Romeins Theater van Málaga

Romeins Theater van Málaga: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Málaga: Teatro Romano en rondleiding door Alcazaba

1. Málaga: Teatro Romano en rondleiding door Alcazaba

Je reist door de tijd tijdens een rondleiding door het Romeinse theater (Teatro Romano) en Alcazaba in Málaga. Reis terug naar de dagen van Augustus, de eerste keizer van het Romeinse Rijk van 27 v.Chr. tot aan zijn dood in 14 n.Chr. In het culturele hart van Málaga, aan de voet van de Alcazaba liggen de ruïnes van dit oudste monument van de stad. Kom meer te weten over de geschiedenis van het theater voordat je de best bewaarde Alcazaba van Spanje bezoekt. Je betreedt de historische citadel om de muren te beklimmen en de voormalige kapel van de Puerta del Arco de Cristo over te steken. Je ontdekt de prachtige Patio de Armas en krijgt een fantastisch uitzicht vanaf de top van de heuvel over de stad. Je hoort waar het gebouw voor is gebruikt en hoe het zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld, na de 15e-eeuwse belegering van Málaga tijdens de Reconquista en daarna. Je bewondert de vergezichten van de Fortaleza de Gibralfaro, gebouwd in de 14e eeuw om de troepen te huisvesten en de Alcazaba te beschermen tegen aanvallen.

Málaga: kathedraal, Alcazaba, wandeltocht Romeins theater

2. Málaga: kathedraal, Alcazaba, wandeltocht Romeins theater

Bekijk de hoogtepunten in Málaga met deze groepswandeling. Volg je gids naar de kathedraal, Alcazaba, het Romeinse theater en de straten van Picasso. Luister terwijl je gids je meer vertelt over deze sites. Begin je tour op de Plaza de La Marina. Wandel naar de renaissancekathedraal van Malaga, waar je gids je op details van de kathedraal wijst en een fascinerende context geeft voor wat je ziet. Op de misdagen in de kathedraal vindt de uitleg buiten het gebouw plaats. Ga naar de Alcazaba die is gebouwd in de zijkanten van de berg Gibralfaro. Neem de lift naar het hoogste punt waar je het uitzicht over Malaga kunt bewonderen. Loop naar het oude Romeinse theater voordat je naar de straten gaat waar Picasso woonde. Bewonder het standbeeld van Picasso en verken Plaza de la Merced, Plaza del Obispo en Calle Larios met je deskundige gids.

Málaga: stadstour per elektrische tuktuk

3. Málaga: stadstour per elektrische tuktuk

Ga mee op een elektrische tuktuk-tour door Málaga en ontdek de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Geniet van de perfecte kennismaking met Malaga terwijl je gids je locaties aanbeveelt die je tijdens jouw verblijf kunt bezoeken. Bewonder de buitenzijde van de kenmerkendste monumenten van Málaga, waaronder het Gibralfaro-kasteel, het Alcazaba en het Pompidou Museum. Rijd door La Malagueta Beach en Marina Square. Zie de Bank van Spanje, en de arena La Malagueta. Verken de straten van Málaga.

Málaga: complete wandeltocht van 3 uur met tickets

4. Málaga: complete wandeltocht van 3 uur met tickets

Geniet van een begeleide wandeling van 3 uur door Málaga, te beginnen aan de Plaza de la Merced, één van de belangrijkste pleinen van de stad. Je ziet het standbeeld van Picasso en komt meer te weten over de oorsprong van de stad. Vervolg je wandeling naar de meest symbolische gebieden, waaronder Plaza de la Constitución, Calle Lario en La Plaza del Obispo. Je gaat de kathedraal in, ook bekend als La Manquita. Je gids laat je een aantal pittoreske locaties zien en je pauzeert om te genieten van één van de typische wijnen van Málaga. De laatste halte is een bezoek aan het Teatro Romano en de Alcazaba, waar je vanuit het monument een panoramisch uitzicht hebt.

Málaga: 3-uur durende privé-sightseeing schattenjacht

5. Málaga: 3-uur durende privé-sightseeing schattenjacht

Of je nu met z'n tweeën reist, met een gezin met kinderen of met een groep reist - er is geen betere manier om het prachtige Málaga te ontdekken dan met een privérondleiding met schattenjacht. De speurtocht neemt je mee waar bussen en fietsen niet kunnen komen. Je verkent 10 prachtige en spannende bezienswaardigheden van Málaga  met je privégroep. Aan het begin van de stadsrondleiding in Málaga verwelkomt de gids je met een korte introductie en overhandigt je een schattenjachttas met daarin een modern kompas, een schatboek en enkele andere leuke gadgets om een echte schattenjager in de stad te worden. Na 1 halte samen met je gids te hebben doorgenomen, ga je zelf op verkenning uit. Tijdens een 3-uur durende privérondrit met schattenjacht, ontdek je het historische centrum van Málaga, terwijl je zelf navigeert met het moderne kompas en het schatboek. De ervaring leidt je naar alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Plaza de Merced, het Carmen Thyssen-museum, de kathedraal, het Romeinse theater en het kasteel van Alcazaba. Bovendien ervaar je tijdens je wandeltocht de authentieke sfeer van het charmante stadscentrum van Málaga. Op elke halte moet je een klein raadsel of een taak oplossen om enkele aanwijzingen te verzamelen die je naar de laatste halte van je stadsrondleiding leiden, waar je de schat zult vinden. De raadsels en taken zijn niet tijdrovend, dus je hebt genoeg tijd om rond te kijken en elke plaats te verkennen waar het schatboek je naartoe leidt.

