaduw, passeert u de Cafarella-vallei met zijn kuddes schapen en Romeinse ruïnes zoals de Ninfeo Egeria. Wij zullen

Rome: privé-fietstocht Via Appia, Catacomben en Aquaducten

9. Rome: privé-fietstocht Via Appia, Catacomben en Aquaducten

Verruil de drukte van de grote stad voor een dag op het platteland tijdens deze fantastische 3-uur of 5-uur durende tocht op elektrische fietsen. Je gids wacht op je bij Lungotevere delle Armi 44, waar dit prachtige avontuur zal beginnen. Je volgt de Via Appia Antica (Appia-weg), een van de belangrijkste toegangswegen van de stad in de Romeinse oudheid. Je kunt je gids volgen langs imposante aquaducten, met bezienswaardigheden als de Catacomben van San Callisto, en doorkruist tevens het Regionale Park van Appia Antica. Je kunt kiezen voor een rondrit van 3 uur per elektrische of normale fiets, maar je kunt ook kiezen voor de tocht van 5 uur die ook een bezoek aan de Catacomben van San Callisto of San Sebastiano omvat.

Appia Antica: dagverhuur fiets met aanpasbare routes

10. Appia Antica: dagverhuur fiets met aanpasbare routes

Haal het meeste uit jouw tijd in Rome door buiten de gebaande paden te gaan tijdens een fietstocht door het regionale park Via Appia.Pas de reisroute aan jouw interesses aan en stop wanneer je wilt bij de hoogtepunten van de Via Appia.  Ontdek een van de mooiste beschermde gebieden in Rome, ver weg van de drukte van de stad.Fiets over veilige paden in het Appia Antica Park en bekijk de bezienswaardigheden vanuit dit perspectief of reis in je eigen tempo over originele kasseien.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Dagtochten
59 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Rome

Welke topattracties zijn een must-see in Rome?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Rome?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 2.651 beoordelingen

Erg mooie en leuke tocht van 5 uur met Alessio. Over de Via Appia met uitleg en terug door de natuur en omdat we er voor kozen met de e bike een spannende rit dwars door centrum van Rome. Wauw! Aanrader

Een leuke fietstoer by night langs hoogtepunten in Rome. Ondanks het drukke verkeer, was de toerleider zo deskundig dat ik mij nooit onveilig heb gevoeld. Zeker een aanrader

Het was een heel kundige gids Elianora, die veel wist over de historie maar ook ons vakkundig en veilig door het drukke verkeer in Rome lootte.

Onze gids wist op een fijne manier een heleboel interessante feitjes over Rome te vertellen. Heel interessant en leerzaam.

Enthousiaste gids, als highlights gezien, fijne route!