Rondleiding

Sint-Pietersbasiliek: rondleiding met beklimming koepel en pauselijke crypte

Sint-Pietersbasiliek: rondleiding met beklimming koepel en pauselijke crypte

Vanaf € 39 per persoon

Ontdek de Sint-Pietersbasiliek vanuit een nieuw perspectief vanaf de top met 360-gradenuitzicht over het Vaticaan en Rome. Neem vervolgens deel aan een rondleiding door de basiliek en de pauselijke graven.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Opties tijdsduur: 2 - 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Italiaans, Spaans
Kleine groep mogelijk
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Niet toegestaan

 • Korte broeken
 • Wapens of scherpe voorwerpen
 • Bagage of grote tassen
 • Korte rokken
 • Mouwloze shirts
 • Minderjarigen zonder begeleiding

Goed om te weten

 • Alle bezoekers moeten door een veiligheidscontrole zoals op het vliegveld. In het hoogseizoen kan de wachttijd oplopen tot 30 minuten.
Highlights
 • Klim naar het hoogste punt van Vaticaanstad en geniet van een spectaculair uitzicht
 • Ervaring de pracht van de koepel vanaf het balkon op de eerste verdieping
 • Laat je deskundige Engelstalige gids je alles over de renaissance vertellen
 • Profiteer van snelle toegang tot de basiliek wanneer je afdaalt
 • Ga mee op rondleiding door de basiliek en de pauselijke graven
Volledige beschrijving

Ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en ga dan naar het uitkijkbalkon op de eerste verdieping van de koepel. Bewonder de reeks ongelooflijke mozaïeken, de prachtige Latijnse schriften en de top van Bernini's drie verdiepingen hoge baldakijn beneden.

Luister naar je gids die feiten en verhalen vertelt over de geschiedenis van de koepel, en kom alles te weten over de kunstenaars en de pracht en praal van de Renaissance. Vanaf de eerste verdieping neem je de wenteltrap naar de top van de koepel en geniet je van wat vrije tijd om de koepel in je eigen tempo te verkennen. Ga dan langs ramen die een verleidelijke glimp van de Vaticaanse daken beneden geven. Na 320 treden sta je op het uitkijkplatform op 140 meter boven de vloer van de basiliek. Vanaf het hoogste punt in het Vaticaan geniet je van een adembenemend en panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Vaticaanse Tuinen beneden. Kijkend in de verte, bezichtig je ook de monumenten van het oude Rome, waaronder het Colosseum en het Pantheon. Wanneer je de koepel verlaat is het niet nodig om weer in de rij te gaan staan om de basiliek binnen te gaan, aangezien de trap je direct naar de basiliek vloer brengt. Verken met je gids de basiliek en bewonder de vele standbeelden, kapellen en pelgrimsplaatsen die hier zijn gevestigd, voordat je afdaalt naar de pauselijke crypten.

Hier zie je waar honderden pausen en leden van het koninklijk huis sinds de 11e eeuw zijn begraven.

Inbegrepen
 • Toegang Sint-Pietersbasiliek
 • Toegang Koepel van de Sint-Pietersbasiliek
 • Tourgids
 • Headset om de gids goed te kunnen verstaan
  Niet geschikt voor
  • Rolstoelgebruikers

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Piazza della Città Leonina, in de buurt van de bogen, waar het plein samenkomt via di Porta Angelica. Tegenover de bogen bevindt ons ontmoetingspunt zich op de hoek van het plein, aan de linkerkant, naast de kiosk.

  Openen in Google Maps ⟶
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,7 /5

  gebaseerd op 1493 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,8/5
  • Vervoer
   4,7/5
  • prijs / kwaliteit
   4,4/5
  • dienstverlening
   4,6/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Het overslaan van de rij was een makkie.. Ik raad je zeker aan om deze tour zo vroeg mogelijk te doen... (je zult het merken zodra de tour is afgelopen en je de rijen langs het plein ziet) We hadden zoveel geluk dat we Federica hadden, het was raar toen we begonnen met de rondleidingen en minstens 2 collega-gidsen benaderen haar en geven complimenten, ze hadden gelijk…. Ze is geweldig, ze heeft geschiedenis gestudeerd en is zeer goed geïnformeerd, niet alleen voor de Sint-Pietersbasiliek, Vaticaanse gebouwen en geschiedenis ook... Je zult een ander en mooi perspectief zien alle kunst in de basiliek Uitzicht vanaf de ring en vanaf de koepel is geweldig , unieke ervaring.

  Verder lezen

  24 mei 2022

  Misschien weet je het niet, maar het bezoek aan de basiliek is gratis, net als elke andere kerk in Italië, en om de koepel in te gaan, kun je daar een kaartje kopen, wat je niet zoveel zou kosten als de rondleiding. ... maar door dat te doen, heb je wat geld bespaard, maar verlies je ook op de zeer belangrijke en interessante informatie die we ons leiden. Ze gaf ons een korte geschiedenisles en hielp ons te begrijpen wat we zien. Ik vond het geweldig met de gids. Boven in de koepel is het uitzicht het beste, en het is de moeite waard om de trap op te gaan.

  Verder lezen

  26 juli 2020

  Méér dan waard deze activiteit! Top gids en prachtige tour. Aanrader!

  Ons advies is de activiteit: Sint-Pietersbasiliek met bezoek aan koepel te boeken in de ochtend bij warm weer. De moeite (lees: 360 treden) zijn het prachtig uitzicht meer dan waard. Ruim 20 minuten lang kijk je uit over al het adembenemend moois wat de eeuwige stad je te bieden heeft. Goed zicht heb je over de tuin van het Vaticaan, de gigantische musea rondom de Sint-Pietersbasiliek en Rome zelf natuurlijk. Moet je nu ook écht die crypte in? Volmondig zeg ik ja! Al helemaal wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis. Mooie ruimte met authentieke details van vóór de tijd van Sint-Pietersbasiliek. Kortom je tijd wel besteed! En nog een tip: verras je partner met iets leuks of romantisch wanneer je bovenop de koepel staat :)

  Verder lezen

  15 augustus 2018

  Product ID: 390868

  VA ID: 390868