Rome
Luchthaventransfers

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 redenen om vervoer vanaf de luchthaven in Rome te boeken

Of je nu op Fiumicino Airport, Ciampino of het kleine Urbe aankomt, verlies geen tijd aan de weg naar je hotel in Rome! Hier vijf redenen om een autorit te reserveren.

 • Sin esperas

  1. Sin esperas

  Zeker in het hoogseizoen zul je gniffelend kijken naar de eindeloze rijen bij de taxi, terwijl je rustig met je chauffeur meeloopt naar de klaarstaande auto.

 • Gedoe in het openbaar vervoer vermijden

  2. Gedoe in het openbaar vervoer vermijden

  De treinen en bussen zijn voordelig, maar brengen je niet altijd daar waar je moet zijn. De metro is snel, maar het netwerk is beperkt en de drukte is enorm.

 • Oplichters ontlopen

  3. Oplichters ontlopen

  Zelfs als je een geregistreerde taxi weet te bemachtigen, word je soms afgezet door de chauffeur. Met een vooraf geboekte rit hoef je je niet druk te maken om onverwachte kosten.

 • Prijs

  4. Prijs

  Officiële taxi's bieden vaste prijzen voor ritten naar het centrum, maar een gedeelde transfer bespaart je een hoop geld.

 • 5. Reis in stijl

  Als we het toch over de prijs hebben: hoeft niet meer te kosten dan een standaardtaxi, maar je krijgt er wel een luxe rit voor terug, en met een beetje geluk wijst je chauffeur alvast de mooiste plekken voor je aan.

Plan je bezoek

 • Wat kost het?

  Als je alleen of met zijn tweeën reist, kun je al voor €8 een gedeelde transfer (in een minibus) naar het centrum boeken. Privé transfers worden meestal per groep gerekend en beginnen rond €55; dat hangt dus af van hoe groot je reisgezelschap is.

 • En als je van een cruise komt?

  Ook vanaf de Civitavecchia Cruise Terminal is vervoer beschikbaar; ideaal als je op overstap bent tijdens je cruise. Je kunt ook vervoer van het vliegveld naar de cruiseterminal en vice versa boeken.

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 18.915 beoordelingen

Taxirit met onaangename verrassing/ daarna wel goed opgelost

Voor transfer vanaf luchthaven van Rome naar ons cruiseschip in Civitavecchia had ik voor vooraf een transfer geboekt. Bij aankomst in Rome stond de chauffeur ons keurig op te wachten en samen met ander reisgezelschap liepen we naar de taxibus (chauffeur vervoerde voor oudere reizigers zelf de koffers). De nieuwe taxibus, voorzien van airco bracht ons in sneltreinvaart naar onze bestemming. Daar aangekomen wachtte "verrassing". Chauffeur wist niets van onze vooraf gedane betaling. Hij heeft nog met zijn taxibedrijf gebeld maar daar was niets bekend van onze betaling. Er zat dus niets anders op dan alsnog te betalen en een kwitantie te vragen (tip1: maak ook een foto van de nummerplaat taxi en/of de bestuurder). Direct daarna gebeld met Get-your-Guide en telefonisch alle uitgelegd. Moest foto van de kwitantie app-en/ mailen. Na thuiskomst bleek dat bedrag gelijk was teruggeboekt dus goed opgelost. Hadden gewoon pech/ Tip2: neem ook betalingsbewijs creditcard mee + tel.nr.

taxi was er erg vroeg, waardoor lange tijd wachten op vliegveld.

Prijs in vergelijking met eigen taxi is niet erg aantrekkelijk en de wachttijd die daar bij hoort, zelf neem ik de volgende keer liever een taxi waarvoor ik 10 euro meer betaal maar het qua tijd beter kan afstemmen. Nu veel tijd aan wachten verloren.

Heerlijk om voor de deur van je hotel opgehaald te worden en afgeleverd te worden vlak voor de vertrekhal van het vliegveld. had een beetje meer interactie met de chauffeur wel leuk gevonden. Maar hij was niet erg spraakzaam.

Bij aankomst op Rome Leonardo is er verwarring omdat je een stuk moet lopen naar 3 en dan kolom is een pilaar met nr4 er op . Ja daar stonden twee dames met een lijst waar op onze naam. De omgeving is hectisch!!!!!!

Wij werden verwacht! Dus een goede keuze om onze bagage in bewaring te geven.... Hele aardige man, die van het tillen behoorlijk last van z'n rug had, maar hij bleef glimlachen!