Dingen om te doen Ronda

Ronda: De beste dingen die je niet wil missen

Ronda: wandeltour door de stad

1. Ronda: wandeltour door de stad

Ontdek Ronda 1,5 uur lang samen met een deskundige gids. In een kleine groep verken je zowel de moderne als de historische kant van de stad.   Je wandeltour begint op Plaza España in het moderne stadsdeel. Hier maak je kennis met je gids en de rest van je groep. Je steekt de 18e-eeuwse Nieuwe Brug over die de 120 meter brede kloof door Ronda overspant. Dit is een van de drie indrukwekkende bruggen die de twee delen van de stad verbindt: de oude, romantische kant en de moderne stadsuitbreiding. Wandel daarna langs de rand van de hoge kliffen, met uitzicht over het vruchtbare land waardoor de stad wordt omringd.   Slenterend door de Arabische wijk in het oude centrum kun je de moorse gebouwen bewonderen die de tand des tijds hebben doorstaan. Je wandeling gaat verder omhoog over keienstraten naar de kerk Iglesia de Santa María la Mayor en het stadhuis. Onderweg voedt je lokale gids je honger naar kennis met verhalen, legendes en belangrijke weetjes over de stad.   Je eindbestemming is de geboorteplaats van het stierenvechten, Plaza de Toros. Deze arena was door de geschiedenis heen het toneel van verschillende belangrijke stierengevechten.

Vanuit Sevilla: dagtrip Pueblos Blancos en Ronda

2. Vanuit Sevilla: dagtrip Pueblos Blancos en Ronda

Rijd door het platteland van Sevilla en bezoek de pittoreske witte dorpen. Stop vervolgens bij een olijfoliefabriek onderweg naar Grazalema. Het natuurpark Sierra de Grazalema herbergt een reeks prachtige landschappen die perfect zijn om te genieten van een ontspannen rit. Bekijk gieren in de bergen, de thuisbasis van de grootste kolonie vale gieren in Spanje. Bij aankomst in Grazalema kun je genieten van een lekkere maaltijd, omringd door de pittoreske witte huisjes versierd met kleurrijke bloemen. Na de lunch ga je door naar Ronda. Onderweg zie je een prachtig mediterraan bos met kurkbomen en eiken. Een belangrijke bron voor honing, kurk, aromatische kruiden en hout. Ook zie je de lokale bewoners die met hun vee onderweg zijn: koeien, Iberische varkens en geiten. Ronda is een van de oudste steden van Spanje, gebouwd op twee afzonderlijke kliffen die met elkaar verbonden zijn door de beroemdste brug van Spanje - de Puente Nuevo, gebouwd in de 18e eeuw. De gids laat je Ronda zien, en je hebt hier ook tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Costa del Sol en Malaga: Ronda & Setenil de las Bodegas

3. Costa del Sol en Malaga: Ronda & Setenil de las Bodegas

Nadat je de Costa del Sol en Malaga hebt verlaten, vervolg je je weg langs een schilderachtige route met plaatselijke vegetatie zoals sinaasappelbomen, olijfbomen en kurkeiken en het witte dorp Ardales en Cuevas del Becerro. Kom aan in Setenil de las Bodegas, een van de mooiste en origineelste witte dorpen in de provincie Cádiz. Profiteer van jouw vrije tijd om van deze eigenaardige stad te genieten. Bezoek de huizen die onder de rotsen van de afgrond zijn ingebed en geniet van een kopje koffie. In Ronda komt je aan bij het busstation waarna je te voet verder gaat en geniet van een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Tijdens een wandeltour door het romantische stadscentrum met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje valt er veel te ontdekken. Geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Puente Nuevo, die de "Tajo" (de knip) van de Guadalevin-rivier oversteekt, waar je een lokale Ronda-wijn zult proeven op een terras met een exclusief uitzicht op de brug over de Taag. Het Palacio Mondragón, ook bekend als Palacio del Marqués de Villasierra, is ongetwijfeld een interessant bezoek, omdat het een paleis van een landheer is met Arabische tuinen, maar het huisvest ook het Archeologisch Museum van Ronda, met interessante stukken die de oudheid van de stad aantonen. Geniet van jouw vrije tijd om de stad in jouw eigen tempo te verkennen.

