Kies data

Rome Tuin- & parktours

Rome Tuin- & parktours: Onze meest aanbevolen

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

1. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

2. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: ticket Galleria Borghese met begeleide entree

3. Rome: ticket Galleria Borghese met begeleide entree

Krijg voorrangstoegang tot Galleria Borghese en verken vervolgens in je eigen tempo de enorme kunstcollecties. Bekijk de beelden en schilderijen van Bernini, Canova, Caravaggio, Titiaan en andere meesters. Ontdek hoogtepunten, zoals de sculptuur van Pauline Bonaparte door Canova, en ga naar de Caravaggiozaal om schilderijen als 'David met het hoofd van Goliath' en de 'Jongen met een mandje fruit' te bekijken. Bekijk 'De graflegging' en 'De dame met de eenhoorn' van Rafaël en beeldhouwwerken van Bernini, waaronder 'Apollo en Daphne' en zijn 'David'. Maak een wandeling door de tuinen voor een uitzicht over de Piazza del Popolo.

Galleria Borghese: skip the line-tour meesterwerken, tuinen

4. Galleria Borghese: skip the line-tour meesterwerken, tuinen

Kardinaal Scipione Borghese gaf opdracht aan zowel de Villa Borghese zelf als veel van de grote werken die nog steeds in de galerie te zien zijn. Werken van Bernini, Caravaggio en Titiaan blijven in hun oorspronkelijke instellingen, zoals de Kardinaal het voor ogen had, een fel vastberaden verzamelaar. Strikt gecontroleerde toegang tot de Villa en Gallery kan het boeken moeilijk en ingewikkeld maken. Met dit pakket kun je het organiseren vermijden en zelfs de rij overslaan om binnen te komen wanneer je aankomt. Tijdens deze volledig begeleide rondleiding hoor je meer over de zoektocht van Cardinal Borghese om zijn verzameling compleet te maken, en de verhalen achter de kunstwerken zelf, inclusief Bernini's "Apollo en Daphne", Canova's "Pauline Bonaparte", "St. Jerome" van Caravaggio en Raphael's "De Waarheid". Je gids is een Engelstalige en een expert in de collectie en audio-headsets zorgen ervoor dat je elk woord dat ze zeggen, ook hoort. De rondleiding omvat ook een bezoek aan de Borghese-tuinen: ooit het privépark van de kardinaal, nu een favoriete plek voor de lokale bevolking om te ontspannen tussen sculpturen, planten en waterpartijen en om er even helemaal tussenuit te zijn. Vanaf het Pincio-terras kun je een ander soort kunstwerk waarderen: het uitzicht op Rome zelf, vanaf het Piazza del Popolo in de verte.

Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

5. Rome: volledige rondleiding Vaticaan & koepel Sint-Pieter

Bezoek het Vaticaan van boven naar beneden met deze unieke rondleiding inclusief bezoek aan de top van de koepel ontworpen door Michelangelo. Daarna ga je naar beneden naar de Pauselijke Crypten en Catacomben om de ervaring compleet te maken. Geniet bovendien van voorrangstoegang tot de belangrijkste Vaticaanse Musea. Ontmoet je deskundige Vaticaanse gids op het Sint-Pietersplein en volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Neem de lift naar boven en doe meteen je dagelijkse portie lichaamsbeweging terwijl je de resterende 320 trappen omhoogklimt. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de top, die de wandeling naar boven meer dan waard is. Terug op vaste grond bezoek je de hele Sint-Pietersbasiliek - dit is bijzonder, aangezien de meeste andere aanbieders dit niet in hun Vaticaan-tours opnemen. Neem even pauze voordat je naar het comfortabele klantencentrum wandelt voor je tweede rondleiding door de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Echte voorrangstoegang betekent dat je snel toegang krijgt tot de artistieke en archeologische meesterwerken die de Vaticaanse Musea tot absolute must-sees maken wanneer je in Rome bent.

