Rome
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rome Fietstours: Onze meest aanbevolen

Rome: e-biketour

1. Rome: e-biketour

Fiets door de stad Rome om de vele hoogtepunten en beroemde bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Colosseum, Trevi, Navona, het Sint-Pietersplein, en vele verborgen plekjes die wachten om verkend te worden.Laat je verwelkomen door jouw gids die jou aanbevelingen zal geven voor een veilige tocht en de route zal beschrijven. Bezoek de belangrijkste pleinen: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Piazza di San Pietro, voor de belangrijkste fonteinen: bij de Spaanse Trappen, Trevi, en de Vier Rivieren. Stop voor verbazingwekkende monumenten zoals het Colosseum, het Pantheon, de ruïnes van het Circus Maximus, en het Sleutelgat van Rome met het panoramische terras van een prachtige tuin op de top van de Aventijnse heuvel.Maak een stop voor een ijsje of een glas wijn, of een plaatselijke lekkernij van een geselecteerde traditionele producent. De tour zal eindigen op dezelfde plaats als het trefpunt.

Rome: e-biketour van 3,5 uur in een kleine groep

2. Rome: e-biketour van 3,5 uur in een kleine groep

Klim in het zadel van een hypermoderne e-bike en bekijk 3,5 uur lang de highlights van de eeuwige stad. Monumenten als het Pantheon en de Trevifontein zijn absolute must sees en worden vanzelfsprekend tijdens deze tour niet overgeslagen. Met boeiend uitzicht fiets je de heuvel de Capitolijn op, waar je uit kunt kijken over het mythische Forum Romanum en het Colosseum. Daarna is het tijd om je te vergapen aan de architectuur van de Sint-Pietersbasiliek, 's werelds oudste kerk. Onderweg krijg je volop gelegenheid om fantastische foto's te maken. Deze tour telt maximaal 8 deelnemers en is erg persoonlijk. Dat maakt de tour ook een ideale optie voor vriendengroepen en gezinnen.

Rome: avondrit per elektrische fiets

3. Rome: avondrit per elektrische fiets

Bekijk de belangrijkste en opmerkelijkste monumenten van Rome op een leuke, snelle elektrische fiets. Bezoek de kenmerken van de stad die je niet mag missen: het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en de romantische Trevifontein. Vervolg je rit naar een aantal beroemde pleinen: Piazza di Spagna, Piazza Venezia en Piazza Navona.   Bewonder de schoonheid van Rome tijdens de schemering voor een onvergetelijke ervaring: beroemde monumenten, prachtige fonteinen, kerken en oude gebouwen gehuld in een warme kleur door een spel van licht en reflecties op het marmer en de oude bouwwerken van het Rijk.   Krijg van je gids wat van de interessante Romeinse geschiedenis te horen, geniet van de zonsondergang vanaf de beste plek en maak een aantal prachtige foto's.             

Rome: e-bike-tour door de Via Appia Antica

4. Rome: e-bike-tour door de Via Appia Antica

Ontmoet je groep in de buurt van St. Maria Maggiore en begin je fietstocht door Rome op een Bosch e-MTB full suspension fiets of Fat e-Bike. Fiets over de Via Appia, ook wel bekend als de koningin van de lange wegen, richting Via Appia Antica. Rijd door het park en passeer enkele van de vele monumenten die het rustige park vullen. Passeer oude ruïnes terwijl je het park verkent en probeer typisch Romeins eten. Rijd daarna langs het Grote Romeinse Aquaduct.

