Rome
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rome Fietstours: Onze meest aanbevolen

Rome: e-bike nachttour met eten en wijn proeven

1. Rome: e-bike nachttour met eten en wijn proeven

Begin je avontuur dicht bij St. Maria Maggiore, een van de mooiste basilieken van Rome. Fiets naar de top van de Aventino-heuvel en bewonder een van de meest opvallende zonsondergangpanorama's van de eeuwige stad. Rome heeft altijd zijn charme, maar het uitzicht over de Fori Imperiali, Campidoglio en Circo Massimo in de schemering zal unieke emoties oproepen die je minstens één keer in je leven moet ervaren. Vergeet niet om een muntje mee te nemen, want je hebt er een nodig om een wens te doen bij de Fontana di Trevi om er zeker van te zijn dat je op een dag terugkeert naar Rome. Bekijk populaire bezienswaardigheden zoals het Colosseo en San Pietro, verlicht door het maanlicht, fietsend door onbekende straten ver weg van het stadsverkeer. Beëindig het avontuur met de vleeswaren die u uit heel Italië kunt proeven, vergezeld van een uitstekend glas wijn.

...
Via Appia: e-biketour

2. Via Appia: e-biketour

Verken het Romeinse platteland en zijn opmerkelijke landschap tijdens deze fietstour van een halve dag. Fiets over 2300 jaar ouder geplaveide wegen naar oude ruïnes. Na een korte rit door de stad bereik je het begin van de oude Via Appia. Dit was een van de eerste wegen in Rome, ook wel bekend als de “Koningin der Straten”. Trap langs oude graven en de ruïnes van een keizerlijk paleis. Tijdens de fietstocht deelt de gids interessante historische feiten met je om je zo het Rome achter de monumenten te laten zien. Zodra je de Via Appia verlaat, volg je de oude aquaducten over het Romeinse platteland. Na een aangename terugreis komt je fietstocht ten einde in het centrum van Rome.

...
Rome: Early Morning E-Bike Tour

3. Rome: Early Morning E-Bike Tour

De e-bike-tochten in de ochtend worden geleid door deskundige lokale gidsen die met u in de Eeuwige Stad rijden. Ze leggen uit hoe je het 3D-vizier tijdens de tour kunt gebruiken, terwijl ze je geschiedenis en curiosa over elk monument bieden. Verken het Colosseum als nooit tevoren via de interactieve 3D-gecertificeerde reconstructie, geïntegreerd door een verhalende stem van je gids en epische achtergrondmuziek. Verken de stad zoals het 2000 jaar geleden was. Een echte ontroerende en multi-zintuiglijke familie-ervaring, geschikt voor alle leeftijden. De tour volgt een zorgvuldig ontworpen reisroute, stoppen bij de meest populaire bezienswaardigheden van Rome en de oude instellingen opnieuw creëren. Je ziet 3D-reconstructies van het Circus Maximus, de School of the Gladiators en nog veel meer. Je gids zal altijd bij je zijn, die je zal informeren over alles wat je echt ziet met de 3D-vizieren. Andere uitkijkpunten op de route zijn onder andere het Colosseum, de Boog van Constantijn en het Imperiale Forum, het Venetië-plein, het Trajan-forum Pantheon, het Navona-plein, Campo dei Fiori, Trastevere en Capitoline Hill.

...
Rome: e-fietstocht

4. Rome: e-fietstocht

Rijd door de stad Rome om de vele hoogtepunten en beroemde bezienswaardigheden te ontdekken, waaronder het Colosseum, Trevi, Navona, Vaticaanplein en vele verborgen plekjes die wachten om ontdekt te worden. Laat je verwelkomen door je gids die je aanbevelingen zal doen voor een veilige tour en de reisroute zal beschrijven. Bezoek de belangrijkste pleinen: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Piazza di San Pietro, voor de belangrijkste fonteinen: op de Spaanse Trappen, Trevi en Four Rivers. Stop voor de verbazingwekkende monumenten zoals het Colosseum, het Pantheon, de ruïnes van Circus Maximus en het Sleutelgat van Rome met het panoramische terras van een prachtige tuin op de top van de Aventijn-heuvel. Neem een must-do stop voor een ijsje of een kopje wijn, of een lokale delicatesse van een geselecteerde traditionele producent. De tour eindigt op dezelfde plaats als het ontmoetingspunt.

