Rome
Kooklessen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rome Kooklessen: Onze meest aanbevolen

Rome: 4 uur kookles pizza en pasta

1. Rome: 4 uur kookles pizza en pasta

Beleef de meest authentieke manier om van pizza te genieten. Maak deze zelf, van begin tot eind, in Rome. Jouw gids/kok neemt je mee door alle stappen, van het bereiden van het deeg tot het bereiden van jouw pizza in een houtoven, en leert je meer dan 10 verschillende pastavormen.Nadat je op een centrale plaats bent samengekomen, wordt jouw groep van maximaal 10 deelnemers naar de keuken gebracht waar je de kunst van het Napolitaanse pizza maken zult leren.Je krijgt ook onbeperkt rode wijn. Als dessert geniet je van originele Italiaanse tiramisù. Je maakt Pizza Margherita of Capricciosa en Pasta alla Carbonara of Amatriciana en nog veel meer. Zorg ervoor dat je hongerig komt, want de pizza en pasta is all-you-can-eat. Aan het einde van jouw ervaring wordt je teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt.

Rome: pasta & tiramisu workshop met diner

2. Rome: pasta & tiramisu workshop met diner

Begroet je chef in een bekend restaurant van Rome. Zet je koksmuts op en doe je schort voor en beleef een geweldige kookervaring. Begin met het maken van je eigen pasta met meel en eieren. De chef-kok laat je zien welk soort pasta je met dit recept kunt bereiden en je kiest zelf je favoriete pastasoort om uit het deeg te snijden. Zodra de pasta klaar is, ga je verder met het bereiden van de tiramisu. De chef voorziet je van alle nodige ingrediënten en het juiste  keukengerei. Na de les kies je de pastasaus voor op je eigengemaakte pasta; carbonara, amatriciana, cacioe pepe, alfredo of iets anders. Rust uit met een goed glas wijn terwijl het restaurant je gerecht bereidt met de door jouw gemaakte pasta.

Rome: Fettuccine maken vanaf nul

3. Rome: Fettuccine maken vanaf nul

Leer hoe u Italiaanse zelfgemaakte pasta maakt tijdens deze Fettuccine-ervaring in Rome. Bij aankomst wordt u ontvangen met een glaasje prosecco. Dit is het moment om jezelf voor te stellen en de andere deelnemers van de les te ontmoeten. Daarna ga je aan je eigen deeg werken. Ontdek alle geheimen van het deeg, van de bloem tot het snijden. De lokale kok begeleidt u stap voor stap van het gebruik van bloem en ei tot het snijden van uw fettuccine. De chef-kok laat je de verschillende soorten snijwerk zien die je met dit recept kunt maken: tagliolini, pappardelle, fettuccine en maltagliati of 'slecht gesneden'. Je snijdt je eigen fettuccine en kiest vervolgens de saus voor je pasta, zoals carbonara, amatriciana, cacio e pepe, alfredo, etc. Daarna ga je zitten en geniet je van een aperitief van bruschetta met tomaten en basilicum, nippend aan een goed glas wijn. Daarna geniet je van je zelfgemaakte creatie voor lunch of diner. Sluit je maaltijd af met een glaasje limoncello.

Rome: workshop pizza bakken inclusief diner

4. Rome: workshop pizza bakken inclusief diner

Midden in Rome ontmoet je je lokale gids en een kleine groep van medechefs met wie je handgemaakte pizza's gaat bakken. Op een ongedwongen manier leer je hoe je een authentieke Italiaanse pizza kunt maken met verse ingrediënten.   Tijdens de kookles sta je achter een eigen keukenblok met een werkblad, een schort en een deegroller. De les begint met een theoretisch gedeelte, maar daarna ga je aan de slag en leer je alle facetten van het deeg kneden: van de ingrediënten en rijstijden tot de twee verschillende kneedmethodes. Vervolgens mag je zelf kiezen welke pizza je wilt maken – marinara (tomaten, knoflook, oregano), margherita (tomaten, mozzarella, basilicum), diavola (tomaten, mozzarella, pittige salami, chilipepers) of Napoli (tomaten, mozzarella, ansjovis).   Schuif na de les aan tafel en laat je trakteren op een heerlijke bruschetta, terwijl je pizza in de houtoven ligt te bakken. Drink een lekker glas rode of witte wijn, water of limoncello bij je creatie.