Rome: fietstocht van 3 uur

5. Rome: fietstocht van 3 uur

Zie Rome op een leuke, bijzondere manier met een 3 uur durende begeleide fietstocht door de Italiaanse hoofdstad. Ontdek de stad op een actieve manier, met een informatieve audiogids en een tourleider. Vanaf je comfortabele cruiserfiets zie je het beste van de stad, van het oude Rome tot aan het Vaticaan. Ontdek het wonderbaarlijke oude Colosseum, gebouwd in 72 na Christus tijdens het bewind van keizer Vespasianus. Het staat er nog steeds als een herinnering aan de rijke Romeinse geschiedenis. Ervaar de grandeur van Vaticaanstad, het hart van de rooms-katholieke kerk en de thuisbasis van de paus. Bewonder de schoonheid van de paleizen, tuinen, en de prachtige Sint-Pietersbasiliek. Fiets langs de Fontana di Trevi, de grootste barokke fontein van de stad, en bewonder het prachtige vakmanschap en elegante ontwerp. Het Pantheon, vroeger een tempel ter ere van alle goden van het Oude Rome, is een opmerkelijk staaltje architectuur, zoals je zelf zult zien. De Korinthische zuilen en massieve betonnen koepel hebben over de hele wereld gebouwen geïnspireerd, met inbegrip van het Pantheon van Parijs. Tot slot fiets je naar Circus Maximus, het voormalige terrein van spannende wagenrennen, of kun je je verwonderen over de geschiedenis van het Forum Romanum. Vergeet je camera niet! Een reis als deze moet worden gedocumenteerd, zodat je herinneringen kunt herbeleven.

Rome: privé-fietstocht Via Appia, Catacomben en Aquaducten

6. Rome: privé-fietstocht Via Appia, Catacomben en Aquaducten

Verruil de drukte van de grote stad voor een dag op het platteland tijdens deze fantastische 3-uur of 5-uur durende tocht op elektrische fietsen. Je gids wacht op je bij Lungotevere delle Armi 44, waar dit prachtige avontuur zal beginnen. Je volgt de Via Appia Antica (Appia-weg), een van de belangrijkste toegangswegen van de stad in de Romeinse oudheid. Je kunt je gids volgen langs imposante aquaducten, met bezienswaardigheden als de Catacomben van San Callisto, en doorkruist tevens het Regionale Park van Appia Antica. Je kunt kiezen voor een rondrit van 3 uur per elektrische of normale fiets, maar je kunt ook kiezen voor de tocht van 5 uur die ook een bezoek aan de Catacomben van San Callisto of San Sebastiano omvat.

Rome: avondtour op E-bike met wijn en hapjes

7. Rome: avondtour op E-bike met wijn en hapjes

Begin je avontuur dicht bij St. Maria Maggiore, een van de mooiste basilieken van Rome. Fiets naar de top van de Aventino-heuvel en bewonder de zonsondergang vanaf een van de beste plekjes in Rome. Rome heeft altijd zijn charme, maar het prachtige uitzicht over de Fori Imperiali, Campidoglio en Circo Massimo in de schemering is van een andere orde. Vergeet niet om een muntje mee te nemen om een wens te doen bij de Fontana di Trevi - dan weet je zeker dat je op een dag terugkeert naar Rome.Bekijk populaire bezienswaardigheden zoals het Colosseo en San Pietro in het maanlicht, fietsend door onbekende straten ver weg van het stadsverkeer. Beëindig het avontuur met vleeswaren uit heel Italië en een uitstekend glas wijn.

Fietstocht door de oude Via Appia en Romeinse platteland

8. Fietstocht door de oude Via Appia en Romeinse platteland

Laat het bruisende stadscentrum van Rome achter u en geniet van een fietstocht door het Romeinse platteland, dat 19e-eeuwse reizigers inspireerde, zoals Byron, Goethe en Stendhal. Rijd over de eerste snelweg uit de geschiedenis: de Via Appia, ook wel Regina Viarum genoemd, die nog steeds het grootste deel van zijn oorspronkelijke bestrating heeft. Gebouwd in de 4e eeuw voor Christus, werd het gebruikt als de belangrijkste route om militaire voorraden te vervoeren en voor belangrijke families om hun graven en mausolea te bouwen. Tijdens deze rit ga je langs oude Romeinse ruïnes, standbeelden, een keizerlijk paleis, christelijke catacomben en heidense mausolea. De tour stopt voor de hoofdgraven en catacomben (Sint-Callixtus en Sint-Sebastiaan) om uit te leggen hoe deze weg werd opgevat als een plaats van vereniging tussen politieke, militaire en religieuze macht. U zult ook het prachtige Aquaductenpark ontdekken, het enige park ter wereld waar 2 Romeinse aquaducten bewaard zijn gebleven die nog in uitstekende staat verkeren. In de tweede helft van de tour ga je terug door het Caffarella-park, dat verschillende archeologische vindplaatsen en een werkende boerderij bevat en een aanzienlijke ecologische waarde heeft.

