Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in het Engels te bekijken.
Privétour

Rome: architectuur ten tijde van Mussolini's fascisme

Activiteitenaanbieder: Enjoy Rome

Rome: architectuur ten tijde van Mussolini's fascisme

Activiteitenaanbieder: Enjoy Rome

Vanaf € 350 per persoon

Deze unieke bus- en wandelarchitectuurtour stelt je in staat om de obscure wijk EUR te verkennen.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 3.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Privégroep

Belevenis

Highlights
 • Ga op een unieke bus- en wandelarchitectuurtour om de door Mussolini ontworpen EUR-wijk van Rome te verkennen
 • Bestudeer beroemde gebouwen en stedelijke ruimtes zoals het Bassorilievo Palazzo Uffici en Palazzo della Civiltà Italiana, enz.
 • Loop langs de Via dei Fori Imperiali, de weg die van Piazza Venezia rechtstreeks naar het Colosseum . loopt
Volledige beschrijving
Deze unieke bus- en wandelarchitectuurtour stelt je in staat om de obscure wijk Esposizione Universale Roma (EUR) te verkennen. Oorspronkelijk gekozen in de jaren 1930 als locatie voor de Wereldtentoonstelling van 1942, omvatte Mussolini's bouwproject in Esposizione Universale Roma (EUR) een architecturale stijl die echt de eerste in zijn soort was. Rationele architectuur werd gedefinieerd door zijn moderne, overdreven en autoritaire structuren die dezelfde steensoort gebruikten als het Colosseum. Helaas verhinderde het begin van WO II dat de Wereldtentoonstelling daadwerkelijk plaatsvond, maar je kunt nog steeds de architectuur zien, nu een symbool van deze fascistische periode van Italië. Een onontdekte wijk met gebouwen die zo uniek zijn dat ze zich onderscheiden van de rest van Rome. De eerste stop op deze Rome-architectuurtour per bus is Foro Italico (voorheen Foro Mussolini), een enorm sportcomplex net ten noorden van het stadscentrum. Gebouwd tussen 1928 en 1939 en geïnspireerd door de Romeinse fora uit het keizerlijke tijdperk, hier vindt u de obelisk voor Mussolini, Stadio dei Marmi (stadion van de knikkers). Bestudeer beroemde gebouwen en stedelijke ruimtes zoals het Bassorilievo Palazzo Uffici (het eerste gebouw dat in 1939 in deze nieuwe wijk werd voltooid), Palazzo della Civiltà Italiana (het Square Colosseum) synoniem met EUR en deze periode in het algemeen en Via Cristoforo Colombo, de straat die Ostia verbindt met het historische centrum. Na het ontdekken van de EUR, een wijk die bevroren is in de tijd en nu het symbool is van het duistere verleden dat het fascistische Rome was, wordt het tijd om terug te keren naar het stadscentrum, zodat je de twee drastisch verschillende architectuurstijlen en perioden uit de enorme geschiedenis van Rome kunt vergelijken. Nu terug naar het centrum van Rome, passeert u Piazza Venezia (Altare della Patria) en het Vittorio Emanuele II-monument - het centrale knooppunt van de Eeuwige Stad. Je passeert dan Palazzo Venezia, het balkon dat beroemd is geworden vanwege veel van Mussolini's toespraken tijdens WO II. Loop langs de Via dei Fori Imperiali, de weg die van Piazza Venezia rechtstreeks naar het Colosseum loopt. Dwaal tussen de ruïnes van het oude Forum Romanum terwijl je je een weg baant naar het meest herkenbare monument in heel Italië, en misschien wel de wereld. De perfecte manier om deze architectuurrondleiding in Rome af te sluiten, waarbij je door de tijd reist.
Inbegrepen
 • Bus- en wandeltocht
 • Deskundige gids
 • Koptelefoons
 • Ophalen en afzetten
 • Toegang tot het Stadio Olimpico in Foro Italico
 • Toegang tot het Stadio dei Marmi
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Via Cavour 224, bij de bushalte – dichtstbijzijnde metrostation: Cavour B Line.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Huisdieren

Goed om te weten

 • Als u of een lid van uw gezelschap moeite heeft met mobiliteit (gebruikt krukken of een rolstoel, enz.), neem dan vooraf contact op met de plaatselijke touroperator
 • Deze tour is niet rolstoeltoegankelijk
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

5 /5

gebaseerd op 1 beoordelingen

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Barbara is a great tour guide, in 3 hours she showed all the gems of Rome. My son and I was very pleased. If you want to try best i e cream ask Barbara. Thanks to a driver too, very professional.

18 juni 2022

Vertalen

Product ID: 136544