Rosslyn Chapel

Rosslyn Chapel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Edinburgh: Rosslyn Chapel & Scottish Borders

1. Vanuit Edinburgh: Rosslyn Chapel & Scottish Borders

Ontdek de fascinerende geschiedenis en cultuur van Schotland tijdens deze dagtrip voor kleine groepen vanuit Edinburgh. Je bezoekt ook het prachtige Borders-dorp Melrose met zijn historische abdij. Met een vertrek om 09:45 uur, ga je naar het zuiden naar de wereldberoemde Scott's View, met een prachtig uitzicht over de Tweed Valley en de Eildon Hills. Je krijgt ook de kans om het originele Wallace Monument te bezoeken. Bewonder de Eildon Hills en het prachtige landschap, om daarna Melrose te bezoeken, waar je van de cisterciënzer kapel uit de 12e eeuw vindt. De cisterciënzer monniken hadden zeer nauwe banden met de tempeliers en Melrose Abbey is de begraafplaats van Robert the Bruce's hart, teruggebracht van de kruistochten in het Moorse Spanje. Na de lunch in Melrose ga je naar de prachtige 15e-eeuwse Rosslyn Chapel, vereeuwigd in de Da Vinci-code van Dan Brown. Hier kom je meer te weten over de mythen en legendes rond de verblijfplaats van de Heilige Graal. Van Melrose keer je terug naar Edinburgh en arriveer je rond 16:15 uur.

Rosslyn Chapel, Stirling Castle & Dunfermline Abbey Tour

2. Rosslyn Chapel, Stirling Castle & Dunfermline Abbey Tour

Tijdens deze rondleiding door de beroemdste middeleeuwse monumenten van Schotland, leer je over de vele helden die in dit oude koninkrijk hebben gestreden. De eerste stop op uw tour zal de stad Dunfermline zijn. Loop het prachtige schip van Dunfermline Abbey *, de laatste rustplaats van Robert the Bruce, die streed voor het recht van Schotland om een natie te zijn. Vervolgens reis je naar Stirlingshire, waar je zult stoppen in de prachtige stad Stirling, locatie van het monument van de Schotse held William Wallace (wiens leven werd gedramatiseerd in de film Braveheart). Je zult ruim de tijd hebben om door de prachtige en oude straten die er omheen lopen te slenteren. Je krijgt ook de kans om het prachtige kasteel van de stad te verkennen. Ga vanuit Stirling richting Bannockburn, het slagveld waar Robert the Bruce de Engelsen rondleidde in 1314. Tenslotte, ontcijfer het mysterie van de Rosslyn-kapel, die beroemd werd in de roman van Dan Brown, de Da Vinci-code. Is dit de rustplaats van de Heilige Graal? Niemand weet het echt, maar je zult de kapel geweldig vinden en de prachtige wandeling die je kunt maken door Roslin Glen en de ruïnes van Rosslyn Castle.

Edinburgh: Rosslyn Chapel, Scottish Borders en Abbotsford

3. Edinburgh: Rosslyn Chapel, Scottish Borders en Abbotsford

Reis door de Schotse Lowlands en Borders op een leuke dagtrip. Zie gevarieerde natuurlijke wonderen die dit deel van Schotland beroemd maken. Zie historische bezienswaardigheden en geniet van echte Schotse whisky terwijl je op pad bent met een vriendelijke en deskundige gids! Je tour vertrekt vanaf het kasteel van Edinburgh naar het mooie dorp Roslin. Daar heb je de gelegenheid om Rosslyn Chapel te bezoeken. De kapel uit 1445 kreeg wereldwijde bekendheid dankzij de toenemende interesse in de vrijmetselarij en de Tempeliers. Zie de ingewikkelde 'muziek'dozen en groene mannetjes uitgesneden in de hele kapel. Vanuit Roslin ga je verder naar het hart van de Scottish Borders in het oostelijke deel van de Scottish Uplands. Dit gebied is rijk aan heuvels, valleien, rivieren en heide, en het is de traditionele thuisbasis van Schots rugby. Reis naar het historische stadje Melrose, de geboorteplaats van Rugby Sevens en de thuisbasis van Melrose Abbey. De abdij werd opgericht in 1136 en is één van de mooiste religieuze ruïnes in het Verenigd Koninkrijk, met veel gedetailleerde gebeeldhouwde sculpturen. Er wordt ook gezegd dat het gebalsemde hart van Robert the Bruce hier is begraven. Geniet van een smakelijke lunch in Melrose en neem de tijd om de stad en de abdij te verkennen. Op weg terug naar Edinburgh reis je naar het dorp Pencaitland, waar je de charmante Glenkinchie Distillery bezoekt en al proevend leert over echte Schots whisky. Glenkinchie is een van de weinige distilleerderijen in de Schotse Lowlands. Tot slot keer je terug naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Rosslyn Chapel en Muur van Hadrianus