Vaticaans ontbijt: rondleiding Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

6. Vaticaans ontbijt: rondleiding Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

Heb het Vaticaan voor jezelf tijdens deze exclusieve vroege ochtendtour die je door gesloten deuren voert voor een ontbijtbuffet in de vredige Pinecone Courtyard, voordat iemand anders de musea betreedt. Geniet van een Italiaans-Amerikaans ontbijtbuffet met op bestelling klaargemaakte eieren, vleeswaren, kazen, muffins, croissants, vers fruit, ontbijtgranen en pannenkoeken gemaakt door de pannenkoekenchef van het Vaticaan. Dineer in de Pinecone Courtyard, naast een van de mooiste moderne kunstwerken van de Vaticaanse Musea, en ervaar de rust die zelden wordt gezien door Vaticaanbezoekers. Volg je gids om de Vaticaanse Musea te verkennen. Neem met slechts 13 personen per groep de tijd en ruimte om de kunst te waarderen. Bekijk kamers zoals de Hall of Maps, Gallery of the Tapestries en de Gallery of the Candelabra. Je gids brengt kunstwerken tot leven en wijst je op dingen die je zelf zou hebben gemist. Ga verder naar de legendarische Sixtijnse Kapel. Sla dan de wachtrijen over om de Sint-Pietersbasiliek binnen te gaan. Bekijk het altaar en bewonder het beeldhouwwerk La Pietà van Michelangelo.

Rome: rondleiding door de Galleria Borghese

7. Rome: rondleiding door de Galleria Borghese

Bezoek de Galleria Borghese en de tuinen van Villa Borghese zonder in de wachtrij te staan. Je wordt rondgeleid in een groep van niet meer dan 15 personen. Deze populaire attractie is vaak van tevoren al uitverkocht. Door je ticket vooraf te kopen ben je er zeker van dat je een van 's werelds bijzonderse kunstcollecties in een van 's werelds mooiste musea niet hoeft te missen. Hier kun je namelijk Caravaggio's belangrijkste schilderijen bewonderen, zoals de 'Jonge zieke Bacchus' en 'Jongen met fruitmand', maar ook de prachtige collectie sculpturen van Bernini en Canavo, met werken als 'Apollo en Daphne', 'David', 'De verkrachting van Proserpina' en 'Paolina Bonaparte'. Ook Rafaels 'Graflegging van Christus' wordt natuurlijk niet overgeslagen. Laat je door de imposante vertrekken van het Casina Borghese voeren, met haar schitterende fresco's. Ontdek de geheimen, de verhalen en schildertechnieken achter de meesterwerken in een van de mooiste kunstmusea ter wereld. Je bezoek aan Rome is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de tuinen van de Villa Borgese en de galerie.

Rome: toegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

8. Rome: toegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Bekijk de hoogtepunten van de Vaticaanse Musea, van de Sixtijnse Kapel tot de minder bekende parels van de collectie. Bezoek de Kaartengalerij, de Galerij van de Wandtapijten, de Galerij van de Kandelaars en de Kamers van Rafaël. Je kunt je bezoek ook upgraden met een bustour in een bus met open dak door de Vaticaanse Tuinen of een Italiaans ontbijt. Wissel je voucher in bij het kantoor van de lokale partner. Laat je door het personeel van de lokale partner naar de Vaticaanse Musea brengen waar je je officiële gereserveerde ticket kunt krijgen. Ga in je eigen tempo op verkenning. Bewonder de immense kunstcollectie die de katholieke kerk heeft opgebouwd, waaronder Romeinse beeldhouwwerken en meesterwerken uit de renaissance. Bezoek de Sixtijnse Kapel. Bewonder de details waarover je hebt gehoord, waaronder Michelangelo's zelfportret, waarin hij uitdrukt dat hij nog liever levend gevild wordt dan dat hij de Sixtijnse Kapel opnieuw moet schilderen. Zie wat er nodig is om een fresco te maken en waardeer het werk van dichtbij. Als je die optie hebt gekozen, maak je vervolgens een tocht door de Vaticaanse Tuinen in een bus met open dak. Luister naar de meertalige audiogids om de geheimen van de tuinen te leren kennen. Bewonder de elegante fonteinen en de beeldhouwwerken tijdens je tocht door de tuinen.

