Rome
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Op fietstour door Rome: 5 hoogtepunten

Niet alleen blijf je met een fietstocht door Rome in vorm na al die pizza's; je krijgt ook toegang tot plekken waar de bus niet kan komen!

 • Pantheon

  1. Pantheon

  Bekijk deze voormalige heidense tempel vanaf het Piazza della Rotonda. Sinds 609 is het een belangrijke katholieke kerk, en om die reden is het gebouw zo goed bewaard gebveven.

 • Trevifontein

  2. Trevifontein

  De Trevifontein uit 1762 is één van de beroemdste fonteinen ter wereld. Dagelijks wordt voor €3000 aan munten het water ingeslingerd, wat gebruikt wordt om de armen van Rome eten te geven!

 • Via Appia

  3. Via Appia

  Zonnige dag? Spring op de fiets en verken eeuwenoude aquaducten en het Circus van Maxentius aan deze belangrijke historische weg.

 • Campo de' Fiori

  4. Campo de' Fiori

  Het "Veld van Bloemen" is één van de populairste markten van Rome. Ook na de ochtendmarkt verliest het zijn levendigheid niet!

 • Trastevere

  5. Trastevere

  Trastevere is geliefd bij locals en bezoekers vanwege de unieke levensstijl die de multiculturele samenleving hier heeft ontwikkeld. En probeer maar eens een bus door de smalle straatjes te persen!

Plan je bezoek

 • Wordt het zwaar?

  Nou ja, Rome is gebouwd op heuvels... Er is enorm veel te zien, en de meeste fietstours duren een uur of drie, vier. Als je behoefte hebt aan een rustige tocht, check dan van tevoren of er heuvels op het programma staan of vraag de aanbieder om meer informatie.

 • Hoe veilig is het?

  Het verkeer in Rome is ontiegelijk druk, maar om diezelfde reden beweegt het vrij langzaam. Fietsen in Rome is dus veiliger dan je misschien zou denken. Sinds de recessie zijn ook steeds meer Romeinen begonnen met fietsen, maar de transformatie tot werkelijk fietsvriendelijke stad is nog in ontwikkeling. Helm op, dus!

Other Sightseeing Options in Rome

Want to discover all there is to do in Rome? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 2.651 beoordelingen

Het was een schitterende ervaring! We hadden met 3 personen geboekt en er waren niet meer mensen ingeschreven... Dus uiteindelijk een privétour met een fantastische gids die deze tour volledig op maat van onze verwachtingen aanpaste. Ze nemen uitgebreid de tijd om de geschikte fiets te kiezen en die ook nog eens aan te passen op jouw maat + je krijgt een flesje water mee. De lunch 's middags was superlekker (2 soorten pasta met water en, indien je wou, ook wijn en koffie achteraf)! Wij hebben Rome al een paar keer bezocht en voor de eerste keer deze activiteit geboekt en het is een ongelofelijke aanrader.

De fietstour was echt geweldig. Klaas liet ons enorm veel mooie plekken zien en trok zelfs een uur extra voor ons uit. Ook nam hij ons mee door de geheime straatjes van Rome en door de ghetto als extra. Vooral zijn verhalen waren mega leuk en door zijn enthousiasme was het echt een onvergetelijke ervaring. Zeker een aanrader.

Een mooie manier om Rome op een andere manier te bekijken en toch veel te zien. Met Nicole onze gids hebben we een prachtige toer gemaakt waarbij hij veel wetenswaardigheden vertelde en mooie plekken liet zien. Door smalle steegjes en de mooie heuvels kregen we een prachtig beeld van deE mooie stad

Een topervaring en wellicht de meest ideale manier om alle hoogtepunten in Rome te zien. Heel goede organisatie, super gids, voldoende stops ingebouwd. Een echte aanrader !

Echt een aanrader. Hele mooie tour langs de highligts van Rome met een goede en leuke Nederlandse gids.