Málaga: rondleiding door Alcazaba, kathedraal en Romeins theater

6. Málaga: rondleiding door Alcazaba, kathedraal en Romeins theater

Maak kennis met de beste plekken in de stad tijdens deze begeleide Malaga-tour met kaartjes voor de belangrijkste attracties. Start de tour op de Plaza de la Marina, een van de centrale punten in de stad. Geniet hier, afhankelijk van de tijd, van een van de vele voedselbeurzen die er het hele jaar door worden gehouden. Loop vervolgens met je gids langs de grote Calle Larios, de belangrijkste verkeersader van Malaga. Bezoek vervolgens de Plaza de la Constitución, de thuisbasis van vele evenementen en de beurs van Malaga. Hier maak je een omweg om een van de grootste schatten te zien: de kathedraal van Malaga. De kathedraal, wereldwijd bekend, is een van de mooiste gebouwen tijdens de tour. Ontdek veel interessante feiten, waaronder waarom het La Manquita heet. Ga verder naar Plaza del Obispo en bezoek de favoriete eetgelegenheid van Antonio Banderas, El Pimpi. Geniet van een goede Malaga-wijn en heerlijke vis. Direct naast El Pimpi ligt het iconische Romeinse theater en het Alcazaba van Malaga, dat diende als een beschermende muur van de stad. Baan je een weg naar het stadhuis van Malaga en loop onderweg door de met bomen omzoomde laan Paseo del Parque. Om de tour af te sluiten, is er geen betere plek dan Pier 1, het nieuwe openluchtwinkelcentrum met benijdenswaardige uitzichten over de stad.

Malaga: Alcazaba en Nasridisch Paleis

7. Malaga: Alcazaba en Nasridisch Paleis

Kom meer te weten over de geschiedenis van het islamitisch Malaga op deze 1 uur durende rondleiding door het Alcazaba en Nasridische Paleis met voorrangstoegang. Onder begeleiding van je deskundige gids/historicus wandel je door het uitgebreide complex van meer dan 1000 jaar oud. Bewonder de schitterende mengeling van islamitische kunst en cultuur. Nadat de rondleiding bevestigd is, dien je de ontmoetingstijd door te sturen. Je begint je bezoek dan bij de ingang, dat dicht bij het Plaza de Aduana en het Romeinse theater in Calle Alcabazilla ligt. Je komt door de Puerta de la Bóveda (Poort van het Gewelf), een typisch Moorse poort en recodo (een defensieve kasteeltoegang, die ervoor zorgt dat aanvallers niet zo snel binnenkomen - nadat ze door een boog binnen zijn gekomen, komen ze voor een muur te staan. Daarna moeten ze een scherpe bocht maken om toegang te krijgen tot het volgende deel van het fort). Iets hoger kom je langs de Puerta de la Columbas (Poort van de Zuilen), die gebouwd werd met Romeinen marmeren zuilen om de Moorse hoefijzerbogen te ondersteunen. Je gaat dan de lagere gedeelten van het Alcazaba in, via de tweede puerta en recodo onder de Torre del Cristo (Toren van Christus). Hier werd de eerste mis gevierd na de verovering van de plaats door de Reyes Catolicos. Het bleef daarna in gebruik als kapel. Het lagere deel volgt de contouren van de heuvel. Je kunt even pauzeren en uitrusten op het Plaza de Armas, wat nu een tuin is met fonteinen en een bastion aan de zuidkant dat ooit de kust verdedigde. Je volgt de kleine paden met keien door de Puerta de los Cuartos de Granada (Poort van de Kamers van Granada), die naar het bovenste deel leidt waar het pad door aantrekkelijke landschapstuinen komt. In het Nasridisch Paleis, boven aan het fort, kun je 3 hoven verkennen: de Patio de los Surtidores (Hof van de Fonteinen), waar een rij kalifaatsbogen staat die naar de Torre de la Armadura Mudéjar (Mudejar Wapentoren) leiden, met zijn 16e-eeuwse houten plafond. De Torre de Maldonado (Maldonadotoren), met zijn originele marmeren kolommen en balkons, biedt het beste uitzicht tot nu toe. De volgende 2 hoven in het paleis zijn de Patio de los Naranjos (Hof van de Sinaasappelbomen) de de Patio de la Alberca (Hof van het Bad). Het paleis is nogal uitgebreid, met bogen, torens, poorten en originele marmeren kolommen.