Rome: Pizza Making Class

5. Rome: Pizza Making Class

Deze pizzacursus is een leuke en gemakkelijke ervaring die de hele traditie van Italiaanse pizzamasters in één les samenvat. Maak en eet authentieke Italiaanse pizza vanaf nul, terwijl je Romeinse wijn drinkt. Elke deelnemer heeft zijn eigen werkplek en kan meedoen, ongeacht zijn vaardigheidsniveau. Samen met de chef-kok bereid je Napolitaanse pizza, door UNESCO genoemd als onderdeel van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Bereid ook enkele van de geweldige Italiaanse pizzaklassiekers voor, van de Margherita tot focaccia. Tomatenbruschetta bereid in een houtoven en wijn zijn ook opgenomen in het menu en de barman zal u begroeten met een bruisend Italiaans welkomstdrankje en snacks. Zodra uw praktische ervaring is beëindigd, gaat u zitten in het gezellige restaurant of op het terras om te genieten van de vruchten van uw arbeid. Neem plaats aan een gemeenschappelijke tafel, drink wijn met je nieuwe vrienden en maak van de gelegenheid gebruik om de chef-kok alle tips en trucs te vragen over Italiaans eten en de beste plekken in Rome.

Pastaworkshop in Rome: koken & dineren met een lokale kok

6. Pastaworkshop in Rome: koken & dineren met een lokale kok

Er is niets lekkerders dan een zelfgemaakte Italiaanse maaltijd, vooral als die is gemaakt met behulp van een professionele chef-kok en je je maaltijd kunt nuttigen op het terrs van een prachtig appartement in Rome. Dit is een ervaring die normaal gesproken alleen voor de echte Romeinen is weggelegd, maar nu kun je het zelf ook ervaren met deze activiteit van 3,5 uur. Je ontmoet de chef-kok in een prachtig loftappartement in het centrum van Rome. Bij aankomst staan er prosecco en hapjes voor je klaar, het perfecte aperitief voor het begin van de les. Bewonder (bij mooi weer) het uitzicht vanaf het terras en leer de andere deelnemers kennen. De reisroute voor de lunchmiddag is iets anders. Je ontmoet je chef-kok op het ontmoetingspunt en bezoekt een traditionele lokale markt om te winkelen voor de ingrediënten voor je maaltijd. Daarna wordt het tijd om vanaf het begin te leren hoe je pasta maakt. Als je thuis authentiek Italiaans eten wilt maken, is dit het eerste wat je moet kunnen. De kok begeleidt jou en de andere mensen in de kleine groep tijdens de praktische les. Vraag gerust alles wat je wilt weten over het eten of Rome! Dit is je kans om te leren koken en eten als een local. Eindelijk is het tijd om te eten! Geniet van je zelfgemaakte pasta in combinatie met heerlijke Italiaanse wijn op het terras. Na afloop heb je niet alleen een mooie herinnering, maar weet je ook hoe je authentieke Italiaanse pasta maakt waarmee je indruk kunt maken op je vrienden en familie thuis!

IJs maken in Rome voor Gelato Lovers

7. IJs maken in Rome voor Gelato Lovers

Je instructeur zal je verwelkomen in de winkel en je verwelkomen in de Gelateria in het centrum van Rome. Alle ingrediënten en machines staan voor je klaar om te leren hoe je deze heerlijke traktatie kunt maken. De ijsexpert laat je eerst zien hoe je drie smaken van gelato maakt, een witte basis van melkcrème, een gele basis van eieren en een vruchtbasis van fruit. Na de demonstratie, maakt u één smaak van gelato uit een selectie. Je instructeur zal je leren hoe je de machine moet gebruiken en de juiste hoeveelheid van elk ingrediënt moet gebruiken. Probeer vervolgens uw eigen ijs en proef meer smaken uit de winkel.

