Rome
Rondvaarten & boottochten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rome Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

1. Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

Je ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Leer meer over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: rondleiding door Sint-Pietersbasiliek

2. Rome: rondleiding door Sint-Pietersbasiliek

Verken de Sint-Pietersbasiliek, een van de beroemdste en meest magnifieke bezienswaardigheden van Rome. Deze kerk in renaissancestijl en haar koepel, bekend als de koningin van alle basilieken, domineren de skyline van Rome. Ontdek waarom de Amerikaanse filosoof Ralph Waldo Emerson het beschreef als 'een ornament van de aarde...het sublieme van het schone'. Bewonder het interieur, rijkelijk versierd met marmer, reliëfs, architecturale sculpturen en vergulding. Ontdek in het hart van de basiliek, onder het hoofdaltaar, de kapel van de bekentenis, genoemd naar de geloofsbelijdenis van Sint-Pieter. Bewonder de gebogen marmeren trappen die naar deze ondergrondse kapel leiden. Luister ook naar de Vox City Guide, een zelfgeleide audiorondleiding met verhalen van lokale experts. Het werkt online en is inbegrepen in de ervaring. Kom meer te weten over bezienswaardigheden, verborgen juweeltjes, openbaar vervoer en waar u de beste foto's kunt maken en toegang kunt krijgen tot wifi.

Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

3. Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

Loop door de achterdeur van het Colosseum en ga rechtdoor de arenavloer op door de poort vernoemd naar Libitina, de godin van begrafenissen. Loop waar dode gladiatoren en dieren ooit werden weggevoerd. Voel de grootsheid van het oude Rome onder je voeten terwijl je over de trappen wandelt van degenen die vochten in gladiatorengevechten. Geniet van verbluffend 360 graden uitzicht op het Colosseum. Kijk omhoog naar ruïnes die ooit gevuld waren met duizenden toeschouwers. Maak uitstekende foto's, aangezien maar een beperkt aantal bezoekers er voor een bepaalde tijd kan zijn. Verken de algemene toegangsruimte met de begane grond, de tweede verdieping en een balkon met een verbluffend uitzicht over het Forum Romanum en de Boog van Constantijn. Betreed het podium dat gereserveerd is voor de belangrijkste Romeinen boven de hoofdingang van de Arena en voel de spanning van het amfitheater. Laat je gids je een beeld van het verleden schetsen met boeiende verhalen en legendes.

Rome: Colosseum Underground & Arena met voorrangstoegang

4. Rome: Colosseum Underground & Arena met voorrangstoegang

De ondergrondse van het Colosseum is een fantastisch bezoek, met zowel reconstructies als de originele ruïnes van de ondergrondse verdieping waar gladiatoren en dieren ooit werden gehouden voordat ze op de arenavloer werden gehesen. Voel de angst en hoor het gebrul van de menigte boven je terwijl je geniet van deze volledige ondergrondse tour in het Colosseum. Als je onder de arenavloer stapt, loop je in de voetsporen van gladiatoren die hier voor de strijd wachtten en hoor je verhalen over het echte leven van de gladiatoren terwijl je door de tunnels beneden reist. Maak zelf een wandeling naar het nabijgelegen Forum Romanum, ooit het politieke centrum van de stad. Geniet van het uitzicht op de ruïnes voordat je de Palatijn beklimt, de woonwijk van de elites van het oude Rome, en kijk neer op het Circus Maximus-wagencircuit.

Rome: e-biketour

5. Rome: e-biketour

Fiets door de stad Rome om de vele hoogtepunten en beroemde bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Colosseum, Trevi, Navona, het Sint-Pietersplein, en vele verborgen plekjes die wachten om verkend te worden.Laat je verwelkomen door jouw gids die jou aanbevelingen zal geven voor een veilige tocht en de route zal beschrijven. Bezoek de belangrijkste pleinen: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Piazza di San Pietro, voor de belangrijkste fonteinen: bij de Spaanse Trappen, Trevi, en de Vier Rivieren. Stop voor verbazingwekkende monumenten zoals het Colosseum, het Pantheon, de ruïnes van het Circus Maximus, en het Sleutelgat van Rome met het panoramische terras van een prachtige tuin op de top van de Aventijnse heuvel.Maak een stop voor een ijsje of een glas wijn, of een plaatselijke lekkernij van een geselecteerde traditionele producent. De tour zal eindigen op dezelfde plaats als het trefpunt.

