Datums kiezen

Rots van Aphrodite

Rots van Aphrodite: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Paphos: rondleiding door Limassol met de rots van Aphrodite

1. Van Paphos: rondleiding door Limassol met de rots van Aphrodite

Uw eerste stop is het oude Griekse stadskoninkrijk Kourion dat dateert uit de 10e eeuw voor Christus. Je ziet de vele opgravingen waaronder het complex van Eustolios en bewondert het magnifieke amfitheater met zijn spectaculaire uitzichten over de baai van Episkopi. Ga verder met een stop bij Kolossi en het middeleeuwse kasteel, een voormalig bolwerk van de kruisvaarders, vrije tijd en optioneel bezoek aan het kasteel (toegangsprijzen niet inbegrepen in de prijs). Vanaf daar rijdt u naar Limassol en arriveert u in de oude stad, dicht bij het middeleeuwse kasteel, de jachthaven van Limassol en het marktgebied waar u vrije tijd heeft om te verkennen, winkelen en lunchen (niet inbegrepen). Op de terugweg stop je bij de Rots van Aphrodite waar, volgens de legende, de godin van liefde en schoonheid uit de golven werd geboren.

West-Cyprus: Troodosgebergte 4x4 tour met lokale gids

2. West-Cyprus: Troodosgebergte 4x4 tour met lokale gids

Geniet van een fantastische 4x4 Jeepsafari dagtocht in het Troodosgebergte op Cyprus! Onze tour neemt je mee naar traditionele dorpen, watervallen, proeverijen en de unieke natuur van deze regio. Je begint en eindigt bij je hotel in Paphos, waar we je rond 08:30 uur ophalen en rond 16:00 uur weer terugbrengen. We laten Paphos en de zee achter ons en bezoeken de Asprokremmos Dam op weg naar het Troodosgebergte. De 4x4 Jeepsafari leidt je door verschillende traditionele bergdorpjes, waar het toerisme nog niet is gearriveerd en de tijd stilstaat. Midden in het bos ligt de historische Venetiaanse Tzelefos brug die de Diarizos rivier oversteekt. Dan, door het bos, bereiken we de Chantara waterval voor een korte stop en daarna een proeverij van traditionele Turkse lekkernijen ( loukoumi). Het avontuur gaat verder en je zult genieten van een ongelooflijk uitzicht vanaf de Olympos, de hoogste top van het Troodosgebergte op een hoogte van 1952 m. Tijdens onze lunchpauze krijg je de kans om een aantal heerlijke, traditionele gerechten te proeven samen met een lokale wijn (niet inbegrepen in de prijs). Als de tour verder gaat, stoppen we bij het Omodos wijngebied en maken we nog een stop bij de wijnmakerij in het dorp voor een gratis wijnproeverij. Een typisch dorp, waar souvenirs kunnen worden gekocht en de lokale bevolking erg vriendelijk is. Deze 4x4 Jeep Safari tour neemt je mee naar de grootste bergketen van Cyprus en je zult alle must-see plekken van deze regio ontdekken, weg van de drukte!

Vanuit Paphos: Dagtrip Troodos, Kykkosklooster en wijnmakerij

3. Vanuit Paphos: Dagtrip Troodos, Kykkosklooster en wijnmakerij

Bezoek het dorp Omodos, het Timios Stavros-klooster, het Kykos-klooster en een traditionele wijnmakerij, allemaal tijdens deze begeleide reis vanuit Paphos. Leer meer over de lokale natuur, geschiedenis en religie en ervaar zwemmen op de beroemdste plek van het eiland. Het grootste deel van de reis gaat u door het pittoreske Troodos-gebergte met zijn magnifieke groene cederbossen en frisse berglucht. Ontdek aan de voet van de bergen, tussen de wijngaarden, het oude traditionele Omodos-dorp, beschermd door UNESCO. Bezoek het Timios Stavros-klooster, bekend om het bewaren van een stuk van het Heilige Kruis en het Heilige Touw, en het beroemde Kykkos-klooster, waar een van de wonderbaarlijke iconen van de Maagd Maria bewaard wordt. Tijdens de reis stop je bij een van de lokale traditionele wijnhuizen, waar je heerlijke Cypriotische wijnen van de hoogste kwaliteit kunt proeven. Bekijk voor de finale van de reis de geboorteplaats van Aphrodite, een van de mooiste plekken aan de kust van Cyprus, en krijg de kans om te baden in zijn werkelijk magische wateren. >

