Rome
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Op fietstour door Rome: 5 hoogtepunten

Niet alleen blijf je met een fietstocht door Rome in vorm na al die pizza's; je krijgt ook toegang tot plekken waar de bus niet kan komen!

 • Pantheon

  1. Pantheon

  Bekijk deze voormalige heidense tempel vanaf het Piazza della Rotonda. Sinds 609 is het een belangrijke katholieke kerk, en om die reden is het gebouw zo goed bewaard gebveven.

 • Trevifontein

  2. Trevifontein

  De Trevifontein uit 1762 is één van de beroemdste fonteinen ter wereld. Dagelijks wordt voor €3000 aan munten het water ingeslingerd, wat gebruikt wordt om de armen van Rome eten te geven!

 • Via Appia

  3. Via Appia

  Zonnige dag? Spring op de fiets en verken eeuwenoude aquaducten en het Circus van Maxentius aan deze belangrijke historische weg.

 • Campo de' Fiori

  4. Campo de' Fiori

  Het "Veld van Bloemen" is één van de populairste markten van Rome. Ook na de ochtendmarkt verliest het zijn levendigheid niet!

 • Trastevere

  5. Trastevere

  Trastevere is geliefd bij locals en bezoekers vanwege de unieke levensstijl die de multiculturele samenleving hier heeft ontwikkeld. En probeer maar eens een bus door de smalle straatjes te persen!

Plan je bezoek

 • Wordt het zwaar?

  Nou ja, Rome is gebouwd op heuvels... Er is enorm veel te zien, en de meeste fietstours duren een uur of drie, vier. Als je behoefte hebt aan een rustige tocht, check dan van tevoren of er heuvels op het programma staan of vraag de aanbieder om meer informatie.

 • Hoe veilig is het?

  Het verkeer in Rome is ontiegelijk druk, maar om diezelfde reden beweegt het vrij langzaam. Fietsen in Rome is dus veiliger dan je misschien zou denken. Sinds de recessie zijn ook steeds meer Romeinen begonnen met fietsen, maar de transformatie tot werkelijk fietsvriendelijke stad is nog in ontwikkeling. Helm op, dus!

Other Sightseeing Options in Rome

Want to discover all there is to do in Rome? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 2.651 beoordelingen

We waren samen met de gids Fabricio, een prima vent met de nodige informatie. Het had de dag ervoor geregend een we waren niet vooorbereid dat het mountainbikes waren. Daarom werden we wel wat vuil door opspattend modder. Maar een geweldige ervaring en een aanrader. Je moet wel goed kunnen fietsen!

Prachtige rondtocht gemaakt door Rome, gids gaf leuke en interessante uitleg over de prachtige bezienswaardigheden in Rome. De gehele tour bleef interssant ondanks de 4 uur durende tour.

Een échte aanrader als je het oude Rome buiten het centrum wilt ontdekken. Mooie fietstoer. De gids vertelt gepassioneerd en met veel kennis over de unieke bezienswaardigheden.

Wad echt heel leuk om alles zo op de fiets te bekijken. Alle kleine straatjes van Rome waren niet vergeten. Ik zou dit aan iedereen aanbevelen. Ook onze gids Carmen was top!

Fantastische manier om meer van Rome te zien dan St. Pieter en alle andere kerken en straatjes. Erg leuk natuurlijk maar Rome heeft dus veel meer in petto.