Kies data

Römisches Nordtor

Römisches Nordtor: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Keulen: wandeltocht door de oude binnenstad

1. Keulen: wandeltocht door de oude binnenstad

Ontmoet je gids in de historische oude binnenstad van Keulen en begin je wandeltocht langs enkele van de beroemdste hoogtepunten van de stad. Bewonder de torenhoge Dom van Keulen. Ontdek de oude mythen, legendes en bijbelse figuren die in de gotische gevel zijn verwerkt. Reis verder terug in de tijd en bezoek een Romeinse villa met een bewaard gebleven mozaïekvloer, een Romeins graf en delen van Romeinse paleisgebouwen. Als u door het Romeins-Germaans museum wandelt, ziet u gedetailleerde overblijfselen uit de Romeinse periode van Keulen. Loop over de top van de ondergrondse Keulen Philharmonic Hall, waar je een Holocaust-monument zult bezoeken. Ga vervolgens naar de Hohenzollern-brug om panorama's van de oude stad en het futuristische nieuwe havengebied te bewonderen. Een wandeling langs de Rijn leidt u vervolgens naar de grootste romaanse kerk van Keulen. Dwaal door oude steegjes naar de oudste marktplaatsen van de stad en naar het historische stadhuis. Beëindig je tour terug bij de Dom van Keulen en zijn sprookjesachtige fontein.

Keulen: zelfgeleide audiogidswandeling door de Romeinse geschiedenis

2. Keulen: zelfgeleide audiogidswandeling door de Romeinse geschiedenis

Reis 2000 jaar terug in het verleden tijdens een zelfgeleide wandeling door Romeins Keulen, gesticht door keizer Augustus zelf. De eerste 500 jaar van bezetting van de stad door de Romeinen hebben Keulen permanent gevormd. Bekijk tijdens deze audiogidstour de overblijfselen van deze oude stad die in het volle zicht verborgen zijn. Begin de reis voor de Kreuzblume naast de Dom van Keulen, waar je hoort over de oude noordelijke poort van de stad. Bekijk onderweg de originele Romeinse trappen en leer hoe u de beroemde Romeinse soldaten, Marsilius en Agrippa, kunt spotten op de imposante gotische gevel van Gürzenich Köln. De audiogids wijst op de Grote Sint-Martinuskerk die in de middeleeuwen werd gebouwd op de fundamenten van een Romeins pakhuis in de voormalige Romeinse tempelwijk, St. Maria im Kapitol. Ontdek waarom Die Römische Hafenstraße in Köln (een Romeinse havenweg) onvolmaakt werd herbouwd op Kurt Hackenberg Platz en vind het grootste Romeinse paleis in het Rijnland. Hoor over een oud Romeins riool dat oorlogen, overstromingen en de industriële revolutie heeft overleefd, maar binnenkort zou kunnen bezwijken voor de Duitse brandbeveiligingsvoorschriften. Loop over een van de oudste continu gebruikte wegen in een stedelijk centrum ten noorden van de Alpen. Kijk door het raam van het Romeins-Germaans museum om een van 's werelds grootste en best bewaarde Romeinse mozaïeken te zien. Vind een archeologisch juweeltje in een metrostation en leer wat de maanlanding in 1969 te maken heeft met de oude Romeinen in Keulen. Aan het einde van de rondleiding weet je ook waarom de Romeinen een stad zo ver van hun huis hebben gesticht en waar je overblijfselen van hun muren kunt vinden op plaatsen die je misschien nooit verwacht. De wandeling door de eeuwen heen eindigt bij het Ubii-monument, de oudste stenen toren van Duitsland.

Keulen: begeleide wandeling met fakkels

3. Keulen: begeleide wandeling met fakkels

Ontdek verborgen details en dromerige plekken in de kathedraalstad tijdens deze nachtelijke tour met fakkels. Onder begeleiding van je gids verken je de stad en haar geschiedenis terwijl je de speciale sfeer van Keulen opsnuift. Luister naar verhalen en mythische verhalen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad in 2000. Van de oude Romeinse stad tot de middeleeuwen, het keizerlijke tijdperk, wereldoorlogen en tot de moderne stad van vandaag. De mix van humor van je gids en diepgaande kennis van deze plek zal helpen om deze tour zowel boeiend als informatief te maken terwijl je enkele van de belangrijkste attracties van de stad bezoekt. De tour zal de volgende bezienswaardigheden bezoeken: Alter Markt Romeinse noordelijke poort Heumarkt Hohenzollernbrug Romeins-Germaans museum Roncalliplatz Heinzelmännchenbrunnen Oude stad Dom van Keulen Willi Ostermann Brunnen Stadhuis van Keulen

  • Rondleidingen
  • Andere belevingen
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Römisches Nordtor

Wil je alle activiteiten in Römisches Nordtor ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.