Malaga: wandeling van 1,5 uur

8. Malaga: wandeling van 1,5 uur

Ontdek in slechts 1,5 uur de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische centrum van Málaga. Begin met de kathedraal en eindig later voor het Romeinse theater. Reis tijdens je hele ervaring door Malaga met een lokale gids terwijl je de belangrijkste monumenten van de stad ontdekt en de geschiedenis, traditie en bezienswaardigheden leert. Kom meer te weten over de kathedraal, Calle Larios, het Plein van de Grondwet, Picasso, het Romeinse theater en het Alcazaba. Als u verder reist, bezoekt u de belangrijkste markt van de stad: de Atarazanas-markt. Terwijl u binnen een korte pauze neemt, kunt u enkele van de lokale producten ontdekken.

Malaga: wandeltocht met proeverijen

9. Malaga: wandeltocht met proeverijen

Als je ervan droomt Spanje met alle 5 zintuigen te verkennen, dan is dit de tour voor jou! Proef het beste van Malaga en Spanje en leer van een local wat de Spaanse eetcultuur uniek en speciaal maakt. Deze tour combineert een mooie wandeltocht met de nadruk op eten! Deze tour van 3 uur is ideaal voor een excursies aan wal of een stedentrip. Individuele reizigers, kinderen, vegetariërs, gezinnen, stellen en vrienden zijn allemaal welkom, er is geen minimale groepsgrootte vereist. Je zult een traditionele markt verkennen en lokale specialiteiten proeven op enkele van de meest traditionele plaatsen van Malaga. Geniet van allerlei proeverijen en een onvergetelijke ervaring van authentiek en smakelijk Spanje! Je ontdekking van het Spaanse eten begint in Calle Larios, een van de levendigste straten van Malaga. Deze prachtige straat met prachtige 19e-eeuwse architectuur is de plek om te zien en gezien te worden. Een van de meest levendige straten in Malaga, het is de 5e duurste straat in Spanje. Na een mooie wandeling bereik je de eerste stop met chocolade en churros (traditioneel gebak dat je in zeer rijke chocolade moet dippen). Vanaf hier bezoekt u een lokale markt, geniet u van proeverijen en wandelt u door de historische gebieden om de Moorse Citadel, de Renaissance-kathedraal, het Romeinse amfitheater, de bezienswaardigheden van Picasso en nog veel meer te zien. Geniet van een proeverij van Iberische ham en Manchego-kaas samen met wat vers seizoensfruit. Beëindig de tour met een zoete noot met een typisch lokaal ijs gemaakt van turrón (geroosterde amandelen, kaneel en honing).

Malaga: 3 uur durende privé aanpasbare wandeltocht

10. Malaga: 3 uur durende privé aanpasbare wandeltocht

Maak je droomtour door Malaga met een aanpasbare privérondleiding. Je kunt ervoor kiezen om de charme van het stadscentrum en de oude stad te ontdekken met je goed geïnformeerde gids. Ontdek de mix van Romeinse, Arabische en christelijke architectuur en leer hoe de stad zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Bezoek de beroemde monumenten, waaronder het Romeinse theater en Alcazaba en ontdek waarom de kathedraal van Malaga de eenarmige dame wordt genoemd. Als alternatief kunt u de natuur in trekken en een panoramisch uitzicht over de stad ontdekken vanuit een schilderachtig gezichtspunt. Leer tijdens je wandeling over de Moorse tijden in Malaga en ontdek exotische planten in het Subtropisch park. Een andere optie is om enkele van de vele musea van de stad te verkennen. Kom meer te weten over Spaanse schilders, geschiedenis, flamenco en natuurlijk de beroemdste malagueño - Picasso. Er is een museum voor ieders belangen, dus profiteer en leer iets nieuws. Je kunt er ook voor kiezen om je tour te concentreren op het havengebied en meer te leren over de Andalusische levensstijl. Bezoek een beroemde vuurtoren, het strand van Malagueta en zie hoe de lokale bevolking zeevruchten kookt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Romeins Theater van Málaga

Wil je alle activiteiten in Romeins Theater van Málaga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Romeins Theater van Málaga

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.197 beoordelingen

Leuk om te doen! We hadden Adriano als gids en deed het erg leuk en enthousiast. Duidelijke en leuke informatie en weeris wat andere als een bus of fiets.

Superleuke ibformstieve trip. Gids Adriano vertelde spontaan, gaf aan de hand van gesprek tips voor latere activiteiten. Zeker een aanrader!!

Geweldige tour en een gezellige gids die veel weet te vertellen hele mooie stad ik kom er zeker nog een keer terug

Hele leuke ervaring om zo wat meer van Malaga te zien. Een aanrader! Eduardo was een leuke gids.

Onze Engelssprekende gids Kevin was erg vriendelijk, enthousiast en deskundig.