Rome: groepsrondleiding Domus Aurea

6. Rome: groepsrondleiding Domus Aurea

Profiteer van een unieke kans om een van de meest exclusieve oude locaties in Rome te verkennen tijdens een speciaal geleid bezoek aan het weelderige Gouden Huis van Nero. Ervaar de prachtige architectuur van het enorme paleis van de beruchte keizer, dat een levendig symbool was van zijn immense ego. Nadat een brand de hoofdstad van het Romeinse Rijk in 64 na Christus verwoestte, liet de keizer zijn architecten een immense woning bouwen boven de smeulende overblijfselen van de verwoeste stad. Wat ze bedachten was ontzagwekkend, met nauwelijks geloofwaardige hoogtepunten, waaronder een draaiende eetkamer die openstond voor de sterrenhemel en een enorm kunstmatig meer. Helaas voor Nero duurden de goede tijden niet lang. In 68 na Christus haalden de slechte manieren van de keizer hem in en werd hij gedwongen zelfmoord te plegen. Nero's immense feesttent werd platgewalst door zijn opvolgers in een poging de herinnering aan de verachte despoot uit te wissen, bijna voordat de verf zelfs maar droog was. Zijn kunstmatige meer werd ook gedempt, in plaats daarvan werd pas een paar jaar later het Flavische amfitheater gebouwd. De fantastische Domus Aurea, met zijn prachtige opeenvolging van ruime kamers en torenhoge gewelven versierd met prachtige fresco's, lag eeuwenlang begraven en vergeten onder de aarde. Na een lange en zorgvuldige restauratie zijn de overgebleven kamers van Nero's Gouden Huis weer open voor bezoekers. Terwijl je vandaag je spannende afdaling maakt naar de griezelig opgegraven overblijfselen van Nero's Gouden Huis, reis je terug in de tijd naar de extravagante hoogtijdagen van het Romeinse rijk. Leer alles over het fascinerende leven en de tijden van Nero in het gezelschap van een gids.

Rome: semi-privétour Romeinse Catacomben

7. Rome: semi-privétour Romeinse Catacomben

Je ontmoet je gids in het centrum van de stad en gaat richting de Via Appia in een comfortabel minibusje. Je bereikt een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waagt je 16 meter onder de oppervlakte in de onwereldse crypten van Domitilla. Je verkent het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verspreid over 4 niveaus. Laat je betoveren door oude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de overgang van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Maak jouw onderwereldervaring compleet in de onderaardse Basiliek van Nereus en Achilleus uit de 4e eeuw. Vervolgens stap je weer in het busje en keer je terug naar het centrum.

Rome: aperitief op de Tiber

8. Rome: aperitief op de Tiber

Stap aan boord van een dubbeldekkerboot voor een rondvaart door Rome met wijn en hapjes. Op het water kun je relaxen op de rustige muziek en van het uitzicht genieten, terwijl er aan boord van alles wordt verteld over wat je ziet. De 70 minuten durende rondvaart vertrekt om 17:30 vanaf het eiland Tiberina en keert terug naar hetzelfde punt. Deze 5 menu's worden gedurende het seizoen afgewisseld: Hapjesmenu Het hapjesmenu is een culinaire kennismaking met het echte eten van Rome en wordt uitgeserveerd op grote borden. Daarnaast kun je kiezen voor een glas rode of witte wijn. Eerste vleesmenu Blokjes pizzabrood met cacio e pepe-saus en mortadella Fingerfood van spelt met gekookte groenten, gekruide parmaham, mozzarella Rond aardappelkroketje met spek en mozarella Geserveerd met 2 glazen rode wijn van Montepulciano d'Abruzzo Eerste vismenu Blokjes pizzabrood met gemarineerde zalm, venkel, taggiasche olijven, verse sinaasappel, cocktailsaus Fingerfood van gerst met gegrilde groenten en zeevruchten Minibal met garnalen en courgette Geserveerd met 2 glazen Chardonnay witte wijn Tweede vismenu Blokjes pizzabrood met gegrilde inktvis, salade, zeevruchten, geroomde aardappel; gemengde gefrituurde groenten Minibal van pescatora supplì met zeevruchten Geserveerd met 2 glazen Chardonnay witte wijn Vegetarisch menu Blokjes pizzabrood met gekookte groenten, gekookte eieren, Parmezaanse kaas, zelfgemaakte pesto Gemengde gefrituurde groenten Ricottakaasbolletje met gerookte provolone en courgettebloemen Geserveerd met een selectie van witte of rode wijnen Extra wijn en gedistilleerde dranken zijn aan boord te koop en staan op een speciale sectie op de drankenkaart.

