Rome Natuur & avontuur

Rome Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

1. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Van Rome: Daguitstap naar Pompeii met lunch en gids

2. Van Rome: Daguitstap naar Pompeii met lunch en gids

Maak een geweldige reis terug in de tijd tijdens deze dagtocht naar de archeologische ruïnes van Pompeii vanuit Rome. Reis door het Italiaanse platteland en geniet van ongelooflijke uitzichten op de Middellandse Zee, de Vesuvius en talloze historische bezienswaardigheden. Laat je ophalen op een centrale locatie in Rome en stap aan boord van een bus met airconditioning en veel beenruimte. Geniet van glooiende heuvels tijdens de rit naar Napels. Stop om deze mediterrane stad in je op te nemen die beroemd is om zijn rijke geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie. Rijd de Vomero-heuvel op voor uitzicht op de stad, de baai van Napels, het schiereiland van Sorrento en het vulkanische gebied van de Phlegrean-velden. De skyline wordt gedomineerd door de majestueuze en nog steeds actieve vulkaan Vesuvius, de perfecte plek om foto's te maken van dit prachtige monument. Ga verder naar de haven van Mergellina en reis zuidwaarts richting de Vesuvius en de stad Pompeii. Stop voor een traditionele lunch van Napolitaanse pizza met een drankje voordat je de archeologische vindplaats bereikt. Ga naar het UNESCO-werelderfgoed Pompeii en ga naar binnen met skip-the-line tickets. Breng de middag door met het verkennen van deze eens zo bloeiende stad die in de tijd was bevroren door lagen vulkanische as. Dwaal door de oude straten en leer over de geschiedenis van deze plek vanuit je gids. Geniet na je rondleiding door Pompeii van de ontspannen terugreis naar je ontmoetingspunt in Rome.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en Vesuvius

3. Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en Vesuvius

De uitbarsting in 79 na Christus betekende een vurig einde voor Pompeii, maar de catastrofe bewaarde de havenstad ook bijna volledig onder lagen vulkanische as. Duizenden jaren later kun je nog steeds de macabere straten verkennen en huizen, badhuizen en snackbars binnentreden. Je reist van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, onder begeleiding van je deskundige reisleider. Profiteer van voorrangstoegang en laat je rondleiden door Pompeii's eigen officiële gidsen die een levendig beeld schetsen van de dagen die aan de uitbarsting voorafgingen. Overal in de ruïnes kom je afgietsels van doden tegen: gipsen replica's van de ongelukkige burgers die niet konden ontkomen en door de oververhitte vulkaanas werden vereeuwigd. Reis daarna van Pompeii naar Napels, waarbij de reisleider je onderweg meer historische weetjes vertelt.

Vanuit Rome: groepsdagtrip naar Pompeii en Amalfikust

4. Vanuit Rome: groepsdagtrip naar Pompeii en Amalfikust

Stap in Rome op de comfortabele bus met airconditioning en ontspan terwijl je bekwame chauffeur je in zuidelijke richting naar Pompeii rijdt. Eenmaal aangekomen word je ontvangen door een lokale, deskundige gids die speciaal is geselecteerd op kennis, enthousiasme en bedrevenheid in het vertellen van verhalen. Ontdek enkele plekken die veel andere bezoekers niet zien, zoals private gezinswoningen, oude snackbars en zelfs een bordeel. Tijdens je rondleiding krijg je de belangrijkste bezienswaardigheden van Pompeii te zien en ontdek je hoe het dagelijks leven was in deze oude havenstad. Begrijp hoe angstaanjagend en verwarrend het moet zijn geweest toen de Vesuvius in 79 voor Christus uitbarstte en de stad met inwoners en al versteende. Bezoek het Forum Romanum en de Tempel van Venus en bekijk de melancholieke necropolis. Na je rondleiding door Pompeii volg je een schilderachtige route langs de Amalfikust. Terwijl je door de bochten van één van de mooiste routes van Italië navigeert, hoor je meer over de lokale geschiedenis en cultuur. Je bezoekt Positano, een pastelkleurige badplaats op de kliffen die legendarische schrijvers zoals Shelley, Goethe en Steinbeck heeft geïnspireerd. Na een introductie van je gids, met enkele tips over waar je kunt lunchen en winkelen, heb je vrije tijd om te doen wat je wil.

