Rome: Italiaanse wijn en Food Pairing les
Belangrijke Informatie
Duur
3.5 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Engels
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Ontdek de evolutie van wijn vanuit de Romeinse tijd tot vandaag
  • Proef minstens zeven wijnen en leer hun bijzondere kenmerken te herkennen
  • Geniet van de delicatessen van de Italiaanse keuken in een speciaal geselecteerd restaurant
Overzicht
Ontdek de geschiedenis en de evolutie van wijn op een 3,5 uur lange avond tour met een kleine groep door Rome. Proef zeven verschillende wijnen en eindig met een traditioneel Italiaans diner in een prachtig restaurant in het hart van Rome. Buon Appetito!
Wat te verwachten
Begin je 3,5 uur lange kleine-groepstour op het elegante Piazza Farnese plein. Op de eerste enoteca of wijn opslag ga je zitten met een glas Prosecco om de oorsprong van wijn, haar uitbreiding in het Romeinse Rijk en haar voortbestaan ​​door de Middeleeuwen te bespreken. Hier leer je ook hoe Prosecco tot stand kwam en ontdek je het verschil tussen mousserende wijnen onder het genot van een glas (of twee) van je 'aperitivo'. De semi-privé tour is begrensd tot 6 personen voor een intieme ervaring met gulle uitprobeersels.

Vervolg je wandeling door de geplaveide straten van de Joodse wijk in Rome naar de tweede locatie. Hier stap je van mousserende wijn over naar witte wijn. Als je de lokale witte wijnen met je groep proeft bespreek je de kenmerken en hoe deze het best te verkennen. Je wordt ook getrakteerd op diverse vleeswaren en kazen terwijl je de basisprincipes van Food Pairing ontdekt.

Je laatste stop is een prachtig restaurant gekozen vanwege zijn geraffineerde selectie rode wijn en gerechten. Hier zit je samen om van een ​​maaltijd in traditionele Italiaanse stijl te genieten terwijl het gesprek over de evolutie van de wijn in de moderne cultuur voortzet. Kom meer te weten over het belang van de wijnkeuze bij diverse gelegenheden en menu's, ontdek wanneer je voor de huiswijn kiest en wanneer je die speciale fles aanschaft.
Inbegrepen
  • Al het eten en de wijn
Niet inbegrepen
  • Fooien
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Ons trefpunt is in de Piazza Farnese bij de fontein aan de linkerkant als je tegenover het hoofdgebouw van het plein staat. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Hou er rekening mee dat je de meeste wijn voor het eten proeft (niet tijdens of na) om er het meest uit te halen. Gelieve geen intense parfum te gebruiken en minstens een uur voor de proeverij geen sterk smakende drank of voedsel (bijvoorbeeld koffie) te consumeren.

Vanaf € 99 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (14 Beoordelingen)

Georganiseerd door

ViniCultural Tours

Product ID: 38895