Rome
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rome Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek op je eigen tempo.  Loop voorzichtig door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten! Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: rondleiding Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

2. Rome: rondleiding Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Sla de lange wachtrijen bij de Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel over. Eenmaal binnen ontmoet je je gids die je tour zal leiden en het intrigerende verhaal achter het baanbrekende ontwerp zal onthullen. Betreed het Pio Clementino-museum en bewonder de klassieke Romeinse en Griekse sculpturen voordat je de galerij van kandelaars bezoekt, die majestueuze marmeren constructies herbergt. Ga verder om de 40 kaarten te zien die op de muren van de Galerij van de Geografische Kaarten zijn beschilderd, zie de renaissancekunstwerken in de Galerij van de Wandtapijten en ga door naar de 4 Stanze di Raffaello. Bewonder tot slot Michelangelo's fresco 'De schepping van Adam' in de Sixtijnse Kapel

Rome: Castel Sant'Angelo met gereserveerd ticket

3. Rome: Castel Sant'Angelo met gereserveerd ticket

Ontdek de geschiedenis van dit mausoleum dat nu een museum is met begeleide voorrangstoegang. Het Castel Sant'Angelo, gelegen op de rechteroever van de Tiber en op slechts korte afstand van Vaticaanstad, is een oud fort met een eeuwenlange geschiedenis. Verken het zeven verdiepingen tellende museum om een uitgebreide collectie oude kunstvoorwerpen en perfect bewaard gebleven fresco's uit de renaissanceperiode te ontdekken. Het gebouw, in 135 n.Chr. gebouwd voor de Romeinse keizer Hadrianus, heeft een belangrijke rol gespeeld in de architectuurgeschiedenis van Rome. Beklim de wenteltrap om de Askamer te bereiken, waar een aantal historische figuren werden opgesloten, voordat je verder gaat om de pauselijke residentie te bezoeken. Dompel jezelf onder in de verhalen van elke verschillende kamer terwijl je de kunst bewondert. Sluit je ervaring af met een panoramisch uitzicht over Rome en de rivier de Tiber vanaf het kasteelterras. Je hebt ook een mooie gelegenheid om wat foto's te maken van de Ponte Sant'Angelo, ook wel bekend als de Brug der Engelen.

Rome: begeleide wandeling door de Domus Aurea

4. Rome: begeleide wandeling door de Domus Aurea

Volg een deskundige gids en ontdek de Domus Aurea, of Gouden Huis, puur voor het plezier ontworpen door keizer Nero. Hoor over de geschiedenis van deze plek en zijn voormalige rijkdommen tijdens een wandeltocht. Je ontmoet je gids op het ontmoetingspunt en wisselt jouw voucher in voor je toegangstickets. Vervolgens ga je de Domus Aurea binnen en ontdek je wat een van de meest esthetisch overweldigende gebouwen ooit moet zijn geweest, met luxe zoals mozaïeken, marmeren meubels en zelfs een draaiende eetkamer. Terwijl je met je officiële gids loopt, leer je over de extravagantie van Nero en het Gouden Huis, waaronder een kolossaal 36-meter hoog standbeeld van Nero in de vestibule. Bewonder de verhalen over luxe in een huis waar alles was bedekt met goud en versierd met edelstenen, schelpen en ivoor. Leer meer over het meer, de velden, de wijngaarden, de weilanden en de bossen op het terrein vol met allerlei wilde en gedomesticeerde dieren. Aan het einde van je rondleiding begrijp je waarom Nero zo blij was met het huis en verklaarde: "Eindelijk begin ik in een huis te wonen dat een man waardig is."

Rome: Skip-the-Line toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea

5. Rome: Skip-the-Line toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea

Haal het meeste uit uw tijd in Rome en verspil geen tijd in lange rijen met skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea. Navigeer naar het Vaticaan en passeer met gemak de beveiliging. Eenmaal binnen kun je in je eigen tempo door de musea dwalen. Bewonder werken van meesters uit de Renaissance in de musea en bewonder het grootste meesterwerk van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.