...
Rome: privé-fietstocht via catacomben en aquaducten via de Via Appia

5. Rome: privé-fietstocht via catacomben en aquaducten via de Via Appia

Ruil de drukte van de grote stad in voor een dag op het platteland tijdens deze fantastische elektrische fietstocht van 3 uur of 5 uur. Je gids wacht op je bij Lungotevere delle Armi 44, waar dit prachtige avontuur zal beginnen. Uw route is Via Appia Antica (via Appia), een van de belangrijkste toegangswegen van de stad van het Romeinse rijk. Je kunt je gids volgen door imposante aquaducten, waaronder bezienswaardigheden zoals de catacomben van San Callisto, en ook door het regionale park van Appia Antica. Je hebt de mogelijkheid om een tour van 3 uur te maken met een elektrische of handmatige fiets, of je kunt er in plaats daarvan voor kiezen om de tour van 5 uur te kiezen die ook een bezoek aan de Catacomben van San Callisto of San Sebastiano omvat.

...
Rome: fietstour langs de highlights

6. Rome: fietstour langs de highlights

Zie Rome vanaf het zadel van een fiets tijdens een fietstour door de Eeuwige Stad, en ontdek meer dan je zou doen tijdens een wandeltour. Reis terug naar de dagen van het Romeinse Rijk terwijl je rond het Colosseum fietst. Bewonder de ruïnes van tempels in het Forum Romanum. Gooi een muntje in de Trevifontein. Zie de de cilindrische Engelenburcht. Bewonder de schitterende gebouwen van Piazza Navona, gebouwd op de plaats van het Stadion van Domitianus. Je vermijdt de hoofdwegen en fietst door charmante steegjes en minder drukke straten, om zo het minder bekende Rome te ervaren. Luister naar historische feiten en grappige anekdotes die je ervaring zullen verrijken.

...
Rome: fietstocht van 3 uur

7. Rome: fietstocht van 3 uur

Zie Rome op een leuke, bijzondere manier met een 3 uur durende begeleide fietstocht door de Italiaanse hoofdstad. Ontdek de stad op een actieve manier, met een informatieve audiogids en een tourleider. Vanaf je comfortabele cruiserfiets zie je het beste van de stad, van het oude Rome tot aan het Vaticaan. Ontdek het wonderbaarlijke oude Colosseum, gebouwd in 72 na Christus tijdens het bewind van keizer Vespasianus. Het staat er nog steeds als een herinnering aan de rijke Romeinse geschiedenis. Ervaar de grandeur van Vaticaanstad, het hart van de rooms-katholieke kerk en de thuisbasis van de paus. Bewonder de schoonheid van de paleizen, tuinen, en de prachtige Sint-Pietersbasiliek. Fiets langs de Fontana di Trevi, de grootste barokke fontein van de stad, en bewonder het prachtige vakmanschap en elegante ontwerp. Het Pantheon, vroeger een tempel ter ere van alle goden van het Oude Rome, is een opmerkelijk staaltje architectuur, zoals je zelf zult zien. De Korinthische zuilen en massieve betonnen koepel hebben over de hele wereld gebouwen geïnspireerd, met inbegrip van het Pantheon van Parijs. Tot slot fiets je naar Circus Maximus, het voormalige terrein van spannende wagenrennen, of kun je je verwonderen over de geschiedenis van het Forum Romanum. Vergeet je camera niet! Een reis als deze moet worden gedocumenteerd, zodat je herinneringen kunt herbeleven.

...
Rome: begeleide fietstocht door de tuinen van Villa Borghese

8. Rome: begeleide fietstocht door de tuinen van Villa Borghese

Je tour begint wanneer je je professionele gids ontmoet op het officiële ontmoetingspunt. Vanaf hier vertrek je voor een ontspannen en leuke rit op een aluminium fiets, compleet met versnellingen die het rijden nog gemakkelijker maken. Je vriendelijke gids neemt je mee om de geschiedenis van "Villa Borghese" te ontdekken, een van de grootste en mooiste openbare parken van Rome. De sculpturen die de wegen van het park vullen, maken het een echt openluchtmuseum, en samen met zijn betoverende fonteinen zal het zeker een geweldige ervaring zijn om toe te voegen aan uw bezoek aan de "eeuwige stad". Het sterke kenmerk van dit park zijn de groene ruimtes waar je de frisse lucht kunt inademen, weg van de smog en chaos van de stad. Als je eenmaal alle verbazingwekkende geschiedenis hebt opgenomen, zul je het adembenemende uitzicht bovenop "Pincio Terrace" ontdekken. Indien gewenst kunt u ook een pauze nemen in een plaatselijke coffeeshop om authentieke Italiaanse koffie te proeven.