Van Malaga: privé-dagbustrip naar Ronda en Setenil

4. Van Malaga: privé-dagbustrip naar Ronda en Setenil

Laat je ophalen van het centraal gelegen ontmoetingspunt in Malaga en leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning naar Setenil de las Bodegas, waar je vrije tijd hebt om te lunchen en te verkennen. Ga verder naar de stad Ronda, voor een rondleiding door het historische centrum van Ronda. Stop bij de nieuwe brug om te genieten van de Tajo-kloof en het panoramische uitzicht, bezoek de arena en het stierenvechtmuseum. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en is gebouwd op twee afzonderlijke kliffen die met elkaar zijn verbonden door de beroemdste brug van Spanje, de Nieuwe Brug, die in de 18e eeuw werd gebouwd. De gids leidt je rond in Ronda en je hebt ook wat vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een wandeltocht door het romantische stadscentrum, met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje. Keer terug naar je ontmoetingspunt in Malaga aan het einde van je tour.

Ronda: rondleiding en proeverij biologische olijfolie

5. Ronda: rondleiding en proeverij biologische olijfolie

Dompel jezelf onder in lokale producten tijdens deze wandeltocht door olijfgaarden, citrusbomen en wijngaarden in Ronda. Ontdek het creatieve spel tussen natuur en ruimtes die de visie van de Franse industrieel architect en ontwerper Philippe Starck demonstreren. Begin met jezelf onder te dompelen in een tentoonstelling met fotografisch werk van gerenommeerde kunstenaars. Ga naar de kas waar je een videopresentatie kunt bekijken. Bekijk een traditionele oliemolen en een bottel- en etiketteermachine. Ga verder naar de ecologische tuin waar u meer te weten kunt komen over de milieuvriendelijke productie van een breed scala aan producten, zoals groenten, aromatische planten, citrusbomen en kweepeerbomen. Bekijk een biologische wijngaard met Pinot noir-druiven die door Michel Rolland, een gerenommeerde en invloedrijke wijnmaker, tot wijn zijn omgevormd. Stop bij een kleine 19e-eeuwse kapel die door de weduwe Doña Lola aan het landgoed is geschonken. Loop door een verscheidenheid van 25 verschillende olijven van over de hele wereld. Bewonder grote oude olijfbomen op het Carlota-plein voordat je terugkeert naar de kas om wat olijfolie te proeven. Leer onderscheid te maken tussen een milde olie en een intense olie. Probeer een olie die in 2015 een prijs heeft gekregen voor beste biologische olie ter wereld.

Van Sevilla: Witte Dorpen en Ronda Tour

6. Van Sevilla: Witte Dorpen en Ronda Tour

Bezoek Zahara de la Sierra, Ronda en Grazalema met een gids vanuit Sevilla. Bewonder het uitzicht op de typische witte dorpen van Andalusië en Ronda, de hoofdstad van de regio Serrania in Málaaga. De eerste stop is Zahara de la Sierra, een stad van Nasrid-oorsprong. Bezoek dan een van de belangrijkste witte dorpen in Andalusië, Grazalema, dat zijn naam geeft aan de sierra zelf. Bezoekers zullen genieten van deze prachtige stad en het prachtige uitzicht op de bergen. Neem in Grazalema een pauze om te genieten van de keuken in een van de typische bars of geniet van de sfeer van deze charmante stad. De laatste stop is in Ronda, een van de oudste steden van Spanje die bekend staat om zijn tajo, een kloof die de stad in tweeën deelt. Bewonder de grote bogen van deze oude plaats. Geniet van een wandeling door de straten van Ronda, in de voetsporen van schrijvers als García Lorca en Ernest Hemingway.

Vanuit Malaga: dagtrip naar Ronda

7. Vanuit Malaga: dagtrip naar Ronda

Ronda is een van de belangrijkste steden in de provincie Malaga. Samen met de hoofdstad is het een van de meest bezocht steden, dankzij het verrijkende culturele erfgoed en de landelijke omgeving. Ronda is omgeven door verschillende bergketens zoals de Sierra de Grazalema, en de contrasten in het landschap zijn geliefd bij bezoekers. Hoewel het niet heel gebruikelijk is voor steden in Andalusië, heeft Ronda een Keltische oorsprong, en de Grieken gaven het de naam “Runda”. Op deze dagtrip bezoek je allerlei culturen. Het hele jaar door geniet je van lenteweer - zon en milde temperaturen zijn bijna altijd gegarandeerd. 

