Kies data

Rome Kasteel- & paleistours

Rome Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: Castel Sant'Angelo Skip-the-Line Ticket

2. Rome: Castel Sant'Angelo Skip-the-Line Ticket

Ontdek de geheimen binnen de muren van Castel Sant'Angelo, een historisch mausoleum dat nu een museum is op de rechteroever van de rivier de Tiber. Verken een van de minder bekende juweeltjes van Rome met fast-track toegangskaarten en geniet van bovenaf van het uitzicht over de stad. Sla de rijen over en loop naar binnen om door de artefacten te bladeren die de vele transformaties van het gebouw vertellen. Eerst gebouwd als een monumentale tombe, daarna een fort tijdens de middeleeuwen en een verdedigingspost voor barbaarse invasies, zal het kasteel je nieuwe inzichten in de Romeinse geschiedenis bieden. Verken de 5 verdiepingen van het museum in de richting van een spiraalvormige hellingbaan en bekijk vervolgens de cellen en kamers die dienden als pauselijke residentie, evenals een askamer waar je je kunt vergapen aan de overblijfselen van iconische Romeinse personages en perfect bewaard gebleven fresco's. Beëindig deze informatieve reis op het verbazingwekkende dakterras van het kasteel en geniet van een schilderachtig uitzicht over de hele stad. Wees voorbereid om Vaticaanstad, de rivier de Tiber en de beroemde Engelenbrug te zien.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en Vesuvius

3. Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en Vesuvius

De uitbarsting in 79 na Christus betekende een vurig einde voor Pompeii, maar de catastrofe bewaarde de havenstad ook bijna volledig onder lagen vulkanische as. Duizenden jaren later kun je nog steeds de macabere straten verkennen en huizen, badhuizen en snackbars binnentreden. Je reist van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, onder begeleiding van je deskundige reisleider. Profiteer van voorrangstoegang en laat je rondleiden door Pompeii's eigen officiële gidsen die een levendig beeld schetsen van de dagen die aan de uitbarsting voorafgingen. Overal in de ruïnes kom je afgietsels van doden tegen: gipsen replica's van de ongelukkige burgers die niet konden ontkomen en door de oververhitte vulkaanas werden vereeuwigd. Reis daarna van Pompeii naar Napels, waarbij de reisleider je onderweg meer historische weetjes vertelt.

Rome: voorrangsticket en audiogids voor Engelenburcht

4. Rome: voorrangsticket en audiogids voor Engelenburcht

Bekijk het Mausoleum van Hadrianus in de Engelenburcht met dit voorrangsticket. Verken het mausoleum in jouw eigen tempo en geniet van een boeiende audiotour op jouw smartphone. Ontvang jouw ticket per e-mail en download de app en audiotour op jouw telefoon, voorafgaand aan je bezoek. Ga naar de Engelenburcht en stap terug in de tijd terwijl je je koptelefoon opzet. Herbeleef de glorie van het ronde mausoleum van keizer Hadrianus. Kijk naar de fresco's in de Sala Paolina. Ontdek ongewone anekdotes uit de oudheid en historische informatie dankzij jouw audiogids die is samengesteld op basis van diepgaand onderzoek.