Vanuit Rome: Castel Gandolfo-kajak- en zwemmeertour

5. Vanuit Rome: Castel Gandolfo-kajak- en zwemmeertour

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en de natuur van dit vredige meer, gelegen op slechts een korte afstand van Rome, op een kajaktocht met veel interessante stops en technische kajaktips. Na een korte peddelen, navigatie- en communicatieles, begint u aan uw rondleiding door het meer. Er zijn onder andere het dorp van de molenstenen, de Romeinse haven van de Villa van Domitian, de trampoline van de paus en een prachtig strand dat alleen bereikbaar is per kajak, waar je kunt zwemmen als het weer goed is. Onderweg ziet u de zomerresidentie van de pausen, bovenop de berg van Castel Gandolfo en omgeven door ongerepte natuur. Je kunt luisteren naar het geluid van de lokale fauna en het kabbelende water, een unieke en onvergetelijke ervaring zo dicht bij Rome. Je gids zal gedurende de hele tour technische assistentie bieden en verhalen en anekdotes over het meer aanbieden. Nadat u bij het beginpunt bent aangekomen, kunt u douchen voordat u terugkeert naar de hoofdstad.

Tivoli: Villa van Hadrianus en Villa d'Este met lunch

6. Tivoli: Villa van Hadrianus en Villa d'Este met lunch

Bezoek de UNESCO-werelderfgoedlocaties Hadrian's Villa en Villa d'Este op een dagtrip vanuit Rome inclusief lunch. Ontmoet je gids in Rome, stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning en ga naar Hadrian's Villa voor een begeleide wandeling. Ga terug in de tijd terwijl je de archeologische ruïnes van de Villa van Hadrianus en het complex van tempels, standbeelden, theaters en thermale baden verkent. Leer hoe het in de 2e eeuw na Christus werd gebouwd als een toevluchtsoord uit Rome voor de Romeinse keizer Hadrianus Spring dan terug op de bus om naar een plek in de buurt van Villa d'Este te gaan voor de lunch. Bezoek een typisch restaurant om te genieten van een heerlijke lokale lunch. Leer na de lunchpauze over de intrigerende geschiedenis van de Renaissance in de romantische Villa d'Este, een voormalig benedictijnenklooster. Wandel met je gids door de prachtige tuinen van de villa, bewonder de indrukwekkende watervallen en zwembaden en bekijk de beroemde fontein van Neptunus. Aan het eind van de dag neemt u de bus terug naar Rome naar het oorspronkelijke vertrekpunt.

Vanuit Rome: Amalfi kust & Pompeii Full-Day Small Group Tour

7. Vanuit Rome: Amalfi kust & Pompeii Full-Day Small Group Tour

Begin aan een excursie door de oude stad Pompeii en de prachtige kust van Amalfi, beide UNESCO-werelderfgoed. Reis in een kleine groep van 6 passagiers in een minibus met airconditioning en je eigen Engelssprekende gids. Begin je tour op de archeologische vindplaats van Pompeii en bezoek de hoogtepunten van deze oude Romeinse stad, waaronder de Macellum (voedselmarkt), de thermale baden, de gebieden waar de Romeinen samenkwamen om te dineren en wijn te drinken, en de huizen van rijke burgers. Ga vervolgens richting de kust van Amalfi en stop voor de lunch in Positano. In de winter zijn de meeste bedrijven in de stad Positano gesloten, in plaats daarvan bezoekt u de stad Amalfi. Geniet van de tijd in deze steden om de lokale keuken te proberen en door de winkels te snuffelen.

Stadscentrum van Rome en Villa Borghese Tour per Segway

8. Stadscentrum van Rome en Villa Borghese Tour per Segway

Verken Rome tijdens een begeleide Segway-tour naar bezienswaardigheden zoals Piazza di Pietra. Zweef door Villa Borghese en beklim de Pincian Hill zonder te zweten. Vaar met gemak door de wijk Campo Marzio. Leer hoe je een Segway bedient wanneer je je gids ontmoet op Piazza del Popolo, en ga dan naar het terrein van de prachtige Villa Borghese zodra iedereen vertrouwen heeft in dit gemakkelijk te besturen, zelfbalancerende voertuig. Ontdek de oude monumenten van het op twee na grootste park van Rome, waaronder de legendarische Galleria Borghese, de thuisbasis van een schat aan kunst van de beroemdste schilders uit Italië. Ga verder naar het meer voordat je naar Piazza di Siena rijdt. Baan je een weg naar de Pincio (Pincian Hill) om een adembenemend uitzicht over de stad te krijgen. Ga terug naar het bruisende stadscentrum en bezoek enkele van de belangrijkste pleinen en steegjes van de wijk Campo Marzio. Bewonder het indrukwekkende Pantheon en bekijk de zuilengalerijen van de Tempel van Hadrianus op Piazza di Pietra van dichterbij. Zie Bernini's glorieuze Fontana della Barcaccia (Fontein van de Boot) op Piazza di Spagna aan de voet van de Spaanse Trappen.

