Rome Fietstours
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Fietstours in Rome

Bekijk alle Fietstours in Rome
Bekijk alle 1378 tickets en tours

Op fietstour door Rome: 5 hoogtepunten

Niet alleen blijf je met een fietstocht door Rome in vorm na al die pizza's; je krijgt ook toegang tot plekken waar de bus niet kan komen!

Pantheon

Pantheon

Bekijk deze voormalige heidense tempel vanaf het Piazza della Rotonda. Sinds 609 is het een belangrijke katholieke kerk, en om die reden is het gebouw zo goed bewaard gebveven.

Trevifontein

Trevifontein

De Trevifontein uit 1762 is één van de beroemdste fonteinen ter wereld. Dagelijks wordt voor €3000 aan munten het water ingeslingerd, wat gebruikt wordt om de armen van Rome eten te geven!

Via Appia

Via Appia

Zonnige dag? Spring op de fiets en verken eeuwenoude aquaducten en het Circus van Maxentius aan deze belangrijke historische weg.

Campo de' Fiori
Foto: Roberto Taddeo @ Flickr (CC BY 2.0)

Campo de' Fiori

Het "Veld van Bloemen" is één van de populairste markten van Rome. Ook na de ochtendmarkt verliest het zijn levendigheid niet!

Trastevere

Trastevere

Trastevere is geliefd bij locals en bezoekers vanwege de unieke levensstijl die de multiculturele samenleving hier heeft ontwikkeld. En probeer maar eens een bus door de smalle straatjes te persen!

Plan je bezoek

Wordt het zwaar?

Nou ja, Rome is gebouwd op heuvels... Er is enorm veel te zien, en de meeste fietstours duren een uur of drie, vier. Als je behoefte hebt aan een rustige tocht, check dan van tevoren of er heuvels op het programma staan of vraag de aanbieder om meer informatie.

Hoe veilig is het?

Het verkeer in Rome is ontiegelijk druk, maar om diezelfde reden beweegt het vrij langzaam. Fietsen in Rome is dus veiliger dan je misschien zou denken. Sinds de recessie zijn ook steeds meer Romeinen begonnen met fietsen, maar de transformatie tot werkelijk fietsvriendelijke stad is nog in ontwikkeling. Helm op, dus!

Wat anderen zeggen over Rome

Veel leuke insight informatie over Italiaanse levensstijl

In drie uur krijg je, al fietsend, een kleine opvoeding in Italiaanse gewoontes en gebruiken. "Italiaans ontbijtje, lunch en lekkertje" gedurende de rit en veel leuke informatie, die niet héél geschiedkundig is gelukkig. Op een zeer veilige manier word je door het Italiaanse verkeer geleid. Dankzij "oortjes en zenders" kun je alle informatie goed verstaan, maar er is ook ruimte en tijd voor persoonlijke vragen, foto's en een gezellig praatje.

Rome: fietstocht van 3 uur Beoordeeld door Juliëtte, 16-05-2018

Een must om veel bijzonderheden van Rome snel te zien.

super er ervaring en twee keer een goede gids. De eerste keer hadden we een Engelse Tour geboekt omdat die dag geen Nederlands Tour te boeken was. Helaas viel de eerste tour letterlijk in het water. De regen kwam met bakken naar beneden. Men deed in het geheel niet moeilijk en mochten een andere da terug komen. Geweldige fietstour gehad met een spontane kundige gids. Zeker een aanrader om te doen.

Rome: op een elektrische fiets langs de highlights Beoordeeld door Wil, 04-09-2018

Absolute aanrader voor een actief stukje historie van Rome!

Onze gids Mies was echt super! Ze was oprecht enthousiast en wist veel over de geschiedenis van Rome te vertellen en kon al onze (vele) vragen beantwoorden. Het parcours is ook voor niet geoefende mountainbikers prima te doen. Wij raden Mies en TopBikes zeker aan en gaan hier zeker bij een volgend bezoek terugkomen!

Verrassend!Heel goed meegevallen.Leerrijk

Fantastische begeleider.geduldig en goede info gekregen. Tour door de kleinere straten was verrassend.bezienswaardigheden gezien vanaf een ander uitzichtpunt die je anders als toerist niet zou vinden.Heel tevreden.Zal deze tour ook aanbevelen naar vrienden toe.

Rome: Early Morning E-Bike Tour Beoordeeld door Hedwig, 20-10-2018

Geweldige toer met kleine steegjes, wetenswaardigheden en vriendelijkd

Doen! Rome per fiets ontdekken; je komt er op veel meer dan lopen alleen, je krijgt informatie over de geschiedenis, en je weet welke plekken je daarna zelf verder wilt ontdekken.

Rome: op een elektrische fiets langs de highlights Beoordeeld door Sara, 18-06-2018