Rome: begeleide zonsondergang e-bike-tour met catacomben en aperitief

9. Rome: begeleide zonsondergang e-bike-tour met catacomben en aperitief

Een vroege avond fietstocht met elektrische fietsen, waardoor het een koud kunstje is om de catacomben te bereiken en vervolgens langs de Via Appia. De zonsondergang over het park van de Via Appia en de velden om ons heen zorgt voor een schilderachtige omgeving als de hitte van de dag en we kunnen genieten van de koele frisse lucht langs de met bomen omzoomde Romeinse weg die bekend staat als de Via Appia. We zullen zoveel mogelijk van de verkeersvrije gebieden van Rome gebruiken om de muren van het oude Rome te bereiken, vanwaar we dan door de poort van Sint-Sebastiaan zullen gaan en onze rit langs de Via Appia beginnen. Eerst de CATACOMBEN VAN ST. CALLISTO waar je een rondleiding krijgt in je eigen taal. Daarna bereiken we het gebied genaamd Capo di Bove, waar we het eerste stuk originele stenen vinden die werden gebruikt om de Via Appia te plaveien. Hier stoppen we voor een aperitief. Na ons drankje vervolgen we een korte afstand langs de Via Appia voordat we terugkeren naar het begin. Op de terugweg fietsen we door de bossen van de Cafarella-vallei met natuurlijke bronnen en kleine rivieren die er doorheen stromen.

Rome: Hidden Rome E-Bike Experience met Street Food

10. Rome: Hidden Rome E-Bike Experience met Street Food

Verken Rome met de wind in je haar met deze geweldige e-bike tour. Je avontuur begint bij het kantoor van de lokale touroperator, gelegen in een van de mooiste basilieken van Rome. Eenmaal uitgerust met je e-bike, is het tijd om op pad te gaan om een andere kant van Rome te ontdekken. Rijd naar de top van de Aventino-heuvel en kijk uit over de stad. Bewonder enkele van de meest opvallende panorama's van Rome en vergeet je camera niet om spectaculaire foto's te maken. Je volgende stop is Testaccio, waar je een typisch Romeinse wijk zult ervaren en zelfs heerlijk Romeins eten kunt proeven op een kleurrijke straatmarkt. Geniet van de unieke architectuur van de buurt, die een heel ander gevoel geeft dan het stadscentrum - het is alsof je in een dorp in de stad bent! Van Testaccio gaat u verder naar Gianicolo, waar u een verrassing wacht! Om je Romeinse ervaring te beëindigen, bezoek je de enige onvoltooide tempel in de oude Romeinse geschiedenis, waar Julius Cesar werd vermoord!

Veelgestelde vragen over Fietstours in Rome

Welke andere activiteiten dan Fietstours zijn de moeite waard in Rome?

Plan je bezoek

  • Wordt het zwaar?

    Nou ja, Rome is gebouwd op heuvels... Er is enorm veel te zien, en de meeste fietstours duren een uur of drie, vier. Als je behoefte hebt aan een rustige tocht, check dan van tevoren of er heuvels op het programma staan of vraag de aanbieder om meer informatie.

  • Hoe veilig is het?

    Het verkeer in Rome is ontiegelijk druk, maar om diezelfde reden beweegt het vrij langzaam. Fietsen in Rome is dus veiliger dan je misschien zou denken. Sinds de recessie zijn ook steeds meer Romeinen begonnen met fietsen, maar de transformatie tot werkelijk fietsvriendelijke stad is nog in ontwikkeling. Helm op, dus!

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 2.651 beoordelingen

Hele leuke fietstour met goede fietsen, echt waar voor je geld! Enthousiaste gids met veel kennis en interessante verhalen. Mooie route langs bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Onderweg ook een korte pauze om bijvoorbeeld een ijsje of wat eten/drinken te halen.

It was amazing. The bikes are comfortable and the tour was beautiful. Our Guide Mario was very friendly and he did know a lot of the History of Rome. We would recommend this tour to everyone who would like to see the hidden wonders of Rome.

Beautiful biketour in Rome with Lucca ! We enjoyed every moment ! Remember .. it still smells at the fish market Thanks Lieven en Isabelle - Belgium

Great guide, great guy who showed us a lot of nice spots in and ouside of Rome.

echt een meerwaarde om de eerste dagen van uw citytrip te doen!