Rome: Segwaytour langs de hoogtepunten

9. Rome: Segwaytour langs de hoogtepunten

Bekijk de meest iconische bezienswaardigheden van Rome op een unieke en informatieve manier op deze Segwaytour met gids. Leer meer over de geschiedenis Rome terwijl je verborgen delen van de stad ontdekt en plekken zoals de Trevifontein en de Spaanse Trappen ziet.  Begin je tour met een korte trainingssessie om ervoor te zorgen dat je je veilig en comfortabel voelt op je Segway. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome op een rustige manier op gemakkelijk te navigeren paden. Gooi een muntje in de Trevifontein, beklim de Capitolijnse heuvel en bewonder de elegantie van de Spaanse trappen.Kies uit verschillende opties om op routes te gaan langs verschillende locaties. Kies een langere tour om meer bezienswaardigheden te zien. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden op een leuke en milieuvriendelijke manier. Je gids vertelt je ook persoonlijke verhalen en ervaringen over het lokale leven in de stad.

Rome: begeleide e-bike-tour & catacomben van Sint-Sebastiaan

10. Rome: begeleide e-bike-tour & catacomben van Sint-Sebastiaan

Het is tijd om onder de oude stad te gaan en een ander Romeins verhaal te vertellen aan je vrienden en familie. Niet veel plaatsen in Rome zijn buiten de gebaande paden, dus we gaan ondergronds om getuige te zijn van de wonderen van de Oude Via Appia. Deze spannende site is iets dat je nog nooit eerder zou hebben gezien: natuur, kunst en geschiedenis komen op hun best samen. De belichaming van Rome! De Aureliaanse Muren zullen de weg vrijmaken voor de meest opwindende tour die ons bedrijf zijn gasten zal aanbieden. Rijden op professionele e-bikes door de weilanden en archeologische vindplaatsen van het regionale park Appia Antica. Je daalt 40 voet af in een Romeinse steengroeve die getuige was van het verstrijken van de tijd. Je zult een lang onverteld verhaal horen. Rustige maar fascinerende galerijen die ooit oude Romeinse catacomben huisvestten, werden later tijdens de Tweede Wereldoorlog veranderd in schuilkelders voor luchtaanvallen; je zou zonder ons niet getuige kunnen zijn van zulke ongelooflijke en exclusieve plaatsen. Bovendien zijn de perfect bewaard gebleven catacomben van Sint-Sebastiaan uniek in zijn soort. Ze werden pas 100 jaar geleden bij toeval ontdekt. Mis de kans niet om Rome op een niet-traditionele manier te verkennen.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
40 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Rome

Welke topattracties zijn een must-see in Rome?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Rome?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.441 beoordelingen

Onze reis was geweldig en elke cent waard! ! Onze gids John was een zeer gracieuze en vriendelijke gastheer! Deed een extra stap in het verstrekken van de relevante kennis met betrekking tot de plaatsen die we bezochten en deed een poging om met ieder van ons reizigers te praten. Onze rit in de bus- en busshuttle was zeer comfortabel. We kregen voldoende rustplaatsen en tijd om elke stad gemakkelijk te bekijken. Ik reisde met mijn moeder en zij hield ook van de reis. Sterk aanbevelen.

De ervaring was spectaculair. We beginnen met een kleine limoncello-proeverij in Sorrento. Daarna door Positano, waar we ongeveer anderhalf uur bleven. Daarna gingen we naar Pompeii, waar Enrico ons alles uitlegde met een grote dosis professionaliteit en humor die gewaardeerd werd. Valentina's uitleg tijdens de reis en Andrea's rijstijl maakten het bezoek mogelijk. We zouden het zonder twijfel herhalen.

Heel leuk alles wat we hebben ontmoet, de gidsen Barbara en Antonio erg lief. De enige maar is dat de tijd in POSITANO heel weinig is. Er zijn twee haltes om onnodige souvenirs te kopen, alleen de eerste is 's ochtends gerechtvaardigd door de badkamer en koffie, maar niet' s middags, waardoor de ervaring in POSITANO met 40 tot 1 uur zou toenemen, wat uiteindelijk is wat men wil ontmoeten in deze tou.

Wij hadden een super leuke begeleidster en in Pompeii een leuke gids. Alles was goed verzorgd zodat de tijd niet uitliep. Hiermee hadden we voor alles voldoende tijd. Onze begeleidster had goede historische verhalen over Rome, Napels en Italië. Daarnaast een hoop geleerd over het verschillende eten en wat waar hoort in welke provincie.

Bijzondere ervaring om Rome met de fiets te beleven. Heel veilig en rustig met de gids. Heel veel gezien.