Belevingen in
Ronda

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ronda: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Sevilla: dagtrip Pueblos Blancos en Ronda

1. Vanuit Sevilla: dagtrip Pueblos Blancos en Ronda

Deze trip begint met een rit over het platteland van Sevilla. Vervolgens maak je een stop bij het kasteel Las Aguzaderas, een middeleeuws gebouw dat op de oude grens tussen de Katholieke en Morische koninkrijken gesitueerd is. Vervolgens gaat de reis verder door de bergen en maak je een stop bij het pittoreske witte dorpje Zahara de la Sierra. Na het bezoek aan Zahara de la Sierra stop je bij een olijvenfabriek. En route ga je vervolgens naar het Sierra de Grazalema natuurpark. Geniet hier van een schitternd landschap en het uitzicht over de provincies Cádiz, Málaga en Sevilla bij Puerto de las Palomas, 1.357 meter boven het zeeniveau. Bekijk gieren in hun natuurlijke omgeving; bergen die bekend staan om de grootste Griffon gieren van Spanje. Aangekomen in Grazalema heb je de tijd om te genieten van een maaltijd, terwijl je omringd wordt door pittoreske witte huizen met kleurrijke bloemen. Na de lunch ga je naar Ronda. Onderweg zie je een prachtig Mediterraans bos met kurkbomen en eiken; een belangrijke bron voor honing, kurk, aromatische kruiden en hout. Ook zie je lokale mensen die met hun vee onderweg zijn; Iberische varkens en geiten. De laatste halte is Ronda, een van de oudste plaatsjes van Spanje, gebouwd op 2 kliffen. De 2 kanten van de stad zijn verbonden door een bekende brug van Spanje, de Nieuwe Brug, alhoewel het gebouwd werd in de 18e eeuw. De tourgids laat jou Ronda zien en je hebt hier ook tijd om zelf de plek te ontdekken.

Ronda: rondleiding en proeverij biologische olijfolie

2. Ronda: rondleiding en proeverij biologische olijfolie

Dompel jezelf onder in lokale producten tijdens deze wandeltocht door olijfgaarden, citrusbomen en wijngaarden in Ronda. Ontdek het creatieve spel tussen natuur en ruimtes die de visie van de Franse industrieel architect en ontwerper Philippe Starck demonstreren. Begin met jezelf onder te dompelen in een tentoonstelling met fotografisch werk van gerenommeerde kunstenaars. Ga naar de kas waar je een videopresentatie kunt bekijken. Bekijk een traditionele oliemolen en een bottel- en etiketteermachine. Ga verder naar de ecologische tuin waar u meer te weten kunt komen over de milieuvriendelijke productie van een breed scala aan producten, zoals groenten, aromatische planten, citrusbomen en kweepeerbomen. Bekijk een biologische wijngaard met Pinot noir-druiven die door Michel Rolland, een gerenommeerde en invloedrijke wijnmaker, tot wijn zijn omgevormd. Stop bij een kleine 19e-eeuwse kapel die door de weduwe Doña Lola aan het landgoed is geschonken. Loop door een verscheidenheid van 25 verschillende olijven van over de hele wereld. Bewonder grote oude olijfbomen op het Carlota-plein voordat je terugkeert naar de kas om wat olijfolie te proeven. Leer onderscheid te maken tussen een milde olie en een intense olie. Probeer een olie die in 2015 een prijs heeft gekregen voor beste biologische olie ter wereld.

