Kies data
Rome

Rondleidingen

Rome Rondleidingen: Onze meest aanbevolen

Rondleiding Vaticaanse Museums & Sixtijnse Kapel

1. Rondleiding Vaticaanse Museums & Sixtijnse Kapel

Met deze tickets met versnelde toegang hoef je niet onnodig lang te wachten, heb je voorrangstoegang bij de ingang en bespaar je tijd tijdens je vakantie. Zo ben je zo snel mogelijk binnen bij de Vaticaanse Musea, na het Louvre in Parijs het tweede meest bezochte museum van Europa. Met meer dan 6 kilometer en 20.000 kunstwerken is een bezoek aan de Vaticaanse Musea een indrukwekkende ervaring.   Net zo indrukwekkend is de Sixtijnse Kapel, waar bijzondere werken van meesterschilders als Perugino, Pinturicchio, Ghirlandaio, Rosselli, Botticelli, Signorelli, della Gatta en natuurlijk Michelangelo te zien zijn.

Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

2. Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

Begin je rondleiding voor het monumentale Colosseum, waar je je gids ontmoet. Deze deskundige in Romeinse geschiedenis geeft je een introductie in de mooiste arena van het Romeinse Rijk. Je verkent het fantastische Colosseum dat 80 toegangspoorten had en ruimte voor wel 65.000 toeschouwers. Kom meer te weten over de spectaculaire festivals die de Romeinen hier organiseerden en die tot wel 100 dagen konden duren. Geniet van vrije tijd na je bezoek om wat foto's te nemen, je op te frissen en rond te dwalen. Dan begint het tweede deel van je tour naar de Palatijn en het Forum Romanum. Verken het sociale, politieke en religieuze centrum van het Romeinse Rijk waar verschillende lagen in de Romeinse maatschappij met elkaar in contact kwamen. Bewonder de fenomenale ruïnes bij de Palatijn tijdens een rondleiding in de omgeving en geniet van een adembenemend uitzicht op het Colosseum. Voor het tweede deel van je rondleiding kun je de tweede gids, die gepassioneerd is over het oude Rome, ontmoeten. Haal het meeste uit je ervaring door twee van de best beoordeelde gidsen je door de gebieden te leiden die zij het beste kennen.

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel - rondleiding

3. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel - rondleiding

Sla de lange wachtrijen bij de Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel over. Eenmaal binnen ontmoet je je gids die je tour zal leiden en het intrigerende verhaal achter het baanbrekende ontwerp zal onthullen. Betreed het Pio Clementino-museum en bewonder de klassieke Romeinse en Griekse sculpturen van dichtbij. Loop dan door de Galerij van Kandelaren, met overal majestueuze marmeren constructies. Ga verder en bekijk de 40 fresco's van kaarten, op de muren van de Galerij van de Geografische Kaarten, de hangende renaissancekunstwerken in de Galerij van de Tapijten, en de vier Rafaëlzalen. Bewonder tenslotte Michelangelo's fresco 'De Schepping van Adam' in de Sixtijnse Kapel.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

4. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en St. Peter's Tour

Ontdek enkele van de meest populaire attracties in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met je gids en bewonder het sierlijke interieur en de beroemde kunstwerken die hier zijn gehuisvest. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg ze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de Rotunda, de Gallery of Tapestries en de Gallery of Maps. Bewonder de sierlijke plafonds in elke kamer en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het ingewikkelde fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een hoeksteen van de kunst uit de hoge renaissance. Van de schepping van Adam tot het Laatste Oordeel, Michelangelo wijdde enkele van zijn beste jaren aan de Sixtijnse Kapel, dag en nacht werkend - zelfs slapend in de kapel - om de pausen van Rome tevreden te stellen. De kunstenaar uitte zijn frustratie ook door verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister terwijl je gids je vertelt over de privégrappen van Michelangelo. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van je begeleide wandeling. De kathedraal is een van de meest gerenommeerde werken van de Renaissance-architectuur en heeft de titel van de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit prachtige bouwwerk met je gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en het uitgebreide St. Peter's Baldakijn van Bernini. Je tour eindigt buiten de kathedraal. Vanaf hier kunt u vrij ronddwalen over het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid het nabijgelegen Castel Sant'Angelo bezoeken.

