Dagtocht

Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en de Vesuvius

Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en de Vesuvius

Vanaf € 109 per persoon

Verken de goed bewaard gebleven overblijfselen van de Romeinse stad Pompeii en beklim de vulkaan die haar in as legde. Krijg een panoramisch uitzicht op de baai van Napels en de kust van Amalfi vanaf de top (in de zomer).

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 13 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels
Audiogids inbegrepen
Engels

Belevenis

Volledige beschrijving

Reis van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, helemaal begeleid door je deskundige reiscoördinator. Profiteer van skip-the-line toegang en geniet van een zelfstandig bezoek aan de oude stad. Overal in de ruïnes kom je death casts tegen: gipsen recreaties van ongelukkige burgers die bewaard zijn gebleven door de oververhitte vulkanische as. Na een bezoek aan Pompeii neemt de bus je mee de helling op van de Vesuvius (van april tot half november), een van de weinige actieve vulkanen van Europa in het Vesuvius National Park. Maak vanaf hier een korte wandeling naar de stomende krater voor een prachtig uitzicht op Capri en Sorrento. Tijdens het winterseizoen tussen november en maart is de Vesuvius gesloten, dus je tour volgt de kustlijn en brengt je naar de stad Napels, waar je het iconische kasteel Nuovo, de beroemde art deco Umberto I Gallery, of gewoon dwaal rond op het monumentale Plebiscito-plein.

Inbegrepen
 • Al het vervoer
 • Ticket- en reserveringskosten voor Pompeii
 • Engelssprekende deskundige reisleider voor de dag (Let op: bezoek aan Pompeii is self-guided)
 • Toegangsbewijs tot Vesuvius National Park (april – half november)
 • Vrije tijd in Napels (half november – maart)
 • Fooien
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Je temperatuur wordt verplicht gecontroleerd
 • Alle deelnemers ouder dan 12 jaar moeten een in de EU geldige Green Pass met een verifieerbare QR-code laten zien. Geldige Green Passes kunnen worden verkregen door een van de volgende documenten te uploaden in de Green Pass- of Covid Certificate-app: bewijs van vaccinatie, bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden, een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur bij aanvang van de activiteit óf een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 48 uur bij aanvang van de activiteit
 • Alle deelnemers moeten ook een geldig door de overheid afgegeven identiteitsbewijs met foto meenemen (bijv. paspoort of rijbewijs)

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen
 • Jas

Niet toegestaan

 • Kinderwagens
 • Bagage of grote tassen

Goed om te weten

 • Houd er rekening mee dat vanaf 6 augustus 2021 op alle openbare locaties in Italië bezoekers ouder dan 12 jaar een groencertificaat voor COVID-19 en een identiteitsbewijs moeten overleggen, waaruit blijkt dat ze volledig zijn ingeënt (met een EMA-goedgekeurd vaccin), of dat ze zijn getest (PCR of antigeen) met een negatief resultaat in de afgelopen 48 uur, of dat ze zijn hersteld van COVID-19 (met een resultaat van een PCR- of antigeentest) ten minste 15 dagen en niet ouder dan 6 maanden. Groene passen moeten in het Italiaans of Engels zijn en kunnen in digitale of gedrukte vorm worden gepresenteerd
 • BELANGRIJKE INFORMATIE VEREIST VAN ALLE PASSAGIERS: U MOET alle passagiersnamen opgeven op het moment van boeking om de Vesuvius te bezoeken, anders kan de toegang worden geweigerd
 • Tijdens de zomermaanden, in zeldzame gevallen van slecht weer of stakingen, kan de krater van de Vesuvius gesloten zijn voor bezoekers. In dit geval is een alternatief bezoek aan de stad Napels inbegrepen. Van eind november tot maart is de Vesuvius niet toegankelijk en wordt deze vervangen door een bezoek aan
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,7 /5

gebaseerd op 1465 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • Vervoer
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,4/5
 • veiligheid
  4,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Onze gids haar naam was Angela en onze chauffeur Antonio, zij zijn een heel goed team. Wij hebben ons enorm vermaakt op de trip zowel in de bus (waar we veel interessante verhalen over de geschiedenis hoorden) als ter plaatse. De Vesuvius vulkaan was adembenemend, het uitzicht was de hele weg naar boven waard. Het verloren stadje Pompeii was meer dan we hadden verwacht, ongelofelijk hoe inventief de mensen toen al waren. Onze gids gaf ons ook verschillende opties om Pompeii te bezichtigen wat geweldig was. Wij hebben toen besloten het niet alleen of per audiogids te doen, maar met een gewone gids. Dit was zeker de juiste beslissing als je echt alles erover wilt weten en ervaren. Kortom een echte aanrader!

Verder lezen

20 november 2021

De moeite waard om te gaan. Indrukwekkend en veel te zien,leren en ontdekken. Het uitzicht maakt het helemaal af. En dan in deze doolhof van straatjes en pleintjes je weg terug te vinden naar de uitgang is ook een ervaring. Maar de verschrikking wat ze mee gemaakt hebben zie je terug in de ruïnes en de beelden. Te kort om alles te kunnen zien en ontdekken.

Verder lezen

7 november 2021

Zeker de moeite waard! Onze begeleider was Josh, een amerikaan die al 14jaar in italie woont. Tijdens de busreis heen en terug heeft ie veel interessante uitleg gegeven. Pompei is een 'must visit'. Jammer is wel dat je 1maal daar je plan moet trekken zonder gids en met een audiotoestel die ongeveer 100 ingesproken verhalen bevat genummerd per regio van de stad pompei. Veel te veel voor de 2.5u dat je krijgt. Je moet dus zelf een keuze maken maar het is niet evident voor de bezoeker welke dan precies de spectaculairdere gebouwen zijn en de oppervlakte is best groot. De vesuvius opgaan was ook heel fijn. Met de bus ga tot boven de boomgrens. Dan wandel je ongeveer 30m omhoog om een prachtig zicht te krijgen over de vallei met oa pompei en de zee. Opgepast : de wandeling gaat NIET tot aan de top, dus de vesuvius krater zelf zie je niet. De wandeling zelf is wel in de 'oude' caldera krater waarin de nieuwe top zich gevormd heeft. Een topdag , vetrokken om 07.30 en terug om 20u.

Verder lezen

30 oktober 2021

Georganiseerd door

Product ID: 10453