Belevingen in
Roskilde

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Roskilde

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Roskilde: De beste dingen die je niet wil missen

Kopenhagen: City Card (inclusief vervoer)

1. Kopenhagen: City Card (inclusief vervoer)

De City Card, waarmee je profiteert van gratis toegang tot 80 museums en bezienswaardigheden, is de sleutel tot Kopenhagen. De City Card is verkrijgbaar voor een periode van 24, 48, 72 en 120 uur, en geeft je toegang tot enkele van de beste musea en bezienswaardigheden van de stad. Ook kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer, inclusief stadsbussen, treinen en de metro. Kom meer te weten over de Deense hoofdstad, van het koninklijk paleis tot één van Europa's oudste pretparken. Dit is een kleine selectie van de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken met de City Card: • Tivoli • Grachtentour • Kasteel Rosenborg • Amalienborg • Museum voor Moderne Kunst • Dansk Arkitektur Centrum • Geologisk Museum (Statens Naturhistoriske Museum) • Museet for Samtidskunst • Roskilde Museum • Zoologisk Museum (Statens Naturhistoriske Museum) • De ronde toren • Den Blå Planet, National Aquarium Denmark • Christianborg - De koninklijke ontvangstruimtes. • Het Nationaal Museum • Kronborg Kasteel • Copenhagen Zoo

...
Kopenhagen: Roskilde, Frederiksborg & Kronborg dagtour

2. Kopenhagen: Roskilde, Frederiksborg & Kronborg dagtour

Geniet van een mooie sightseeing-tour van Noord-Seeland op een 8,5-uur lange excursie vanuit Kopenhagen. Bezoek de koninklijke monumenten van kasteel Kronborg, kasteel Frederiksborg en de kathedraal van Roskilde (Werelderfgoed). Ideaal voor diegenen die meer willen zien dan het centrum van de stad, om zoveel mogelijk van het historische Denemarken te zien, maar weinig tijd hebben. Je reist in een kleine groep voor een persoonlijkere ervaring. Tijdens de tour is er tijd om de imposante exterieurs en interieurs van kasteel Frederiksborg en Kronborg te verkennen. Deze laatste bevindt zich op de oevers van de Sont tussen Denemarken en Zweden en is bekend als Elsinore in Shakespeare's 'Hamlet'. Geniet van de romantische omgeving van kasteel Frederiksborg in Hillerød, omgeven door een prachtig meer en ditto tuinen. Je wordt meegenomen naar de kathedraal van Roskilde, de begraafplaats van 39 Deense koningen en koninginnen. Een van de begravenen is Ingrid van Zweden, de echtgenote van de Deense Frederik IX ofwel de vader van de huidige koningin, Margrethe II. De laatste halte van je reis is het Vikingschipmuseum met herbouwde modellen en opgegraven schepen uit de tijd dat Vikingen al plunderend een groot deel van West-Europa en de Noord-Atlantische Oceaan veroverden. Houd er rekening mee dat tussen november en maart en april een bezoek aan de kathedraal niet in de tour inbegrepen is, maar dat je de verbazingwekkende structuur van buiten ziet. Bovendien krijg je een introductie tot de geschiedenis van de kathedraal.

...
Kopenhagen: dagtrip met kleine groepen naar Roskilde

3. Kopenhagen: dagtrip met kleine groepen naar Roskilde

Je ontmoet je gids op het centraal station van Kopenhagen. Vanaf daar helpt uw gids u bij het kopen van een kaartje voor de trein. Je reist vervolgens naar de stad Roskilde, waar je eenmaal aangekomen je gids naar het Viking Ship Museum brengt. Daar leer je over het vermogen van de Vikingen om schepen te bouwen, en krijg je ook inzicht in hun dagelijks leven. Als je klaar bent met het verkennen van het Viking Ship Museum, loop je richting de kathedraal van Roskilde, waar je meer te weten komt over enkele van de koningen en koninginnen die daar begraven liggen. Aan het einde van uw Roskile-ervaring keert u per trein terug naar Kopenhagen.

