Toegang zonder te wachten: Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel extra: geen rijen

Product ID: 25640
Bespaar tot 10%

Vanaf € 89 € 80,10 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
4.5 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels, Duits

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Verspil geen tijd in lange rijen en krijg direct toegang tot de Vaticaanse Musea,de Sint-Pietersbasiliek en de Kamers van Rafaël.
 • Loop de massa's mis en ga met een exclusieve kleine groep
 • Leer meer over de meesterwerken van de Renaissance onder leiding van een ervaren, Engelssprekende gids
 • Bekijk een aantal van de oudste collecties in het Etruskisch museum en de nieuwere Vaticaanse Pinacotheek
 • Stap over het fluwelen koord en bewonder de wereldberoemde trap van Bramante
Overzicht
Samen met een deskundige, Engelssprekende gids krijg je exclusieve toegang, zonder in de rij te staan, tot de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Zie de trap van Bramante en schilderijen van meesters als Caravaggio en Leonardo da Vinci.
Wat te verwachten
De Vaticaanse Musea herbergen meer dan 14,5 kilometer aan kunstwerken, waarvan een groot gedeelte nog nooit door het publiek gezien. Begeef je dieper dan ooit tevoren in de Vaticaanse Musea met deze uitgebreide tocht van het Vaticaan die je meeneemt op plekken waar het publiek gewoonlijk niet komt, je bezoekt de meer algemene gebieden van het museum dan je tijdens een traditionele rondleiding in het Vaticaan zou zien. Daarnaast loop je, dankzij de exclusieve toegang zonder te wachten, direct naar binnen met je gids: het is sneller dan de urenlange wachtrijen en zelfs sneller dan de traditionele sla-de-rij-over waarmee je toch nog 30 minuten staat te wachten.

Deze speciale rondleiding, zonder wachttijden, neemt je mee naar de andere kant van de fluwelen koorden op een uniek bezoek aan de trap van Bramante, een grote ronde wenteltrap uit steen gehouwen in 1512 in een vierkante toren. In het verleden liepen er zelfs paarden over deze trappen, maar vandaag de dag komen er nog maar weinig mensen, wat dit bezoek nog extra uniek maakt.  

Een gegarandeerd hoogtepunt van de rondleiding zijn de prachtige schilderijen in de Vaticaanse Pinacotheek, waaronder 'Transfiguratie' van Rafaël, 'De graflegging' van Caravaggio en het onafgemaakte 'St. Jerome in de wildernis' van Leonardo da Vinci.

Daarnaast krijg je toegang tot alle algemene ruimtes die gewoonlijk deel uitmaken van een basisrondleiding van het Vaticaan, waaronder de Cortile della Pigna, de Tapijten galerie, de Kaarten galerie, de Candelabra Galerie en de Kamers van Rafaël.

De laatste stop van deze uitgebreide rondleiding ligt achter een wel heel bijzondere deur in de Sixtijnse Kapel en ook hier loop je weer een lange rij voorbij, die voor de Sint-Pietersbasiliek. Alle dagen behalve woensdag (gewoonlijk wordt de Basiliek gesloten omdat de Paus dan zijn audiëntie houdt) krijg je een rondleiding in dit enorme gebouw; hier staat Michelangelo's meest beroemde beeld, 'La Pieta'.

Bezochte plekken

Vaticaanse Pinacotheek (schilderijengalerij)
Transfiguratie van Rafaël
Da Vinci's St. Jerome
De graflegging van Caravaggio
Il Cortile della Pigna
Chiaramonti Museum
Apollo Belvedere
Laocoön
Trap van Bramante
Etruskisch Museum
Candelabra Galerie
Tapijten galerie
Kaarten galerie
Kamers van Rafaël
De Sixtijnse Kapel
Sint-Pietersbasiliek

*Let op: de Sint-Pietersbasiliek kan wegens het "Buitengewoon Jubileum van de Barmhartigheid", gesloten zijn. Ter vervanging bezoek je andere hoogtepunten binnen het Vaticaan.
Inbegrepen
 • Rondleiding zoals beschreven
 • Toegang tot de Vaticaanse Musea zonder in de rij te staan
 • Entreeprijs en reserveringskosten voor de Vaticaanse Musea
 • Toegang tot de Sixtijnse Kapel
 • Koptelefoons voor groepen van meer dan vijf personen, zodat je je gids altijd kan horen
 • Groepen voor niet meer dan 20 personen
 • Deskundige, Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • Fooien
 • Vervoer van/naar je hotel
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Wat je moet weten
De rondleiding eindigt in de Sint-Pietersbasiliek op het Sint-Pietersplein. We raden je aan gemakkelijke schoenen te dragen want er wordt veel gelopen.

Het is je eigen verantwoordelijkheid op tijd bij het trefpunt voor de rondleiding te zijn. Deze rondleiding is niet geschikt voor gehandicapten of mensen met rolstoel.

Er gelden strenge kledingregels voor het Vaticaan. Schouders en knieën moeten bedekt zijn, geen laag uitgesneden topjes of zonder mouwen en geen korte broeken, noch voor mannen noch voor vrouwen. Bezoekers die zich niet aan deze regels houden krijgen geen toegang tot het Vaticaan. De organisatoren kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor eventuele weigering wegens ongepaste kleding.

Op woensdag kunnen de Sint-Pietersbasiliek en -plein niet bezocht worden omdat de Paus audiëntie houdt.

Het is niet mogelijk is om creditcards of pinpassen te gebruiken in Vaticaanstad. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt voor souvenirs en andere extra's.
Bespaar tot 10%

Vanaf € 89 € 80,10 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (4 Beoordelingen)

Georganiseerd door

City Wonders Ltd.

Product ID: 25640