Vanuit Sevilla: dagtrip naar Ronda

8. Vanuit Sevilla: dagtrip naar Ronda

Bezoek Ronda, een van de oudste stadjes van Spanje, op een dagtrip vanuit Sevilla. Je krijgt een inleiding tot de stad door een wandeling te maken door de 19de-eeuwse tuinen in Alameda del Tajo en geniet van de uitzichten. Bekijk het beroemde Plaza de Toros de Ronda, een stenen arena voor stierengevechten. Vervolgens ontdek je het echte symbool van de stad, de Nieuwe Brug, die de oude en nieuwe wijken van Ronda aan elkaar verbindt. Hier kun je genieten van uitzicht op de Tajo de Ronda canyon. Ga verder naar het San Juan Bosco House, de Oude Brug, de Brug van Felipe V en de kerk van Santa Maria, gebouwd in de oude moskee en gelegen in het historische centrum van de stad. Bewonder de Mudejar Toren en het architectonische wonder Casita de la Torre. Tot slot bezoek je het Museum van de Wijn van Ronda en krijg je een rondleiding van de Sangre de Ronda wijngaarden, inclusief proeverij van lokale wijnen. Daarna heb je vrije tijd om Ronda zelf te verkennen voordat je weer teruggaat naar Sevilla.

Ronda: ticket voor Reservatauro Ronda begeleide wandeltocht

9. Ronda: ticket voor Reservatauro Ronda begeleide wandeltocht

Loop door een fokkerij van vechtstieren en pure Andalusische paarden met dit ticket voor een wandeltocht in de Reservatauro Ronda. Volg je gids door een biosfeerreservaat aan de Costa del Sol dat is gesticht door de stierenvechter Rafael Tejada. Ontmoet je gids bij de Reservatauro Ronda en begin je wandeltocht. Deel in het leven van paarden en stieren tijdens al hun fokfasen en hun fascinerende selectieproces. Communiceer met deze majestueuze wezens. Dompel je onder in de omgeving van de koning van de wei, de stier. Kom meer te weten over de fokgeheimen en het selectieproces van dappere stieren. Kom dicht bij de stieren in elke fase van hun leven. Zie in het voorjaar pasgeboren kalfjes en veulens. Bewonder kuddes slanke paarden. Geniet tijdens uw bezoek van de inheemse flora en fauna van de Serranía de Ronda. Voel de vreugde van het wandelen onder eeuwenoude eiken.

The Villages van Andalusië: Full-Day Trip van Sevilla

10. The Villages van Andalusië: Full-Day Trip van Sevilla

Ontsnap aan de drukte van Sevilla en breng de dag door met het ontdekken van de unieke en charmante dorpjes van Andalusië en het prachtige landschap eromheen. De spectaculaire route van deze tour loopt tussen Cádiz en Málaga en omvat onderweg maar liefst 3 dorpen en een prachtig natuurpark. Breng de dag door met het bewonderen van de ongeschonden, witgekalkte gevels van de Spaanse villa's tegen het weelderige groen van het omliggende bos en de heldere blues van de heldere hemel. Ga op sprookjesachtige dorpen voor een mooie ontspannen reis door het ongerepte landschap en de architectuur. Bewonder een spectaculair uitzicht op de dorpen, en maak sporadische pauzes om enkele van de heerlijke traditionele tapas te proeven en maak kennis met de culinaire wereld van de Andalusische keuken. De dorpen die u gaat bezoeken zijn Ronda, Grazalema en Zahara. In Zahara kunt u uw dagtocht ook upgraden met een bezoek aan een charmante olijfoliemolen en Spaanse olijfolie proeven.

Sitemap Ronda

Wil je alle activiteiten in Ronda ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ronda

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.227 beoordelingen

Allemaal op de beste manier georganiseerd. Nauwkeurig het gekozen ophaalpunt en perfecte timing. De gids was zeer deskundig en legde alles uit in 3 talen (Engels, Spaans en Italiaans) en gaf advies over hoe we de vrije tijd die we hadden optimaal konden benutten. Aan te bevelen

Het vervoer is van zeer goede kwaliteit en zowel de super aardige en empathische gids, als een zeer veilige en correcte chauffeur in het rijden. ZEER PUNCTUURLIJK!!!

Hele leuke tour gehad! Tourbegeleider Emanuel is geweldig, leuke rondleiding gehad in Ronda! Aanbeveling als je een dag wat anders wilt zien

Setenil is zeker een bezoek waard. Ronda is prachtig, vooral van "beneden" bekeken (de brug). De Plaza de Toros is ook een aanrader.

Super leuk en gaaf om allemaal te zien. En wat een top gids.