Vaticaan: vroege entree musea, Sixtijnse Kapel & Sint-Pieter

6. Vaticaan: vroege entree musea, Sixtijnse Kapel & Sint-Pieter

Wil je Vaticaanstad volledig ervaren en ben je op zoek naar een VIP-ervaring? Ga dan mee op deze rondleiding van 3,5 uur met een gepassioneerde gids. Of je nu voor het eerst in het Vaticaan bent en nieuwsgierig bent naar de hoogtepunten, of een echte Vaticaanveteraan bent die op zoek is naar de verborgen pareltjes, je gids zal er in ieder geval voor zorgen dat je dit Vaticaanavontuur niet snel zal vergeten. Het aantal deelnemers in je groep is maximaal 12, dus je bent verzekerd van persoonlijke aandacht. Deze ochtendrondleiding brengt je langs de hoogtepunten en de minder bekende pareltjes van de Vaticaanse Drie: de Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Je gids heeft jarenlange ervaring en kent het complex op zijn duimpje. Zo word je naar de rustigste plekjes en de meest indrukwekkende meesterwerken gebracht.

Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

7. Rome: hoogtepunten van de stad, Vatican Pass, gratis vervoer

Maak je verblijf in Rome onvergetelijk en uniek met de 3-daagse OMNIA Vatican Card en Roma Pass. Dit zijn eigenlijk twee passen in één! Met de Roma Pass ga je gratis naar 2 van de 5 topatracties, heb je korting op 30 andere bezienswaardigheden en krijg je een gratis reiskaart. De OMNIA Vatican Card geeft toegang tot alle topbezienswaardigheden in Vaticaanstad en is inclusief een 3-daagse hop on, hop off-bustour. Je ontvangt ook een gratis gidsboekje en plattegrond om je te helpen met het plannen van je route, maar ook met uitgestippelde routes die het mogelijk maken om de stad te ontdekken in eigen tempo. De OMNIA Card bevat: • Snelle toegang tot Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel - de snelle toegang moet gereserveerd worden bij het ophalen van de pas, niet ervoor.  • Toegang Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen en klooster met multimedia audiogids • Toegang tot de Sint-Pietersbasiliek - inclusief een gratis audiogids ter waarde van €15,00! • "Experience" tour van Sint Pieters gevangenis met audiogids De Roma Pass omvat gratis toegang tot 2 van de volgende attracties:• Musei Capitolini• Castel Sant'Angelo• Colosseum (vergeet niet dat je vooraf moet reserveren)• Palatijn en Forum Romanum Je krijgt ook korting bij vele musea en attracties, waaronder de volgende: Musea: • Nationaal Museum Castel Sant'Angelo • Museo Nazionale Romano – Palazzo Massimo alle Terme • Museo Nazionale Romano – Palazzo Altemps • Museo Nazionale Romano – Crypta Balbi • Museo Nazionale Romano – Baden van of Diocletianus • Galleria Nazionale in Palazzo Barberini • Etruskisch Museum Villa Giulia • Musei Capitolini • Centrale Montemartini • Nationaal Museum van Orientaalse Kunst • MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma • MAXXI - Nationaal Museum van XXI-Eeuwse Kunst • Planetarium en astronomisch museum Attracties: • Markten van Trajanus • Palazzo Valentini – Archaeological Gebied van Domus Romane • Ara Pacis Open bustour door Roma Cristiana. Deze panoramische hop on, hop off-bustour stopt bij: 1. Sint-Pietersbasiliek 2. Piazza Navona 3. Santa Maria ad Martyres Pantheon 4. Santa Maria in Aracoeli 5. Centraal station Termini 6. Santa Maria Maggiore 7. San Giovanni - Heilige trappen 8. Colosseum - Forum Romanum 9. Circus Maximus 10. Tibereiland. 11. Palazzo Farnese