Vanuit Rome: dagtrip naar Venetië met hogesnelheidstrein

5. Vanuit Rome: dagtrip naar Venetië met hogesnelheidstrein

Maak een dagtrip vanuit Rome om de meest romantische stad van Europa in slechts een paar uur per hogesnelheidstrein te bereiken. Jouw reisleider zal je begeleiden vanaf het treinstation Termini tot aan het perron en aan boord. Zij zullen je de hoogtepunten van Venetië uitleggen en je je kaartje geven voor het waterbusvervoer van Venetië. Nadat je Venetië in iets meer dan 3 uur hebt bereikt, kun je genieten van een enkele rit met het Venetiaanse typische openbaar vervoer, de waterbus of Vaporetto. Het is een fantastische gelegenheid om een eerste glimp op te vangen van deze magische stad en haar adembenemende uitzichten. Ga naar het San Marcoplein, het hart en de ziel van het historische centrum van Venetië. Vanaf de waterkant kun je je vergapen aan de pracht van de westelijke gevel van de Basiliek van San Marco. Maak van de gelegenheid gebruik om te winkelen of een goede Italiaanse koffie te drinken in een van de historische gelegenheden in het centrum, of verdwaal in het labyrint van de waanzinnig romantische steegjes. De Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri) mag je zeker niet missen. Het is een van de meest geliefde locaties van de stad en een bron van vele populaire Instagram-foto's. Op de terugweg naar het station kun je je bij je reisleider vervoegen voor een fantastisch aperitivo, of cicchetto zoals de plaatselijke bevolking het noemt: een mix van kleine hartige bijgerechten die typisch worden geserveerd in de zogenaamde bàcari en vergezeld gaan van de beroemde Venetiaanse Spritz. Keer vervolgens weer terug naar Rome.

Rome: Castel Sant'Angelo Skip-the-Line Ticket en audiogids

6. Rome: Castel Sant'Angelo Skip-the-Line Ticket en audiogids

Ontdek de geheimen binnen de muren van Castel Sant'Angelo, een historisch mausoleum dat nu een museum is op de rechteroever van de rivier de Tiber. Verken een van de minder bekende juweeltjes van Rome met fast-track toegangskaarten en geniet van bovenaf van het uitzicht over de stad. Upgrade uw bezoek met een meertalige audio-ervaring. Sla de rijen over en loop naar binnen om door de artefacten te bladeren die de vele transformaties van het gebouw vertellen. Eerst gebouwd als een monumentale tombe, daarna een fort tijdens de middeleeuwen en een verdedigingspost voor barbaarse invasies, zal het kasteel je nieuwe inzichten in de Romeinse geschiedenis bieden. Verken de 5 verdiepingen van het museum in de richting van een spiraalvormige hellingbaan en bekijk vervolgens de cellen en kamers die dienden als pauselijke residentie, evenals een askamer waar je je kunt vergapen aan de overblijfselen van iconische Romeinse personages en perfect bewaard gebleven fresco's. Beëindig deze informatieve reis op het verbazingwekkende dakterras van het kasteel en geniet van een schilderachtig uitzicht over de hele stad. Wees voorbereid om Vaticaanstad, de rivier de Tiber en de beroemde Engelenbrug te zien.

Castel Gandolfo: paleisticket en minibustour door tuinen

7. Castel Gandolfo: paleisticket en minibustour door tuinen

Verken het pauselijke paleis in je eigen tempo met een meertalige audiogids. Bewonder de architectuur, leer de geschiedenis ervan en ontdek de vele kunstcollecties, relikwieën en meer. Verleng uw bezoek met een minibustour door de Barberini-tuinen en bewonder de ingewikkelde displays. Zodra je bij de kasteeldeuren bent aangekomen, pak je je audiogids en begin je aan je wandeling door het paleis. Staar naar de vele schatten, van uniformen en relikwieën tot kunstwerken en meubels. Leer de interessante geschiedenis van de Pauselijke Residentie, beter bekend als het Tweede Vaticaan. Ontworpen door de Zwitsers-Italiaanse architect Carlo Maderno voor paus Urbanus VIII, en het heeft sinds de 17e eeuw gediend als zomerverblijf voor verschillende pausen. Vergeet niet je respect te betuigen aan de draagstoel van paus Pius IX en de BMW die werd gebruikt door paus Johannes Paulus II, voordat je de optie neemt om de Barberini-tuinen te bezoeken tijdens een minibustour van 45 minuten. De tuinen bieden uitzicht op ingewikkeld ontworpen struiken en unieke fonteinen, de perfecte afsluiting van de paleiservaring.