4. Vanuit Edinburgh: Rosslyn Chapel en Muur van Hadrianus

Bezoek de bijzondere Rosslyn Chapel, verken het dorp Melrose, reis af naar de Schotse grens en bekijk de Muur van Hadrianus, tijdens deze dagexcursie vanuit Edinburgh. De mysterieuze Rosslyn Chapel werd wereldwijd bekend na de publicatie van de Da Vinci Code. Er wordt al lange tijd gespeculeerd over de oorsprong en de betekenis van de beroemde stenen beelden in deze prachtige en rijkelijk versierde kapel uit de 15e eeuw. Bezoek het gezellige dorp Melrose voor de lunch en steek daarna de oude grens tussen Schotland en Engeland bij Carter Bar over. Treed in de voetsporen van strijdende clans en families, bekend als Border Reivers, die hier tot het einde van de 16e eeuw regelmatig gewelddadige overvallen pleegden. Bezoek vervolgens één van de belangrijkste Romeinse monumenten ter wereld: de Muur van Hadrianus. Reis naar het Housesteads Fort (National Trust) in nationaal park Northumberland, dat het best bewaarde Romeinse fort aan de Muur van Hadrianus is. Geniet van een vrije natuurwandeling langs één van de meest dramatisch en gefotografeerde delen van de muur. Krijg, op de terugweg naar Edinburgh, een pauze in de marktstad Jedburgh aan de grens om je benen te strekken en foto's van de beroemde abdij te maken.

Edinburgh privétour

5. Edinburgh privétour

Deze acht uur durende tour omvat alle meest populaire en belangrijkste toeristische attracties die Edinburgh te bieden heeft, inclusief enkele plekken die je in geen enkele gids of toeristenboek zult vinden. Deze tour is enorm populair bij bezoekers die veel tijd hebben en willen zien wat Edinburgh and the Lothian's te bieden heeft. Je neemt Leith Links, het Schotse parlement, het paleis van Holyrood House, St Giles, de Royal Mile en natuurlijk Edinburgh Castle in je op. Je wordt ook rond Arthur Seat en de Crags gereden voor enkele van de meest adembenemende uitzichten die de stad te bieden heeft. Ontdek mysterie en intriges in de wereldberoemde Rosslyn-kapel. De Da Vinci Code van Dan Brown zette Rosslyn Chapel op de kaart en bezoekers zoals jij komen van over de hele wereld om te zien waar de Da Vinci Code is opgenomen. Dit prachtige en mysterieuze gebouw staat bekend om zijn cryptische gravures en boeiende legendes over de Heilige Graal, de Tempeliers en de vrijmetselarij.