Ervaar Rome met de golfkar

9. Ervaar Rome met de golfkar

Maak een 4 uur durende tour door Rome om alle belangrijke hoogtepunten van de stad te bekijken. Deze tour omvat alle belangrijke bezienswaardigheden zoals Villa Borghese, de Spaanse Trappen, de Trevifontein, het Pantheon, Piazza Navona en het Colosseum (van buitenaf). Ga bovendien naar Campo de Fiori en Ghetto. U kunt de trein nemen van de haven naar de stad en uw gids in de stad ontmoeten of het vervoer heen en terug in een privé-auto of minivan kan voor u geregeld worden. Het treinstation ligt niet ver van de haven en een shuttlebus kan je ophalen bij de pier waar je schip aanlegt en zet je af bij het fort ontworpen door Michelangelo, gelegen binnen de grenzen van de haven naast een toeristeninformatiekiosk, slechts een een paar minuten lopen van het treinstation.

Rome: fietstocht van 3 uur

10. Rome: fietstocht van 3 uur

Zie Rome op een leuke, bijzondere manier met een 3 uur durende begeleide fietstocht door de Italiaanse hoofdstad. Ontdek de stad op een actieve manier, met een informatieve audiogids en een tourleider. Vanaf je comfortabele cruiserfiets zie je het beste van de stad, van het oude Rome tot aan het Vaticaan. Ontdek het wonderbaarlijke oude Colosseum, gebouwd in 72 na Christus tijdens het bewind van keizer Vespasianus. Het staat er nog steeds als een herinnering aan de rijke Romeinse geschiedenis. Ervaar de grandeur van Vaticaanstad, het hart van de rooms-katholieke kerk en de thuisbasis van de paus. Bewonder de schoonheid van de paleizen, tuinen, en de prachtige Sint-Pietersbasiliek. Fiets langs de Fontana di Trevi, de grootste barokke fontein van de stad, en bewonder het prachtige vakmanschap en elegante ontwerp. Het Pantheon, vroeger een tempel ter ere van alle goden van het Oude Rome, is een opmerkelijk staaltje architectuur, zoals je zelf zult zien. De Korinthische zuilen en massieve betonnen koepel hebben over de hele wereld gebouwen geïnspireerd, met inbegrip van het Pantheon van Parijs. Tot slot fiets je naar Circus Maximus, het voormalige terrein van spannende wagenrennen, of kun je je verwonderen over de geschiedenis van het Forum Romanum. Vergeet je camera niet! Een reis als deze moet worden gedocumenteerd, zodat je herinneringen kunt herbeleven.

Veelgestelde vragen over Rondvaarten & boottochten in Rome

Welke andere activiteiten dan Rondvaarten & boottochten zijn de moeite waard in Rome?

Welke Rondvaarten & boottochten in Rome nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

3.1 / 5

gebaseerd op 145 beoordelingen

Leuke enthousiaste gids, die vol passie over de kerk en zijn rijke en mooie geschiedenis kon vertellen. Ga wel op tijd door want je staat gewoon in de rij om binnen te gaan.

Geweldige ervaring. Duidelijk waar we moesten verzamelen voor de rondleiding. De groepsgrootte was prima.

De guide was a well informed, friendly and a fun lady. It was Because of her a great experience.

Leuk om te doen. Niet heel moeilijk, maar een leuke manier om Rome te leren kennen.

Zeer goede rondleiding, sympathieke gids met veel kennis, vlotte dame, inside info.