Rome: zelfgemaakte gelato- en pastaklas met lunch en wijn

8. Rome: zelfgemaakte gelato- en pastaklas met lunch en wijn

Ervaar het plezier van het maken van Italiaanse gelato en pasta met deze door een chef geleide kookles in Rome. Gebruik verse ingrediënten om gerechten helemaal opnieuw te maken en ontdek de geheimen van de Italiaanse keuken. Ontdek eerst hoe je zelfgemaakte gelato maakt met alle benodigde ingrediënten en gereedschappen. Italiaanse gelato is een specialiteit die over de hele wereld bekend is en wordt gekenmerkt door zijn echte smaak en de kwaliteit van de grondstoffen. Dit deel is een groepsactiviteit, waarbij je de chef-kok helpt bij het maken van de gelato. Maak vervolgens je eigen pasta van bloem en eieren. De chef-kok zal het verschil tussen eierpasta en gewone pasta uitleggen, waarbij hij uw aandacht vestigt op de consistentie van het pastavel en op de snede. Kies je pastasaus zoals carbonara, amatriciana, cacio e pepe of alfredo. Ga ten slotte zitten en geniet van uw zelfgemaakte maaltijd met een glas wijn.

Rome: Pasta Professional Lab Experience

9. Rome: Pasta Professional Lab Experience

Doe mee aan een kleine kookles van maximaal negen deelnemers in een echte Italiaanse pastificio (pastafabriek). Leer hoe u op een eenvoudige en onfeilbare manier vele soorten pasta kunt maken. Thuis de gerechten kunnen namaken. Maak handgemaakte pasta met drie verschillende soorten granen. Het oude Triticum Monococcum wordt beschouwd als het eerste graan dat door de mens werd verbouwd, rond 7500 voor Christus. Senatore Cappelli, geselecteerd door Nazareno Strampelli in 1915, verdween in de jaren zestig en werd herontdekt dankzij een kleine boer. Het glutenvrije Grano Saraceno (boekweit) meel is het derde meel dat je gaat gebruiken. Ontvang een welkomstdrankje en luister naar uitleg over de procedures voor het veilig snijden van voedsel. Maak dunne vellen pastadeeg, groen gekleurd met spinazie of bruin met zure cacao. Ontdek drie soorten ravioli en een typisch Romeinse saus zoals carbonara, cacio e pepe of griciasaus. Je maakt één soort pasta zonder ei, die veganistisch is. Proef alle pasta's en sauzen die je hebt gemaakt onder het genot van Italiaanse wijn.

Rome: pasta maken als een echte Italiaanse Mamma

10. Rome: pasta maken als een echte Italiaanse Mamma

Neem even een time-out van je drukke sightseeingprogramma in Rome en leer koken als een moderne Romein in de keuken van een Italiaanse Mamma. Begin met een bezoek aan een markt (Nomentano Market op woensdag en vrijdag, Circo Massimo Market op zondag)  met een chef-kok en bewonder de prachtige kleuren van de verse producten in de marktkramen. Je ruikt de heerlijke aroma's van het eten en krijgt vanzelf zin om gewapend met verse ingrediënten in de keuken aan de slag te gaan. Leer hoe je zelfgemaakte pasta maakt met de verse ingrediënten van de markt. Ontvang praktische tips over hoe je kunt koken als een echte Italiaanse Mamma. Geniet vervolgens van een ontspannen lunch en een glas lokale wijn met je collega-amateurkoks. Verlaat de keuken met een volle buik én enkele nieuwe recepten waar je familie en vrienden steil van achterover zullen slaan.

Veelgestelde vragen over Kooklessen in Rome

Welke andere activiteiten dan Kooklessen zijn de moeite waard in Rome?

Welke Kooklessen in Rome nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.047 beoordelingen

This experience was trully incredible! First you go to the local market where you buy all the ingredients; this gives you a little peek in to the lives of local Romans. Marco (the instructor) was amazing. He was very funny, but also patient when you can't cook. He gave us a real insight in Roman culture and people plus he was super nice. I would recommend this activity to anyone as I will remember it for a very long time.

Geweldige alternatieve avond. Voorbereiden en betrekken van de instructeur. Locatie in het stadscentrum, gemakkelijk te voet te bereiken.

Ik had toevallig een privécursus. Het was ongelooflijk grappig en ik voelde me heel goed verzorgd :)

Fantastische ervaring. De kok (Mario) was enthousiast en was geduldig. Zeker de moeite waard

Super leuk ervaring en duidelijke uitleg. Begeleiding probeert er echt wat van te maken.