Rome: ticket met priority-toegang Castel Sant'Angelo

8. Rome: ticket met priority-toegang Castel Sant'Angelo

Ontdek de geschiedenis van dit mausoleum dat nu een museum is met begeleide voorrangstoegang. Castel Sant'Angelo, gelegen op de rechteroever van de Tiber en dicht bij Vaticaanstad, is een oud fort met een eeuwenlange geschiedenis. Verken de zeven verdiepingen van het museum en ontdek een uitgebreide collectie oude artefacten en perfect bewaard gebleven fresco's uit de renaissanceperiode. Het gebouw, in 135 na Christus gebouwd voor de Romeinse keizer Hadrianus, heeft een belangrijke rol gespeeld in de architectuurgeschiedenis van Rome. Beklim de wenteltrap om de Askamer te bereiken, waar ooit een aantal historische figuren is opgesloten, voordat je verder gaat om de pauselijke residentie te bezoeken. Dompel jezelf onder in de verhalen van de verschillende kamers en bewonder de kunst. Sluit je ervaring af met een panoramisch uitzicht over Rome en de rivier de Tiber vanaf het kasteelterras. Je hebt ook een mooie gelegenheid om wat foto's te maken vanaf de Ponte Sant'Angelo, ook wel bekend als de Brug der Engelen.

Rome: rondleiding Engelenburcht met voorrangstoegang

9. Rome: rondleiding Engelenburcht met voorrangstoegang

Je kunt de wachtrijen bij de Engelenburcht overslaan en gaat op een rondleiding van 2 uur met een kleine groep onder leiding van een professionele lokale gids. Het beroemde kasteel is door Keizer Hadrianus laten bouwen als zijn graftombe. Het gebouw is in het verleden ook gebruikt door Pausen als hun privéverblijf, de staatskas, een gevangenis en als locatie voor openbare executies. In slechts 2 uur ontdek je de rijke geschiedenis van deze burcht en zijn geweldige architectuur en schilderijen. Je maakt kennis met de begraafplek van de keizer, het pauselijke appartement en de schatkamer. Bewonder de mooie engelsculpturen langs de brug Ponte Sant'Angelo, ook bekend als de Engelenbrug. Je geweldige ervaring eindigt met een schitterend uitzicht vanaf het terras van de burcht waar je prachtige foto's van de stad kunt nemen.

Rome: geheimen onder de rondleiding door Castel Sant'Angelo

10. Rome: geheimen onder de rondleiding door Castel Sant'Angelo

Neem deel aan een kleine groepsreis onder leiding van een professionele gids om enkele delen van het Castel Sant'Angelo te bewonderen die normaal niet beschikbaar zijn, zoals de Olearie, de historische gevangenissen en het theater van Clemente VII. Gebruik je skip-the-line toegangsticket om tijd te besparen en begin je 2 uur durende rondleiding door het beroemde kasteel dat door de Romeinse keizer Hadrianus als zijn graf werd opgericht. Ontdek hoe het gebouw heeft gediend als een privéwoning voor pausen, een schatkamer van de staat, een gevangenis en een openbare executieplaats. Ontdek de rijke geschiedenis achter het kasteel en bewonder de prachtige sculpturen en schilderijen. Bekijk de begraafplaats van de overleden keizer, het appartement van de paus en de schatkamer. Beëindig uw ongelooflijke ervaring met een panoramisch uitzicht over de stad vanaf het terras van het kasteel.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Avonturen
63 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Rome

Welke topattracties zijn een must-see in Rome?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Rome?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Overzicht activiteiten in Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.420 beoordelingen

Dankzij deze reservering kon ik vlot de Vaticaanse Musea binnen zonder in een lange rij te hoeven aanschuiven. Ik heb ook genoten van het luisteren naar het Japanse commentaar op de audioset. Het was geen rondleiding, dus het was leuk om in mijn eigen tempo rond te kunnen gaan. Aanbevolen voor degenen die de Vaticaanse Musea willen bezoeken.

Het is moeilijk om deze kapel te verlaten waar onze ogen alle prachtige composities van Michelangelo in onze hersenen proberen in te prenten. En de schilderijen zijn altijd erg fris. Een pracht

Alles ging heel goed, we stonden zowel binnen als buiten de Musea niet in de rij. Geen wachttijden!

Prima gids die zorgt voor goede uitleg en doorstroming in de musea ondanks drukte.

Heel prettig om zo door te kunnen lopen en direct aan de activiteit te beginnen.