...
Rome: op een elektrische fiets langs de highlights

9. Rome: op een elektrische fiets langs de highlights

Rome is een stad vol oude monumenten, drukke straatjes, fascinerende steegjes en kleine verborgen pleintjes. Het is een uitgestrekte stad met veel heuvels en er doorheen lopen is overweldigend. Vandaag spring je op een e-bike en ervaar je de geneugten van Rome's elegante winkelstraten tot haar oude monumenten tijdens een leuk (en gezond) dagje fietsen! Stop bij de vele belangrijke hoogtepunten van Rome en bezoek ook veel kleinere charmante pleinen en gebouwen die minder bekend zijn. Je gids neemt je mee van het keizerlijke forum helemaal naar het Pantheon en zal  alles vertellen over de geschiedenis en bezienswaardigheden die het verhaal van Rome hebben gemaakt - van de oprichting tot de dag van vandaag. Hoogtepunten in de ochtend: Colosseum Keizerlijke fora Piazza Venezia en Vittoriano-monument TrevifonteinSpaanse Trappen Piazza del Popolo Park van Villa Borghese en schilderachtig uitzicht op Rome Piazza Navona (voormalig stadion van Domitian) Pantheon Joodse getto en Portico di Ottavia Theater van Marcellus Panoramisch uitzicht op Forum Romanum Hoogtepunten middag: Colosseum Circus Maximus en uitzicht op het Palatijn Aventijnheuvel en Oranjetuin met een romantisch uitzicht op Rome, inclusief de koepel van Sint Pieter Trastevere Santa Maria in Trastevere-basiliek Piazza Farnese Verborgen charmante straatjes: de ziel van Rome Piazza Navona (voormalig stadion van Domitian) Pantheon Joodse getto en Portico di Ottavia Theater van Marcellus Panoramisch uitzicht op het Forum Romanum

...
Via Appia: e-biketour inclusief catacomben

10. Via Appia: e-biketour inclusief catacomben

Ontsnap aan de drukte van het centrum van Rome tijdens een tour met een e-bike over de oude Via Appia. Reis langs de oude Romeinse weg naar het platteland en door bossen en over landweggetjes. Bereik de Via Appia en reis langs oude graven en de ruïnes van een keizerlijk paleis. Onderweg deelt de gids interessante historische feiten met je om je zo het Rome achter de monumenten te laten zien. Een bezoek aan de catacomben van San Callisto of San Sebastiano is ook inbegrepen. Zie het Park van de Aquaducten en stop voor een kleine pauze om af te koelen in het stromende water van het Felice-aquaduct. Voordat je weer terugfietst, bewonder je de ruïnes van de archeologische locatie Capo di Bove.

...

Plan je bezoek

  • Wordt het zwaar?

    Nou ja, Rome is gebouwd op heuvels... Er is enorm veel te zien, en de meeste fietstours duren een uur of drie, vier. Als je behoefte hebt aan een rustige tocht, check dan van tevoren of er heuvels op het programma staan of vraag de aanbieder om meer informatie.

  • Hoe veilig is het?

    Het verkeer in Rome is ontiegelijk druk, maar om diezelfde reden beweegt het vrij langzaam. Fietsen in Rome is dus veiliger dan je misschien zou denken. Sinds de recessie zijn ook steeds meer Romeinen begonnen met fietsen, maar de transformatie tot werkelijk fietsvriendelijke stad is nog in ontwikkeling. Helm op, dus!

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 2.651 beoordelingen

Heel leuke manier om de belangrijkste plaatsen in Rome te ontdekken. Super vriendelijke gids (Catharina), ze geeft op een luchtige manier uitleg zonder een heel geschiedenisboek af te rammelen. De elektrische fietsen zijn ook comfortabel. Een aanrader !

Met 8 personen plus de gids Rik een geweldig leuke ruim 4 uur durende tour door rome gemaakt. De historische kennis met de bijzondere anekdotes die Rik met na deelde maakte deze trip onvergetelijk.

Fantastische gids Klaas vertelde vol enthousiasme ! Hij had oog voor iedereen. Vertelde zo leuk dat het voor de volwassenen en kids leuk was. Fietsen waren top!!!

Veel gezien in korte tijd. Inspirerende gids, wist veel en sprak goed Engels. Heerlijk door de drukke straten van Rome fietsen.

Zeker een aanrader, vele monumenten en plaatsen kunnen bezichtigen met uitleg