Ronda: wandeltour door de stad

3. Ronda: wandeltour door de stad

Ontdek Ronda 1,5 uur lang samen met een deskundige gids. In een kleine groep verken je zowel de moderne als de historische kant van de stad.   Je wandeltour begint op Plaza España in het moderne stadsdeel. Hier maak je kennis met je gids en de rest van je groep. Je steekt de 18e-eeuwse Nieuwe Brug over die de 120 meter brede kloof door Ronda overspant. Dit is een van de drie indrukwekkende bruggen die de twee delen van de stad verbindt: de oude, romantische kant en de moderne stadsuitbreiding. Wandel daarna langs de rand van de hoge kliffen, met uitzicht over het vruchtbare land waardoor de stad wordt omringd.   Slenterend door de Arabische wijk in het oude centrum kun je de moorse gebouwen bewonderen die de tand des tijds hebben doorstaan. Je wandeling gaat verder omhoog over keienstraten naar de kerk Iglesia de Santa María la Mayor en het stadhuis. Onderweg voedt je lokale gids je honger naar kennis met verhalen, legendes en belangrijke weetjes over de stad.   Je eindbestemming is de geboorteplaats van het stierenvechten, Plaza de Toros. Deze arena was door de geschiedenis heen het toneel van verschillende belangrijke stierengevechten.

Van Malaga: privé-dagbustrip naar Ronda en Setenil

4. Van Malaga: privé-dagbustrip naar Ronda en Setenil

Laat je ophalen van het centraal gelegen ontmoetingspunt in Malaga en leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning naar Setenil de las Bodegas, waar je vrije tijd hebt om te lunchen en te verkennen. Ga verder naar de stad Ronda, voor een rondleiding door het historische centrum van Ronda. Stop bij de nieuwe brug om te genieten van de Tajo-kloof en het panoramische uitzicht, bezoek de arena en het stierenvechtmuseum. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en is gebouwd op twee afzonderlijke kliffen die met elkaar zijn verbonden door de beroemdste brug van Spanje, de Nieuwe Brug, die in de 18e eeuw werd gebouwd. De gids leidt je rond in Ronda en je hebt ook wat vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een wandeltocht door het romantische stadscentrum, met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje. Keer terug naar je ontmoetingspunt in Malaga aan het einde van je tour.

Van Sevilla: Witte Dorpen en Ronda Tour

5. Van Sevilla: Witte Dorpen en Ronda Tour

Bezoek Zahara de la Sierra, Ronda en Grazalema met een gids vanuit Sevilla. Bewonder het uitzicht op de typische witte dorpen van Andalusië en Ronda, de hoofdstad van de regio Serrania in Málaaga. De eerste stop is Zahara de la Sierra, een stad van Nasrid-oorsprong. Bezoek dan een van de belangrijkste witte dorpen in Andalusië, Grazalema, dat zijn naam geeft aan de sierra zelf. Bezoekers zullen genieten van deze prachtige stad en het prachtige uitzicht op de bergen. Neem in Grazalema een pauze om te genieten van de keuken in een van de typische bars of geniet van de sfeer van deze charmante stad. De laatste stop is in Ronda, een van de oudste steden van Spanje die bekend staat om zijn tajo, een kloof die de stad in tweeën deelt. Bewonder de grote bogen van deze oude plaats. Geniet van een wandeling door de straten van Ronda, in de voetsporen van schrijvers als García Lorca en Ernest Hemingway.

Costa del Sol en Malaga: Ronda & Setenil de las Bodegas

6. Costa del Sol en Malaga: Ronda & Setenil de las Bodegas

Nadat je de Costa del Sol en Malaga hebt verlaten, vervolg je je weg langs een schilderachtige route met plaatselijke vegetatie zoals sinaasappelbomen, olijfbomen en kurkeiken en het witte dorp Ardales en Cuevas del Becerro. Kom aan in Setenil de las Bodegas, een van de mooiste en origineelste witte dorpen in de provincie Cádiz. Profiteer van jouw vrije tijd om van deze eigenaardige stad te genieten. Bezoek de huizen die onder de rotsen van de afgrond zijn ingebed en geniet van een kopje koffie. In Ronda komt je aan bij het busstation waarna je te voet verder gaat en geniet van een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Tijdens een wandeltour door het romantische stadscentrum met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje valt er veel te ontdekken. Geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Puente Nuevo, die de "Tajo" (de knip) van de Guadalevin-rivier oversteekt, waar je een lokale Ronda-wijn zult proeven op een terras met een exclusief uitzicht op de brug over de Taag. Het Palacio Mondragón, ook bekend als Palacio del Marqués de Villasierra, is ongetwijfeld een interessant bezoek, omdat het een paleis van een landheer is met Arabische tuinen, maar het huisvest ook het Archeologisch Museum van Ronda, met interessante stukken die de oudheid van de stad aantonen. Geniet van jouw vrije tijd om de stad in jouw eigen tempo te verkennen.