Rome: begeleide e-biketour via Appia met lunch op de markt

9. Rome: begeleide e-biketour via Appia met lunch op de markt

Fiets door het Romeinse platteland en passeer de oude poort van Sint-Sebastiaan en langs de oude Via Appia, een oude Romeinse weg die Rome uitloopt. Ga door de catacomben van St. Callisto, de 1e begraafplaats van de kerk van Rome en de ondergrondse plaats van aanbidding. Volg de catacomben en fiets verder naar het eerste deel van originele Romeinse stenen die de Via Appia plaveien, die nog grotendeels intact is. Het is heel bijzonder om de weg te zien die de Romeinen hebben gelegd ondergedompeld in groene velden. Fiets de eerste 5 mijl van de Via Appia, een oude Romeinse weg omzoomd door graven en bomen tot we het Park van de Aquaducten bereiken. Neem hier een paar minuten een pauze om deze Romeinse constructies te bewonderen die hun weg terug naar de stad volgen. Op je weg terug naar de stad stop je bij een lokale bron voor een picknicklunch. Na genoten te hebben van een ontspannen vakantie in de schaduw, passeert u de Cafarella-vallei met zijn kuddes schapen en Romeinse ruïnes zoals de Ninfeo Egeria. Wij zullen

Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

10. Rome: tour met gids door de Romeinse catacomben met vervoer

Je ontmoet je gids in het centrum van de stad en gaat richting de Via Appia in een comfortabel minibusje. Je bereikt een van de grootste en oudste catacomben van Rome en waagt je 16 meter onder de oppervlakte in de onwereldse crypten van Domitilla. Je verkent het eindeloze doolhof van ondergrondse grafkamers, verspreid over 4 niveaus. Laat je betoveren door oude muurschilderingen van mythologische en bijbelse figuren en ontdek de religieuze symboliek van de fresco's. Leer meer over de overgang van heidendom naar christendom en hoor over vroege martelaren en vervolgingen. Beleef de opwinding van het geleidelijk verkennen van verschillende lagen van de geschiedenis. Maak jouw onderwereldervaring compleet in de onderaardse Basiliek van Nereus en Achilleus uit de 4e eeuw. Vervolgens stap je weer in het busje en keer je terug naar het centrum.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Citycards
  • Andere belevenissen
  • Meerdaagse tours
  • Combi-aanbiedingen
  • Transfers
180 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 12

Veelgestelde vragen over Rome

Welke topattracties zijn een must-see in Rome?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Rome?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Overzicht activiteiten in Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.377 beoordelingen

Dankzij deze reservering kon ik vlot de Vaticaanse Musea binnen zonder in een lange rij te hoeven aanschuiven. Ik heb ook genoten van het luisteren naar het Japanse commentaar op de audioset. Het was geen rondleiding, dus het was leuk om in mijn eigen tempo rond te kunnen gaan. Aanbevolen voor degenen die de Vaticaanse Musea willen bezoeken.

Het is moeilijk om deze kapel te verlaten waar onze ogen alle prachtige composities van Michelangelo in onze hersenen proberen in te prenten. En de schilderijen zijn altijd erg fris. Een pracht

De gids Frederica sprak perfect Engels, was bijzonder goed op de hoogte van de Galleria, de kunstwerken en de geschiedenis. Zij had ook oog voor de groep. Voor ons dus 10/10 /

Alles ging heel goed, we stonden zowel binnen als buiten de Musea niet in de rij. Geen wachttijden!

Heel prettig om zo door te kunnen lopen en direct aan de activiteit te beginnen.