Rome
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wandelroute door Rome: 5 activiteiten en hoogepunten

Je kunt je kont niet keren in Rome of je staat oog in oog met haar bijzondere geschiedenis. Ga op wandeltour met een expert en duik de Eeuwige Stad in. Hier alvast een voorproefje van alle bezienswaardigheden en attracties die je tegen zou kunnen komen op je wandelroute.

 • Sixtijnse Kapel

  1. Sixtijnse Kapel

  Boek een tour door de Vaticaanse Musea voor een dieper inzicht in het beroemde plafond van Michelangelo en zie prachtige fresco's van Botticelli en Perugino, de leraar van Rafael.

 • Lekker eten

  2. Lekker eten

  Vermijd de toeristische plekken tijdens een eettour met een local. Ga wandelen, vind de beste restaurants en marktkraampjes en proef lokale favoriete; van gelato tot supplì.

 • Joodse ghetto

  3. Joodse ghetto

  Ooit was dit geen plek waar je graag heen ging, maar het huidige Joodse ghetto staat tjokvol goede restaurants en prachtige monumenten, waaronder twee grote synagogen, het Joods Museum en het klassieke Teatro Marcello.

 • Van piazza naar piazza

  4. Van piazza naar piazza

  Rome komt tot leven op haar piazza's, maar je vindt ook veel iconische monumenten deze pleinen. Mis zeker niet het Piazza della Rotonda, Piazza Navona en Campo de' Fiori niet.

 • Forum Romanum

  5. Forum Romanum

  Op de bekendste archeologische vindplaats van Rome krijg je een ongeëvenaarde blik op het klassieke leven. Het Colosseum is maar een kleine wandeling verwijderd, en ook Circus Maximus is vlakbij.

Plan je bezoek

 • Hoe werken de gratis tours?

  Een gratis wandeltour is perfect als je op een klein budget reist, maar denk er wel aan dat dit het inkomen van je gids is; neem alsnog cash mee en geef hem aan het eind een bedrag dat jij passend vindt.

 • Kun je ook zonder gids op wandeltocht?

  Het centrum van Rome staat werkelijk bomvol belangrijke monumenten. Weinig steden zijn zo eenvoudig te navigeren met een kaart; er zijn ook apps beschikbaar die je op weg kunnen helpen. Toch verrijkt een gids je ervaring op een unieke manier, en met zo'n grote hoeveelheid aan moois is het fijn om een expert aan je zijde te hebben.

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 77.515 beoordelingen

Massimo heeft drie uur lang uitleg gegeven over het Colosseum, Forum Romana en de benodigde achtergrond info. Ondergronds in het Colosseum geeft het een beter beeld van hoe het er destijds aan toe ging, maar hier hadden we zelf wat meer van verwacht. Verder prima tour!

Marcius gave the tour, which took 3hours but there was never a dull moment. There was a lot of information on the pieces itself, and on the general situation back in the days as well. No boring history teaching, so recommended for sure.

Mario is een GEWELDIGE tourguide! Vol passie vertelt hij over het Colloseum, heuvel Palatijn en het Forum Romanum. Zeker voor herhaling vatbaar! Ook fijn dat we met een groepje waren van 7 personen. En, lekker rustig nu in "Covid-tijd".

Fantastische tour met een zeer goede gids welke de tijd nam alles op een duidelijke manier uit te leggen en ook de kinderen te interesseren. Zeer rustig door COVID 19

Anders dan anders, gewoonweg zeer interessant voor iemand die van geschiedenis houdt