Rome: culinaire avondtour van 4 uur

5. Rome: culinaire avondtour van 4 uur

• Vervoer van en naar hotel (op aanvraag) Geniet van meer dan 20 culinaire proeverijen tijdens een begeleide avondwandeling door Rome Ontmoet de families die de etablissementen runnen en leer hun geheimen kennen Je proeft truffelkaas, DOP pesto, tomaten en artisjokken, vergezeld van een glas verfrissende heldere DOC rose wijn. Proef 25 jaar oude balsamicoazijn en de duurste ham ter wereld Leer het echte Italiaanse ijs kennen in een authentieke gelateria • Culinaire gids • 20 voedselproeverijen Rome: 4-uur durende Culinaire avondtour Rome: 4 uur durende culinaire avondtour Zowel elektronische als papieren vouchers worden geaccepteerd voor deze tour. Maak kennis met de grote Stefano Paciotti en geniet van uitstekende Italiaanse kazen, prosciuttos en salami, vergezeld van een goed glas wijn. Via deze link kun je de routebeschrijving naar het trefpunt bekijken: Geniet van 3 verse Romeinse pastagerechten met wijn, in een authentiek restaurant dat wordt bezocht door de lokale bewoners.  De rondleiding wordt afgesloten met een les over gelato, aan de Fatamorgana gelateria. Word gelato expert door te leren hoe echte ambachtelijke gelato te onderscheiden van de reguliere ijs.

Rome: excursie naar de prachtige UNESCO Tivoli-villa's

6. Rome: excursie naar de prachtige UNESCO Tivoli-villa's

Ontdek de glorieuze villa's van Tivoli die dateren uit de tijd van de Romeinen en de Renaissance tijdens een excursie van een halve dag vanuit Rome. Na een optionele ophaalservice vanaf je hotel, ga je met comfortabel vervoer naar het kleine stadje Tivoli op slechts een paar kilometer van het stadscentrum. Je ontdekt de prachtige natuurlijke omgeving tussen de 'Eeuwige Stad' en de hoge heuvels ten oosten van Rome. Maak een stop bij het opmerkelijke architecturale complex van Villa Adriana, gebouwd in de 2e eeuw na Christus door keizer Hadrianus. Bewonder de verschillende architecturale stijlen, met invloeden uit Egypte, Rome en Athene. Je komt te weten hoe het is ontworpen als een 'ideale stad' en ontdekt enkele symbolen uit de oudheid. Ga vervolgens naar Villa d'Este in renaissancestijl en verken de vorstelijke omgeving, omringd door een spectaculaire terrasvormige tuin. Geniet van de schoonheid van zijn watervallen, watertanks en fonteinen. Bewonder dit meesterwerk van de Italiaanse landschapsarchitectuur met zijn talrijke nimfen, grotten en fonteinen die zijn geïnspireerd door de tuinen van Babylon.

Rome: rondleiding door het ondergrondse Colosseum

7. Rome: rondleiding door het ondergrondse Colosseum

Geniet van een begeleide wandeling en skip-the-line toegang tot het meest iconische symbool van het oude Rome, het Colosseum. Verken de minst bekeken delen van dit monument, waaronder de metro, de arenavloer en het Forum Romanum. Luister naar de geschiedenis en verhalen van je gids en krijg de volledige Romeinse ervaring. Ontmoet je gids en sla de wachtrij over naar de beperkte delen van het Colosseum. Stap de arenavloer op en hoor de legendes van de gladiatoren die ooit voor hun leven vochten. Krijg een echt perspectief van hoe het zou kunnen zijn geweest voor degenen die werden gekozen voor dit bloederige spel. Loop door de Poort des Doods, waar verslagen gladiatoren en dieren werden weggevoerd en leer oude geheimen uit het verleden kennen. Geniet van een panoramisch uitzicht op het amfitheater, met voldoende ruimte om te bewegen en foto's te maken. Verken de Colosseum Dungeons om meer te weten te komen over de bloedige geschiedenis van het monument. Stel je voor dat je door de tunnels loopt waar dieren en slaven werden opgeslagen, een plek waar gladiatoren hun angstaanjagende lot afwachtten. Krijg een volledig beeld van het oude Rome met een rondleiding door het Forum Romanum en de Palatijn. Kom meer te weten over de vele historische en burgerlijke gebeurtenissen die hier plaatsvonden en hoe deze plaats eeuwenlang het lot van Europa heeft bepaald.

