Rome
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wandelroute door Rome: 5 activiteiten en hoogepunten

Je kunt je kont niet keren in Rome of je staat oog in oog met haar bijzondere geschiedenis. Ga op wandeltour met een expert en duik de Eeuwige Stad in. Hier alvast een voorproefje van alle bezienswaardigheden en attracties die je tegen zou kunnen komen op je wandelroute.

 • Sixtijnse Kapel

  1. Sixtijnse Kapel

  Boek een tour door de Vaticaanse Musea voor een dieper inzicht in het beroemde plafond van Michelangelo en zie prachtige fresco's van Botticelli en Perugino, de leraar van Rafael.

 • Lekker eten

  2. Lekker eten

  Vermijd de toeristische plekken tijdens een eettour met een local. Ga wandelen, vind de beste restaurants en marktkraampjes en proef lokale favoriete; van gelato tot supplì.

 • Joodse ghetto

  3. Joodse ghetto

  Ooit was dit geen plek waar je graag heen ging, maar het huidige Joodse ghetto staat tjokvol goede restaurants en prachtige monumenten, waaronder twee grote synagogen, het Joods Museum en het klassieke Teatro Marcello.

 • Van piazza naar piazza

  4. Van piazza naar piazza

  Rome komt tot leven op haar piazza's, maar je vindt ook veel iconische monumenten deze pleinen. Mis zeker niet het Piazza della Rotonda, Piazza Navona en Campo de' Fiori niet.

 • Forum Romanum

  5. Forum Romanum

  Op de bekendste archeologische vindplaats van Rome krijg je een ongeëvenaarde blik op het klassieke leven. Het Colosseum is maar een kleine wandeling verwijderd, en ook Circus Maximus is vlakbij.

Plan je bezoek

 • Hoe werken de gratis tours?

  Een gratis wandeltour is perfect als je op een klein budget reist, maar denk er wel aan dat dit het inkomen van je gids is; neem alsnog cash mee en geef hem aan het eind een bedrag dat jij passend vindt.

 • Kun je ook zonder gids op wandeltocht?

  Het centrum van Rome staat werkelijk bomvol belangrijke monumenten. Weinig steden zijn zo eenvoudig te navigeren met een kaart; er zijn ook apps beschikbaar die je op weg kunnen helpen. Toch verrijkt een gids je ervaring op een unieke manier, en met zo'n grote hoeveelheid aan moois is het fijn om een expert aan je zijde te hebben.

Other Sightseeing Options in Rome

Want to discover all there is to do in Rome? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 77.515 beoordelingen

Meer dan iedere € waard. Wij hadden een prive rondleiding. De dame sprak zeer goed Engels en wist heel veel details. Ook had ze altijd een goed en volledig antwoord op onze vragen.

Fantastische tour door het Collosseum, de ondergrondse Collosseum, Forum Romanum enz. Ontzettend veel verteld op een interessante manier door onze gids Serena!

Zeer interessant, zou het niet hebben gezien als het niet voor deze tour zou zijn. Vervoer is mooi geregeld. Zeer leuke guide! :)

Super fun activity and great guides, Flavio was spontaneous and had a great sense of humor! Definitely recommended!

Inga was een super gids die met veel liefde en passie verteld. Zeker en vast een aanrader.