Vanuit Costa del Sol: dagtocht naar Ronda

7. Vanuit Costa del Sol: dagtocht naar Ronda

De dag begint met een ophaalservice vanaf het ontmoetingspunt in een bus met airconditioning. Je reist naar Setenil en las Bodegas en kunt onderweg van het mooie uitzicht genieten. Ervaar bij aankomst de ontspannen sfeer van deze charmante stad en krijg vrije tijd om in je eigen tempo te verkennen. Spring terug in de bus en reis naar de volgende halte van de dag, Ronda. Begin aan een begeleide, panoramische rondleiding inclusief de  Almocabar -poort, de kerk van de Heilige Geest en de kerk van Santa Maria la Mayor. Bezoek vervolgens de  Maestranza -arena, één van de oudste arena in  Spanje  en beschouwd als de bakermat van het traditionele stierenvechten. Maestranza  is de thuisbasis van de beroemde  Goyesa -stierenvechtstijl, waarover je meer komt te weten in het museum op locatie. Bezoek later een lokale wijnmakerij,  Sangre de Ronda en geniet van een wijnproeverij met regionale wijnen. Ontdek de historische en culturele impact die wijn in de regio heeft gehad en verken vervolgens de omgeving op eigen gelegenheid. Aan het einde van een geweldige dag ontmoet je je gids in de bus en begin je aan de terugreis naar de Costa del Sol.

Vanuit Sevilla: dagtrip naar Ronda

8. Vanuit Sevilla: dagtrip naar Ronda

Bezoek Ronda, een van de oudste stadjes van Spanje, op een dagtrip vanuit Sevilla. Je krijgt een inleiding tot de stad door een wandeling te maken door de 19de-eeuwse tuinen in Alameda del Tajo en geniet van de uitzichten. Bekijk het beroemde Plaza de Toros de Ronda, een stenen arena voor stierengevechten. Vervolgens ontdek je het echte symbool van de stad, de Nieuwe Brug, die de oude en nieuwe wijken van Ronda aan elkaar verbindt. Hier kun je genieten van uitzicht op de Tajo de Ronda canyon. Ga verder naar het San Juan Bosco House, de Oude Brug, de Brug van Felipe V en de kerk van Santa Maria, gebouwd in de oude moskee en gelegen in het historische centrum van de stad. Bewonder de Mudejar Toren en het architectonische wonder Casita de la Torre. Tot slot bezoek je het Museum van de Wijn van Ronda en krijg je een rondleiding van de Sangre de Ronda wijngaarden, inclusief proeverij van lokale wijnen. Daarna heb je vrije tijd om Ronda zelf te verkennen voordat je weer teruggaat naar Sevilla.

Ronda: ticket voor Reservatauro Ronda begeleide wandeltocht

9. Ronda: ticket voor Reservatauro Ronda begeleide wandeltocht

Loop door een fokkerij van vechtstieren en pure Andalusische paarden met dit ticket voor een wandeltocht in de Reservatauro Ronda. Volg je gids door een biosfeerreservaat aan de Costa del Sol dat is gesticht door de stierenvechter Rafael Tejada. Ontmoet je gids bij de Reservatauro Ronda en begin je wandeltocht. Deel in het leven van paarden en stieren tijdens al hun fokfasen en hun fascinerende selectieproces. Communiceer met deze majestueuze wezens. Dompel je onder in de omgeving van de koning van de wei, de stier. Kom meer te weten over de fokgeheimen en het selectieproces van dappere stieren. Kom dicht bij de stieren in elke fase van hun leven. Zie in het voorjaar pasgeboren kalfjes en veulens. Bewonder kuddes slanke paarden. Geniet tijdens uw bezoek van de inheemse flora en fauna van de Serranía de Ronda. Voel de vreugde van het wandelen onder eeuwenoude eiken.