Vanuit Limassol: Oude Kourion Tour met Paphos Stad

4. Vanuit Limassol: Oude Kourion Tour met Paphos Stad

Cyprus biedt een fascinerende geschiedenis en deze dagtocht is geweldig om alles in u op te nemen. De ochtend begint met een uitstapje naar Kourion – een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen op het eiland. Het is klassiek Grieks-Romeins, met een halvemaanvormige stoelen die uitkijken op zee. De volgende stop is Petra tou Romiou, een rots voor de kust waar - volgens de mythologie - de godin van de liefde, Aphrodite, uit de golven verrees. Na een snelle foto ga je naar de door UNESCO beschermde Tombs of the Kings. De moderne haven bruist van de bars en restaurants, waar u kunt genieten van wat vrije tijd. In de middag kunt u zich bij de groep voegen voor een bezoek aan de Romeinse mozaïeken in de Villa van Dionysos.

Van Paphos: Cyprus Through the Ages Tour met lunch en wijn

5. Van Paphos: Cyprus Through the Ages Tour met lunch en wijn

Het platteland van Cyprus ligt binnen handbereik tijdens deze fluitstoptour. Verken geologische formaties, archeologische vindplaatsen en karakteristieke dorpjes zoals Fini en Omodos. Proef de lokale smaken tijdens een lunch in een taverne en ga naar een wijnmakerij voor een proeverij. De ochtend begint met de eerste stop bij Petra tou Romiou voor foto's (alleen beschikbaar voor degenen die uit de stad Paphos en Aphrodite Hills Resort komen). De mythische geboorteplaats van Aphrodite is een geologische formatie van enorme rotsen langs een van de kustlijnen van het eiland. Ga verder naar Kourion, een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen op het eiland. Het is klassiek Grieks-Romeins, met een halvemaanvormige stoelen die uitkijken op zee. Kasteel Kolossi is de volgende halte. Dit kasteel uit het kruisvaarderstijdperk is omgeven door bloeiende planten en een mooie binnenplaats. Spring terug in de bus en ga naar Fini waar de lunch wordt geserveerd in een lokale taverne. Stop later bij het door bergen omringde dorp Omodos, waar u een begeleide wandeling door het dorp zult maken. Om je reis af te ronden, heb je de mogelijkheid om traditionele Cypriotische wijn te proeven in een lokale wijnmakerij voordat je terugkeert naar de resorts.

Vanuit Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Dagtrip Paphos en Kourion

6. Vanuit Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Dagtrip Paphos en Kourion

Bezoek eerst de archeologische vindplaats Kourion. Geniet van een rondleiding en ontdek de vele prachtige mozaïeken en het Grieks-Romeinse amfitheater met een adembenemend uitzicht over de baai. Ga verder naar Paphos en verken de haven van Paphos op eigen gelegenheid en stop voor de lunch in een van de vele plaatselijke restaurants. Als je wilt, ga dan naar het Kasteel van Paphos of breng een bezoek aan het Huis van Dionysos en bewonder de mozaïeken. Maak op de terugweg een stop bij de winkel Cyprus Delights in Yeroskipou om traditionele zoetigheden zoals Loukoumia te proeven. Ontdek tot slot de Rots van Aphrodite, genoemd naar de Griekse godin van de liefde en schoonheid, voordat je terugkeert naar het ophaalpunt.

Vanuit Paphos: Dagtocht naar Cyprus

7. Vanuit Paphos: Dagtocht naar Cyprus

Ervaar de charme en schoonheid van het platteland van Cyprus tijdens deze spannende rondreis. Onze reis begint met een bezoek aan Petra tou Romiou, ook wel bekend als de mythische geboorteplaats van Aphrodite. Maak de perfecte foto van deze intrigerende geologische formatie, waar gigantische rotsen een van de mooiste kustlijnen van het eiland ontmoeten. Dompel jezelf onder in het mystieke aura dat deze legendarische plek omringt. Vervolgens gaan we verder naar Kourion, een buitengewone archeologische vindplaats die je versteld zal doen staan. Deze klassieke Grieks-Romeinse site heeft een halvemaanvorm van zitplaatsen die uitkijken op de zee, wat een werkelijk schilderachtige omgeving creëert. Verken de overblijfselen van oude structuren en stel je het bruisende leven voor dat ooit op deze opmerkelijke plek floreerde. We vervolgen onze reis naar het betoverende Kolossi kasteel. Dit middeleeuwse fort is versierd met bloeiende planten en heeft een prachtige binnenplaats. Stap terug in de tijd als je het kasteelterrein verkent en je het leven voorstelt van degenen die hier ooit woonden. Onze volgende stop is het schilderachtige bergdorp Omodos, waar een wandeling met gids door het dorp op je wacht. Geniet van de charmante sfeer terwijl je door de smalle straatjes dwaalt en verborgen hoekjes ontdekt. Je krijgt vrije tijd om van een heerlijke lunch te genieten en je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur. Voordat we terugkeren naar de resorts maken we een stop bij een lokale wijngaard, waar je de gelegenheid krijgt om traditionele Cypriotische wijn te proeven. Geniet van de smaken en aroma's van deze geliefde lokale drank en krijg inzicht in de wijntradities van Cyprus. Deze tour biedt een perfecte mix van geschiedenis, prachtige landschappen en authentieke Cypriotische ervaringen. Mis de kans niet om de landelijke juweeltjes van dit prachtige eiland te ontdekken en herinneringen voor het leven te creëren.