Rome: avondgolfkartour met drankjes

8. Rome: avondgolfkartour met drankjes

Deze golfkar-tour is de perfecte manier om te genieten van de prachtige avondlichten van Rome. Vanuit het comfort van uw eigen golfkar ziet en leert u over het Pantheon, het Colosseum, de heuvels van Palatijn en Aventijn, de monding van de waarheid, de Trevifontein, Piazza Navona en nog veel meer. Ontdek een adembenemend uitzicht over de stad vanuit panoramische uitkijkpunten, rijd over de kleine kronkelende wegen van middeleeuwse buurten en stop bij drie verschillende bars om te genieten van Prosecco, ambachtelijk bier en lokale aperitivo-snacks. Leer de kunst van de Italiaanse Aperitivo uit de eerste hand en geniet van het proeven van lokale producten. Deze spannende avondervaring is een geweldige manier om echt te genieten van la dolce vita (het goede leven) zoals het bedoeld is.

Van Rome: Daguitstap naar Pompeii met lunch en gids

9. Van Rome: Daguitstap naar Pompeii met lunch en gids

Maak een geweldige reis terug in de tijd tijdens deze dagexcursie naar de archeologische ruïnes van Pompeii vanuit Rome. Reis door het Italiaanse platteland en geniet van ongelooflijke uitzichten op de Middellandse Zee, de Vesuvius en talloze historische bezienswaardigheden. Laat je ophalen op een centrale locatie in Rome en stap aan boord van een bus met airconditioning en veel beenruimte. Geniet van glooiende heuvels tijdens de rit naar Napels. Stop om deze mediterrane stad in u op te nemen die beroemd is om zijn rijke geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie. Rijd de Vomero-heuvel op voor uitzicht op de stad, de baai van Napels, het schiereiland van Sorrento en het vulkanische gebied van de Phlegrean-velden. De skyline wordt gedomineerd door de majestueuze en nog steeds actieve vulkaan Vesuvius, de perfecte plek om foto's te maken van dit prachtige monument. Ga verder naar beneden richting de haven van Mergellina, reis zuidwaarts richting de Vesuvius en de stad Pompeii. Stop voor een traditionele lunch van Napolitaanse pizza met een drankje voordat je de archeologische vindplaats bereikt. Ga naar het UNESCO-werelderfgoed Pompeii en ga naar binnen met skip-the-line tickets. Breng de middag door met het verkennen van deze eens zo bloeiende stad die in de tijd was bevroren door lagen vulkanische as. Dwaal door de oude straten en leer over de geschiedenis van deze plek vanuit je gids. Geniet na je rondleiding door Pompeii van de ontspannen terugreis naar je ontmoetingspunt in Rome.

Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

10. Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

Zie de paus zelf tijdens de pauselijke audiëntieceremonie en geniet van een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Kom aan op het ontmoetingspunt en ontmoet het personeel. Het personeel zal u informeren over het publiek (gratis toegang) en uw rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Kijk dan hoe de paus zich naar het podium begeeft en neem deel aan de wekelijkse bijeenkomst met gebeden, zegeningen en een homilie. Geniet na het publiek van een rondleiding door de iconische Sint-Pietersbasiliek. Tijdens je rondleiding door de kerk in renaissancestijl, met zijn beroemde koepel en ongeëvenaarde architectuur, zie je meesterwerken zoals Pietà van Michelangelo en Baldacchino van Bernini. Om een complete ervaring te krijgen, selecteert u de optie met de Vaticaanse tuinen en geniet u van verhelderend commentaar in een open bus.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
799 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 799

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Het was geweldig. We hebben een fietstour gemaakt ( fijn met E bikes ) Onze begeleider Mario heeft ons Rome laten zien als “ zijn stad “ , waar hij zo van houdt. Bijzondere plekken, prachtige verhalen en heel veel geschiedenis. Dank Mario voor je inspirerende kijk op Rome, dank voor de koekjes, dank voor de granita Caffè. We zouden nog uren achter je aan kunnen fietsen.

Toffe tour met een super gids. Zijn geld meer dan waard! Ook geproefd van homemade Icetea met citroensorbet in een populaire bar voor de locals. We hebben dingen gezien die we anders nooit gezien zouden hebben.

Super leuke tour gids wel in het Engels was een Italiaanse vrouw was goed te verstaan en vertelde heel veel erg genoten

Very good tour. The tour guide impressed me with his knowledge and had a good sense of humor as well!

Super gids. Leuke route en goede kennis van alles in Rome. TOP