Rome
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bustour in Rome: 5 hoogtepunten

Hop on, hop off, kleine bustours en lange ritten; hier een paar hoogtepunten die je kunt beleven tijdens een busrit door Rome.

 • Colosseum

  1. Colosseum

  Bewonder het beroemde Colosseum en de attracties in de buurt; met de bus kom je ook langs het Forum Romanum en de Constantijnsboog!

 • Via Appia

  2. Via Appia

  Deze historisch strategische weg – waar het leger van Spartacus werd gekruisigd – stamt uit 312 v. Chr. In de bus ontdek je eeuwenoude viaducten en zie je de tombe van Cecilia Metella.

 • Sint-Pietersbasiliek

  3. Sint-Pietersbasiliek

  De [grootste kerk ter wereld(/sint-pietersbasiliek-l2617/) is een Renaissancistisch meesterwerk. De kerk zou gebouwd zijn boven de plek waar Pieter, de eerste paus van Rome, is begraven.

 • Catacomben van Rome

  4. Catacomben van Rome

  Onder de buitenwijken van Rome zijn liefst 40 massatomben te vinden. De beste manier om de Catacomben te ervaren is tijdens een bustour!

 • Piazza Venezia

  5. Piazza Venezia

  Dit enorme plein krijgt zijn naam van het Venetiaanse Paleis dat eraan staat, maar het monument voor Victor Emmanuel II steelt de show!

Plan je bezoek

 • Wat is de beste tijd op de dag om te gaan?

  Als je een bustour neemt waarbij je kunt uitstappen voor verkenning, is het een goed idee om zo vroeg mogelijk te vertrekken en zo de grote drukte te vermijden. Als je liever vanuit je stoel van de stad geniet, kun je ook overwegen om 's avonds te gaan, wanneer de stad op magische wijze is verlicht.

 • Wat zijn de prijzen?

  Vanaf €10 heb je al een eenvoudig hop on, hop off busticket, maar als je een kleine groepstour wil maken met attracties en maaltijden, kom je waarschijnlijk gauw boven de €100 uit.

Other Sightseeing Options in Rome

Want to discover all there is to do in Rome? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 24.668 beoordelingen

We waren maar met 3, dus een privetour dus. Zeker aan te raden! Maar een halfuur rijden. De twee villa’s zijn heel verschillend. Villa Hadrianus is meer vervallen terwijl villa d’este wondermooie fontijnen heeft. Ze hebben elk iets. De gids sprak traag, heel goed verstaanbaar Engels. Super kerel! Bij de lunch was het eten niet slecht maar ook niet goed, de ober was ook niet zo vriendelijk maar daar kan je weinig aan doen. Zeker de moeite!

Zeer goed georganiseerde reis. Combinatie van de twee locaties is zeer goed gekozen. Villa Hadrianus in de voormiddag en Villa d'Este in de namiddag. Het middagmaal voldoet maar zou beter kunnen. Interessant weetje dat een groot deel van de materialen (beelden, marmer, zuilen,...) gebruikt om Villa d'Este te bouwen afkomstig zijn uit de 14 eeuwen oudere villa Hadrianus.

Het was leuk om op deze manier kennis te maken met Rome, zeker als je er voor de 1e keer was. Bovendien heeft deze bus een deel van het bovendek bedekt met schaduwdoek, wat zeer welkom was in de brandende zon, zodat je toch lekker boven kon zitten met een goed uitzicht en een lekker windje.

zeer vriendelijk personeel handig om alles rustig te bekijken en dan hop on naar de volgende hop off plaats met de bus die via een app op gsm te volgen is, waardoor je weet wanneer je moet klaar staan gids-uitleg via oortjes die je krijgt bij het opstappen

we hadden voor 3 dagen omdat dat goedkoper was in verhouding.. maar was niet nodig, t s echt goed te lopen 1 dag was genoeg en stap je op de verste halte uit. wij zaten 600m van colloseum