...
Roskilde: romantische wandeltocht

4. Roskilde: romantische wandeltocht

Een exclusieve tour voor alle romantici van de wereld - samen met een professionele lokale gids bezoekt u de meest romantische plekken in de stad. Roskilde was ooit de hoofdstad van Denemarken, en tegenwoordig is het vol levendigheid en rijk cultureel erfgoed. De stad is warm en vriendelijk, waardoor het de perfecte plek is voor jou en je partner om te verkennen. We beantwoorden vragen als: Waar zijn de beste plekken om een date te hebben in de stad? En waar kun je mooie foto's maken? Je zult verrast zijn hoeveel historische liefdesverhalen er verborgen zijn in de straten, gebouwen en parken van de stad. Van hartverscheurend en tragisch tot hilarisch of pittig. Wist je dat Roskilde jaarlijks een muziekfestival organiseert, dat vooral door koppels wordt bezocht? Jij en je partner kunnen op dit festival meer te weten komen over de geschiedenis van romantiek. Deze tour wordt vooral aanbevolen in de Sint-Valentijnperiode.

...
Roskilde: 2 uur durende kerstwandeling met gids

5. Roskilde: 2 uur durende kerstwandeling met gids

Kom in de kerststemming tijdens deze wandeltocht met een lokale deskundige gids. Bezoek de kerstmarkt en bekijk de meest magische decoraties en displays in de stad. Roskilde is op zichzelf al een charmante en historische stad, maar tijdens de kerstperiode is het ronduit betoverend. Volg je lokale gids op een feestelijke, hartverwarmende tour terwijl je de mooiste displays in de stad bezoekt. Leer het verhaal achter de kerstboom en luister naar magische verhalen over kerstspreuken en kerstlegendes in Roskilde. Bezoek een grote en schitterende kerstmarkt in de creatieve wijk Musicon. Probeer lokale seizoensgebonden lekkernijen en geniet van een vrolijke, feestelijke en magische ervaring.

...
Roskilde: stadswandeling met lokale gids

6. Roskilde: stadswandeling met lokale gids

Verken samen met een lokale gids Roskilde tijdens deze wandeltocht langs de beste plekken van de stad. Leer fascinerende feiten en legendes terwijl je iconische en charmante plekken bezoekt. Volg je gids om de straten, gebouwen en hoeken van de stad te verkennen en ontdek de verhalen die erin verborgen zijn. Kom meer te weten over een van Europa's grootste festivals die hier wordt gehouden, de Deense koningen die in de stad werden begraven en meer. Deze tour is perfect voor degenen die de stad voor het eerst bezoeken en het meeste uit hun tijd hier willen halen.

...

Sitemap Roskilde

Wil je alle activiteiten in Roskilde ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Roskilde

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.250 beoordelingen

De Copenhagen Card is geweldig. Alle bezienswaardigheden die we wilden zien waren inbegrepen in de pas, ook in de omgeving van Kopenhagen. Ook over het vervoer hoefden wij ons geen zorgen te maken, of het nu met de bus, S-Bahn, U-Bahn of regionale trein is, alles zit bij de Copenhagen Card inbegrepen.

Deze kaart is beslist een aanrader: gemak in het Openbaar Vervoer, bijna alle musea gratis. Daarbij bespaar je veel kosten. Kijk goed naar het aantal uren op de kaart, als je het goed plant heb je er meer dan een/ meerdere dagen wat aan.

Deze City card zou ik aan iedereen aanraden Om alles uit te kast te halen moeten de verre verplaatsingen buiten Kopenhagen ook gedaan worden zoals Roskilde en Hillerod

De aanschaf van deze kaart is zo terug verdiend. Vrij reizen met openbaar vervoer en veel attracties vrij toegankelijk.

De kaart is zo handig voor alle bezienswaardigheden en het openbaarvervoer.