Vanuit Paphos: Dagvullende tour in Kourion & Omodos in het Engels

8. Vanuit Paphos: Dagvullende tour in Kourion & Omodos in het Engels

Bereid je voor op een waar hoogtepunt in Kourion, als je het Romeinse amfitheater en de archeologische vindplaats in het Huis van Eustolios nadert. Zorg ervoor dat je de indrukwekkende mozaïeken bekijkt. De oude site van Kourion zal indruk op je maken met zijn prachtige amfitheater, en last but not least, geniet van een adembenemend uitzicht over de kustlijn. Het prachtige dorp Omodos wacht op je als volgende stop. Wandel door de smalle straatjes, ontspan in een van de vele cafés of gebruik de tijd om te winkelen. Geniet van een wijnproeverij in een wijnmakerij in de bergen. Verken Petra tou Romiou, de geboorteplaats van Aphrodite, de Godin van liefde en schoonheid.

Van Paphos: Voetstappen van Aphrodite in het Pools

9. Van Paphos: Voetstappen van Aphrodite in het Pools

Onderweg vanuit Paphos bezoeken we de Ayia Paraskevi kerk in Yeroskipou. Deze kerk wordt wereldwijd erkend als een zeer belangrijk voorbeeld van Byzantijnse architectuur. In Yeroskipou hebben we de gelegenheid om de lokale lekkernijen te proeven en te kopen. Daarna ontdekken we de archeologische overblijfselen van Kourion - dat in de oudheid een van de belangrijkste stadskoninkrijken van het eiland was - die tot de indrukwekkendste van het eiland behoren, en opgravingen hebben veel belangrijke vondsten aan het licht gebracht, die op de site kunnen worden bekeken. De tocht gaat verder naar het dorp Omodos waar we lunchen in een traditionele Cypriotische taverne. Daarna volgt een wijnproeverij in een traditioneel wijnhuis. Op de terugweg stoppen we bij de rots van Aphrodite - Petra tou Romiou, de legendarische geboorteplaats van de oude Griekse godin Aphrodite. Lunch is bij de prijs inbegrepen.

Vanuit Ayia Napa & Protaras: Kourion Tour en Paphos Stad

10. Vanuit Ayia Napa & Protaras: Kourion Tour en Paphos Stad

Ontdek wat Cyprus te bieden heeft tijdens een dagtocht langs de westkant van het eiland. Leer de geschiedenis en verbazingwekkende legendes kennen met stops in Kourion, Petra tou Romiou, de Tombes van de Koningen en de Villa van Dionysos. Geniet van het ophalen van uw hotel en begin de ochtend met een reis naar Kourion, een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen op het eiland. Bewonder de klassieke Grieks-Romeinse architectuur, vooral de halvemaanvormige stoelen die uitkijken op de zee. Kom vervolgens aan bij Petra tou Romiou, een rots voor de kust waar, volgens de mythen, de godin van de liefde, Aphrodite, oprees uit de golven. Maak snel een foto en ga naar de door UNESCO beschermde Tombs of the Kings. Ontdek daarna de moderne haven, boordevol bars en restaurants, waar je wat vrije tijd kunt nemen om op verkenning te gaan. Kies er 's middags voor om de Romeinse mozaïeken in de Villa van Dionysos te bezoeken en geniet van een optionele rondleiding door de site voordat je terugkeert naar je hotel.

16 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in Rots van Aphrodite

Wil je alle activiteiten in Rots van Aphrodite bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.