Rotterdam
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Rotterdam

Rotterdam: bekijk alle tours en activiteiten

De 8 hoogtepunten van Rotterdam

De Gouden Eeuwpanden van Amsterdam kun je in Rotterdam wel vergeten: na hevige bombardementen in WOII is de stad weer opgebouwd met moderne architectuur en bijzondere bouwwerken.

Museum Boijmans Van Beuningen
Foto: Playing Futures: Applied Nomadology@flickr (CC BY 2.0)

Museum Boijmans Van Beuningen

In dit topmuseum zie je Nederlandse en Europese kunst door de eeuwen heen. Eén zaal is gewijd aan Dalí, en in de beeldentuin zie je Claes Oldenburgs "Bent Screw".

Kunsthal
Foto: Rick Ligthelm@flickr (CC BY 2.0)

Kunsthal

In dit kunstmuseum is geen permanente collectie; jaarlijks vinden er 25 verschillende tentoonstellingen plaats. De kunst varieert van fotografie tot schilderijen en design.

Kubuswoning

Kubuswoning

Elk kubushuis, staand in een hoek van 45°, representeert een boom; het geheel stelt een bos voor. In het Kijk-Kubus Museum ervaar je hoe het is om in zo'n blokje te wonen.

Euromast

Euromast

In deze observatietoren uit 1960 heb je een 360 graden uitzicht op 96 meter hoogte. De lift omhoog duurt maar 30 seconden.

Erasmusbrug

Erasmusbrug

Deze iconische witte brug over de Maas is vernoemd naar de 15e-eeuwse humanist Erasmus en is meer dan 700 meter lang.

Wereldmuseum
Foto: bertknot@flickr (CC BY-SA 2.0)

Wereldmuseum

In dit 19e-eeuwse gebouw bevindt zich een etnografische collectie van stukken uit Azië, Afrika, het Pacifisch gebied en de Amerika's.

Diergaarde Blijdorp
Foto: Tim Strater@flickr (CC BY-SA 2.0)

Diergaarde Blijdorp

De tentoonstelling Amazonica brengt je naar een tropische wereld vol vlinders en flora. In het water zie je meervallen, schildpadden en piranha's.

Markthal

Markthal

Ga op culinair avontuur in de omvangrijke Markthal in Rotterdam. Kijk ook omhoog: de 11.000 m2 grote binnengevel (dat is ongeveer 2 voetbalvelden) is voorzien van een gigantisch kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Arno Coenen.

Plan je bezoek aan Rotterdam

Hoe veel dagen heb je nodig in Rotterdam?

Voor de hoofdattracties kun je zeker 2 à 3 dagen uittrekken, maar vergeet ook niet een paar buurten te verkennen, zoals Laurenskwartier en Delfshaven. Als je meer tijd hebt, kun je Rotterdam ook als uitvalsbasis gebruiken om Delft en Den Haag te bezoeken. Ook een leuke optie is om een fiets te huren en een tripje naar Kinderdijk te maken.

Vervoer in de stad

Het centrum is goed te voet te verkennen, maar er is ook een uitgebreid netwerk van bussen, trams en metro's. Als Hollander kun je natuurlijk ook een fiets huren om van A naar B te komen!

Waar slaap je in Rotterdam?

Het centrum, nabij Rotterdam Centraal Station is je beste optie; je bent dicht bij de attracties en alles is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Goed om te weten

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente en zomer bieden het beste weer, maar je bent in Nederland; een paraplu kan altijd mee. 's Zomers is er meer drukte, maar het is wel het beste seizoen om rustig rond te wandelen.

Activiteiten in Rotterdam

De must-see bezienswaardigheden in Rotterdam

Steden in Nederland

Sitemap Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rotterdam

Prima rondleiding voor een eerste indruk van Rotterdam

Gids was vriendelijk en vertelde keurig over Rotterdam, de stad, haar inwoners en verleden. Persoonlijk had ik nog wel iets meer door de wijken, het park en langs meer kunst willen fietsen. Het afstappen van de fiets bij de markthal had mijn inziens niet gehoeven. De fietsen die we mochten gebruiken vond ik redelijk, koplamp, stuk net als de behuizing van de versnelling en een aantal hadden zeer zachte banden.

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur Beoordeeld door Chantal, 07/17/2019

We hebben met Astrid een hele gezellige ochtend gehad!

Astrid wist op een hele fijne en enthousiaste manier veel over Rotterdam te vertellen, heeft ons mooie plekjes laten zien en had voldoende tijd om hier en daar even te stoppen om te kijken en foto´s te maken.

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur Beoordeeld door Paul, 03/25/2018

goede gids, vriendelijk en met kennis van zaken,

wel spijtig dat de opgegeven plaats van afspraak bij de inschrijving niet was doorgegeven aan de gids (Jeroen ). we hebben elkaar wel telefonisch kunnen contacteren om verder af te spreken.

Hoogtepunten van Rotterdam: stadswandeling van 2 uur Beoordeeld door Jacques, 11/03/2018

Waardig einde van een city trip Sylvia was een perfecte gids

De stadswandeling met gids Sylvia was perfect, zij heeft ons alle verborgen architectuurparels van Rotterdam getoond en vakkundig besproken, die we zelf niet hadden ontdekt.

Rotterdam: Architectuur Wandlel Tour met Gids Beoordeeld door Freddy, 05/07/2019

Fijn om per fiets Rotterdam te leren kennen!

Leuke gids. We waren met 3 koppels, zelfde leeftijd en het was zeer aangenaam. Leuke bende. Het mocht zelfs wat meer kilometers zijn !!!

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur Beoordeeld door Anoniem, 08/07/2019