Colosseum: snelle toegang met toegang tot Palatijn en forum

8. Colosseum: snelle toegang met toegang tot Palatijn en forum

Krijg skip-the-line toegang tijdens een rondleiding door het Colosseum in Rome. Krijg een dieper inzicht in de sociale en historische elementen rond deze sites. Verrijk uw ervaring door een optioneel bezoek aan de Arena Floor toe te voegen. Nadat je je gids bij Largo Gaetana Agnesi hebt ontmoet, kun je uit de eerste hand het gladiatorenverleden van Rome ervaren en een beter begrip krijgen van hoe eerdere beschavingen het monument hebben gevormd. Begin je ervaring op het eerste niveau en hoor over de bloedige gladiatorengevechten die daar ooit plaatsvonden. Bekijk vervolgens de opstelling van de zitplaatsen die symbool stond voor de rigide aard van de oude Romeinse samenleving. Als je de Arena Floor-optie kiest, kun je zien waar alle gladiatorenevenementen plaatsvonden. Ervaar vóór het einde van de Colosseum-tour het tweede niveau en geniet van het beste uitzicht binnen en buiten de structuur. Na een bezoek aan het Colosseum zal uw gids of een medewerker u naar de ingang van het Forum Romanum en de Palatijn brengen, zodat u deze locaties op eigen gelegenheid kunt blijven verkennen.

Rome: Mausoleum van Augustus & Ara Pacis Skip-the-Line toegang

9. Rome: Mausoleum van Augustus & Ara Pacis Skip-the-Line toegang

Wees een van de eersten in 15 jaar om het mausoleum van Augustus te zien, het grootste ronde graf ter wereld. Sla de wachtrij over voor een exclusieve tour van 2 uur met een meertalige audiogids-app. Dompel jezelf onder in de oude Romeinse geschiedenis en leer over het leven en de dood van Augustus, de zoon van Caesar, de man die Cleopatra versloeg. Luister naar je audiogids die de geheimen van het graf uitlegt, zoals de urn met de as van de keizer onder het standbeeld. Vervolg uw bezoek met toegang tot het Ara Pacis Museum, waar u het altaar kunt zien gewijd aan Pax, de Romeinse godin van de vrede.

Rome: Palazzo Doria Pamphilj Gereserveerde ingang

10. Rome: Palazzo Doria Pamphilj Gereserveerde ingang

De galerij is het deel van Palazzo Doria Pamphilj waarachter de meest interessante en oudste geschiedenis ligt, bestaande uit adel, politiek en de vakbonden tussen enkele van de belangrijkste adellijke families. De Meesterwerken: het Palazzo Doria Pamphilj huisvest al eeuwen deze unieke privécollectie. Het is niet alleen de kwaliteit en de waarde van de meesterwerken die opmerkelijk zijn, maar ook hun grote aantal: er zijn er zoveel die de muren van de appartementen en de vleugels van de fantastische galerijen volledig bedekken. U vindt Caravaggio, Tiziano e Raffaello en vele andere bekende Italiaanse kunstenaars in de kunstcollectie die in de galerij is ondergebracht.

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Rome

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Rome?

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

absolute aanrader!! wanneer je Rome bezoekt moet je beginnen met dit bezoek. men krijgt dan een veel betere indruk van de geschiedenis van Rome. je trip naar Rome krijgt dan zeker meer inhoud! Tip! meer keuze in verschillende talen!

alles heel duidelijk, goed te vinden waarwe onze tickets konden halen .we waren wat vroeger dan ons tijdslot maar dat was geen probleem .

Geen wachtrij en meteen naar binnen. Deze ticket moet je gewoon hebben. Het scheelt een hoop tijd.

super om toch nog een plaatsje te vinden voor die bepaalde datum en geen wachtrij te moeten doen

Vaticaanse musea zijn heel mooi, neem er wel de tijd voor want het is heel groot.