Edinburgh: Rosslyn Chapel en Hadrian's Wall Tour in het Spaans

6. Edinburgh: Rosslyn Chapel en Hadrian's Wall Tour in het Spaans

De tour vertrekt om 08:45 uur vanuit Edinburgh en keert om ongeveer 20:00 uur terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt. Je verlaat Edinburgh om te stoppen in het dorp Roslin, waar je de ruïnes van het kasteel en de beroemde Rosslyn-kapel kunt zien, een gotisch bouwwerk uit de 15e eeuw dat zijn mysterieuze aantrekkingskracht behoudt. Het is over de hele wereld bekend vanwege de connecties die Dan Brown heeft gelegd met de theorieën van vrijmetselaars en tempeliers.                                                                                                                  Later steek je de groene velden van de Lowlands over en bereik je Jedburgh, een klein stadje op de grens tussen Engeland en Schotland. Nadat u de grens bent overgestoken, gaat u door het Northumberland National Park, een van de belangrijkste nationale parken in Engeland, waar u de belangrijkste attractie van uw reis zult bezoeken: Hadrian's Wall. Dit bouwwerk, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de meest indrukwekkende Romeinse bouwkundige werken. Het splitst het eiland in twee delen en het was de noordgrens van het rijk. Ook bezoekt u het militaire kamp Vindolanda. Na dit hoofdbezoek bezoekt u het charmante dorpje Gretna Green, een van 's werelds populairste huwelijksbestemmingen, waar u kunt uitrusten en genieten van de prachtige omgeving voordat u terugkeert naar Edinburgh.

Edinburgh: Scottish Borders Tour van Schotland naar Engeland

7. Edinburgh: Scottish Borders Tour van Schotland naar Engeland

Begin de tour met een bezoek aan de Rosslyn-kapel, die dateert uit de 14e eeuw en beroemd werd door de Da Vinci Code. Na een korte rit arriveert u in het prachtige landschap van de Scottish Borders. Het volgende op de agenda is Melrose Abbey. Hebben de mogelijkheid om deze prachtige ruïne te bezoeken. Het hart van Robert the Bruce, een van de beroemdste Schotten, ligt hier ook begraven. Geef dan je zintuigen een overdosis en geniet van een van de meest magnifieke uitzichten in Schotland bij Scott's View. U kunt ervoor kiezen om een paar glazen te drinken om Sir Walter Scott te eren terwijl u van het uitzicht geniet. Floors Castle is het volgende op de route, het grootste bewoonde kasteel in Schotland en het familiehuis van de hertog van Roxburghe. Gebouwd voor de eerste hertog van Roxburghe in 1721, wat je ziet is een evoluerend verhaal van een huis en tuinen en een prachtig uitzicht. Ga later naar Abbotsford House, de thuisbasis van het literaire genie Sir Walter Scott. Tegenwoordig doet het huis dienst als museum en monument voor de beroemde bewoner.

Sitemap Rosslyn Chapel

Wil je alle activiteiten in Rosslyn Chapel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rosslyn Chapel

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 602 beoordelingen

Het was een fantastische rondreis. Er waren slechts twee passagiers, maar de tour ging toch door. Onze gids Jim is geweldig en heeft de tour heel mooi voor ons gepersonaliseerd. Ik moet naar alle historische plaatsen in de Schotse grens zoals beschreven in de informatie op het moment van boeking. (Toegang tot Melrose Abbey en Rosslyn Chapel moet apart worden betaald)

Zeer mooie kapel en Melrose Abbey. De uitzichten zijn geweldig, het is magisch. Overal was tijd genoeg. De gids is punctueel. Er waren slechts vijf van ons en twee gidsen. Het enige mini-minpuntje is dat het voor ons op sommige plaatsen moeilijk was om Schots Engels te verstaan. Rabbie's toeristen krijgen korting bij de abdij voor toegang.

Geweldige dag, het uitzicht van Scott was geweldig, de abdij van Melrose was zo mooi, de randen zijn wild en mooi, en de Rosslyn-kapel en het oude kasteel waren pittoresk. Onze gids Bruce (niet Robert The !!) was goed geïnformeerd en vriendelijk. .

Ewan B. was een geweldige gids/chauffeur. Hij gaf zeer veel info en dit met de nodige humor. Rosslyn Chapel is prachtig. De stop bij Melrose Abbey is ook de moeite waard. De rit door de prachtige natuur van de Scottish borders is geweldig.

Great guide, interesting stories and beautiful landscape