Rotterdam
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Rotterdam

Rotterdam: bekijk alle tours en activiteiten

De 8 hoogtepunten van Rotterdam

De Gouden Eeuwpanden van Amsterdam kun je in Rotterdam wel vergeten: na hevige bombardementen in WOII is de stad weer opgebouwd met moderne architectuur en bijzondere bouwwerken.

Museum Boijmans Van Beuningen
Foto: Playing Futures: Applied Nomadology@flickr (CC BY 2.0)

Museum Boijmans Van Beuningen

In dit topmuseum zie je Nederlandse en Europese kunst door de eeuwen heen. Eén zaal is gewijd aan Dalí, en in de beeldentuin zie je Claes Oldenburgs "Bent Screw".

Kunsthal
Foto: Rick Ligthelm@flickr (CC BY 2.0)

Kunsthal

In dit kunstmuseum is geen permanente collectie; jaarlijks vinden er 25 verschillende tentoonstellingen plaats. De kunst varieert van fotografie tot schilderijen en design.

Kubuswoning

Kubuswoning

Elk kubushuis, staand in een hoek van 45°, representeert een boom; het geheel stelt een bos voor. In het Kijk-Kubus Museum ervaar je hoe het is om in zo'n blokje te wonen.

Euromast

Euromast

In deze observatietoren uit 1960 heb je een 360 graden uitzicht op 96 meter hoogte. De lift omhoog duurt maar 30 seconden.

Erasmusbrug

Erasmusbrug

Deze iconische witte brug over de Maas is vernoemd naar de 15e-eeuwse humanist Erasmus en is meer dan 700 meter lang.

Wereldmuseum
Foto: bertknot@flickr (CC BY-SA 2.0)

Wereldmuseum

In dit 19e-eeuwse gebouw bevindt zich een etnografische collectie van stukken uit Azië, Afrika, het Pacifisch gebied en de Amerika's.

Diergaarde Blijdorp
Foto: Tim Strater@flickr (CC BY-SA 2.0)

Diergaarde Blijdorp

De tentoonstelling Amazonica brengt je naar een tropische wereld vol vlinders en flora. In het water zie je meervallen, schildpadden en piranha's.

Markthal

Markthal

Ga op culinair avontuur in de omvangrijke Markthal in Rotterdam. Kijk ook omhoog: de 11.000 m2 grote binnengevel (dat is ongeveer 2 voetbalvelden) is voorzien van een gigantisch kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Arno Coenen.

Plan je bezoek aan Rotterdam

Hoe veel dagen heb je nodig in Rotterdam?

Voor de hoofdattracties kun je zeker 2 à 3 dagen uittrekken, maar vergeet ook niet een paar buurten te verkennen, zoals Laurenskwartier en Delfshaven. Als je meer tijd hebt, kun je Rotterdam ook als uitvalsbasis gebruiken om Delft en Den Haag te bezoeken. Ook een leuke optie is om een fiets te huren en een tripje naar Kinderdijk te maken.

Vervoer in de stad

Het centrum is goed te voet te verkennen, maar er is ook een uitgebreid netwerk van bussen, trams en metro's. Als Hollander kun je natuurlijk ook een fiets huren om van A naar B te komen!

Waar slaap je in Rotterdam?

Het centrum, nabij Rotterdam Centraal Station is je beste optie; je bent dicht bij de attracties en alles is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Goed om te weten

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente en zomer bieden het beste weer, maar je bent in Nederland; een paraplu kan altijd mee. 's Zomers is er meer drukte, maar het is wel het beste seizoen om rustig rond te wandelen.

Activiteiten in Rotterdam

De must-see bezienswaardigheden in Rotterdam

Steden in Nederland

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Profesionele gids die met heel veel passie vertelde over Rotterdam. Echt top! Het enige spijtige is dat het bezoek aan een kubuswoning niet was inbegrepen ondanks dat dit vermeld stond bij de boeking van de activiteit. We hebben wel hiervoor een kortingskaart gekregen.

Wij hadden Koen, een aardige jongen die veel vertellen kon over Rotterdam. Gebouwen bezocht, de watertaxi moet je een keer meegemaakt hebben en wij kwamen op plekken die we nog niet hadden gezien

Stephans Führung durch Rotterdam war so erfrischend, informativ und persönlich gestaltet.. Wir haben tolle Restaurants besucht und interessante Speisen zum probieren bekommen :). Vielen Dank!

Rotterdam: Privé-foodtour van 3 uur met proeverijen Beoordeeld door Lauren, 10/18/2020

Mooie tour, die een goed beeld geeft van een deel van Rotterdam (Katendrecht en centrum). Je bezoekt plekken waar je zelf niet zou (kunnen) komen.

Was een leuke boot en een mooie vaart Maar helaas was de gids was moeilijk te verstaan omdat ze slecht in haar Nederlands was.. Echt zonde..

Rotterdam: 1 uur durende rondvaart Beoordeeld door Anoniem, 10/11/2020