Kies data

Rome Toegangsbewijzen

Rome Toegangstickets: Onze meest aanbevolen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om de uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Ten slotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: ticket Colosseum en Forum Romanum met multimediavideo

2. Rome: ticket Colosseum en Forum Romanum met multimediavideo

Ga op een educatief avontuur met een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome — de ideale manier om kennis te maken met de geschiedenis van de stad. Je bekijkt een korte introductievideo en gaat daarna te voet op weg naar het Forum en de Palatijnse Heuvel. Daarna kun je het Colosseum bezoeken met een interactieve videogids. Je beleving begint bij het kantoor van de lokale partner. Hier haal je de tickets op en bekijk je een multimediavideo van 25 minuten over het oude Rome. Met je ticket kun je nu het Archeologisch park gaan verkennen: het Forum Romanum, de Palatijnse Heuvel en het Colosseum. Bezoek het Forum Romanum, waar de gewone Romeinse burgers vroeger woonden, bekijk het graf van keizer Julius Caesar en verken de oude ruïnes in je eigen tempo. Je ticket geeft ook toegang tot de Palatijn, de heuvel waar Rome werd gesticht en waar de belangrijkste huizen van keizers en koningen stonden. Het ligt op een steenworp afstand van het Forum Romanum en Circus Maximus en is de middelste van de 7 heuvels van Rome. Na je bezoek aan het Archeologisch park, ga je binnen bij een van 's werelds beroemdste monumenten: het Colosseum. Terwijl je het immense amfitheater verkent – het grootste dat ooit door het Romeinse Rijk werd gebouwd – kun je je de gladiatorengevechten en openbare spektakels die in de arena plaatsvonden voorstellen. De toegang tot het Colosseum vindt ongeveer 2 uur na het begin van je tour plaats.

Rome: Colosseum gehost toegangsticket met toegang tot de Arena

3. Rome: Colosseum gehost toegangsticket met toegang tot de Arena

Ontdek het Colosseum met toegang via de spectaculaire Arena Floor en verken een van 's werelds populairste attracties in Rome. Ontdek het epicentrum van het Romeinse politieke, religieuze en sociale leven op het Forum Romanum voordat je een wandeling maakt naar de Palatijn. Op het ontmoetingspunt wacht je gastheer op je en vanaf daar ga je rechtstreeks naar de Gladiators Arena. Krijg voldoende vrije tijd in het Colosseum om zelf te verkennen en foto's te maken van deze historische plek. Ga vervolgens naar het Forum Romanum en de Palatijn om een van de oudste delen van de stad te ontdekken. Krijg een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Palatijn, het centrum van de 7 heuvels van Rome, en maak optimaal gebruik van een onmisbare fotomoment.

Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang

4. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang

Bezoek de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea zonder in de vaak zo lange rij te staan. Maak een reis door de adembenemende musea, een schatkamer vol Romeinse standbeelden, renaissanceschilderijen en Italiaanse kunst. Met deze voorrangstickets voor de Vaticaanse Musea heb je meer tijd om de immense collectie kunst die in de Vaticaanse Musea te vinden is te verkennen. Wandel door de tentoonstellingen en galerijen, van de Ronde Kamer tot de Tapijtengalerij. Ontdek de binnenplaatsen Belvedere en Pinecone en de beroemde Kaartengalerij. Deze zaal met topografische kaarten van Italië uit 1583 door Danti blijft tot op heden een van de grootste geografische afbeeldingen. Al slenterend door het Museo Pio Clementino kun je de Griekse Kruiszaal, Galerij van de Beelden, Zaal van de Muzen en andere schilderijen, beeldhouwwerken en beelden van kunstenaars uit verschillende eeuwen bekijken. Loop door de majestueuze verzameling ceremoniële koetsen die nu deel uitmaken van het Rijtuigenpaviljoen. Ontdek de talloze schatten van het Vaticaan met een bezoek aan de Stanze van Rafaël. Bewonder de 4 zalen van het Vaticaan die beroemd zijn om hun fresco's van Rafaël, de grootheid uit de hoogrenaissance. Kijk vol ontzag naar Rafaëls School van Athene. Bezoek de beroemdste kapel ter wereld – de Sixtijnse Kapel. Bekijk de prachtige fresco's van Botticelli, Rosselli, Perugino en Ghirlandaio en het beroemdste fresco van allemaal – het plafond van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo.

