Kies data

Römisch-Germanisches Museum

Römisch-Germanisches Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Keulen: wandeltocht langs de hoogtepunten van de oude stad

1. Keulen: wandeltocht langs de hoogtepunten van de oude stad

Ontmoet je gids in de historische oude binnenstad van Keulen en begin je wandeltocht langs enkele van de beroemdste hoogtepunten van de stad. Bewonder de torenhoge Dom van Keulen. Ontdek de oude mythen, legendes en bijbelse figuren die in de gotische gevel zijn verwerkt. Reis verder terug in de tijd en bezoek een Romeinse villa met een bewaard gebleven mozaïekvloer, een Romeinse tombe en delen van Romeinse paleisgebouwen. Als je door het Romeins-Germaans museum loopt, zie je gedetailleerde overblijfselen uit de Romeinse tijd van Keulen. Loop over de top van de ondergrondse Philharmonie van Keulen, waar je een Holocaust-monument zult bezoeken. Ga vervolgens naar de Hohenzollern-brug om te genieten van panorama's van de oude stad en het futuristische nieuwe havengebied. Een wandeling langs de Rijn leidt u vervolgens naar de grootste romaanse kerk van Keulen. Dwaal door oude steegjes naar de oudste marktplaatsen van de stad en naar het historische stadhuis. Eindig je tour terug bij de Dom van Keulen en de sprookjesachtige fontein.

Keulen: begeleide wandeltocht door de oude stad

2. Keulen: begeleide wandeltocht door de oude stad

Ga op een begeleide wandeling door Keulen, een van de oudste steden van Duitsland. Ervaar 2000 jaar geschiedenis terwijl je de iconische monumenten en architectuur van de stad ziet, van de overblijfselen van de Romeinse oprichters tot de 21e eeuw. Leer meer over Duits brouwen en proef eventueel een staaltje. Begin bij de Dom van Keulen met gotische architectuur die eeuwenlang heeft geduurd om te bouwen. Leer meer over de rijke geschiedenis van deze kerk. Loop vervolgens naar het Romeins-Germaans Museum door de bruisende straat waar mensen, straatmuzikanten en andere artiesten regelmatig komen. Kijk door de ramen en zie een zeer indrukwekkend mozaïek. Nog maar 1800 jaar geleden werden hier feesten gevierd. Ontdek vervolgens hoeveel Duitsers en vooral de inwoners van Keulen van bier houden. Leer meer over de bijna 1000 jaar oude brouwtradities en pubetiquette van de stad. Hoor hoe alle obers in Keulen dezelfde naam hebben. Proef, voordat je verder gaat, een monster als je wilt. Bezoek daarna het oudste stadhuis van Duitsland en neem een kijkje op de plaats waar eau de cologne (parfum) werd uitgevonden. Loop door de drukke pleinen van de oude stad en passeer het monument van de twee burgers van Keulen, Tünnes en Schääl.

Keulen: privé-riksja-tour

3. Keulen: privé-riksja-tour

Begin uw privé-riksja-tour bij het officiële VVV-kantoor in het centrale deel van Keulen. Afkoelen of opwarmen met een verfrissend warm of koud drankje tijdens uw reis. Roll door Früh, Heinzelmännchenbrunnen, Dionysos Mosaic en Hohenzollernbreach. Laat uw deskundige chauffeur een prachtig panoramisch uitzicht op de kathedraal en de oostkant van de rivier onthullen. Besloten om je tour te beëindigen aan de rivier of in een ander deel van het stadscentrum, afhankelijk van wat je kiest, ga verder in het hogere deel van de stad of de rivier. Als je kiest om in de bovenstad te eindigen, ga je naar het huis van Johan Maria Farina om meer te weten te komen over de uitvinding van Eu de Cologne. Rijd langs het stadhuis en de toren van het stadhuis, voordat je doorgaat naar hei en levendige oude markt Als u ervoor kiest om bij de rivier te eindigen, neemt u mee op een reis naar het zuidelijke deel van de stad met stops bij het Chocolademuseum, de Crane-gebouwen en Yachthafen.

Dagtour Keulen en Limburg

4. Dagtour Keulen en Limburg

Bezoek Keulen voor een dag en ontdek 2000 jaar geschiedenis, van de Romeinse tijd tot de middeleeuwen tot de bruisende metropool die vandaag bestaat. Deze tour laat je enkele van de oudste overblijfselen van de stad zien, de grootse gotische kathedraal en blijvende iconen van cultuur door de eeuwen heen. Zodra je je groep in het centrum van Frankfurt hebt ontmoet, kun je een ritje maken over het platteland voor je bezoek aan de op drie na grootste stad van Duitsland. Een dubbeldekkerbus brengt je naar de plaats van het Romeinse Praetorium en het beroemde Dionysus-mozaïek in het Romeins-Germaans museum, evenals naar de machtige stadspoorten en fantastische kerken die inzicht bieden in het voormalige middeleeuwse stadsleven. Wanneer u wat tijd vrijmaakt voor de lunch, wandel dan door de centrale voetgangersgebieden van de stad om de levendige en levendige sfeer te ervaren die Keulen tot een hotspot van kunst, cultuur en het moderne leven maakt. Neem een kijkje in de grote kathedraal van Keulen, die meer dan 600 jaar in beslag nam. Maak 's middags een stop in de stad Limburg an der Lahn om de prachtige oude bruggen en middeleeuwse huizen te zien voordat je terugkeert naar Frankfurt.

Keulen: privéwandeling door het stadscentrum

5. Keulen: privéwandeling door het stadscentrum

Ontdek enkele van de meest relevante bezienswaardigheden van Keulen tijdens een privéwandeling door het stadscentrum. Dwaal langs de rivier de Rijn, staar naar de Dom van Keulen en steek de Hohenzollern-brug over terwijl je praat met een lokale gids. Begin de rondleiding voor de beroemde kathedraal van de stad en bewonder dit kenmerkende, historische bouwwerk dat aan de Rijn grenst. De kathedraal is het op een na hoogste gebouw van de stad en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Maak vervolgens van de gelegenheid gebruik om het Dionysus-mozaïek te zien, dat dateert van rond 220 na Christus en het middelpunt is van het Romeins-Germaans museum. Nadat je het mozaïek hebt bekeken, wandel je langs de Hohenzollern-brug, die uitkijkt over de Rijn, en maak je een paar foto's om deze gedenkwaardige ervaring vast te leggen. Vervolg vanaf de brug de tour in de oude binnenstad van Keulen en ervaar de unieke historische aantrekkingskracht. Geniet van de traditionele oude huizen en lokale brouwerijen, die direct aan de Rijn liggen. Als je door de smalle steegjes van de oude stad loopt, stop dan bij de Grote St. Martin-kerk bij de historische vismarkt van de stad. Bekijk het kenmerkende ontwerp van de kerk dat door de jaren heen de skyline van de oude binnenstad heeft gevormd. Ga vervolgens langs de Willi Ostermann-fontein en stop dan bij het historische stadhuis van Keulen, beroemd om zijn renaissancegevel. Bezoek daarna de grootste winkelstraat van de stad, Hohe Street, waar alles te vinden is, van elektronica tot kleding en schoenen. Sluit de wandeltocht af door te stoppen bij de Heinzelmännchen-fontein, een monument gewijd aan een lokale mythe over kleine mensen die de hele nacht doorwerkten, zodat de inwoners van Keulen het overdag rustig aan konden doen.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten

Overzicht activiteiten in Römisch-Germanisches Museum

Wil je alle activiteiten in Römisch-Germanisches Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.