Pueblos Blancos & Ronda: privédaagse van Sevilla

10. Pueblos Blancos & Ronda: privédaagse van Sevilla

Je vertrekt vanuit Sevilla om de reis te beginnen, rijdend door het Sevilliaanse platteland, omringd door tarwe en prachtige zonnebloemvelden. Je stopt bij het 'Kasteel van Las Aguzaderas' - een interessant middeleeuws gebouw aan de oude grens tussen katholieke en Moorse koninkrijken. Ga dan door de bergen en stop bij Zahara de la Sierra, op de top van een steile heuvel. Zahara is beroemd om zijn opvattingen en geschiedenis. Hier heeft u tijd om rond te dwalen, een kopje koffie te drinken en een kleine olijfoliefabriek te bezoeken die een van de beste olijfolie in de regio maakt. Op weg naar Grazalema gaat u door het natuurpark Sierra de Grazalema. Je ziet een scala aan verbazingwekkende landschappen over de provincies Cadiz, Malaga en Sevilla, vanaf 'Puerto de las Palomas' dat 1157 meter boven zeeniveau ligt. Je krijgt ook de kans om getuige te zijn van de natuur in zijn natuurlijke habitat. Deze bergen zijn de thuisbasis van de grootste kolonie vale gieren in Spanje. Eenmaal in Grazalema is er tijd voor een lekkere maaltijd, omringd door witte huizen en kleurrijke bloemen. Na de lunch verlaat u Grazalema en gaat u naar Ronda. Onderweg passeer je een heel mooi mediterraan bos vol kurkbomen en eiken waar tot op de dag van vandaag de lokale bevolking nog steeds met vee werkt (Iberische varkens, geiten en koeien) en honing, kurk, aromatische kruiden en hout produceren. Na een spannende ochtend bereikt u Ronda, een van de oudste steden van het land. Ronda is uniek vanwege zijn aard en geschiedenis. Het is gebouwd op twee afzonderlijke kliffen en de stad is verbonden door een beroemde brug, bekend als 'De nieuwe brug' ondanks het feit dat het in de 18e eeuw werd gebouwd. In Ronda heeft u vrije tijd om de schoonheid van de stad te verkennen.

Veelgestelde vragen over Ronda

Welke topattracties zijn een must-see in Ronda?

Sitemap Ronda

Wil je alle activiteiten in Ronda ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ronda

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.912 beoordelingen

Na een fijne busrit kom je eerst in Setenil de las Bodegas aan waar je kort de tijd hebt om het schattige dorpje te bekijken. Daarna rijdt de bus door naar Ronda. Ronda moet je echt met eigen ogen gezien hebben. Heel erg indrukwekkend. In Ronda krijg je ook nog 2 uur de tijd om op eigen houtje de stad te verkennen. Wij vonden het een geslaagde excursie en dag.

Zeer mooie rondleiding. De gidsen waren zeer informatief. Jammer dat alles 3 keer werd verteld... In het Spaans, Frans en Engels. Dat maakt alles een beetje zwaar... Maar respect voor de reisleider...

O excursie naar frumoasa, cu un ghid erudit, pe care of recomandam celor care vor să meargă comod și să petreacă o zi deosebita de concediu

Mooie plekken om elkaar te ontmoeten en te genieten onder begeleiding van iemand die je de geschiedenis van de plek vertelt

Het regende en was koud. Maar... Eduardo was fantastisch met humor. Dus verwarmend. Dank Eduardo en ook Paco