Castel Sant'Angelo: Skip-the-Line Ticket met audiogids

5. Castel Sant'Angelo: Skip-the-Line Ticket met audiogids

Stap in de geschiedenis van het Mausoleum van Hadrianus, beter bekend als Castel Sant'Angelo, met skip-the-line toegangsprivileges en een optionele app-gebaseerde audiogids. Mis de kans niet om het graf van de Romeinse keizer Hadrianus te bezoeken, ook wel bekend als de Mole van Hadrianus. Verken een van de meest emblematische attracties van de eeuwige stad in Rome. Het Castel Sant'Angelo, gelegen op de rechteroever van de Tiber en op korte afstand van Vaticaanstad, is een oud fort met een eeuwenlange geschiedenis. Je leert over de oude legende van aartsengel Michaël die boven op het mausoleum verschijnt, zijn zwaard omhult, het einde van de plaag van 590 aangeeft en zo het kasteel zijn huidige naam geeft. Sluit uw ervaring af met een panoramisch uitzicht over Rome en de rivier de Tiber vanaf het kasteelterras. Dit is een mooie gelegenheid om wat foto's te maken van de Ponte Sant'Angelo-brug, ook wel bekend als de Brug der Engelen.

Vaticaanstad: digitale audiogids Sint-Pietersbasiliek

6. Vaticaanstad: digitale audiogids Sint-Pietersbasiliek

Begeef je op een reis door kunst en religie met een rondleiding met audiogids door de Sint-Pietersbasiliek. Ontdek de prachtige kunstwerken en architectuur die de muren en plafonds van de basiliek sieren, waaronder de Pieta van Michelangelo en de Baldacchino van Bernini. Kom meer te weten over de geschiedenis van de basiliek en de verschillende pausen die hun stempel op dit historische gebouw hebben gedrukt. Deze rondleiding met audiogids biedt een handige manier om de locatie te verkennen, met insider-kennis en verhalen over de kunst en architectuur. Verken de basiliek in je eigen tempo en pauzeer en spoel de audiogids zo nodig terug om de informatie volledig in je op te nemen.

Rome: Empire Roman Museum met begeleide ontvangst

7. Rome: Empire Roman Museum met begeleide ontvangst

Welkom in 's werelds eerste museum! Het Empire Roman Museum heeft een fascinerende collectie kunst en kunstvoorwerpen, die allemaal verschillende verhalen vertellen over de fascinerende Romeinse geschiedenis. In 1734 besloot paus Clemens XII om een belangrijke verzameling kunstwerken en oude sculpturen permanent toegankelijk te maken voor de inwoners van Rome. Met deze grootmoedige daad creëerde hij het eerste museum ter wereld, gelegen op de top van een van de zeven heuvels van Rome. Het kijkt uit over het oude Forum Romanum en is een smeltkroes van geschiedenis. Je kunt het beroemde wolvinbeeldhouwwerk zien met de stichters van Rome, Romulus en Remus, en een schatkist zien met voorwerpen die het verhaal van Rome vertellen, de oude Caput Mundi.

Rome: app voor een zelfgeleide audiotour door het Pantheon

8. Rome: app voor een zelfgeleide audiotour door het Pantheon

Geniet van de voordelen van een audio-app op je smartphone met historische informatie over het Pantheon in Rome en haal alles uit je bezoek aan het Pantheon. Download een informatieve audiotour om een van de beroemdste plekken van Rome te verkennen. Verken het Pantheon in Rome, oorspronkelijk gebouwd in 27 voor Christus, toen het diende als tempel gewijd aan alle goden van het oude Rome - van het verleden, het heden en de toekomst. Kom meer te weten over de geschiedenis van het Pantheon, zoals hoe het in 609 n.C. werd omgebouwd tot Christelijke kerk. Ervaar het Pantheon, het oudste voorbeeld van een tot Christelijke kerk omgebouwde heidense tempel die tot op de dag van vandaag bijna volledig zijn oorspronkelijke ontwerp heeft overleefd. En luister naar alle informatie en feiten in de audio-app terwijl je op ontdekkingstocht gaat. Kom van alles te weten over de legendes en mythen rond het Pantheon, de geschiedenis achter de oculus, de eminente graftombes en nog veel meer. Luister naar de fascinerende verhalen over de koepel van het Pantheon en zijn archeoastronomische verhaal, het interieur en de vloer.

Rome: toegangsticket Thermen van Caracalla en Pemcards

9. Rome: toegangsticket Thermen van Caracalla en Pemcards

Verken de overblijfselen van het tweede grootste publieke badhuis van het Oude Rome met een toegangskaartje voor de Thermen van Caracalla. Reis terug naar de tijd van het Romeinse Rijk en kom meer te weten over de geschiedenis van de thermische baden die werden gebouwd in het jaar 216, onder keizer Septimius Severus en zijn zoon Caracalla. Verken de ruïnes in je eigen tempo en zie de overblijfselen van prominente gebouwen die door de Romeinen tijdens het baden werden gebruikt, waaronder het frigidarium met koud water, het caldarium met heet water en het tepidarium met vloerverwarming.

Rome: oude Romeinse Domus met multimedia-ervaring

10. Rome: oude Romeinse Domus met multimedia-ervaring

Begin je ervaring met een multimediavideo die het verleden en het heden van de belangrijkste monumenten in Rome laat zien, waaronder het Colosseum, het Forum Romanum, de Sint-Pietersbasiliek, Castel St. Angel, Circus Maxiums en Ara Pacis. De video wordt getoond in het VVV-kantoor voordat je de Domus begint te verkennen. De Domus Guided Tour start een uur later. Bewonder vervolgens met behulp van een VR-headset de virtuele reconstructie van kamers, muren, mozaïeken, zuilengalerijen, keukens, badkamers, meubels en decoraties. Alles komt weer tot leven tijdens deze virtuele rondleiding door de grote Domus van het oude Rome. De ervaring onthult een gebied dat in de Romeinse tijd van groot belang was en helpt de oude, middeleeuwse en moderne delen van Rome samen te voegen. Je krijgt ook de gelegenheid om te observeren hoe het gebied van de Zuil van Trajanus er vroeger uitzag. Een virtuele reconstructie van de zuil geeft je een close-up van de bas-reliëfs en het verhaal dat ze vertellen over de militaire campagne van Trajanus; de verovering van Dacia in het huidige Roemenië.

96 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 6

Veelgestelde vragen over Rome

Welke topattracties zijn een must-see in Rome?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Rome?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Andere activiteiten in Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 173.766 beoordelingen

Het Vaticaans Museum en de Sixtijnse Kapel zijn indrukwekkende plekken om te rond te kijken. Het is heel veel en je zult dan ook alleen een indruk kunnen krijgen en eventueel later voor iets specifieks terug moeten komen. Helaas wordt je er doorheen gelopen, omdat het erg druk is. Op sommige plaatsen stonden 2 of meer groepen de doorstroming te frustreren. Van te voren kopen van kaartjes is echt aan te raden, omdat je dan zeker bent van een entree.

Al in februari heel lang wachten om de Vaticaanse Musea binnen te gaan. De oplossing ticket + skip the line is ideaal. Onpersoonlijke service maar zeer goed georganiseerd, het kantoor ligt dicht bij de ingang van de musea. Enige beperking: het is absoluut noodzakelijk om op het gereserveerde tijdstip te zijn.

bovenaan het systeem voor het afsnijden van wachtrijen o. was bij de opening en er stond al een flinke rij voor de ingang van het vaticaanmuseum we kwamen binnen minder dan tien minuten tussen de uitwisselingsplaats en de ingang van het museum

We waren blij dat we van te voren kaartjes geregeld hadden. Dit scheelde een hoop wachttijd. Jammer genoeg zijn er veel groepen van 20-30 personen die de rondgang sterk vertragen.

Ondanks digitaal geboekte tickets, lange wachtrijen bij de ingang met wachttijden. Interieur van het kasteel erg, erg druk, tuinen nogal onverzorgd. Helemaal te duur!